Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3721 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכולם,

יש לי פולקסווגן גולף, MK4 , שנת 2001 אוטומטית, מנוע 2.0 (APK), שכרגע מתקרבת לטיפול 15 שנים\ ק"מ במונה 116 אלף.

הרכב עבר לידינו לפני כשבועיים. הרכב טופל במוסך כללי מורשה באופן תדיר אך לצערי, אין לי פירוט או היסטוריה.

אין לו בעיות מיוחדות. כחלק מיישור קו רציתי להתייעץ עם המומחים בפורום לגבי שני נושאים שאני רואה אותם בעייתיים:

1.לגבי הגיר:

יש קצת בעיטות בגיר בעת קיק דאון.

בהחלפה בין הילוך ראשון לשני בעיקר, יש כמו בעיטה קטנה אך אין בעיות בתפקוד והנהיגה סדירה והילוכים נכנסים ויוצאים בצורה תקינה סה"כ.

ברשותי שמן גיר מתאים של EUROL כ-7 ליטר (המליצו על 3 ליטר ספייר כדי לעשות דיאליזה) וגם מסנן שמן גיר עם קיט אטמים מתאים של חברת MANN האם כדאי ללכת למוסך שיבצע החלפה מלאה כולל דיאליזה? ואם כן האם תוכלו להמליץ על מומחים בתחום?

קראתי בפורום על דעות לכאן ולכאן, אך לא דובר על מקרה כמו שלי, כי ברוב המקרים אנשים דיווחו על הילוכים שלא עוברים ושאר ירקות...

התייעצתי עם בעל מקצוע אחד שהמליץ לי כן לעשות את ההחלפה המלאה כולל דיאליזה עם החלקים שיש ברשותי ותמחר עבודה ב 300 ש"ח + מע"מ.

2.לגבי מנוע/אטם ראש מנוע וערכת קירור:

כאשר פתחתי את פקק מילוי השמן מנוע כדי להוסיף שמן שהיה חסר, ראיתי עדויות לזליגת מי קירור דרך ראש המנוע(כמו קצף/מיונז) אך מצד שני מים לא נעלמים ממיכל העיבוי ונכון לעכשיו אין סימני מים במדיד השמן.

קניתי תכשיר שמוסיפים לרדיאטור ואמור לתקן דליפות באטמים למיניהם במקרה ולא מדובר במקרה חמור מאוד.

הביקורות של המשתמשים, כמו גם מוסכים, היו טובות על תכשיר זה.

האם תוכלו להמליץ על מוסך שיודיע כיצד לעשו את העבודה הזו? (הבנתי שיש פרוצדורה שדורשת ידע, גם רשום בהוראת שימוש).

3. אם למישהו יש היכרות עם הדגם הזה ויכול להמליץ על עוד דברים מומלצים ליישור קו אני אשמח לקבל המלצות.

אודה לכם על המלצות והפניות למומחים בטיפול ברכב הזה.

תודה מראש

הזול עולה ביוקר

פורסם

1. הרכב הזה מצוייד בתיבה אוטומטית מסוג 01M הסובלת מבעיות התחממות ופריצה של מחליף החום (קולר) אשר מקרר את שמן הגיר (ATF) לכן חשוב לבדוק האם הותקן מחליף חום חיצוני לקרור השמן.

2. בדוק מתי הוחלפה רצועת תיזמון והחלף בהתאם לצורך גם את מותחן הרצועה.

3. בדוק את בית הפיוזים הנמצא בתא המנוע על המצבר במיוחד את הפיוזים של המאוורר הנוטים להנמס ביחד עם בית הפיוז.

הופעת טחינה על מכסה פתח מילוי שמן מנוע לא בהכרח מעידה על בעיה של חדירת נוזל קירור לשמן המנוע. יש לבדוק את תקינות מערכת האיוורור של המנוע (נשמים).

אם בכול זאת שמן מנוע מתערבב עם נוזל קירור הדבר יכול לקרות מכמה סיבות:

1. הרכב מצוייד במחליף חום לשמן מנוע (קולר) אשר לפעמים המעברים במחליף חום נפרצים לכן שמן מנוע מתערבב עם נוזל קירור.

