Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

"לא כולל מע"מ"

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3762 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
אני בעיקר מדבר על המוסך המורשה, שמה לא לקחים תשלום ללא חשבונית,

המטרה זה לא להעלים את התשלום, אלא נטו לקחת ללקוח עוד כמה שקלים.

אבל הכמה שקלים האלה זה לא כסף שהולך אליהם.

המטרה שלהם בזה היא להציג מחיר נמוך יותר כדי למשוך לקוחות.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

המטרה היא לא לקחת עוד כסף מהלקוח, כי לא מעניין את העוסק כמה הלקוח משלם, מעניין אותו כמה מגיע אליו לכיס.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

אבל הכמה שקלים האלה זה לא כסף שהולך אליהם.

המטרה שלהם בזה היא להציג מחיר נמוך יותר כדי למשוך לקוחות.

ואנחנו בתור לקוחות, שכבר מקבלים מחיר גבוה מהמורשה,

לא צריך לשלם להם גם את המע"מ,

בכל מקום נורמלי המע"מ הוא חלק מהמחיר של המוצר או השירות.

שיביאו לנו חשבון חשמל שכירות וארנונה כבר על הדרך.

היום ע"פ היבואן לדוגמא, מחיר לשעת עבודה במוסך מורשה היא X, למה אנחנו בתור לקוחות צריכים לשלם X+מע"מ?

עריכה אחרונה על ידי MichaelCohen

Seat Ibiza FR

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אנחנו כלקוחות בכל אופן צריכים לשלם מע"מ אבל לא בדרך של רמאות.

אם רשום בהצעת מחיר "לא כולל מע"מ" ולא זורקים לך את זה רק כשאתה מגיע לשלם, אז אין באמת על מה להתלונן.

הכי הוגן זה להציג מראש את המחיר עם מע"מ, אבל אישית אני מעדיף לא לשלם מע"מ בכלל :wink:

פורסם

א. כאשר עסק מתקשר עם לקוח פרטי הוא חייב לציין בפניו את המחיר כולל המע"מ. ללקוח הפרטי אין אפשרות להזדכות על המע"מ לכן המחיר ללא המע"מ לא צריך לעניין אותו.

ב. על מנת לטפל בכל בעית ההון השחור מדינת ישראל חייבת להתנער מההתנהלות הסוציאלית החזירית שהיא מנהיגה מיום הקמתה ולעבור לשיטה הקפיטליסטית בה כל אחד דואג לעצמו.

ככה הרופאים יקבלו שכר נאות עבור שירותם לציבור. ככה יוקר המחיה יירד. המע"מ, הדלק, מחירי המכוניות, הכל יירד פלאים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

מזכיר לי נותן שירותים שבגמר העבודה נקב במחיר ללא מע"מ. כאשר ביקשתי חשבונית הוא נקב בסכום הגבוה בכ- 30% מהמסכום ללא מע"מ. כששאלתי לפשר הענין, הוא אמר לי ללא בושה שהוא גילם לי גם את מס ההכנסה שלו במחיר.

פורסם

Newsflash: כל זה כבר מגולם במחיר שלך, בכל עסק שאתה פונה אליו. זה שאתה לא מבין את זה זה כי יש לך ראש של שכיר.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
א. כאשר עסק מתקשר עם לקוח פרטי הוא חייב לציין בפניו את המחיר כולל המע"מ. ללקוח הפרטי אין אפשרות להזדכות על המע"מ לכן המחיר ללא המע"מ לא צריך לעניין אותו.

ב. על מנת לטפל בכל בעית ההון השחור מדינת ישראל חייבת להתנער מההתנהלות הסוציאלית החזירית שהיא מנהיגה מיום הקמתה ולעבור לשיטה הקפיטליסטית בה כל אחד דואג לעצמו.

ככה הרופאים יקבלו שכר נאות עבור שירותם לציבור. ככה יוקר המחיה יירד. המע"מ, הדלק, מחירי המכוניות, הכל יירד פלאים.

כדאי שתפעיל קת את קליפת המוח שלך. הכל ירד פלאים. גם המדינה תחדל מלהתקיים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
Newsflash: כל זה כבר מגולם במחיר שלך, בכל עסק שאתה פונה אליו. זה שאתה לא מבין את זה זה כי יש לך ראש של שכיר.

אני מבין את זה, אבל זה לא אמור לעניין אותי בידיוק כמו במע"מ,

תחשוב מה יקרה אם תקבל הצעת מחיר

ובצעמד התשלום יגידו לך שזה לא כולל מע"מ, חשמל והשכר של הפועל.

זה נשמע בסדר? לא!

אז למה מע"מ כן נשמע לנו בסדר?

Seat Ibiza FR

פורסם

כשאני מקבל הצעת מחיר אני טורח לברר את זה מראש, וכשאני נותן הצעת מחיר אני מציין מראש אם המחיר כולל מע"מ או לא.

מהתגובה שלך השתמע שאתה לא מבין שכל עלויות העסק, כולן ללא יוצא מן הכלל, מגולמות עליך כלקוח.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אני מבין את זה, אבל זה לא אמור לעניין אותי בידיוק כמו במע"מ,

תחשוב מה יקרה אם תקבל הצעת מחיר

ובצעמד התשלום יגידו לך שזה לא כולל מע"מ, חשמל והשכר של הפועל.

זה נשמע בסדר? לא!

