Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יפניות נגד כול העולם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7824 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני מערער על כל השירשור הזה, ברשותכם. הסיבה היחידה היא שאין שום סיבה וזה לא נכון.עובדתית! הדבר היה נכון לפני 40 שנה ובערך עד לפני 5 שנים

"כמובן שבימינו החברות האירופאיות והאמריקאיות מצמצמים/צימצמו פערים ואף נחשבים לפיונירים בתחום הייצור".

וסתם אנקדוטה מעניינת בקשר ליפנים. שמתם לב שאין אף קטגוריה של רכב שבה יש להם את הרכב הטוב ביותר? אפילו לא אחת!!!

ע"פ מה אתה קובע זאת? אם זה ע"פ מגזיני רכב בעולם אזי אף הם חלוקים בדעתם. לא אחת יצא שהאקורד גברה על התוצרת האירופאית בקטגוריית המשפחתיות הגדולות. באירופה לרוב הטויוטה יאריס נחשבת לטובה שבקטגוריה שלה. בארה"ב (ועל אף שאני לא מסכים עם רוב דעות העיתונאות שם) הLS430 ניצחה את ה7,S,A8...בקיצור לא חסרים דוגמאות. כמו כן קשה לומר שה3 והקורולה הנוכחית אינן ראויות לעמוד באותו הרף של האירופאיות כשמדובר בהסתכלות כוללת על הרכב.

לסיכום, אף אחד לא טען בשירשור שרכבים יפנים עדיפים/טובים יותר. כל שנטען הוא שהן אמינות יותר.

היום אין שום הבדל אמינות בין B4 לבין פורד מונדאו. ההפך הוא הנכון אם כבר.

האם מונדיאו עדיפה מבחינת אמינות על B4? מן הסתם בעוד מספר שנים נדע את התשובה. נכון לעכשיו, אינני חושב שניתן לצאת בהצהרתיות שהמונדיאו אמינה יותר, בייחוד לא כאשר מדובר ברכבים חדשים שכאלה (הB4 החדשה היא עדין בתולה והמונדיאו על אף שהיא נמצאת מספר שנים על הכביש אינה יכולה עדין לתת אינדיקציה מוחלטת לעניין אמינותה).
פורסם
בנוסף לחשיבות התרבותית שהיפנים נוותנים לנושא האמינות, ישנה עוד נקודה. הם לא יטמיעו טכנולוגיה חדשה לפני שהיא תיבדק בקפידה, ויתבררו כל מחלות הילדות. דוגמא - מערכת המולטיטרוניקס לא מותקנת עדיין באף רכב יפני פופולארי (למיטב ידיעתי). פיז'ו-סיטרואן השיקו את המערכת בתופים ומחולות, ואכלו קש בכמויות. אז אולי היום המערכת כבר מגיעה לבגרות, אבל רוב הלקוחות לא רוצים להיות שפני נסיונות.
:mm_yeah:

אחד הפסקאות היותר נכונות שקראתי בדיון הזה בין מבול ההבלים שרשומים פה.

הישראלי לא פרייאר.

העדר לא פרייאר, הוא אולי לא נהנה מהרכב שהוא קונה (בעל נוסחאת האלף-שש-מאות-אוטומט-צבע לבן), אבל הוא לא פרייאר.

הישראלי לא מוכן להיות שפן ניסיונות של אף אחד. והוא גם ללא סנטימנטים.

שנת 89, הסובארו DL\GL נמכרת בהיסטוריה כבר למעלה מעשור, החלום הישראלי - רכב יחסית משוכלל לזמנו, אמין, חסכוני. אז הוא לא בטיחותי, או לא נוח, ומידת הצמיגים שלו? הם קרובים למידת צמיג של אופניים. גם האחיזה לא משהו.

אך שחקן חדש נכנס לזירה: הלאנסר.

חלונות חשמל, תיבה אוטומטית, הגה כוח-חלום ישראלי.

ללא שום סנטימנטים עבר עמישראל לסוכנות מיצובישי ורכש את הלאנסר בהמונים.

מאז החלה דעיכה (אם אפשר לקרוא לזה כך) והסובארו נותרה מאחור, שכל מה שיש לה להציע זה מחיר נוח.

