Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1211 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

היום בערב, בכביש בין לב המפרץ ליגור, בנתיב הימני נפער בור גדול כנראה כתוצאה מהגשמים האחרונים. היה חושך, ושראיתי אותו כבר לא היה לאן לברוח, בנתיב השמאלי היה רכב. נכנסתי במהירות של כמאה ק"ש ושמעתי מכה רצינית. שהגעתי הבייתה, ראיתי שהג'אנט התעקם קלות בדיוק במקום של הונטיל (הרכב הוא פיאסטה שנת 2014).

כמה שאלות:

1. מה מידת הנזק לדעתכם?

2. יש מה לפנות לנתיבי ישראל לקבלת פיצוי?

3. כרגע זה נראה לי סובל דיחוי עד יום שישי - אשמח לדעת מה אתם חושבים.

תודה,

ליאור

20160105_231309.jpg

20160105_231317.jpg

20160105_231331.jpg

פורסם

עדכון - היום הייתי בצמיגי פרויד - יושר הג'אנט + איזון. על הדרך ביקשתי הצלבת הצמיגים ואז גילינו שגם האחורי היה עקום, אבל לא באותו צד, כנראה מפעם אחרת, לא ראיתי כי זה היה בצד הפנימי...

לקח מאה לגלגל - סה"כ מאתיים. לא זול, אבל שיהיה...

פורסם

כל סופה שקורית , כבישים נפערים.

זאת מדינת עולם שלישי. העיקר רכבת קלה...

בכל מקרה, נניח וזה היה חישוקי מגנזיום קלים, סביר להניח שהבחור היה צריך להיפרד מחישוק שלם, נכון?

פורסם

זה בגלל שלרוב האנשים אין כח וזמן לתבוע בתביעות קטנות את העיריות/מעצ.

אם היו תובעים היו מתייחסים למפגעים האלו אחרות.

נסיעות בתוך העיר הם סיוט ברוב חלקי הארץ.

פורסם

במקרה הזה , מזלך שזה ג'אנט ברזל (שניתן ליישור בקלות) ולא ג'אנט מגנזיום

אם זה לא מקולקל- אל תתקן את זה.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

שלום חברים,

לפני כשלושה חודשים, פרסמתי פוסט לגבי ג'אנט שהתעקם כתוצאה מבור בכביש

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?589284-%D7%92-%D7%90%D7%A0%D7%98-%D7%94%D7%AA%D7%A2%D7%A7%D7%9D-%D7%9B%D7%AA%D7%95%D7%A6%D7%90%D7%94-%D7%9E%D7%91%D7%95%D7%A8-%D7%91%D7%9B%D7%91%D7%99%D7%A9

לאחרונה שמתי לב שבבלימה ממהירות גבוהה - מעל 80 יש רעידות קלות מאוד - לא בהגה והתחושה היא שזה מגיע מאחור (שם אכן נמצא הג'אנט שיושר). חשבתי שאני מדמיין ומשכתי ככה כמעט חודשיים - עד שהיום נמאס לי ומצאתי זמן - חזרתי שוב לפנצריה שיבדקו לי איזון שוב.

בוצע איזון מחדש לגלגל, ואפילו לא לקחו כסף, אבל לטענתם, המכה שהגלגל קיבל היא "בליבה" של הג'אנט וזה לא משהו שהם יכולים ליישר, צריך לשלוח למרכז למישהו עם כלים מיוחדים ועדיף כבר מבחינת עליות לקנות ג'אנט חדש.

עוד נאמר שבפורד הג'אנטים חלשים וכל מכה קטנה יכולה לגרום לבעיה שתצריך החלפה (מעניין מאוד...)

בקיצור, הוצע להחליף למגנזיום ב 1700 ש"ח.

תכלס - עוד לא ניסיתי לבדוק את המצב לאחר האיזון החדש, אני יעדכן יותר מאוחר, אבל בכל זאת:

1. האם זה באמת נכון שהג'אנטים יחסית חלשים? אני בכל מקרה שמתי לב שבגלל החתך הנמוך יחסית - 195/55/16 כבר התעקם פעמיים הג'אנט (בשני גלגלים שונים) מה שלא קרה לי אף פעם ברכבים אחרים.

2. אולי הבעיה בכלל לא בג'אנט? יש רעיונות נוספים? אני ניסיתי ללכת בשיטת האלימניציה - מקל לכבד, קודם איזון ונראה איך הלאה.

ליאור.

פורסם

היו לי ג'אנטים פח בפיאסטה יצא לי לעבור בטעות על בור, לא קרה שום דבר.

במהירות שהוא נכנס לבור בפעם הראשונה מזל שלא קרה כלום לצמיג.

הבעיה היא נעוצה בחתך הנמוך, וכל ג'אנט פח במידה כזו היה מתעוות.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אחרי כמה בלימות היום ממהירות של 110, אכן יש שיפור ונראה לי שהרעידות פסקו. אמשיך לעדכן מחר.

בכל מקרה, אם זה אכן עזר, מישהו יכול להסביר איך איזון גלגלים משפיע רק בזמן בלימה?

מה שבנוסף יכול להעיד שזה לא ברקסים זה שמאחור זה בכלל תוף ולא דיסק.

• תוכן חדש...