Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3722 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

במשך 8 השנים האחרונות החזקתי בסיאט איביזה שנת 2001 ששירתה אותי נאמנה, והגיע הזמן להתחדש.

אני מחפש רכב יד שניה, עד 70K ש"ח .

את רוב הנסיעות אני עושה לבד, או עם עוד אדם אחד ברכב, כך שאין לי צורך ברכב גדול מסופרמיני (אבל גם לא מתחבר למיני).

חשוב לי שהרכב יהיה משנתון מתקדם (2013+) בטיחותי, חסכוני (1 ל13 ומעלה), ומהנה לנהיגה והפאנץ' - אוטומט (חייב כי אני מדי פעם מחליף את הרכב שלי עם אמא שלי והיא לא יכולה לנהוג בידני).

הנסועה הצפויה שלי היא באיזור ה15K ק"מ לשנה כאשר החלוקה לעירוני\בין עירוני היא כמעט שווה.

כל השנים נהגתי על רכבי ליסינג משעממים של ההורים והאמת שאני מחפש משהו קצת יותר מלהיב - לא מצפה לביצועים של GTI.

האופציה העיקרית שעלתה לי בראש היא רנו קליאו החדשה עם מנוע 1.2 טורבו.

אני פחות מפחד מהסטיגמה של הצרפתיות, גם על האיביזה שמעתי המון סטיגמות ובתור רכב בן 15 שהיה אצלי 8 שנים הוא הראה אמינות מוחלטת.

הבעיה היחידה שלי עם הרכב הנ"ל היא שהאינטיריור שלה קצת מצועצע לטעמי, חוץ מרמת הגימור GT LINE שלא נכנס בתקציב לפי מה שראיתי.

חשבתי גם על פולו אבל אני קצת חושש מהשילוב DSG, TSI - מה גם שהייתה לנו אוקטביה עם השילוב הנ"ל וחוויתי זאת על בשרי, לא נעים. ובנוסף, לפי מבחני רכב הבנתי שהיא קצת משעממת לנהיגה.

ובקשר לסיאט איביזה החדשה (1.2 \ 1.0) היא מושכת תשומת לב שלילית בעיני, ואני פחות מעוניין בזה.

אשמח לקבל הצעות מעניינות לרכבים, או לצורך העניין אם הדרישות שלי לא ריאליות, הייתי רוצה לשמוע על מה עדיף לוותר.

תודה מראש :-D

פורסם

סוזוקי סוויפט לדעתי תתאים לך. יש לו את כל הקריטריונים שציינת: חסכוני בדלק יש. בטיחות (7 כ"א- נדיר בקטגוריה זו, יש בסוויפט). ויש הנאה מנהיגה. וגם אמינות גבוהה.

לקנות פולו או קליאו זה לקחת סיכון בנושא האמינות למרות שהקליאו יותר אמין מהפולו. אבל בכל זאת אם אתה רוצה ללכת על בטוח מוניטין אמינות טוב אז לך על הסוויפט.

פורסם

דווקא על קליאו הדעות שמתגבשות כאן בפורום הן שהגיר הרובוטי כפול המצמדים אמין. זה לפחות מהשרשורים שנתקלתי בהם.

הסוויפט כפי שהמליץ קודמי היא סוג של הימור בטוח (למרות שכולנו יודעים שאין דבר כזה כיום), מבחינת שילוב מנוע+גיר.

פורסם

הייתי מותח את התקציב וקונה סנדרו סטפווי אוטומט, חדש לחלוטין.

גם סופר מיני, גם מנוע טוב עם טורבו, גם 5 שנים אחריות.

חיסרון - מכוער מבפנים ונראה מיושן.

אם זה לא מפריע לך, יש לך רכב מצוין לרכוש, בלי לבזבז זמן על חיפושים ברחבי הארץ, בדיקת הרכב, התעסקות עם מוכר פרטי או רכישה של רכב שהיה בשירות מוסדי (ליסינג או השכרה).

רק להיכנס, לבחור צבע ולהתחדש.

פורסם

תודה על התגובות.

הסוויפט על הנייר נשמעת נחותה מבחינת ביצועים (מומנט וכו') לעומת ה208 והקליאו. אבל בכלל לא חשבתי עליה, אני אמצא זמן השבוע לנהוג עליה, מקווה שאופתע לטובה.

אגב, בשום שלב לא שמתי דגש מיוחד על אמינות, מהסיבה הפשוטה שאני מאמין שכל עוד אין מחלות ידעות לדגם, רכב שנחשב "לא אמין" (צרפתי) שיתוחזק בצורה טובה יפגין אמינות טובה לא פחות מרכב "אמין" (יפני) שלא טופל כמו שצריך.

לגבי מתיחת התקציב, אני לא מעוניין כל כך. מוכן לחרוג אם זה אקזמפלר מיוחד אבל לא בשביל לקנות חדש, מה גם שלפי המפרט הרכב עצמו נשמע די משעמם (הסנדרו).

בכל מקרה, אני מוכן לרדת בשנתון אם זה אומר שאמצא רכב שעונה על הדרישות שלי בצורה טובה יותר.

פורסם

המנוע והגיר של הפולו זהים לאיביזה(במנוע ה1.2 עד מודל 2015).

לטובת האיביזה מהניסיון שלי - מנוע וגיר דיי זריזים בסך הכל,מרווח לנוסעים מקדימה ויחסית חסכונית בדלק(ברמת גימור רפרנס מגיע עם שליטה מההגה למערכת ובקרת שיוט שזה נחמד).

לרעתה - מושב נוקשה(אישית פחות נוח לי),האמינות בליסינג לא הייתה מושלמת(ננהגה לפני ע"י נהג אחר) ועברה שיפוץ גיר ב40K , הפלסטיקה בפנים קצת זולה ומאחורה צפופה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

לך לכיוון של יד ראשונה 0 ק"מ מליסינג, יש סיכוי שתוכל למצוא בסביבת המחיר הזו אולי 208 טורבו אוטומטית ( המועדפת שלי מכל בחינה רלבנטית ), אולי רנו כמו שאתה מחפש, אולי משהו אחר נחמד, שווה לבדוק.

• תוכן חדש...