2. פריצה בקולר שמן גיר גם עלולה לגרום לערבוב שמן מנוע עם נוזל קירור.

אני מציע לך לחפש באינטרנט ספרות טכנית לרכבך כגון:

Bentley - Volkswagen Jetta, Golf, GTI MK4 Service Manual

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק,

רוצה לעדכן שכל הדברים שציינת נבדקו היום ונעשה טיפול גדול שכולל החלפה של שמן מנוע ופילטר, נוזל קירור, בדיקת בלמים, שמן בלמים, נבדקו רצועות, נבדקו פלאגים, נזילות וכדומה. נאמר לי שאין EGR במנוע הזה, הוחלפו שמן גיר + פילטר.

האוטו מעביר הילוכים חלק מאוד, לא שהייתה בעיה משמעותית לפני אבל עדיין הורגש שינוי. נבדק שאין פריצה של אטם ראש מנוע ע"י טסט כימי. הוחלף נוזל קירור. לרכב אין קולר שמן גיר חיצוני ונאמר לי בעת ההחלפה שהשמן במצב מעולה יחסית לגיל הרכב והק"מ ואין סימנים של בלאי בגיר. היסטורית גם לא הייתה בעיה של התחממות אף פעם...

מסנני אוויר/מזגן לא הוחלפו כי אין צורך. כנראה שאני אחליף בקרוב סתם כי יש לי.

אפשר לומר שהרכב בהחלט מיושר ואני בטוח (עד כמה שאפשר ברכב עם גיל כזה) באמינותו ותחזוקתו.

רוצה לשבח את מוסך אייל במושב בניה ביישובי גדרות, בהתחלה חשבתי לטפל ברכב לבד עם עזרה "מהכנופיה", אך עקב חוסר זמן וצורך להתחיל נסיעות בינוניות עם הרכב באופן תדיר החל ממחר ע"י אשתי, החלטתי להשאיר את החוויה הזו לפביה שלי. המון זמן לא יצאתי ממוסך כל כך מרוצה. הגעתי דרך המלצה של אבי חלקי חילוף. ארבע שעות של שיתוף מלא בכל דבר עם הסבר מה עושים, איך עושים, מה תקין ומה לא תקין, הכל בגובה העיניים ועם חיוך.

אפילו נתנו לי לעזור וללמוד איך לעשות דברים. כל הערה בקשה או החמרה שלי התקבל בשמחה. אין להם שום בעיה עם הבאת חלפים עצמאית וסה"כ החוות דעת שלי היא מעולה. זה בדיוק מה שחסר בעיניי במוסכי יבואן - אתה לא יודע אפילו מי מטפל ברכב שלך ובטוח לא מה עשו ואיך.

בהחלט אמליץ לקרובים אלי לבקר אצלו.

הזול עולה ביוקר

פורסם

1. מבלי לפרק את הגיר לא ניתן לדעת את רמת הבלאי של התיבה.

2. תתקין קולר חיצוני בכול מקרה לשם שמירה על התיבה.

האם רצועת התיזמון הוחלפה ?

איזה כייף לי :)

פורסם

לגבי גיר:

כן הוא אמר זאת גם, אך הערכה גסה, בהסתכלות על הנוזל שיצא וזה שלא היו שבבים וגם בנסיעת מבחן הוא הבחין שהגיר לא עבר התעללות כך לפי דבריו...כמובן שזה לא מדד לרמת בלאי של שאר המרכיבים אך לפחות זה הוריד לי אבן מהלב.

לגבי רצועת תזמון: מכיוון שהצלחתי לגלות שהוחלפה ב 80 אלף ק"מ, נאמר לי שאין צורך להחליף ושכדאי יהיה להחליף ב 140 אלף או 150 אלף אך לא יותר רחוק מזה.

היכן מומלץ להתקין כזה קולר? האם יש תמחיר מקובל בשוק לדגם הזה?

תודה מראש

הזול עולה ביוקר

• תוכן חדש...