Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3807 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

בדקתי 3 רכבים ואני מנסה להחליט איזה מבינהם הוא הקנייה הנכונה.

1. 98 מנוע 1600 ידני מחיר 9000 עם 200000 ק"מ, מדחס ואלטרנטור חדשים, מאוד מושקעת מתוחזקת טוב אבל המחיר גבוה גם בעיקר בגלל הקוסמטיקה. מעבר לזה זו גם שנת 98 ועוד מעט זה כבר נהיה 2 טסטים בשנה והטסט הבא עוד 3 חודשים וגם צריך לעשות לה פרונט. הרכב נוסע טוב ומרגיש טוב. בעליו אוהבים קצת "ללחוץ" אבל לא לקרוע, אז אולי זה שיקול.

2. שנת 2000 מנוע 1600 ידני רוצה עליה 6000 עם 200000 ק"מ. סהכ רכב בסדר יש עליו טיפה עבודה של יישור קו. מתיחה של כבל קלאץ' שהחליפו לו לא מזמן ולא מתחו טוב, סידור קטן בידית הילוכים וקצת גומיות שחורקות במתלה האחורי. הרכב שימש כשנתיים לבחור שקנה אותה אחרי שהוציא רישיון, קלאץ' הוחלף שנה לפני שנקנתה. בחור בסביבות גיל 30 ככה שלא קרע אותה.

שנת 2003 פרפקט 1500 ידני 116000 ק"מ

מחיר 14500. הרכב ללא תקלות, מצבר רדיאטור וצמיגים חדשים אין כמעט כאלה בארץ, הרכב נחשב יחסית אמין אבל הבעיה שאין כאלה מנועים וגירים בשוק אז אם קורה משהו הרכב מושבת. ואז אני נתקע איתו..

אני מתכוון לקנות רכב שישאר אצלי מעל 5 שנים, וגם אם יגיע לתקופה של שני טסטים בשנה אסתדר עם זה בסופו של דבר, חשוב לי שיהיה אמין ובמקרה והולכים מנוע או גיר יהיה מענה ולא אשאר עם הרכב מושבת.

השאלה אם למישהו יש נסיון עם האלמרה 03' מנוע 1.5 הידנית?

לאיזה ק"מ ראיתם שהאלמרות 1.6 הגיעו?

ובכלל, על מה הייתם הולכים?

תודה ושבוע טוב.

פורסם

לכלי רכב אין "קילומטראז' תפוגה" לרכוש מכוניות בת 15-17 זה הימור גדול - יכולה להחזיק שנה שנה, ויכולה להחזיק 10 שנים. וההבדל יכול להיות חור קטן בצינור מים...

מבין האפשרויות שהצעת ה-2003 נראית הכי סבירה. גירים ידנים לא מתפגרים כל כך מהר, ואם "ילך" מנוע אז לא בטוח שיהיה כדאי לתקן בכל מקרה. (וכמעט תמיד אפשר לשפץ ולא להחליף)

יש לחבר קרוב אלמקה בדיוק כזאת, עם קרוב ל-200,000 ק"מ - חפה מתקלות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מנסיון עם רכב בעל גיר ידני, כשהגיע לגיל 16 הלך הגיר. כך שזה לא מופרך, גיר יכול ללכת בכל אחת מהמכוניות האלה.

לגבי המנוע, זה רכב עם 4 ידיים, אי אפשר באמת לדעת איזה שמן ואיזה פילטרים הוא קיבל בשנים האלה.

14500 אל מול 6000 זה לא מעט, יש לי פה יותר מה להפסיד ואצלי בחצר אין עץ עם שטרות כחולים..

אשמח לשמוע עוד דעות מחברי הפורום.

zvit תודה רבה בנתיים

פורסם

מכיר באופן אישי מנוע שהוחלף ב300 ומעלה.

לאלמרה יש גיר ידני כמו סאני (אם אני לא טועה) שלפעמים הוא לא מצליח להיכנס להילוך חמישי.

ראיתי ביד2 לפני כמה זמן אלמרה דור 2 מנוע 1500 ידנית שווה לבדוק אותה אם אתה נעול על אלמרה.

פורסם

את הסאני שלי (זהה מכאנית לאלמרה דור ראשון) מכרתי עם מנוע וגיר ידני מקוריים ותקינים לחלוטין, עם 330000 ק"מ על השעון.

כדאי להמנע משנתון 2003.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?316197-%D7%A0%D7%A4%D7%99%D7%9C%D7%94-%D7%A2%D7%9D-%D7%90%D7%9C%D7%9E%D7%A8%D7%94-%D7%A4%D7%A8%D7%A4%D7%A7%D7%98-2003

:turn-l:
פורסם (נערך)

נו, ולי הייתה מכונית עם גיר ידני שבגיל 16 הייתה צריכה רק החלפת קלאץ'. מה זה אומר? כלום.

