Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3811 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בימים הקרובים אני עתיד לקנות רנו מאסטר 99.

הרכב מיועד למגורים, בעקבות תקציב מחיה נמוך למדי.

מאחר ואני יודע שכסף לטיפולים לא ממש בנמצא, וכמו כן מדובר ברכב ישן שחרך לא מעט אספלט עם לא מעט משקל.

מן הסתם הסבירות לתקלות תהיה גבוהה.

חלאס הקדמה, ולשאלות:

1. אני מעוניין לרכוש קורא תקלות, בסכום נמוך, המוצר הבא יהיה יעיל? ואם לא אז מה לדעתכם יתאים לי?

http://www.aliexpress.com/item/New-OBD-V2-1-mini-ELM327-OBD2-Bluetooth-Auto-Scanner-OBDII-2-Car-ELM-327-Tester/32521329872.html?spm=2114.30010208.3.1.NzV99C&ws_ab_test=searchweb201556_2,searchweb201644_4_505_506_503_504_301_502_10001_10002_10016_10017_10010_10005_10011_10006_10003_10004_10009_10008,searchweb201560_2,searchweb1451318400_-1,searchweb1451318411_6452&btsid=62c55e00-08cb-426d-8475-c0d83cc69b0d

2. ידיים טובות יש לי, ידע אין לי. קיימות סדנאות רכב למתחילים שלא במסגרת קורסים במכללות? אני מדבר על משהו סביב ה10 שעות של הכרה בסיסית, ולא לימודי תעודה.

בתודה מראש לעונים

יעקב.

פורסם (נערך)

כואב הלב לשמוע שהגעת למצב כזה. אכן לא קל לחיות במדינה הזאת.

בכל מקרה, באיזה מנוע מדובר וכמה כ"ס ? אתן לך את כל המידע מאוטודאטה כדי שתוכל לטפל לבד ולהקל על עצמך בקטע הזה.

לגבי סורק תקלות, לא רלוונטי לגביך. תקן OBD נכנס רק מ-2001.

בינתים תתחיל ב"איך מנוע דיזל עובד"

http://auto.howstuffworks.com/diesel.htm

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם

מקווה מאוד שזה לא יצא לפועל, אלא תוכל להסתדר כלכלית ולשכור יחידת דיור או חדר נורמאלי.

1. סורקי תקלות ג'נריים זולים שיש בשוק לא יעבדו עם הרכב הזה. מסתובבים באתרי מכירות באינטרנט חיכויים סיניים של סורק רנו מקורי Renault Clip. לא יודע לאמור לך אם הם יעבדו. אמורים לעבוד עם כל הדגמים, גם עם אלו שלפני תקן OBDII.

2. מדובר בדגם יחסית נדיר בארץ, לא הרבה מוסכים מכירים אותו וגם הרבה חלפים אין.

אני מבין שאתה רוכש אותו בסכום סימלי, אבל אם תרצה גם לנסוע בו ביום יום, יהיה לך קשה יוקר לתחזק אותו. אם יש אפשרות, כדאי לקנות וואן נפוץ יותר כמו ונדורה, טרנזיט וכו'.

פורסם (נערך)

[TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD=class: value]115 כ"ס[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

.

המנוע הוא דיזל 2.8, גיר ידי (אם זה רלוונטי)

תודה על ההשתתפות בצער. אבל יש אנשים שאין להם מה לאכול, מעיד על עצמי שחי טוב ואוכל טוב:)

עריכה אחרונה על ידי gakob
פורסם

ועוד שאלה:

בדקת מה המשקל הכולל של הרכב?

או הוא מעל 3500 קילו לא תוכל לנהוג עליו אם הוצאת רישיון נהיגה לפרטי אחרי שנת 2006, תצטרך רישיון C1.

פורסם
ועוד שאלה:

בדקת מה המשקל הכולל של הרכב?

או הוא מעל 3500 קילו לא תוכל לנהוג עליו אם הוצאת רישיון נהיגה לפרטי אחרי שנת 2006, תצטרך רישיון C1.

תיקון קטנטן : שנת 2008. לא 2006

פורסם

סליחה שאני מתערב אולי בדברים לא לי, אבל מה עם מקלחת/שירותים? מגורים ברכב זה לא משהו פשוט, ובאמת צר לי לשמוע למרות שאני מבין. המחיה במדינה הזאת זה משהו לא נתפס.

מאיפה אתה בארץ? יש לי כלים ומעט ידע, חוש טכני, וזוג ידיים מאוד טובות.

אשמח לעזור לך "לשפץ" את הרכב, ובמה שאפשר בכללי.

פורסם

איך הגעתם למסקנה שצריך לרחם עליו?

אולי הוא סתם צעיר מגניב שרוצה לעזוב את ההורים,

ובמקום לגור באיזה חור במחיר מופקע בתל אביב הוא בוחר לשפץ וואן כזה ולגור בו?

