Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3818 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כדי לענות על זה צריך קודם להבין מה התקלה.

על היוניט אין שום עוררין שאת צריכה לקבל החזר.

אם הוא טוען שהיה צורך להחליף שיסביר למה, כנראה שהוא לא יצליח.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הסביר שהיא נזלה ואם באמת זה נכון אז טוב שהחליף , אם כי היה צריך להסביר מראש שזה אולי לא יפתור את התקלה המקורית.

פורסם
מה אתם חושבים - כדאי לתקן או להוריד את הרכב מהכביש?

שאלה שרק את יכולה לתת עליה תשובה, תביני שבכלכלה רציונלית (משהו שלא מאפיין בני אדם) חשוב להסתכל מהנקודה שבה את נמצאת קדימה, מה השקעת לפני "לא חשוב". האם את מסוגלת לספוג מבחינה כלכלית "הפסד" מוערך ומיידי של 2500 שקל (במידה והרכב שווה 3 אלף ומכרת אותו לברזל ב-500)? חשוב להבהיר שמבחינה כלכלית עצם החזקת רכב זו הוצאה נטו וזה כביכול תמיד "הפסד" של כסף. במידה ואת לא מסוגלת -כלכלית בהסתכלות קדימה- להיפטר ממנו במחיר הפסד ומעוניינת לתקן ואז למכור במחיר מרבי אז צריך להבין שזה בעצם הימור שיכול מצד אחד להצליח ומצד שני לגרום לך להפסיד יותר ממה שהיית מפסידה באופציה הראשונה, הרי כל סכום "שתשקיעי" בפתרון התקלה יופחת מסכום המכירה, כמה זה משתלם? תלוי מה נדרש לתקן. בתרחיש אחר יכול להיות שלא תמצאי קונה מתאים וזה למרות שתיקנת ובתרחיש יותר גרוע תוכלי להיתקל בתקלה נוספת בזמן שהרכב עוד ברשותך וכן הלאה וכן הלאה... בקיצור, תצטרכי לשבת לחשוב עם עצמך ולהגיע להחלטה לפני שאת שופכת הרים של כסף.

פורסם

המוסכניק אומנם אמר שהיוניט נזלה, אבל הוא אמר את זה רק לאחר שהתווכחתי איתו שאני לא אמורה לשלם על בדיקה נוספת, כי הוא החליף משהו שהוא לא היה צריך להחליף. כשבאתי לקחת את האוטו לאחר החלפת היוניט הוא רק אמרה שהיוניט היתה ישנה ושלא הוחלפה יוניט מעולם. אבל גם אם היוניט לא באמת נזלה, אין לי דרך להוכיח את זה. בכל אופן, לדעתי, הוא היה צריך לבדוק לחץ שמן כשהמנוע בטמפרטורת עבודה, ואז הוא היה יודע לומר לי מראש שהבעיה היא יותר רצינית ולכן כבר לא הייתי עושה שום תיקון. אפילו אמרתי לו מראש, שאם זה תיקון רציני, אני מעדיפה לזרוק את האוטו לגרוטאות מאשר לשלם על התיקון, כי ממילא הרווח שלי על האוטו לאחר התיקון לא יהיה הרבה יותר גדול המחיר שאקבל עליו במכירתו לברזל.

היום הייתי אמורה לנסוע למוסך, אבל מפני שאני עדיין מתלבטת, העדפתי לדחות את הביקור במוסך במספר ימים.

עידן, כתבת מאוד יפה. הנטייה שלי כעת היא להתפטר מהאוטו ב-500 ש"ח. אולי זה עדיף מאשר להשקיע כסף על תיקון ואז לחפש בלחץ קונה שיקנה את הרכב מייד ל אחר התיקון במחיר ריצפה.

תודה לכם

וסוף שבוע נעים

פורסם

לפי התירוץ של המוסכניק של "היוניט לא הוחלפה לעולם" ניתן להבין חד משמעית שהוא פשוט חירטט במצח נחושה. החלפת יוניט היא לא חלק משיגרת טיפולים והיא מוחלפת רק שיש בה בעיה אז במיקרה הזה אני חותם שהיא לא נזלה ולא בטיח ובספק רב לפי התגובות שלואם בדק לחץ שמן בכלל! הלוואי שרק הייתה לי את האופציה להדריך כל אחד לפני שהוא ניגש למוסך רק כדי לא ליפול שה תמים כמו במיקרה שלך ואני מאמין שההיסטוריה שהרכב עבר גם הייתה מהולה בלא מעט קומבינות וסיפורים שעם מעט הבנה מוקדמת מצידך היה נחסך לא מעט כסף!

