Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3726 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ליאור, אתה מסתכל על זה בצורה הלא נכונה.

זאת בדיוק הצורה שהחברות שמוכרות ליסינג רוצות שתסתכל על זה, אבל זה לאו דווקא כל האמת.

צא רגע מהבועה, ותבין מה שמנסים להגיד לך, לא סתם שואלים כמה כסף פנוי יש לך ע-כ-ש-י-ו, זמין, נזיל ברגע זה ממש.

תבין,

הרעיון במה שאתה קורא לו ליסינג, זה שבעצם הסוחר קונה את הרכב בשבילך, לוקח בשימך הלוואה ל3 שנים ומתחייב לקנות את הרכב ממך עוד 3 שנים.

עכשיו בוא נגיד שלקחת רכב משפחתי סטנדרטי של 130 אלף שקל. סבבה ?

במשך כל חודש ב3 שנים הקרובות התחייבת ל 2500 שקל. חישוב קצר, 36 חודשים כפול 2500 כל חודש. (פוטרת מהעבודה, אח של ךמתחתן, ניכנסת לדירה חדשה, כל אלו לא מעניינים אף אחד, 2500 שקל כל חודש - רוצה לצאת באמצע - תשלם קנס)

סיכום קצר: יוצא שבעוד 3 שנים, שילמת 90 אלף שקל על רכב של 130 אלף שקל.עד כאן מובן ?

ההפרש שנשאר לשלם על הרכב, הוא 40 אלף שקל (130 אלף שקל שהוא עלה פחות 90 אלף שכבר שילמת).

עכשיו, אם הרכב עוד 3 שנים, יהיה שווה פחות מ40 אלף שקל(מבחינת מחירון לוי יצחק), יכול מאוד ליהיות, שידרשו ממך להשלים מהכיס את ההפרש הזה.

בנוסף כמעט תמיד בחוזה שתעשה, תיהיה הגבלה על עד 20 אלף קילומטר בשנה, מה שאומר שאם עברת קילומטראז' של 60 אלף אחרי ה3 שנים, אתה צפוי לעוד הורדות ("קנס") כשתבוא להחזיר את הרכב (במקום שהרכב יהיה שווה 40, עכשיו הוא שווה 38 לדוגמא)

אותו דבר אם הרכב עבר תאונה (גם אם לא אתה אשם) או שריטות או דפיקות, מעבר לבלאי סביר, אתה תשלם "קנס" שיוריד עוד יותר מהמחיר שמוכנים לקנות ממך את הרכב חזרה, ככה שייצא שגם אתה צריך להחזיר את הרכב וגם לשלם לסוחר.

אם הוא יהיה שווה יותר מ40, ואתה מחזיר את הרכב הכל נגמר אומרים שלום.

חשוב שתבין שאחרי 3 שנים שנסעת ברכב, שילמת 90 אלף שקל, והרכב חוזר אל הסוחר.

הוא לא רכב שלך.

זה לא ששילמת 90 אלף שקל לרכב חדש, ועכשיו הרכב הוא שלך ואת היכול להחליט אם בא לך להישאר איתו, או שבדיוק התחתנת ואתה צריך את הכסף לא בא לך למכור אותו, ממש לא מעניין אף אחד,הרכב הוא של הסוחר לא שלך.

בגלל זה לפעמים עדיף לקחת הלוואה מהבנק של X כסף להחזיר כל חודש כסף לבנק ובסופו של יום הרכב הוא שלך, אתה לא חייב דין וחשבון לאף סוחר, אם בא לך למכור אותו בסוף התקופה אתה מוכר אותו אם לא אז לא.

מה עוד, שאם אתה בא לסוכנות רכב חדש עם מזומן (לקחת הלוואה בבנק שלך, הכסף אצלך בחשבון), ההנחה שתקבל, היא משמעותית יותר משתלמת אז במקום לקנות את הרכב ב130 אלף מהסוחר, אתה קונה אותו ב120 אלף בסוכנות, פה לבד חסכת 10 אלף שקל, בנוסף הנציג יכול להעניק לך כל מיני הטבות באבזור, שעולות אלפי שקלים, שהסוחר לא יוכל לתת לך.

וזה מה שמנסים להגיד לך.

אין מתנות חינם.

בגלל זה השאלות פה מתרכזות ב:

כמה כסף פנוי יש לך לשים על רכב, ואיזה רכב אתה מחפש (מה הדרישות).

תודה רבה על ההסבר המפורט עכשיו אני מבין למרות שלא הבנתי אז מה ההבדל בין " ליסינג " להשכרה רגילה אם הרכב לא שלך בסוף זה יוצא אותו דבר..