לאבי שיחייה, יש סובארו 88 GL אפורה (יד ראשונה). ואם תשאלו אותי, הרכב הזה יהיה עמו עד יומו האחרון והיד האחרונה. גם לי לפעמים קשה להבין איך רכב משנת 88 שעבר כבר קרוב ל300,000 ק"מ (מתוכן כ-50-60 אלף ק"מ בקירוב שמורים לי. שקיבלתי את הרישיון חרשתי על הרכב, שכללו נסיעות קשות והתעללות של טיפש-עשרה) עדיין לא החליף מנוע ונוסע כמו גדול.

:idea:חשוב כאיש נהיגה, נהג כאיש מחשבה :idea:

_

"במקום שאליו אני הולך

אני נזהר שלא לשמוע שלא לדרוך שלא לזכור

וטוב לי שאתה איתי וגם אתה וגם את..."

("היה לי חבר", דודו טסה)

פורסם
_MagnuM_[]']:mm_yeah:

אחד הפסקאות היותר נכונות שקראתי בדיון הזה בין מבול ההבלים שרשומים פה.

הישראלי לא פרייאר.

העדר לא פרייאר, הוא אולי לא נהנה מהרכב שהוא קונה (בעל נוסחאת האלף-שש-מאות-אוטומט-צבע לבן), אבל הוא לא פרייאר.

הישראלי לא מוכן להיות שפן ניסיונות של אף אחד. והוא גם ללא סנטימנטים.

שנת 89, הסובארו DL\GL נמכרת בהיסטוריה כבר למעלה מעשור, החלום הישראלי - רכב יחסית משוכלל לזמנו, אמין, חסכוני. אז הוא לא בטיחותי, או לא נוח, ומידת הצמיגים שלו? הם קרובים למידת צמיג של אופניים. גם האחיזה לא משהו.

אך שחקן חדש נכנס לזירה: הלאנסר.

חלונות חשמל, תיבה אוטומטית, הגה כוח-חלום ישראלי.

ללא שום סנטימנטים עבר עמישראל לסוכנות מיצובישי ורכש את הלאנסר בהמונים.

מאז החלה דעיכה (אם אפשר לקרוא לזה כך) והסובארו נותרה מאחור, שכל מה שיש לה להציע זה מחיר נוח.

לאבי שיחייה, יש סובארו 88 GL אפורה (יד ראשונה). ואם תשאלו אותי, הרכב הזה יהיה עמו עד יומו האחרון והיד האחרונה. גם לי לפעמים קשה להבין איך רכב משנת 88 שעבר כבר קרוב ל300,000 ק"מ (מתוכן כ-50-60 אלף ק"מ בקירוב שמורים לי. שקיבלתי את הרישיון חרשתי על הרכב, שכללו נסיעות קשות והתעללות של טיפש-עשרה) עדיין לא החליף מנוע ונוסע כמו גדול.

1. PSA=מולטיפלקס

2. לעניין הלנסר/סופרלנסר...קשה לומר עליה שהיא ממש אמינה.

3. עניין הפראייר די מצחיק אותי שכן בתכלס מה שאתה רואה על הכביש זה בעיקר ש"ח לפח. הלקוח הישראלי לא פראייר...כשהוא יעשה את התאונה וישאר משותק ויקבל איזה פיצוי קטן מהפלת"ד העלות הכספית והסבל שינוחו על כתיפיו יהיו אסטרונומים. אז ביננו מה זו הטכנולוגיה המוזרה הזו ומי בכלל צריך ABS, SRS, ABW, SIPS, WHIPS וכל יתר החרא הזה?! העיקר שהאוטו נוסע... :roll: (למי שלא הבין זה נאמר בציניות).

פורסם

טיוטה אמינים, אבל גם להם יש פשלות, קחו לדוגמא 2 מקרים (דיי מוזרים יש לציין) שקראו לחברים:

טיוטה קורולה 2001 נשרפה לפני בערך שנתיים בזמן ההתנעה!

טיוטה קאמרי 2004 התחילה להשפריץ שמן לאחר 3 שבועות!

