Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3759 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

אשמח לדעת מה ההבדל והאם יש הבדל ענק בין מנוע 1400 למנוע 1200 טורבו ברכב סיאט איביזה (שנתונים 13-15׳) - אני מתכוון על ידני. מבחינת דלק, איכות נסיעה וכו׳. מבחינת מנוע ברור שה1.2 טורבו חדיש יותר אבל הבנתי יקר יותר למקרה של תיקונים חלילה וגם עם חידושים כאלה ואחרים. אני לא מחפש לנסוע על 150 אני מתכנן נסיעות שקטות ברגיל כזה כמו כל אוטו. כביש מהיר 110-120 ועיר ברגיל. נסעתי עד היום על 1.6 והיה סבבה. האם 1400 חלש מזה בהרבה? בייחוד ברכב הזה למי שניסה אותו?

עריכה אחרונה על ידי yaron123456
  • תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ה1.2 חזק יותר.

מבחינת אמינות יהיה יתרון ל1.4,אבל בגדול עדיף לקחת את ה1.2

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אין מה להשוות בין המנועים מבחינת התחושה. לטורבו יש יותר מומנט והכח מגיע בסל״ד נמוך יותר.

בנסיעה מתונה, הטורבו יהיה לא פחות חסכוני. לגביי אמינות- ה-1.4 יהיה סביר להניח אמין יותר.

פורסם

אני לא מרגיש שחסר לי כח ב 1400 אטמוספרי.

עם זאת, אתמול נסעתי על פאביה 1.2TSI ועל הפאביה 1400 שלי, וההבדל בכח מאוד מאוד מורגש.

שורה תחתונה: ל1.2 הרבה יותר כח, אבל אני ממש לא יכול לומר שיש לי צורך בכל הכח הזה.

פורסם

אתמול חזרתי מירושלים , סיבוב מוצא לכיוון מחלף הראל יש עליה תלולה של כ 1.5 ק"מ

היהממש כייף להשאיר עשן לכל ה 1.6 אוטמטיות שנסעו בימני , וכל זה מבלי לעבור את ה 3000 סל"ד

(פאביה 1.2 ידנית)

פורסם
ה1.2 חזק יותר.

מבחינת אמינות יהיה יתרון ל1.4,אבל בגדול עדיף לקחת את ה1.2

אמינות? כלומר תקלות וכאלה? כי אם כן אני מעדיף להיות בראש שקט וכמו שאמרתי מעדיף שקט מאשר עוד קצת כוח/מהירות.

אני לא אחד לתחרויות בואו נודה בזה.

ה-1.2 זה עולם אחר.

לא רק כי הוא חזק יותר אלא בעיקר כי הכוח מגיע בצורה טובה יותר. יש לך כוח כבר מההתחלה.

עולם אחר מבחינת מה ? תחילת נסיעה מ-0 ל-100 זו הכוונה שלך? אני לא אחד שבאמת רוצה מהירות בצורה מטורפת רוצה לנסוע רגיל ולהנות מהנסיעה.

אין מה להשוות בין המנועים מבחינת התחושה. לטורבו יש יותר מומנט והכח מגיע בסל״ד נמוך יותר.

בנסיעה מתונה, הטורבו יהיה לא פחות חסכוני. לגביי אמינות- ה-1.4 יהיה סביר להניח אמין יותר.

כן אבל ה-1.2TSI הרבה יותר יקר וזה קצת חורג מתקציבי.

אני לא מרגיש שחסר לי כח ב 1400 אטמוספרי.

עם זאת, אתמול נסעתי על פאביה 1.2TSI ועל הפאביה 1400 שלי, וההבדל בכח מאוד מאוד מורגש.

שורה תחתונה: ל1.2 הרבה יותר כח, אבל אני ממש לא יכול לומר שיש לי צורך בכל הכח הזה.

אז מה אתה אומר בעצם? אתה מבואס ומצטער על זה שקנית מנוע 1.4?

היה ממש כייף להשאיר עשן לכל ה 1.6 אוטמטיות שנסעו בימני , וכל זה מבלי לעבור את ה 3000 סל"ד

(פאביה 1.2 ידנית)

1.2 טורבו?

נראה לי ש200.

1.2 טורבו אתה מתכוון?

פורסם

זה לא רק מ0-100 זה גם תגובת מנוע.

ה1.4 פשוט יותר,אבל עד שיתקלקל הטורבו למשל יקח הרבה זמן והרכב כניראב יחליף כמה בעלים.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
[h=2]כמה לדעתכם גדול ההבדל בין מנוע 1400 ל-1200TSI?[/h]

זה לא ענין של דעה.