פורסם

מאור, גם אני חושבת כמוך, שהוא חירטט ולא היה צריך להחליף את היוניט. עובדה שנורת לחץ שמן עם היוניט החדשה נדלקת בדיוק באותם תנאים שנדלקה עם היוניט הישנה - כשהמנוע היה בטמפרטורת עבודה של 100 מעלות ולאחר שמעבירים להילוך סרק. זה מראה שהיוניט הישנה תפקדה כמו שצריך. הוא ידע שאני לא מתכוונת לשלם יותר מידי כסף עבור התיקון, אז אולי רצה לפחות להרוויח 400 ש"ח ואולי חשב שאם אשלם 400 ש"ח, אז זה יניע אותי לשלם אחר כך גם עבור החלפת משאבת שמן.

אני גם מאמינה, כפי שאמרת, שלא בוצעה בדיקת לחץ שמן, לפחות לא בדיקת לחץ שמן כפי שצריך. לדעתי, זה לא רציני לבדוק לחץ שמן כשהמנוע קר, בעוד שאמרתי לו במפורש, לפני התיקון, שהנורה מתריעה על לחץ שמן נמוך רק לאחר שהמנוע הגיע ל-100 מעלות במהלך הנסיעה (ולאחר שמעבירים ל-Parking).

כשהייתי צריכה להחליף סליל הצתה לפני מס' חודשים, לא רציתי, כי העלות היתה 1,700 ש"ח. אבל הוא שכנע אותי, שאם אתקן אוכל למכור את הרכב ב-8,000 ש"ח, כך שמוזר לי עכשיו שאם הוא מוכר לי את הרכב, לאחר שהוא יתוקן, הוא מוכן להציע לקונה עד 3,000 ש"ח (אמר שמוכר במחיר כה נמוך, מפני שלטענתו הקונה יצטרך לעשות צבע לרכב, כי יש מס' מקומות דהויים ואף אחד לא יהיה מוכן לנסוע עם צבע דהוי).

גם ניסה לשכנע אותי לפני מס' חודשים לצבוע את הרכב במוסך שלו (יש לו מחלקת פחחות). כמובן שלא הסכמתי. ויש עוד הרבה דוגמאות לכך שאני יודעת שהוא לא הכי ישר, אבל עד כה אמרתי, לפחות הוא מתקן טוב אז שווה להמשיך לקחת את הרכב למוסך שלו. אבל אם הוא גם לא מתקן את מה שצריך, אז לא נשארה שום סיבה להישאר אצלו.

תודה וסוף שבוע נעים

פורסם

תראי, מבדיקה במחירון יד 2 המחיר של הרכב שלך נע סביב ה-9 אלף על שלל גרסאותיו, אולי באמת שווה לך לעשות מאמץ אחרון לתיקון ולהוציא את הרכב למכירה עם תג מחיר של נגיד 8 וחצי אלף וככה את יודעת שעם קצת מיקוח יורידו אותך לשש ואת עדיין מקבלת חזרה סכום נאה. לפי מה שאמרת הרכב אוטומטי עם המנוע הגדול יותר, די מטופל ועם קילומטרז' נמוך מאוד לגילו, במידה ואין לו תאונות או מכות קשות הנראות לעין קצת צבע דהוי זה לא משהו שאנשים דוחים בטווח מחירים האלו, האנשים שקונים רכב כזה רק מחפשים איזה עגלה זולה שתזיז אותם ממקום למקום וצבע זה הדבר האחרון שאכפת להם.

שמעי יש פתרון זול לבעיית הלחץ (ויכול להיות שזו גם לא בעיה אלא סה"כ שימוש בצמיגות לא מתאימה) וכבר ציינתי אותה באחת ההודעות אבל חשוב מאוד לדעת איזו צמיגות שמן קיימת כרגע במנוע מבלי זה יהיה קשה להמליץ על צמיגות חליפית, את חייבת להתקשר למוסך שהחליף לך שמן שיגיד לך מה יש בפנים. ועוד דבר, יכול להיות שהמנוע שלך מגיע לטמפרטורות גבוהות מדי ובגלל זה הלחץ נופל, מחוג החום צריך להיות באזור ה-90 ולא באזור ה-100 כפי שאת מציינת, עד כמה שאני זוכר מהרכב הזה הסימון של ה-100 מעלות צמוד לקו האדום, כך שזה רק מחזק שקיימת תקלה במערכת קירור וזה כמובן במידה ובאמת המחוג נמצא על ה-100 ולא מעט מעל ה-90 כפי שצריך להיות. בקיצור תבדקי שוב את הדברים שציינתי ותחזרי לתת תשובות וככה נוכל לפחות לנסות לכוון אותך לפתרון התקלה במהירות ובמינימום השקעה.