זה לא שאני מנסה ללכלך על טויוטה, לי בעצמי יש קורולה 99 ונוסעת יפה מאוד.

לי אישית יש רגש של אנטי חזק נגד צרפתיות, לא נראה לי שהן הולכות עם אמינות ואני לא בטוח שאוטומט צרפתי יסגור 10 שנים של נסיעות. קחו דוגמא נוספת:

נסעתי על הטיוטה כשהייתה בת שבועיים יחד עם קרובים שנסעו על רנו מגאן (גם בת שבועיים בערך), תיקונים בכביש, חור ענק באספלט, שתי המכוניות מקפצות במהירות 100 קמ"ש לערך: האחת ממשיכה לנסוע כאילו כלום, השניה תקועה לשעתיים (עד שמגיע הגרר) במקרה הטוב. אני חושב שאין צורך להגיד שהמגאן היא זו שנתקעה, אז אני לא אעשה זאת.

בקיצור הגישה שלי היא שיפניות חזקות באמינות (למרות שאני כל הזמן סותר את עצמי-קחו את הלינק הבא כהוכחה), אבל מיצובישי אני לא קונה:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2968882,00.html

יום טוב לכולם!

פורסם

הם לא יטמיעו טכנולוגיה חדשה לפני שהיא תיבדק בקפידה, ויתבררו כל מחלות הילדות. דוגמא - מערכת המולטיטרוניקס (הכוונה למולטיפלקס אני מניח)לא מותקנת עדיין באף רכב יפני פופולארי (למיטב ידיעתי). פיז'ו-סיטרואן השיקו את המערכת בתופים ומחולות, ואכלו קש בכמויות.

גם אני מאז ומתמיד הייתי בטענה הזאת.

מצמץ, בוא נתעלם לרגע משלל מערכות העזר הבטיחותיות שיש בכלל יצרני הרכב...

היום, כשמבחן ה-NCAP מהווה מעיין מדליה חשובה לכל יצרן, אף יצרן רכב למעשה לא יחסוך באמצעי בטיחות שהוא יכול לתת.

ונחזור לפיסקה שציטטתי... תמיד היה ניתן לראות את ההבדלים בין המשפחתיות היפניות של שנות ה-90 אל מול המשפחתיות האירופאיות של אותם שנים- פשוט הבדלי איבזור אדירים!!!

אז היו מקבלים מהאירופאים יותר איבזור, יותר פינוק, יותר טכנולגיה שמקדימה את זמנה באותה תקופה, ועל זה היה תשלום נלווה של זמן במוסך ואין-ספור תקלות.

היום היפנים כבר נושפים בעורף של האירופאיות ומעיזים יותר.

היום גם אפשר לראות שהיצרנים היפניים כבר לא חוסכים בשום אמצעים ע"מ להיות שווים אל מול האירופאים.

(למשל: מאזדה 6 דינמית מלאה בשלל מערכות אלקט'-מול 626 ריקה לחלוטין.)

פורסם

.ואים אתה עדיין לא משוכנע אתה מוזמן להיכנס לאתר מדד האמינות הבא WWW.RELIABILITYINDEX.CO.UK

מגאן ידיד, ערב טוב.

קראת את הלינק ששלחת אותי אליו? אני לא בטוח כ"כ. יש שם מדד של 10 היצרנים האמינים ביותר באנגליה. 6 מתוך העשרה הם אירופאים ורק 2 יפניות שאחת מהן בכלל בבעלות אמריקאית!!!

דרך אגב, סובארו ומיצובישי נמצאות באותו אתר ברשימת 10 הכי לא אמינות!!!

מגאן, תודה על הלינק ותודה על שהוכחת הלכה למעשה את שאמרתי!:wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

שלום גם לך ידיד יקר

אין לי מושג איך הסתכלת על הטבלאות אבל אים תציץ לרגע בטלת ה-MANUFACTUER INDEX תוכל לראות את הטובות ביותר(מה שכבר ראית והגבת) ואת הגרועות ביותר בלינק מיתחת ושם אולי תיתפלא מוצבות רוב היצרניות האירופאיות

יש רגעים שאתה פשוט מודה לבורא שאתה חי (אברהם פורת ז"ל)

• תוכן חדש...