Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שחרור קיטור - הרכב נכנס לטסט , הכל טוב למעט - לד לבן בתאורת חניה

elians
שימו לב! השרשור הזה בן 3052 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אז הרכב נכנס לטסט , זאת לפני כן שהכנתי למוסך המורשה לבדוק בטיחותית שהכל טוב לפני כן,

בדקו בלמים , גומיות צירייה , כל דבר שעשוי להוות בעיה,

לילה לפני כן אף שמתי H4 חדשות בחזית , בדקתי את הוינקרים , בדקתי אורות בלם, כל מה שניתן על מנת למנוע הכשלה כלשהי, אפילו ניקיתי קלות את הפנסי חזית.

והרכב נשלח עם איש המוסך לטסט , מכון הטסטים קומפיוטסט ראשון לציון מזרח,לאחר 20 דקות חוזר ו.. נכשל.

על מה נכשל? נורת חניה לבנה מסוג לד ולא נורת להט פשוטה. אתם מבינים? לא מנורה כחולה ירוקה סגולה ורודה או אדומה, נורה לבנה , פשוטה, וזה לא התאים להם בעין

אז נכון שלא גבו ממני על הטסט חוזר במוסך, אבל לקחו בצורה אחרת של 2 נורות להט בעלות 10 שח היחידה,

החלק הכי מעניין ... ששנתיים הנורות הללו עוברות ללא בעיה והן אפילו אותן נורות משנה שעברה.

:roll:

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למיטב ידיעתי החוק מגדיר כי צבע פנסי החזית צריך להיות צהוב או לבן. כדאי להמתין לתגובתו של קומפי לעניין.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אצלי האורות חנייה הן לד כתום בוהק ואף אחד לא אמר כלום. יותר מצאו לנכון להכשיל על אורות רוורס לד לבן, רק נורת להט רגילה מתקבלת.

אין אחידות בין המכונים וזה משגע.

מוזמנים לשאול ולהתייעץ בתחום מצלמות דרך לרכב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הם החליפו למנורה מקורית של רכב.אני חושב שאסור להרכיב או לבצע כל שינוי בתאורה חיצונית של הרכב.גם משטרה יכולה לעצור אותך ולתת דוח על שינוי או התקנה לא חוקית של תאורה.

לפי מה שאני מבין החלפת מנורה רגילה למנורת לד וזה לא תיקני.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אצלי ברכב יש גם נורות חניה לד לבן בחזית שמורכבות על הרכב כמעט שנה.. עברתי איתם טסט ללא שום הערה לפני שלושה שבועות, בנוסף בנורת הבלם המרכזית מאחורה יש 5 נורות T10 שבמקור הם להט והחלפתי אותם בLED אדומות - גם כאן לא קיבלתי שום הערה.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

לפי החוק אור חניה צריך להיות לבן או צהוב ולהראות ממרחק 150 מטר באור יום.

יכול להיות שהם חושבים שלדים לא מתאימים לדרישה הזאת?

בכל אופן בחוק (שאני מכיר לפחות) לא רשום שום דבר על איסור לד וחובת נורת ליבון באורות חניה.

הם לפעמים עושים מה שבא להם לפי הטעם האישי שלהם ומצב הרוח.

היו לי נורות בצבע צהוב ואמרו לי להסיר את זה פעם באחד הטסטים, למרות שרשום שחור על גבי לבן שאורות יכולים להיות לבנים או צהובים.

גם עצר אותי פעם איזה מתנדב והעיר לי על זה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון
אפשר לדעת איפה זה רשום בדיוק ? ובכלל על לדים ואורות ברכב ?

תיכנס לתקנות התעבורה, Ctrl+f ותחפש את התקנות שקשורות לתאורת רכב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מצטט מהקישור ...

פנס חניית לילה

339. (א) ברכב מנועי - למעט אופנוע בלי רכב צדי ולמעט רכב מנועי שרחבו אינו עולה על מטר אחד - יותקנו שני פנסי חניית לילה (להלן - פנסי חניה) שאורם יהיה לבן או צהוב ואשר בזמן תאורה ובמזג אויר נאה ייראו במרחק 150 מטר לפני הרכב.(ב) פנסי חניה יותקנו בחזית הרכב, פנס חניה בכל צד, בגובה שווה מפני הקרקע ובלבד –(1) שהמרחק בין כל פנס לבין משטח מקביל לציר המרכזי העובר דרך הנקודה הצדדית הקיצונית של הרכב בצד בו מותקן הפנס, לא יעלה על 40 ס"מ;(2) שהמרחק מעל פני הקרקע לקצה התחתון של השטח המאיר בזכוכית הפנס יהיה לפחות 40 ס"מ והמרחק מפני הקרקע לקצה העליון לא יעלה על 150 ס"מ. (ג) פנסי חניה מותר להתקין בתוך פנסי חזית ובלבד –