אני עם ZVIT, קנה את זו שבמצב הכי טוב, ככל הנראה ה-2003. בכל אחת מהמכוניות האלה החלפת מנוע לא תהיה כלכלית, אז הזמינות שלהם לא באמת רלוונטית.

עריכה: יובק, לא מסכים אם הקביעה שצריך להימנע ב-2003. לי הייתה אחת כזו כ-6 שנים (5 שנים אצל ההורים שלי ושנה אחר כך אצלי) כשרפרטואר התקלות שלה היה אלטרנטור ששבק בשנת 2013, ולמרות זאת היא הצליחה לנסוע מתל-אביב לחיפה ואז למוסך בקריות אחרי עזרה מזוג כבלים, ומסרק הגה שרטט עצמו למוות ונזל כתוצאה מהזנחה של חופש בגומיות המשלושים והציריות (אגב, שופץ אחר כך והמשיך לעבוד כמו גדול עד המכירה).

עריכה אחרונה על ידי Spire

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם (נערך)

לגבי מה שyuvk, לא הייתי שולל את האופציה שדבר כזה יכול לקרות. (מה שדובר עליו בקישור) האטם הספציפי עולה באינטרנט בסביבות 150-200 כולל משלוח לאחד מקורי ותחליפי מגיע עם כל הגשעפט של התוספת של כניסת הצנרת מים, אולי אפשר להביא אחד כזה נפרד בפניה נפרדת.

השאלה אם שווה פשוט להחליף את האטם כשאני קונה את הרכב וזה נותן לי שקט (אם זה לא קרה ב13 שני שהרכב על הכביש, אז הגומיה כנראה כבר עייפה)

עוד שאלה לגבי הרכב שדוקא לא ממש יצא לי לבדוק, האם המושב האחורי עד כדי כך צפוף? או שסביל לנסיעה של ארבעה אנשים? התרשמתי מתא מטען מאוד גדול בדגם 2003 אז אני מאמין שזה גורע מהמושב האחורי..

האם מישהו דוקא היה הולך על הדגם שנת 2000? ואם כן למה?

ועוד שאלה, האם אתם מכירים עוד רכבים עם התכונות הנ"ל שאולי שווה לבדוק?

רכב אמין, ידני , חסכוני יחסית,מנוע עד 1.6 בין שנתונים 2000 עד 2005 שלא עולה מעל 15000 ש"ח?

תודה לכולם שוב.

עריכה אחרונה על ידי TalWeissman
פורסם (נערך)

רכב משנת 2000 זה רכב עייף מבחינת בולמים-קפיצים רוב הסיכויים חלקי המתלה הוחלפו בחלקים לא מקוריים הרדיאטור גם רוב הסיכויים לא מקורי.

כל זה אפשרי גם ברכב משנת 2003 אבל קטן במעט.

*אלמרה קונים רק ממוכר רוסי כי אלא אוהבים לפנק את הרכבים שלהם.

סוזוקי באלנו האוטומטית הכי חסכונית בשנים האלה תמצא גיר ידני(יש עדיין יחסית הרבה)

ואתה סוגר 1:16 ממוצע.

עריכה אחרונה על ידי mark_Avn
פורסם

שלום טל,

כפי שרשמו לך לרכב אין "תאריך תפוגה". מצב הרכב בגיל הזה הוא נגזרת של איכות הטיפולים.

תיבת הילוכים היא מרכיב משמעותי בכל רכב, ובמכוניות ישנות על אחת כמה כשמחיר של תיקון תיבה אוטומטית יכול להיות משמעותי מאוד. אם אתה יכול בהחלט יש עדיפות לתיבת הילוכים ידנית.

האלמרה נחשבת למכונית אמינה מאוד.

על פניו נראה שכפי שהומלץ כאן, האלמרה החדשה יותר תשמש אותך בצורה הטובה יותר. גם אם היא לא מושלמת מבחינה חיצונית, אפשר להתפשר על זה ואם זה ממש מפריע לתקן עם הזמן.

בהצלחה.

פורסם (נערך)

תודה לשניכם

חשבתי לכיוון הבלנו, עוד לא ראיתי רכב כזה עם גיר ידני שראוי הסתכלות. הרוב עברו לא מעט קילומטרים כך שלא בא לי לקנות רכב עם מנוע שיחזיק לי אולי עוד 50000..

אמשיך לשוטט עוד קצת ויכול להיות שגם לחץ הזמן ידחוף אותי לקנות את האלמרה 03.

כמובן ששלושת האלמרות שבדקתי נמכרות על ידי בעלים רוסי..אין ספק שיש מה ללמוד מאותם בעלים

עריכה אחרונה על ידי TalWeissman
  • תוכן חדש...