Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3777 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ראשית אציין שלאחר קריאה קטנה בפורום, הופתעתי לגלות כמה ידע יש פה לאנשים, וכמה כולם נרתמים לעזור אחד לשני. כיף לראות. ללא ספק זה הפורום עבורי מהיום... :)

לענייננו:

בקרוב אמכור את הסוזוקי סוויפט 2008 GLX שלנו, ולכן כרגע מחפשים רכב חדש. (לאו דווקא בניילונים כן ? )

הרכב מיועד לי ולאמא שלי. לאבא יש את הג'יפ... :wink:

בכל אופן, הדרישות הן:

- שיהיה קטן.

- שיהיה חסכוני.

- שיהיה ספורטיבי, בדגש על הספורטיבי. (קג"מ גבוה, כ"ס מכובד, ורצוי נפח מנוע קטן בשביל ה'חסכוני')

- שיהיה סביב ה100K.

- 2012-2013 זה המינימום.

- גיר אוטומט ו5 דלתות.

אני שוקל מאוד ברצינות ללכת על ה POLO GTI שנת 2013. עונה לנו כמעט על כל הצרכים, ויש בחור ממש נחמד שיש בינינו מאין התחייבות לא כתובה כזו שכשאמכור את הסוויפט - אני בא אליו.

בכל אופן, רק רציתי לשאול מה אתם חושבים עליה. זה רכב שישמש אותנו בכמה שנים הקרובות (4-5 בכיף.)

איך האמינות של הגיר הזה? של המנוע הזה ?

אלה שאלות שמדאיגות את אבא שלי בד"כ. מעולם לא היה לנו רכב ספורטיבי, לא כזה לפחות.

אני שמעתי שמנועי GTI עושים בעיות, וה - DSG עוד יותר...

אשמח לעצותיכם. :lol:

פורסם

האופציות שלך

פולו GTI , סוניק RS ואם תמצא קליאו RS(לא נמכרה הרבה ולא יודע אם נכנסת בתקציב).

הסוניק כנראה הכי פחות ספורטיבית מבין השלוש.

המנוע של הGTI הוחלף לאחרונה ב1.8.

נטען שהוא בעייתי ולחלופין נטען שהוא יקר לייצור וזה למה הופסק לייצר אותו.

DSG, הבעיות הצטמצמו מבהתחלה אבל עדיין קיימות פה ושם.

פורסם
האופציות שלך

פולו GTI , סוניק RS ואם תמצא קליאו RS(לא נמכרה הרבה ולא יודע אם נכנסת בתקציב).

הסוניק כנראה הכי פחות ספורטיבית מבין השלוש.

המנוע של הGTI הוחלף לאחרונה ב1.8.

נטען שהוא בעייתי ולחלופין נטען שהוא יקר לייצור וזה למה הופסק לייצר אותו.

DSG, הבעיות הצטמצמו מבהתחלה אבל עדיין קיימות פה ושם.

תודה.

הפולו GTI אכן עונה על הדרישות שלנו.

ואני יודע שלאחרונה הוחלף ב1.8, אבל אני מדבר על שנת 2013 שזה עדיין 1.4.

בכל אופן הבנתי שעד שנת 2012 היו בעיות בייצור ובסוג המנוע, אך מ-2013 המצב השתפר וכבר אין את הבעיות האלו.

השאלה שלי היא לטווח הרחוק...

מבחינת האמינות של הרכבים האלה, של המנועים ושל הגיר.

ולחילופין, מה דעתכם על כל הסיאט איביזה למיניהן ?

בתקציב הנ"ל אוכל להביא אחת חדשה. העניין הוא שזה ספרדי... :\

פורסם

זה ספרדי רק בשם. כמו סקודה ואאודי זה אותם מכלולים של VW לכל דבר.

האיביזה קופרה היא רק 3 דלתות עם אותם מכלולים של הפולו GTI בדיוק ולכן לא הזכרתי אותה.

הרגילה אינה ספורטיבית יותר מרוב הקטגוריה.

סופרמיני סטנדרטית. הפולו יותר איכותית ממנה בפנים.

*אין צורך לצטט הודעה אחת מעליך.

פורסם

סיאט הוא מותג מדבקה של פלוצווגן, בלי טעם ובלי ריח ספרדי.

אין שום שוני במכלולים, גיר, שלדה וכו' בין רכבים מקבילים עם סמל VW, סיאט, סקודה ובהרבה מקרים גם אאודי.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

ביקשת קטן, ספורטיבי, חסכוני, מינימום 2012, אוטומט, 5 דלתות ועד 100K. הראשונה שעלתה לי לראש היא סיאט איביזה 1.2T שלמרות המנוע הקטן מאיצה ל100 ב9.7 שניות, וברמת הגימור FR תקבל אבזור שלא תקבל במתחרות. לגבי אמינות יש כאן בפורום כמה חברים עם הרכב הנ"ל שיוכלו לספר לך אם היו להם בעיות מיוחדות. עוד אפשרות שעלתה לי היא רנו קליאו גם מנוע 1.2T, וגם כאן לא ידועה לי האמינות, במיוחד שמדובר ברכב חדש ואני מאמין שעוד לא צצו להן מחלות כלשהן. כאן המנוע מפיק 120 כ"ס עם מומנט של 19.3 קג"מ (לעומת 105 כ"ס ו-17.5 קג"מ באיביזה). מבחינת עיצוב חיצוני ופנימי, הקליאו יותר אלגנטית ומודרנית, האיביזה יותר ספורטיבית אבל גם יותר המונית.