אוקי אז התקציב שלי בערך 90 אלף שקל ואני מחפש רכב ספורט-

הסדר עדיפויות שלי והדברים הכי חשובים :

1- דלק

2- יחסית שהמחיר שלו לא יפול לרצפה אם אני ירצה למכור אותו עוד שנתיים נגיד

3 - אמינות

4 - יופי

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היי, אייעץ לך את המהלך שלי:

הייתי באותו מצב כמו שלך, היה לי סכום כסף גדול שחסכתי.

רציתי לרכוש את המיטו שכל כך חלמתי עליה והיא לקחה לי כמעט 70% מההון האישי שלי שחסכתי.

התייעצתי והגעתי למסקנה שעדיף שאלך לבנק, אקבל הלוואה של חצי ממחיר הרכב וככה לא אחנוק את הבנק שלי.

שילמתי חצי מהכסף הנזיל שלי וחצי הבנק שילם והחזרתי לו סכום זעיר כל חודש, פרסתי ל36 חודשים. (היה לי ריבית נמוכה בגלל שהייתי חייל משוחרר)

בסוף התקופה מכרתי אותה לאחר שנה החזרתי לבנק מה שמגיע לו (+בערך 1000 שקל הריבית שיצאה לי) וזהו.

מה ש"הפסדתי" בסיבוב הזה הוא: הריבית מהבנק, והערך שהאוטו הפסיד (במקרה שלי ממש מעט, פחות מ5 אלף) וכמובן הטיפולים, הביטוחים והדלק.

במקרה שאתה חושב לעשות, אם הייתי עושה את הליסינג שאתה רוצה, בסוף התקופה ההייתי משחרר את הרכב עם בור בכיס. כי בעצם נסעתי על רכב לא שלי.

זה כמו להשכיר בית.

אתה משלם במשך כל החיים סכום של 4 אלף שקל בממוצע שכירות, לא עדיף שתוסיף קצת ותשלם את המשכנתה וכך בסופו של יום יהיה לך בית משלך ולא תגור בבית של מישהו אחר.

פשוט הופך את ההון האישי שלך לרכב, וביום מן הימים שתרצה חזרה את ההון הזה תמכור את הרכב ותקבל את ההון (עם תשואה שלילית אבל תקבל לפחות משהו)

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם

רכב זה לא דירה ובכל מקרה החישוב שלך לא מתבסס על תורת המימון אלא על פסיכולוגיה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
רכב זה לא דירה ובכל מקרה החישוב שלך לא מתבסס על תורת המימון אלא על פסיכולוגיה.

בסדר אפשר להציע דגמים עם הדרישות שהבאתי ?

ופשוט חשוב לי ש-יחסית- ירד לו קצת מהערך שלא יצא לי חור גדול בכיס

פורסם

זה כמו להשכיר בית.

אתה משלם במשך כל החיים סכום של 4 אלף שקל בממוצע שכירות, לא עדיף שתוסיף קצת ותשלם את המשכנתה וכך בסופו של יום יהיה לך בית משלך ולא תגור בבית של מישהו אחר.

פשוט הופך את ההון האישי שלך לרכב, וביום מן הימים שתרצה חזרה את ההון הזה תמכור את הרכב ותקבל את ההון (עם תשואה שלילית אבל תקבל לפחות משהו)

טעות בסיסית במימון, אבל זה בסדר רוב המדינה חושבת ככה. אני לא אכנס לדקויות אבל יש נוסחה לשכירות לכל החיים לעומת דירה לרוב שכירות יותר משתלם אבל זה כמובן תלוי בהרבה מאוד משתנים.

בקשר לפותח השרשור, אם אתה רוצה רכב שלא יאבד הרבה ערך קח רק יד 2, אלפא מיטו יכולה להתאים לך.

2016 Mini Cooper S - Pure Led

Maximum Go Kart Feel = 100% FUN

פורסם
בסדר אפשר להציע דגמים עם הדרישות שהבאתי ?

ביקשת ״רכב ספורט״ ומצד שני הדרישות הכי חשובות שלך הן צריכת דלק טובה, ונוחות...

תנסה לפרט קצת יותר מה אתה מחפש ברכב ואיך אתה מגדיר רכב ספורט.

פורסם

ברוב המקרים כל התנאים שאתה דורש לא מתקיימים. אתה צריך להתפשר על אחד מהם.

האם רכב ידני יתאים לך? כשאתה אומר ספורטיבי אתה מתכוון רק למראה?

פורסם
ברוב המקרים כל התנאים שאתה דורש לא מתקיימים. אתה צריך להתפשר על אחד מהם.

האם רכב ידני יתאים לך? כשאתה אומר ספורטיבי אתה מתכוון רק למראה?

