Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פג'ו 208 GTI - לבטים אחרונים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3786 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בהמשך לדיון הקודם שלי הגעתי להתלבטות הסופית לגבי הפג'ו

מאד הייתי רוצה לדעת מאנשים שנהגו ברכב, האם יש הבדלים מהדגם הקודם ה-200 כ"ס לעומת החדשה.

בהתחלה שמעתי שהכל שופר וטוב יותר, אך לאחרונה שמעתי משהו שטוען שהרסו את הניהוג בחדשה, הרסו את ההגה, והרסו את איכות החומרים והמתלים (ז"א שעכשיו הם פחות טובים). כל העניין קצת הוריד לי את הביטחון.

הייתי רוצה לדעת האם יש אמת בדברים או שהכל נועד לצרכי מכירה בלבד.

כמו כן הייתי רוצה לשמוע חוות דעת נוספות כלליות על הרכב.

נ.ב

נהגתי ברכב (החדשה 208 כ"ס) ומאד נהנתי.

האבולוציה שלי:

Polo GTI 2013 -> Peugeot 208 GTi 2016 Manual

Mazda 3 2012 -> Seat Leon FR DSG 2010 -> Chevrolet Spark 2013

Peugeot 309 Manual 1991 -> Toyota Corolla (1992) automatic -> Mazda 3 2009

פורסם

הם לא הפחיתו מאיכות החומרים, היא מרגישה כמעט אותו הדבר כמו הדגם טרום המתיחה, הייתה טענה שהיא שקטה מדי ולכן החסירו מהבידוד.

הגירסא בה אני נהגתי היא טרום המיחה ולאחר המתיחה, היא הרגישה די רכה (הם סידרו את זה בגרסאת ה30 שנה).

הרכב מצויין ומציע חב' משתלמת ביותר, אם יש לך את היכולת להמתין מעט, החודש נוחתת כאן הקורסה OPC החדשה, יריבה שקולה ששווה נהיגה.

פורסם

GTI33 - אמרת שנהגת גם הל החדשה וגם על הקודמת ?

האם הרגשת שינוי בהיגוי ובתגובה של ההגה עצמו ?

האבולוציה שלי:

פורסם

לא הרגשתי שינוי, נהגתי בפערי זמן גדולים, אני מניח שאם זה סתם נזרק על ידי אושייה מעיתונות הרכב ואין לזה איזכור ממשי של היצרן אז כנראה אפקט פלסיבו, אגב כעת הם השכילו לצייד את הרכב בצמיגים נהדרים ודביקים מבית מישלין, בנוכחית יצאתי ליום עם מגזין אוטו לצורך השוואתי עם הפולו GTI, זה היה כרוך ביום נהיגה ארוך וסיום במנחת ערד, תחת סדרת עיקולים ופניות במהירויות שהשתיקה יפה להן היא הרגישה קצת רכה ומעורפלת, מה שגרם לי להוריד את הקצב בשל הרגשת חוסר ביטחון, אבל מאוד נהניתי איתה, גם בסוף היום שהחל מוקדם בבוקר והסתיים בשעות הערב כשאני נדרש להיכנס ולנוע בתנועה הסבוכה של תל אביב היא עשתה עמי חסד וסיפקה נוחות נסיעה טובה.

פורסם

אני ממש מודה לך על ההתייחסות.

נקודה מעניינת שנגעת בה היא ההשואה ל GTI החדשה, כאמור אני בעל ה GTI הקודמת ובנהיגה בחדשה לא הרגשתי יותר מדיי שינוי.

איך היא לדעתך בהשוואה לפג'ו ?

האבולוציה שלי:

פורסם

אגב הזכרת את הפולו GTI החדשה, אני סולד ממרבית רכבי VAG , אבל הפולו הזאת הותירה בי רושם חיובי.

כלומר היא עדיין לא מרגשת, היא מהירה אבל עדיין משעממת, אני נהגתי בגרסה הרובוטית שתפקדה ללא דופי, האחרים הלינו על היותה קשיחה מדי, אני דווקא אהבתי את הכיול, הרכב פונה ועושה הכל ללא דרמות מיותרות, הרכב מרגיש ממש קטן מבפנים, איכות חומרים כיאה לקונצרן הגרמני.

אבל בכל פעם שיכולתי חטפתי את מפתחות הרכב של הפיג'ו, אולי כי אני חובב צרפתיות מושב ואולי בגלל שהיא פשוט הייתה מהנה לנהיגה ושהייה.