פורסם

אתם לא חושדים שאולי יש בעיה חשמלית כי נורה דולקת רק עם מרימים את הבלם יד?

מציע להגיע לחשמל רכב קודם שינסה לאתר למה זה קורה לפני שחושדים כי המנוע לא תקין.

פורסם
אם המנוע לא התחמם בנסיעה והעברתי ל-Parking, נורת לחץ שמן לא תידלק. אם המנוע כן התחמם במהלך הנסיעה, אז נכון לעכשיו, נורת השמן לא תידלק כל עוד לא העברתי ל-Parking.

משתמע מדבריה כשהרכב "מפיל" סל"ד לסרק כשהמנוע חם (לטענתה על קו ה-100) הנורה מתחילה לדלוק, העלאת סל"ד במקום גורמת לנורה להבהב אך לא להיכבות. לא שולל בעיה חשמלית של המצערת או אחד החיישנים בגיר שגורמים לסל"ד לרדת מתחת לתקן, צריך לבדוק מה קורה שעומדים מספר דקות על "D" שהמנוע בטמפרטורת עבודה, האם גם אז הנורה תדלוק? הרי הסל"ד אמור להיות נמוך יותר ממצב "P" כשהגיר משולב. גם אל תשכח שמדובר על מנוע שכבר עבר טראומה ובוצע בו שיפוץ ראש מנוע ככה שדי סביר שקיימת בו שחיקה חריגה או מערכת קירור לא תקינה לחלוטין. אני כאן רק מנסה לצמצמם את טווח חיפוש ולהכווין אותה לאיתור התקלה כי נראה שהמוסכים בסביבתה מנצלים את תמימותה וממלאים ארגזים על חשבונה, ובתור אחד שעבר את "ההתעללות" הזו אני מבין לליבה.

פורסם

מדבריה לא ניתן להבין מתי בדיוק זה קורה, פעם כותבת שזה קורה עם שילוב מנוע חם ובלם יד מורם ופעם עם מנוע חם והילוך P.

מציע שתחדדי את הנקודה לפני שנוכל להמשיך ליעץ לך.

את הכסף מהתיקון של החלפת היוניט, אם החלק הישן והכביכול נוזל, לא אצלך, לא תראי.

פורסם (נערך)

תודה לכם על התגובות

אני אחדד את הבעיה - נורת לחץ שמן מהבהבת תופיע רק אם מהלך הנסיעה המנוע הגיע ל-100 מעלות ולאחר שהעברתי להילוך סרק. במהלך נסיעה של מעל שעה היא לא הופיעה גם אם המנוע הגיע ל-100 מעלות, כל עוד לא העברתי להילוך parking (ומן הסתם, שאני מעבירה ל-parking אני גם מרימה את בלם היד). אבל הנורה לא מהבהבת ישר עם העברה ל-Parking (והרמת בלם היד), לוקח מס' שניות-חצי דקה עד שנורת לחץ השמן מתחילה להבהב. כך שאני לא חושבת שזה בגלל הרמת בלם היד, כי אם אני מרימה את בלם היד כשהאוטו עדיין בהילוך, אז נורת לחץ השמן לא תופיע. בנוסף, בדקתי פעם אחת מה קורה כשהאוטו עומד במצב Parking (בלי שנסעתי בו) ומגיע ל-100 מעלות - לא נדלקת נורת לחץ שמן. אבל, כאמור, בדקתי זאת רק פעם אחת וכשהמנוע היה פתוח רק 10-15 דקות.

מד הטמפרטורה מגיע בדיוק עד 100 מעלות ולא רק בקירוב ל-100 מעלות (אבל עדיין יש מרחק מסוים מהקו האדום). אני מניחה שזה נובע מהטראומה שעבר הרכב כתוצאה מההתחממות יתר של המנוע בזמנו (שאז מד הטמפרטורה הגיע לטמפ' הכי קיצונית אחרי הקו האדום, ועלו ממנו אדים. ולמרות שעבר שיפוץ ראש, כנראה נשאר איזשהו נזק). כאמור, הטמפ' של 100 מעלות היא לא רק בעת האחרונה, אלא כבר זמן מאוד מאוד ממושך. במהלך עמידה בפקק, למשל, הטמפ' מגיע ל-100 ואז יורדת ל-95 ושוב עולה ל-100 וכך זה קורה שוב ושוב עד שאני נוסעת שוב נסיעה מהירה. אם רק נסעתי (עם רמזורים קצרים), למשל, במשך 20 דקות בלי לעמוד הרבה, אז טמפ' העבודה תהיה 87-90 מעלות. במהלך השבוע הקרוב מקווה שאני אעלה תמונה כשמד המעלות מגיע ל-100 מעלות.