כן המראה זה פאקטור חשוב.

תשמע אני לא אומר שהדרישות שלי חייבות להתקיים ברור לי שאין משהו מושלם לדרישות שלי אבל כאילו זה יחסי.

פורסם

אם אתה עדיין בונה על הלוואה עם החזר חודשי כלשהו, כדאי שתקח בחשבון שזה לפני ביטוח (נהג צעיר+רכב ספורט זה מתכון לא זול), טיפולים, דלק, אם מדובר ברכב משומש מחוץ לאחריות אז גם יתכנו הפתעות של תיקונים מידי פעם.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
אם אתה עדיין בונה על הלוואה עם החזר חודשי כלשהו, כדאי שתקח בחשבון שזה לפני ביטוח (נהג צעיר+רכב ספורט זה מתכון לא זול), טיפולים, דלק, אם מדובר ברכב משומש מחוץ לאחריות אז גם יתכנו הפתעות של תיקונים מידי פעם.

ביטוח ישימו עליי כנראה וכל השאר קשה לי לחשב כי אני לא מבין בזה.. אני לא יודע אם וכמה יעלה לי טיפולים

פורסם
ועדיין לא סיפרת לנו מה אתה מגדיר כרכב ספורט.

כונית ספורט היא מכונית מהירה ובעלת מבנה נמוך. לרוב מדובר במכונית פתוחה, בעלת שני מושבים, שתי דלתות, מנוע גדול וחזק, האצה מהירה ובלימה חדה, ללא תא מטען גדול. מכוניות ספורט מתאפיינות בגוף הנבנה מחומרים קלים כדוגמת אלומיניום, פלסטיק וסיבי פחמן אשר מעניקים למכונית מסוג זה מוניטין של ביצועים גבוהים ונהיגה מהנה.

מה שרשום שמה בערך אחי אבל שתראה כמובן יפה וספורטיבית אני לא מחפש למבורגיני

אגב ראיתי תאוטו מאזדה

MX-5 , איך הוא ?

פורסם

המיאטה מתומכרת במחיר לא זול, לחובבי הז'אנר האובססיבים בלבד לדעתי.

הלאון קופרה תמורה מדהימה לכסף, בן משפחה שלי רכש כזו וקיבל אותה שבוע שעבר.

תקרא על האיביזה קופרה, חבר מהפורום שעשה עליה נסיעת מבחן לפני כמה ימים מספר שהיא מדהימה ועשתה שינויים דרסטיים מהדורות הקודמים. לגבי המחיר מדובר על מחיר של 140 אלף ש'ח בערך, לא נורא בכלל.

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם (נערך)

לקנות רכב "ספורט" זה החלק הקל. לתחזק אותו זה החלק היקר.

כשמדובר ברכב עם גוון ספורטיבי בדר"כ גם מחיר החלפים שלו ירקיע שחקים, גם מחיר הביטוח, וגם טיפולים סטנדרטיים. הכל פשוט ניהיה יקר.

עכשיו שאנחנו מבינים אחד את השני, ומודעים לעובדה שזה מה יש, ועדיין מוכנים לזה הינה כמה הצעות מעניינות..

ב90 אתה יכול לקנות רכב עם גוון ספורטיבי, יחסית חדש וזול:

* יונדאי ולוסטר 2012-13

* רנו מגאן קופה 2013-14

את אלו לא קשה למצוא, ואם תלך על רנו מגאן קופה, לקרסו טרייד אין יש כאלה שימכרו לך בסביבות ה70. החסרון - לפחות הרנו מגאן קופה - לא סחירה וקשה למצוא קונה מתאים.

באם תרצה ספורטיביות, סחירות, עם ביצועים שגם מגבים את הלוק האגרסיבי, תצטרך להתפשר על השנתון ולחפש טוב-טוב:

* ליאון קופרה 2010

* גולף GTI 2010

הייתי מציע שלא תקפוץ למים העמוקים ישר לרכבים האלה, שוב, בגלל עלויות לא שום דבר אחר.

ובתור רכב ראשוני, האופציות העליונות אולי יהיו טובות יותר.

בהצלחה, זול זה לא יהיה.

עריכה אחרונה על ידי stum
פורסם

לדעתי בגלל שאתה מחפש רכב שיראה ספורטיבי ולא רכב ספורט הייתי הולך על איביזה 3 דלתות 1.2 טורבו. גם חסכוני, גם נראה טוב, גם מאובזר והאחזקה לא בשמיים. כמו כן אתה יכול להוסיף לרשימה את האלפא מיטו והולוסטר כמו שהמליצו כבר לפני.

• תוכן חדש...