Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3712 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פורום יקר,

מעוניין להחליף את הרכב המשפחתי העיקרי (3 ילדים) ואני מתלבט בין אאוטלנדר (או אולי ספורטאז) לפורסטר.

מחפש רכב אמין, גדול ובטיחותי. 5 מקומות כנראה יספיקו, אבל 7 מקומות זה יתרון (לא הכרחי). נכון להיום אנחנו לא נוהגים לרדת לשטח, אבל טיול שטח קליל מספר פעמים בשנה יכול להיות אופציה מעניינת.

כרגע נוטה לאאוטלנדר בעיקר בגלל הפרקטיות והמחיר של הפורסטר (כולל תחזוקה שהבנתי שהיא מאוד יקרה). ואולי בכלל אני צריך לשקול מיניואן (כמו C4)?

תודה מראש.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תבצע נסיעות מבחן, אלו 2 רכבים שונים לטעמי בניהוג. לדעתי תוסיף למשוואה את הספורטג' GT לבחינה

ואם כבר הזכרת סובארו אז גם ה XV יכול לתת מענה לטיול שטח קליל

פורסם

הספורטאז' יותר רחב מהאאוטלנדר ומהפורסטר.

היתרון הביטחותי נמצא כמובן אצל הספורטאז'.

שטח קל עם כמה שפחות דאגות ואפילו טיפה יותר - פורסטר וגם אצלו יש 5 שנות אחריות.

האאוטלנדר הכי חסכוני מבין שלושתם.

פורסם

יש גם את הטוסון הוא מאוד מרווח שקט ונעים וגם חסכוני לאומת הרכבים הקודמים שלהם .

HYUNDAI SONATA V6 2.5 00 -

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

:) MAZDA 6 09

פורסם

תודה חברים.

יש פה תומכי פורסטר נלהבים? אם הנסיעות לשטח הן נדירות האם הפורסטר עדיין שווה את ההשקעה? מה לגבי התחזוקה שלו?

לגבי בטיחות, זה נכון שלספורטאז יש את מנגנוני הבטיחות האקטיבית הטובים ביותר - אבל מה לגבי גירסת ה 4X4 של האאוטלנדר שגם מכילה מנגנונים דומים (אך הרבה יותר יקרה), שווה את ההשקעה?

יש פה חסידי מיניואנים? C4 עדיף? אופציה נוספת שכדאי לשקול ברמות המחירים של 180K?

ולסיום, מה דעת הפורום על מכוניות ה"אפס קילומטרים"?

ושוב תודה לכל העונים.

פורסם

0 ק"מ - אם אתה הולך להחזיק את הרכב לטווח ארוך, משהו כמו 5 שנים אז כבר ספגת את רוב ירידת הערך ולכן עוד יד תהיה עניין פחות קריטי.

לאאוטלנדר ברמה הזו יש התראה על סטייה מנתיב, בלימה אוטונומית ,ובקרת שיוט אדפטיבית שאין בספורטאז', להוציא את הבקרת שיוט האקטיבית , את השאר יש בספורטאז' וקצת עוד + התראה על סטייה מנתיב עם היגוי אקטיבי שמחזיר אותך לנתיב אוטומטית כאשר אתה סוטה ממנו.

מיניוואנים - הפיקאסו עדיף בגרסת הדיזל - המנוע של הבנזין הוא גרסה חדשה של המנוע הבעייתי של PSA -BMW ועדיין לא הוכיח עצמו מבחינת אמינות.

פורסם

התחזוקה של הפורסטר לא תהיי יקרה באופן משמעותי, ולדעתי הצריכת דלק שלה(בנסיעה שהיא לא עירונית) תהיי הטובה ביותר(כן למרות ה4 על 4..).

עליות נוספות בה תמצא בהחלפת צמיגים בזוגות או ברביעיות יחד(בגלל מערכת ההנעה הכפולה).

ובקצת תחזוקה של הדפרנציאל עוד כמה שנים(סכום לא גדול).

מאידך תקבל 5 שנות אחריות.

האאוטלנדר היה ממש לא לטעמי, סביבת נהג מיושנת , בנסיעה הרגישה רוכנת ורופסת(גמלונית משהו), מצד שני כן יש לה את יתרון 7 המושבים והמחיר.

הבחירה שלי היא הפורסטר, אחריה הטוסון, אם היה לי 4 ילדים כנראה שזה היה משתנה.

קצת על 0 קמ, בסובארו מקבלים 3 במקום 5 שנות אחריות, בסובארו הדגם שנמכר שם הוא לפני מתיחת הפנים שהתרחשה לפני חודש.

פורסם

מבחינת מרחב פנים ליושבים בשורה השנייה, מיניוואן עדיף על כל הג'יפונים.

למשל, לרנו גרנד סניק דיזל יש את כל מה שאתה מחפש למשפחה (עם בונוס של צריכת דלק מעולה ), חוץ מיכולת שטח.

C4 על אותו עיקרון כמו רנו מבחינת שימושיות.

כרגיל, סדר עדיפויות הוא זה שיקבע את כיוון הרכישה (יכולת שטח+ישיבה גבוהה מול מרחב פנים והוצאות דלק ).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

אולי יעזור המבחן הבא:http://m.ynet.co.il/Articles/4764636

https://walla.onelink.me/walla?pid=smartbunner

אפשר לבחון את ה-rav4 יש לו יתרון של רצפה שטוחה מאחור, שיכול להקל על הושבת 3 ילדים מאחור.

יש גם דגם היברידי מעניין (אבל ללא הנעה כפולה):

http://cars.walla.co.il/item/2937126

http://m.ynet.co.il/Articles/4766398

http://www.thecar.co.il/%D7%98%D7%95%D7%99%D7%95%D7%98%D7%94-%D7%A8%D7%90%D7%91-4-%D7%94%D7%9E%D7%97%D7%95%D7%93%D7%A9-%D7%9E%D7%A9%D7%95%D7%95%D7%A7-%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C-%D7%92%D7%9D-%D7%91%D7%92%D7%A8%D7%A1/

עריכה אחרונה על ידי shai_ka
פורסם

אנחנו כבר כשנה ו-40,000 ק"מ עם הפיקאסו דיזל. צריכת דלק משולבת סביב 1/15.

הרכב מרווח מאוד והנוחות שבכסאות אחוריים נפרדים גבוהה. בנוסף אתה מקבל מזגן מאחור, שאין באאוטלנדר, כמו גם מגני שמש מובנים בשורה השניה ועוד.

לעניות דעתי מיקרוואן עדיף על רכבי כבישטח כמובילי נוסעים משפחתיים.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

תודה חברים.

יש לי חשש מיסטרואן ורנו שיגרמו לי להכיר מוסכניקים, יותר ממה שאני רוצה (ואולי זה חשש לא מוצדק). כיום יש לי מאזדה 5 ורכב נוסף מליסינג ואני לא מבקר במוסכים למעט טיפול שנתי.

לצערי אין לי "חבר" ובכל מקרה הספורטאז עשה עלי רושם של מכונית קטנה (היא אכן קצת יותר רחבה מהאאוטלנדר, אבל הרבה יותר קצרה).

יכול להיות שכדאי לתת הזדמנות נוספת לטוסון, ראב4 ואולי גם ל CX5. על פניו ממה שקראתי עד כה ברשת והביקור שלי באולמות התצוגה, האאוטלנדר עשה רושם של הכי הרבה אוטו בעסקה המשתלמת ביותר (דרך hot).

• תוכן חדש...