כנס לאתר היצרן ובדוק נתונים עובדתיים על כל מנוע. (הספק / מומנט / ביצועים וכו').

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

היהממש כייף להשאיר עשן לכל ה 1.6 אוטמטיות שנסעו בימני , וכל זה מבלי לעבור את ה 3000 סל"ד

(פאביה 1.2 ידנית)

ממליץ לבדוק צריכת השמן ברכב שלך. אם יוצא לך עשן במאמץ, זה עלול להיות עשן כתוצאה מצריכת שמן גבוהה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
זה לא רק מ0-100 זה גם תגובת מנוע.

ה1.4 פשוט יותר,אבל עד שיתקלקל הטורבו למשל יקח הרבה זמן והרכב כניראב יחליף כמה בעלים.

לא הבנתי מה יתקלקל...

ברור שיש ביניהם הבדל אני לא אומר שלא. זה בטוח וידוע גם קראתי על זה.

פשוט אני הייתי שמח לדעת מה ההבדל ביניהם ואם הוא עד כדי כך מורגש.

עד היום נסעתי על 1.6 אז 1.4 יהיה ממש חלש עבורי?

זה לא ענין של דעה.

כנס לאתר היצרן ובדוק נתונים עובדתיים על כל מנוע. (הספק / מומנט / ביצועים וכו').

בדקתי .. עדיין לא יודע אם שווה להשקיע עוד כמה אלפים בשביל המנוע שגם ככה אני לא מחפש מהירות יתר.

פורסם

קשה להעביר תחושה,תבצע נסיעת מבחן.

פורסם

אתם נותנים לו תשובות של חובבי נהיגה.

ברור שפותח השרשור אינו כזה.

ולשאלתך(פות"ש): אני לא מתחרט שקניתי את ה- 1400, מכיוון שכוונתי הייתה למזער את ההוצאה כמה שיותר, ולא עניין אותי ביצועים.

אז גם עלות הקניה קטנה בהרבה, וגם הסיכון לקלקולים קטן משמעותית(תלוי כמה זמן אתה מתכוון להחזיק את הרכב, כי ברכב חדש בכל מקרה הסיכון אפסי).

אני חושב שהחסכון בדלק קטן מההפסד בקניה ובתיקונים.

כמו שכולם פה אמרו - מנוע הטורבו הרבה יותר חזק.

קח נסיעת מבחן לראות אם ה -1400 מספיק לך.

פורסם (נערך)
אתם נותנים לו תשובות של חובבי נהיגה.

ברור שפותח השרשור אינו כזה.

ולשאלתך(פות"ש): אני לא מתחרט שקניתי את ה- 1400, מכיוון שכוונתי הייתה למזער את ההוצאה כמה שיותר, ולא עניין אותי ביצועים.

אז גם עלות הקניה קטנה בהרבה, וגם הסיכון לקלקולים קטן משמעותית(תלוי כמה זמן אתה מתכוון להחזיק את הרכב, כי ברכב חדש בכל מקרה הסיכון אפסי).

אני חושב שהחסכון בדלק קטן מההפסד בקניה ובתיקונים.

כמו שכולם פה אמרו - מנוע הטורבו הרבה יותר חזק.

קח נסיעת מבחן לראות אם ה -1400 מספיק לך.

אוקיי קודם כל אני מאוד מודה לכולם!

דבר שני אני שם לב שהרבה טוענים שה-1.2 טורבו אכן הרבה יותר חזק אבל עם הרבה תקלות, לכן, אני פשוט אחליט ללכת על מה שהכי פחות תקלות כי אני לא חושב שיש לי את הסכום להוציא על אוטו ולאחר מכן על תיקונים וכדומה. גם ככה אני חורג מתקציבי בשביל אוטו שאני רוצה ואעדיף להוציא כמה שפחות.

עד היום נסעתי על 1.6 רגיל והיה בסדר גמור, נהניתי ולא הרגשתי בהבדל גם בעליות, נסיעות ארוכות (אילת - ים המלח ועוד).

האם 1.4 יספיק לי ? אני לא יודע להגיד אבל מה שפחות כסף זה לדעתי יהיה הכי משתלם עבורי. אני רוצה להחזיק את הרכב לפי התכנון כמה שנים עד שארחיב את המשפחה ואי אפשר לדעת מה יהיה הנולד בעוד כשנה שנתיים. איביזה ידני 3 דלתות את זה אני רוצה בשנתונים 2013-2014 ועל זה אני רוצה ללכת. מה שכן גם צריכת דלק אני צריך כמה שיותר נמוכה! קיצור לחסוך כמה שיותר.

עריכה אחרונה על ידי yaron123456

• תוכן חדש...