Volvo V40CC T3 Inscription 2019
Volvo S60 T5 R-Desing Plus 2015
Mazda 6 2.0L 2008
Mitsubishi Lancer Sportback 1.8L CVT 2011

פורסם

תודה רבה לכולכם, קודם כל.

האישיו המרכזי עם האיביזה הוא שהיא ספרדית, עם גיר DSG שכבר שמעתי בעבר שהוא בעייתי לא קטן.

ספרדיות נתפסות בד"כ כפחות אמינות מהגרמניות למיניהן \ יפניות \ קוריאניות. כך גם הצרפתיות למשל. (רנו, פיג'ו.)

נהגתי על רוב הרכבים שצויינו כאן (איביזה חדשה, אברת' 500, פולו GTI, אאודי A1 ואפילו יונדאי ולוסטר. בכ"ז, יונדאי... :lol:)

הנהיגה באברת' 500 הייתה שנויה במחלוקת.

מצד אחד העוצמה, המשיכה, ההרגשה הספורטיבית המעולה. עליה נאמר: הגודל לא קובע.

מצד שני הרגישה קצת כמו צעצוע קטן, קארטינג, הדיליי בהילוכים (במצב אוטומט) וכו'.

בכל אופן, הנהיגה בפולו GTI האוטומטית לא הייתה דומה לשאר הרכבים. העוצמה,

היציבות היחסית, המשיכה, האיבזור (המינימלי, אך בהחלט המספק), מערכת השמע וכו'. החוויה בה הייתה שונה מהשאר. (רק לאחר שכבר חניתי איתו- נזכרתי שיש גם מצב S. )

ולשאלתי הבאה; כמה אמינה היא הפולו GTI משנתון 2013 ומעלה? ( ז"א לאחר שהחליפו את המנוע והגיר הבעייתיים.)

אני מחפש רכב קטן, חזק, חסכוני ואמין, ונראה לי שהרכב הזה עונה על כל הדרישות, חוץ מעניין האמינות.

אין לי ניסיון עם גרמניות בכלל, VW בפרט. לכן חשוב לי לדעת מה דעתכם על גיר ה DSG, המנוע, המצבר, סיפור השמן, צריכת הדלק וכו'.

תודה תודה לכם :wink:

פורסם

פיג'ו 208 ה"מפוארת".

נוחה וספורטיבית (במובן של חדוות נהיגה) יותר מהאיביזה, ויותר אמינה ממנה.

פורסם

ולשאלתי הבאה; כמה אמינה היא הפולו GTI משנתון 2013 ומעלה? ( ז"א לאחר שהחליפו את המנוע והגיר הבעייתיים.)

אני מחפש רכב קטן, חזק, חסכוני ואמין, ונראה לי שהרכב הזה עונה על כל הדרישות, חוץ מעניין האמינות.

אין לי ניסיון עם גרמניות בכלל, VW בפרט. לכן חשוב לי לדעת מה דעתכם על גיר ה DSG, המנוע, המצבר, סיפור השמן, צריכת הדלק וכו'.

תודה תודה לכם :wink:

המנוע ב-2013 הוא עדיין המנוע עם הטורבו הכפול, שנחשב לבעייתי.

לא ידוע לי שהוא "הוחלף" במנוע מסדרה אמינה יותר.

פורסם (נערך)

האישיו המרכזי עם האיביזה הוא שהיא ספרדית, עם גיר DSG שכבר שמעתי בעבר שהוא בעייתי לא קטן.

כמו שאמרו לך קודם וכנראה לא שמת לב, הסיאט אולי מורכבת בספרד, מעבר לזה היא VW בכל רמח איבריה.

מנוע 1.2 TSI שמיוצר לכל VW (סקודה/אאודי(אם יש עם מנוע כזה/סיאט/ובפולקסווגן) במפעל של סקודה בספרד.

הגיר בפולו GTI זהה לגיר בסיאט איביזה ועוד הרבה דגמים עממים של VW (גולף/לאון/אוקטביה וכו') , הקוד שלו הוא DQ200(תקרא עליו ותבין )והחשש שלך צריך להיות זהה בלי שום קשר למוצא. הוא יכול להכשל בסיאט בדיוק כמו שהוא יכול להכשל בסקודה ובכל רכב אחר מקונצרן VW שמצויד בו.

אם אתה נותן כ"כ חשיבות לארץ יצור(לא רואה שום סיבה למה), יש לך מרכב ספרדי עם מנוע צ'כי ותיבת הילוכים גרמנית.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
  • 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שוב שלום לכם,

אנחנו עדיין מחפשים קונה לסוזוקי סוויפט שלנו, לכן לא הגבתי כאן.

אני להוט על הפולו GTI. עניין האמינות הוא הכי קריטי כאן, וקצת מפחיד ללכת על "חתול בשק" מה שנקרא.

אני מאמין שהאמינות של VW, בייחוד ברכב כמו הפולו GTI, לא משתווה לאמינות של הסוזוקי לצורך העניין.

תקנו אותי אם אני טועה?

אגב, מה לגבי המיני? או ONE, או קופר. (ראיתי שהקופר S עולה הון תועפות אז פחות רלוונטי כרגע )

פורסם

יותר נכון להגדיר את הפולו 1.4 - לא אמינה. מנוע שאתה מתפלל כל יום שלא ישבר לך חלק, או תיבת הילוכים ארורה שדורשת שיפוצים והחלפות כל 50 k נחשב כאמינות עלובה.

• תוכן חדש...