מתברר שבקבלה כן כתוב את הצמיגות של השמן, פשוט לא ידעתי שהאותיות הללו ב"מספר פריט" מסמלות את סוג השמן:

כתוב 5w-5w30 שמן מנוע סינתטי מלא (מחיר כולל מע"מ 194 ש"ח). מי שהחליף לי את השמן לשמן הנוכחי זה המוסך שהרכב מטופל בו כעת. אבל המוסכניק הזה מאוד מבין במכוניות אופל, כך שאני מאמינה (או יותר נכון מקווה) שהוא יודע איזה שמן טוב למכונית הזאת.

המחירון של הרכב ביד 2, עם שקלול ק"מ (130,000 ק"מ), הוא 9,600 ש"ח, ולכן לא רציתי למכור אותו ב-2500 ש"ח (3,000 ש"ח פחות 500 ש"ח עמלה למוסכניק). לא עבר תאונות ואין דפיקות פח, אבל הצבע דהוי מאוד במספר מקומות והמוסכניק אומר שאף אחד חוץ ממני לא יהיה מוכן לנסוע על מכונית עם צבע דהוי. כמובן שאני יודעת שהוא סתם מדבר, כי רוב המכוניות הישנות עם צבע דהוי. האוטו מטופל מאוד, הוחלפו בו רק חלפים מקוריים של אופל ואפילו הצמיגים (תוצרת דנלופ) חדשים יחסית (עברו רק 1600 ק"מ). אבל לאחר שאספר למי שירצה לקנות את הרכב, שהוא עבר שיפוץ ראש ושהוא נוהג להגיע לטמפ' עבודה של 100 מעלות כשהוא עומד בפקק, אז אני לא יודעת אם מישהו ירצה לקנות אותו.

תודה רבה

עריכה אחרונה על ידי doritd
פורסם

אחרי הפירוט המתבקש, איך שאני רואה את זה התקלה כעת מתחלקת לשתיים, השמן לטעמי דליל מדי למצבו הנוכחי של המנוע ומערכת הקירור שלך כנראה אינה תקינה.

בנוגע למערכת הקירור, חשוב קודם כל לבדוק שאת לא מאבדת נוזל קירור ומשם להתקדם לשאר הדברים, אי שמירה על יציבות בטמפרטורה יכולה להעיד על אחת מהתקלות הבאות:

• פקק הלחץ של הרדיאטור אינו שומר על לחץ תקין
  • תרמוסטט חצי תפוס
  • רדיאטור סתום
  • נוזל קירור לא תקין
  • מנוע מאוורר רדיאטור אינו עובד
  • "יוניט" הפעלה למנוע מאוורר אינה תקינה
  • אחת מכנפי המאוורר שבורות
  • "יוניט" טמפרטורה מזייפת

חלק מהדברים שמניתי קל לבדוק וחלק דורשים יכולת טכנית קצת יותר גבוהה, אחד מהדברים שממש קל לבדוק זה המאוורר, שלמותו וכניסתו לעבודה כנדרש. תהליך הבדיקה הוא כזה(במידה וקיימים שניים אז את שניהם צריך לבדוק):

במנוע כבוי

• שלמות המאוורר
  • נסי לסובב אותו עם היד והיווכחי כי הוא נע ואין שום דבר שמפריע לו לנוע או תחושת התנגדות קשה לתנועה.
  • אין בסביבתו ובסביבת מנועו (נמצא במרכזו) סימני שמן או גריז

במנוע עובד (בכל שלב שבו את מבחינה בנורית לחץ שמן כבי את המנוע מיידית ועצרי את הבדיקה, בקיצור נסי להיעזר באדם נוסף שישגיח על לוח המחוונים)

אזהרה חשובה: לפני שאת מתקרבת למנוע עובד אספי את השיער שלך והורידי טבעות/שרשראות/כל דבר אחר העלול להיתפס במאוורר או באחת הגלגלות של המנוע. אל תישעני על חלקים במנוע ואל תיגעי בחלקים ללא צורך (הם יכולים להיות חמים מאוד).

בדיקת מנועי המאוורר:

• הפעילי את המזגן ברכב (המפוח והמדחס)
  • בדקי כי שני המאווררים (או אחד במידה ולא קיימים שניים) נכנסים לעבודה
  • במידה ואחד המאווררים אינו מתפקד נסי לתת לו "דחיפה" קטנה, באם הוא מתחיל לתפקד בעצמו הרי לך מנוע מאוורר מקולקל.