תק' (מס' 5) תשס"ח-2008

(1) שהפעלתם תהיה נפרדת מהפעלת האור הגבוה והאור הנמוך;(2) שנתמלאו בהם הוראות תקנה זו.(ד) באופנוע בלי רכב צדי וברכב מנועי שרחבו אינו עולה על מטר אחד מותר להתקין פנס חניה שנתמלאו בו הוראות תקנה זו.(ה) מערכת ההפעלה של פנסי החניה תהיה כזו שפנסי החניה והפנס האחורי יודלקו בעת ובעונה אחת.

דהיינו , הנורה אמורה להראות טוב, וכאשר מדובר במנורה חזקה בצבע לבן ומכילה 13 נורות לד , הן לא מאירות טוב יותר מנורת להט עלובה שבקושי מאירה משהו ? זה רק מחזק שהבוחן יצא אדיוט

הם החליפו למנורה מקורית של רכב.אני חושב שאסור להרכיב או לבצע כל שינוי בתאורה חיצונית של הרכב.גם משטרה יכולה לעצור אותך ולתת דוח על שינוי או התקנה לא חוקית של תאורה.

לפי מה שאני מבין החלפת מנורה רגילה למנורת לד וזה לא תיקני.

לגבי תאורה ראשית , מסכים איתך בפה מלא , אנחנו מדברים פה על נורת חניה , הנורה הקטנה שבקושי רואים אותה.

עריכה אחרונה על ידי elians

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תגיד תודה. אני לקומפיוטסט מזרח לא נכנס שנים. אם הרכב לא חדש מייד הם מתחילים להזיל ריר.

חברה שלי בטעות הלכה לעשות שמה טסט והכשילו אותה על נורות שרופות. הלכה חזרה למוסך, כל הנורות היו תקינות. אמר לה לכי תנסי שוב - והופלה - עברה.

מכון לא מקצועי. ממליץ להימנע.

פעם לא הצליחו למצוא מספר שלדה ברכב (נמצא בתא המטען) ושלחו אותי לרוץ אחרי היבואן כי הגלגל ספייר לא במידה נכונה (היה במידה נכונה, לא רצו להקשיב עד שהוצאתי אישור יבואן)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הטויוטה שלי עברה כמה פעמים טסט עם לדים כחולים וסגולים, בשילוב של אזהרה ומיד להחליף... לא צריך להיטפל על שטויות.

עם זאת, השנה אני אלך עם מנורות לבנות וצהובות כי יש לי מספיק "שטויות" על הרכב שימשכו עיניים.

לד לבן זה חוקי למהדרין- נקודה!

הולכים יותר מדי לפי החוק על דברים שלא צריכים , תכשילו על דברים משמעותיים ומסכני חיים ולא על צבע נורה!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מצטט מהקישור ...

לגבי תאורה ראשית , מסכים איתך בפה מלא , אנחנו מדברים פה על נורת חניה , הנורה הקטנה שבקושי רואים אותה.

אין קשר לגודל שמנורה וגם מיקומה, השאלה אם הכל נכון וחוק לצידך וכן היה מותר לך וכולם להחליף מנורה רגילה לסוג של לד אז למה הכשילו רכב בטסט על זה ?

למה אני אומר את זה ,כי לפני 6-5 שנים קיבלנו כנס של 250 ש"ח משוטר בדיוק על דבר כזה ,לא יודע פרטים כי לא אני הייתי ברכב.

זכור לי ששוטר דרש להחליף במקום ואם לא תוך מספר שעות להגיע לתחנת משטרה ולהציג שהכל הוחלף למרות שנתן כנס במקום.החזרתי מנורות רגילות .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

אף אחד לא ילך לבית משפט בגלל נורה שעולה 10 שקל. ככה הם יכולים להכשיל אותך על שטויות כאלה מתי שמתחשק להם, לא משנה מי יודע את החוק יותר טוב.

Sent from my ALE-L02 using Tapatalk

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 3052 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...