כמו קודי מ"אבא חורג, אמא חורגת".

פורסם

בתור אחד שבנה בעבר כזה דבר אני חושב שאם תמצא וונדורה עם גג מוגבה זה עדיף:

הוונדורה מאוד אמינה (אם לא תקנה לימון) מנועים שהגיעו ל700.000 עדיין עובדים יפה אם טופלו.

חלפים זמינים וזולים. ואם אתה נוסע הרבה אז היא גם מתאימה לגז.

שרותים: מה שעשיתי זה שרותים של ספינה עם מיכל זעיר ופתח ניקוז גדול, אליו חיברתי אשפתון עם אזיקון ומידי פעם מחליפים את האשפתון שלא ייקרע בשטח..

מקלחון: מים חמים יכולים להתחמם בדוד קטן, במנוע הזה ניתן לקחת חום עם מחליף חום או לשים צינורות נחושת עם מים על צינור הפליטה.

משאבת מים: תקנה מסין ב150₪ מה שבארץ ימכרו לך ב800 תבדוק שזה עם שסתום אוטומטי שנותן לחץ מים כמו בבית ושהספיקה גדולה.

חשמל:תשתמש בלדים לתאורה, לשאר הדברים רצוי לחשוב על גנרטור קטן שגם יכול לחסוך כבלים במקרה של עודף שימוש במצבר, לחילופין להתקין אלטרנטור גדול ומצבר גדול נוסף עם בקר טעינה.

אם יש שאלות תשאל חופשי. אם תרצה אני יברר עם הבעלים אם אפשר להראות לך את היצירה הזו...

פורסם
איך הגעתם למסקנה שצריך לרחם עליו?

אולי הוא סתם צעיר מגניב שרוצה לעזוב את ההורים,

ובמקום לגור באיזה חור במחיר מופקע בתל אביב הוא בוחר לשפץ וואן כזה ולגור בו?

כמו קודי מ"אבא חורג, אמא חורגת".

מתפקידנו כבני אדם אנושיים הוא דבר ראשון להקשיב ולפתוח את הלב שצריך ומה שאתה עושה כרגע הוא לא יפה, לא מכובד ומגעיל מאוד! הכי קל זה להעלות ספקולציות של אולי ואולי ואולי שבעצם צריך לצאת מנקודת הנחה שהפנייה שלו והבקשה שלו היא אמיתית. הוא לא ביקש ממך כסף ולא ביקש שתבוא ותלמד אותו מכונאות אלא רק ייעוץ אז באמת מבייש לראות מה שרשמת!

לפותח השירשור - אכן מצער שהגעת למצב שכזה ומבחינת הכנופייה לפחות נשתדל לעזור לך ולעשות את המקסימום כדי שיוקל עליך. אני אישית מניח שמצבך הכלכלי לא מזהיר כלל ואני מקווה שישנם בעלי מקצוע שרואים את השירשור הזה וירימו את הכפפה לעזור לך מתוך הלב ולא מהכיס במיקרה הזה.

פורסם
מתפקידנו כבני אדם אנושיים הוא דבר ראשון להקשיב ולפתוח את הלב שצריך ומה שאתה עושה כרגע הוא לא יפה, לא מכובד ומגעיל מאוד! הכי קל זה להעלות ספקולציות של אולי ואולי ואולי שבעצם צריך לצאת מנקודת הנחה שהפנייה שלו והבקשה שלו היא אמיתית. הוא לא ביקש ממך כסף ולא ביקש שתבוא ותלמד אותו מכונאות אלא רק ייעוץ אז באמת מבייש לראות מה שרשמת!

לפותח השירשור - אכן מצער שהגעת למצב שכזה ומבחינת הכנופייה לפחות נשתדל לעזור לך ולעשות את המקסימום כדי שיוקל עליך. אני אישית מניח שמצבך הכלכלי לא מזהיר כלל ואני מקווה שישנם בעלי מקצוע שרואים את השירשור הזה וירימו את הכפפה לעזור לך מתוך הלב ולא מהכיס במיקרה הזה.

תגיד, אתה אמיתי? קראת בכלל את מה שכתבתי או שאחרי השורה הראשונה הפסקת?

איפה קראת שאמרתי שהבקשה שלו אינה אמיתית?

כתבתי בפירוש ש"אולי הוא צעיר מגניב" שרק רוצה לגור באוטו בשביל הקטע ולא כי הוא עני, דל, רש ואביון.

ולראייה, ראה ציטוט של פות"ש בעצמו:

מעיד על עצמי שחי טוב ואוכל טוב

אז מה אתה מתעופף ותוקף?

"מבייש לראות את מה שרשמתי", "לא מכובד", "מגעיל מאד", "לא יפה".

ככה לא מתבטאים - מי שצריך להתבייש פה זה אתה.

• תוכן חדש...