בדיקת תפקוד "יוניט" הפקודה למאוורר(במידה והבדיקה הקודמת יצאה תקינה):

• העמידי את הרכב על סרק והמתיני שמחוג החום ישאף להגיע ל-100 מעלות.
  • השאירי את המנוע כך עד שהמאוורר יכנס לפעולה על מנת kנדף את החום העודף ברדיאטור.
  • לא נכנס לעבודה (וזה למרות שהמנוע של המאוורר תקין)? תקלה "ביוניט" המופקדת לצורך הפעלת המאוורר.

התחילי בבדיקה הפשוטה של המאווררים וחזרי לדווח.

בנוגע לשמן המנוע שלדעתי לא מתאים למנוע במצבו הנוכחי, את תצטרכי להחליף אותו בשמן אחר שיתאים. ההחלפה לא מסובכת ואת לא צריכה את "המוסכניק" שלך, גשי לסניף אוטודיפו חוצות בחיפה בחרי שמן מהמדף על פי הקריטריונים שארשום בהמשך, בקשי לבצע החלפת שמן מנוע (יש להם מוסך שם) והתעקשי על פילטר שמן מקורי, העלות של כל הסיפור כולל עבודה וחלקים לא אמורה לחצות את קו ה-300 פלוס מינוס.

על פי ההכרות עם מותגי השמנים הקיימים באוטודיפו העדיפי את החברות הבאות בסדר יורד (כלומר הראשונה הכי עדיפה):

1. ליקווי מולי (Liqui Moly)
  2. אגיפ (Agip)
  3. דלקול מקבוצת דלק

צמיגות השמן צריכה להיות 5W40 או 10W40 בתקן API SL לפחות.

אל תיבהלי מכל הטקסט, לא נראה שקיימת אצלך תקלה יקרה במנוע ואיתור יעיל שלה יוביל לתיקון מהיר עם מינימום השקעה.

פורסם

אני גם חושב כמו עידן ולא ברור לי מדוע אחרי הטראומה שהמנוע עבר המוסכניק מישתמש בצמיגות נמוכה שכזו. זה כבר דיי ברור שיש בעיה של לחץ שמן בלי שום קשר להרמת בלם היד או להעברה לפארקינג. טמפרטורת החום על פניו גבוהה מה שמביא לעוד יותר דלילות בשמן המנוע. בקיצור לא מעט בעיות שיש לך לפתור אך בשום אופן לא להמשיך לנסוע כך כי גם אם יהיה צאנס איך שהוא שתוכלי למכור את הרכב הצאנס הזה עלול להיעלם לך!

פורסם

עידן, תודה רבה על התשובה המפורטת.איבוד נוזל קירור וצבע עכור של נוזל קירור היתה בעיה גדולה של הרכב מאז הטראומה שהוא עבר.

מייד אחרי התחממות היתר של המנוע הוחלף רדיאטור (כי הקודם התפוצץ כנראה מההתחממות) והוחלף מיכל העיבוי. ומאז שיפוץ הראש הוחלף גם רדיאטור פנימי ולפני כחודש וחצי הוחלפה משאבת מים ולכן גם הוחלף נוזל הקירור, כך שאני מניחה שכל החלפים החדשים לא מהווים בעיה.

הוונטה נכנסת לפעולה (היא גם הוחלפה לפני מס' שנים).

את יתר הדברים שכתבת אינני מסוגלת לבדוק בעצמי (לא ראיתי אפילו איפה נמצא המאוורר כאשר פתחתי את מכסה המנוע). אבל אני מאוד מאוד מודה לך על כל הפירוט, זה מאוד עזר לי. כמובן, שאבקש את השמנים שהמלצת עליהם.

מאור, באמת לאחר שיפוץ הראש המוסכניק שם שמן 10w40 חצי סינתטי, שגם עלה הרבה יותר זול (103 ש"ח כולל מע"מ). אבל מאז המכונית עברה טיפול שנתי והשמן הוחלף לשמן 5w30 סינתטי מלא. אולי הוא החליף לשמן הדליל יותר, כי הוא סינתטי מלא ולכן עולה יותר. אין לי תשובה אחרת. הרי הוא זה ששיפץ את ראש המנוע, כך שהוא מודע להיסטוריה של הרכב.

אם הבעיה היא צמיגות השמן ולאחר החלפת השמן לא תופיע יותר נורת לחץ שמן, באיזה מחיר הגיוני שאמכור את הרכב לאור ההיסטוריה שלו (כשהמחירון לפי לוח יד 2 - 9,600 ש"ח)?

תודה רבה

• תוכן חדש...