אז למה מע"מ כן נשמע לנו בסדר?

מע"מ הוא לא הוצאה של העסק. בניגוד לחשמל, שכר עובדים וכו'.

העסק רק משמש כגובה מס עבור המדינה.

אני לא אומר שזה בסדר להציג מחירים ללא מע"מ, אבל בהחלט יש הבדל.

פורסם

אני מגיע מענף הדפוס, בו נהוג לשים שלט מאחורי הדלפק/קבלת קהל, בו רשום המחיר אינו כולת מע"מ.

ואז פטרת את הבעיה החוקית של להגיש מחיר שאינו סופי. אבל את האמת, יש הרבה השחלות של פרמטרים לאחר ההצעה הראשונית..

אני גם לא מבין את הענין למה לא לתת מחיר שאינו כולל מע:"מ.

אבל אני יכול להבין בעל עסק, מכיוון שאני גם עוסק בתמחור והתמחור מבוסס ברובו על בסיס החומרים, שאותם בעל העסק קונה במחיר שאינו כולל מע"מ. והמע"מ מחושב בנפרד פר חשבונית. ולכן נוח לו יותר לתמחר עבודה או פרוייקט לא כולל מע"מ ולהוסיף אותו אח"כ.

ופה נכנסים בעלי העסקים/מוסכים ומשחילים את המע"מ לפעמים שלא בצדק. כבר נתקלתי בעבודות שתומחרו בתוספת פעמיים מע"מ.

פורסם
אם קיבלת שירות טוב ומחיר הוגן, מה זה מפריע לך כלקוח שהעסק מחליט לא לשלם מיסים?

זה בינו לבין המדינה.

אז זה יתגלגל אלי.

בגלל שאנשים ועסקים מעלימים מס, כל שאר האנשים משלמים יותר.

כמובן שזה לא תירוץ וזו עבירה על החוק. אבל אתה כאזרח, מה אכפת לך ממנו? הוא לא פוגע בך וזה עניין פרטי שלו. חוץ מזה, האזרח הקטן משלם על בריאות וחינוך לא מעט חוץ מה שלוקחים על המיסים. אם כולם יתחמקו מתשלום מיסים, אז מדובר במדינה שלא עושה כלום עבור תושביה והם שונאים אותה.

הוא פוגע בי כי זה יתגלגל עלי.

אם אף אחד לא ישלם המערכת תקרוס ואז יעלו מיסים עוד יותר וירדפו אזרחים נורמטיביים כשהם לא יוכלו לשלם את זה.

הרי בעבריינים לא ייגעו כי הם עושים הכל מחוץ לספרים.

הכל נכון, אבל הבחירה לשלם מיסים או לא היא של בעל העסק. אם יתפס, שישא בתוצאות. אותי כלקוח זה לא מעניין. זה לא שרק אלה שמשלמים כחוק ישלמו יותר, כולם ישלמו יותר כי תמיד חסר, ומי שיש לו יותר ישלם יותר.

אני מוכן אפילו לדווח אם יש לי ראיות.

למה שאני אשלם יותר מיסים בגלל שהוא לא מוכן לשלם?

צריך לעשות אכיפה דרקונית בנושא וכללים ברורים.

כיום הרבה יותר מדי אנשים מעלימים מס.

עוד מעט תגיד שרשות המיסים מקימה עסקים דמה שכל מטרתם לחשוף אנשים שברגע שהם מבקשים לשלם בשחור יוצאים יחידת לה"ב ממקומות המסתור שלהם.

זה לא כמו לקוח שבחר ללכת לנערת ליווי ושמה יש עליו אחריות פלילית ומוסרית.

לאן הגענו ל1984?

אני בעד חקירות כאלו ולקוחות סמוים שעוזרים לעלות על עסקים שמעלימים מס.

למה שמישהו לא ייתן לי חשבונית או קבלה?

כל המוסכים הקטנים והפנצ'ריות שלא נותנו קבלה לא צריכים להיות קיימים.

פורסם

מה יקרה לאותם מסכנים שנולדים ללא גפים או פגיעה מוחית קשה שלא מאפשרת להם להתפתח ולפרנס את עצמם ?

איזה כייף לי :)

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

יוסי, כשהמדינה תקרוס וירדפו אחרי האזרחים הנורמטיביים ולא העבריינים, סימן שעדיף להיות עבריין ושהחוק נכשל.

אתה צודק שאכיפה נוקשה תקטין את התופעה, אבל זה מעגל קסמים. אכיפה עולה כסף למדינה > אין כסף למדינה כי האנשים מעלימים מס > אין מספיק אכיפה > קל להעלים מס.

במקום זה/יחד עם זה צריך לברר למה כמות רצינית של עסקים מעדיפים להעלים מס למרות כל הסיכונים. (אולי כי הם לא רואים תמורה מהמדינה? או שאם הם ישלמו מיסים העסקים יקרסו להם? לא יודע)

כל מה שאפשר לשאול זה "איפה הכסף?"

אישית אני מאמין שגם אם כולם יהיו אזרחים הגונים וישלמו מיסים כדת וכדין, זה לא יפחית את הכמות שנצטרך לשלם. כשמדובר בכסף, כמה שיותר = יותר טוב. המדינה והאנשים שמנהלים אותה לא ממש שונים מאותם מעלימי מס. הם פשוט בעמדת כח.

• תוכן חדש...