פורסם

"היא מהירה אבל עדיין משעממת"

בזה בעצם סיכמת לי הכל, ז"א שזאת הסיבה העיקרית שאני רוצה להחליף רכב. ה GTI שלי מאד מהירה ומרשימה

אבל בסופו של דבר לא מלהיבה אותי, ומבחינתי זה חיסרון.

שאלה אחרונה ברשותך,

על פי מה שידוע לך, איך היא מבחינת האמינות (ה-5 שנות אחריות בהחלט עוזרות לשקט הנפשי), אבל בכל זאת

אני בנאדם שיש לו בעיה עם קרקושים ופלסטיקה שמרעישה יתר על המידה, ברכב ההדגמה לא נתקלתי בבעיה כזאת (שלא כמו ברנו קליאו), השאלה איך היא מחזיקה הטווח הארוך ?

האבולוציה שלי:

פורסם

אם אתה מחפש התלהבות - אתמול ראיתי מודעה בעיתון שאיילון מוכרים פיאסטה ST.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

כן אני יודע, דיברתי איתם.

אבל המחיר "החל מ-170,000" לרכב שבכל העולם זול יותר מהפג'ו, לא מתקבל על הדעת.

+ רק שנתיים אחריות (שגם היא מוטלת בספק) + יבואן לא רשמי שמתנהג קצת כמו באסטה בשוק.

כמה חבל שהרכב לא מגיע לכאן בייבוא רשמי.

האבולוציה שלי:

פורסם

באמת לא לעניין. 208 ב 140 ופולו ב 155, ST לא אמורה לחרוג מהגיזרה הזו.

פורסם

בדיוק, וזה מה שמרגיז

למה בכל העולם המחיר שלה זול משמעותית (באנגליה למשל זול ב 2 פאונד מה 208 !!), אז למה לעזאזל המחיר כן בייבוא מקביל (שאמור להוזיל עלויות), משמעותית יקר יותר.

כמו שקלארקסון אמר בזמנו, לא משנה כמה הדג יהיה טעים, בסופו של דבר זה עדיין דג ואף אחד לא ישלם על זה מחיר מופקע.

אגב,

הפג'ו קצת יותר יקרה ממה שרשמת והפולו יותר זולה.

האבולוציה שלי:

פורסם

בוא נגיד שלמעט אומנות ספירת האפונים שתוכיח מעל לכל ספק שה ST לא אמורה לצאת מהטווח, גם מורעלים ויודעי דבר יסכימו לשלם פרמיה של עד 10K להערכתי, תמורת מה שהם באמת היו רוצים.

כנראה שהקוטן של איילון מגלגל עלויות קבועות ומשתנות גבוהות יחסית לכל מוצר. וזו בעיה בעיקר במכוניות עממיות שכל שקל בהן מהווה שיעור משמעותי.

פורסם

אבל אילו ימים יפים לישראל אלו - שניתן לקנות במחיר של מאזדה 3 מאובזרת או טוסון בסיסי, מכונית כ״כ משובחת כמו ה-208 Gti.

סתם הייתי חייב לשתף בתחושה הזו.

פורסם
אבל אילו ימים יפים לישראל אלו - שניתן לקנות במחיר של מאזדה 3 מאובזרת או טוסון בסיסי, מכונית כ״כ משובחת כמו ה-208 Gti.

סתם הייתי חייב לשתף בתחושה הזו.

פלוס 1

מחמם את הלב בימים של חורף :)

If you wanna turn, turn, don't brake

פורסם

לצורך העניין בפיאסטה ST שניסיתי לפני שנתיים בערך לייבא לבד בעצמי,על פי מחיר קניה

ושילומי מס וכל השאר,אמור היה לעלות לי כמו איילון...דהינו 170 א"ש.

וכנראה נגזרת זו מתקבלת בגלל קנייה מסוכנות רגילה באירופה ולא מהיצרן עצמו,שהייצרן

מוכר לסוכנות ראשית בישראל שמוכרת לו כמויות גדולות בשנה כנראה שמתקבלת הנחה

משמעותית.

ולפז'ו 208 ידידי,עשה נסיעת מבחן שוב אם אתה מתכוון לקנות ובחן עוד רכבים שיהיה לך השוואה

בסמוך...למשל מיני קופר S,סתם דוגמה.

• תוכן חדש...