Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פחת על רכב

PsyOr
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3449 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמה שאלות בנושא פחת,

עד כמה שאני מבין מס הכנסה מכיר ב2 רכבים לעסק עצמאי,

הפחת הוא ל5 שנים.

זה משנה אם הרכב חדש או יד2?

האם רכב אחד מוכר 100% פחת והשני 50% פחת?

איך בעצם מתבצע חישוב הפחת השנתי (במידה וזה אכן ל5 שנים), אם נניח שווי רכב (מחיר קנייה) הוא 100,000 שקל אז הפחת השנתי יהיה 20,000 כהוצאה מוכרת?

במידה ובתחילת שנת המס היו 3 רכבים, אחד נמכר במהלך שנת המס - איך זה משחק תפקיד בהתחלקות על פחת אם רק 2 רכבים מוכרים לצרכי פחת? האם יש אפשרות להצהיר על הרכבים ה'יקרים' יותר כשימוש של העסק או שיש חישוב אחר?

פורסם

פחת יוכר רק אם כלי הרכב משמשים את העסק להשגת הכנסתו

הפחת השניתי ברכב פרטי / טנדר עד 3 טון 15% לשנה או יחסי לתקופת השימוש אם מדובר בפחות משנה

לכן בדוגמה של 100 אלך ש"ח הפחת השנתי לשנה 15000 ש"ח.

אם עלות הרכב רק 60000 ש"ח הפחת השנתי יהיה 9000 ש"ח.

מבחינת החישוב כל רכב שנרכש על ידך בין אם דנדש מהניילון או יד שביעית , אצלך הוא נחשב כחדש ותהיה זכאי לנכות ממנו פחת במשך כ 6 ושני שליש שנים.

מכירת רכב במהלך השנה, עוצרת את חישוב ההוצאה של הפחת עליו ביום המכירה.

אם אתה רוכש רכב אחר במקומו , אתה יכול להקטין את עלות הרכב הנרכש ברווח שנוצר לך ( אם נותר ) ממכרית הרכב הישן.

הפחת הוא לכל רכב בנפרד, כך שלא ברורה לי השאלה בשתי השורות האחרונות של הודעתך

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

או, זה נושא מעניין, ואני גם מתעלק אם תסלחו לי :)

אני עקרונית שכיר, ובתור שכיר אני מקבל רכב ליסינג שמשמש אותי גם לצורך עבודה, ועולה לי שווי מס של 2.5% מדי חודש כרגיל.

בעוונותי, אני גם עוסק מורשה, ומדי פעם אני מספק שירותים עבור חברות שונות. בתחילת הדרך, נאמר לי שאין לי עובדים, כבר יש ברשותי רכב אחד, ולכן אני לא יכול לקזז שום הוצאת רכב, וגם לא לקזז איכשהו את שווי השימוש שאני משלם בעבור שימוש פרטי, עבור שימוש שהוא בחלקו עסקי.

זה קצת לא פייר בעיני. אולי בכל זאת יש אפשרות (חוקית כמובן) להעביר את הרכב של בת זוגי על שמי ולקזז שם משהו, או בכל זאת לקזז חלק משווי השימוש שאני משלם?

פורסם
פחת יוכר רק אם כלי הרכב משמשים את העסק להשגת הכנסתו

הפחת השניתי ברכב פרטי / טנדר עד 3 טון 15% לשנה או יחסי לתקופת השימוש אם מדובר בפחות משנה

לכן בדוגמה של 100 אלך ש"ח הפחת השנתי לשנה 15000 ש"ח.

אם עלות הרכב רק 60000 ש"ח הפחת השנתי יהיה 9000 ש"ח.

מבחינת החישוב כל רכב שנרכש על ידך בין אם דנדש מהניילון או יד שביעית , אצלך הוא נחשב כחדש ותהיה זכאי לנכות ממנו פחת במשך כ 6 ושני שליש שנים.

מכירת רכב במהלך השנה, עוצרת את חישוב ההוצאה של הפחת עליו ביום המכירה.

אם אתה רוכש רכב אחר במקומו , אתה יכול להקטין את עלות הרכב הנרכש ברווח שנוצר לך ( אם נותר ) ממכרית הרכב הישן.

הפחת הוא לכל רכב בנפרד, כך שלא ברורה לי השאלה בשתי השורות האחרונות של הודעתך

תודה רבה על השאלה.

אני אתחיל מהסוף, מאחר והבנתי (אולי זה אינדיבידואלי לכל אחד) שמוכר פחת על 2 רכבים אז איך קובעים\מחליטים על איזה רכבים יוכר הפחת כאשר יש יותר מ2 רכבים?

נניח והפחת אכן מוכר על 2 רכבים, אז הוא מוכר שווה בשווה לשניהם או שעל אחד אתה מקבל אחוז גבוה יותר לדוג' כמו שרשמת 15% ועל השני נניח 7.5%?

מכירת רכב במהלך השנה - יחושב לה פחת חלקי עד יום המכירה?

ובכללי - כשאני רוכש רכב אני צריך להצהיר עליו למס הכנסה או שמספיק שאני מעביר לרואה חשבון מסמכי רישיון וחשבוניות מס של הרכב החדש ואז הוא כביכול 'מוצהר'\'מוכר' ?

תודה!

פורסם
או, זה נושא מעניין, ואני גם מתעלק אם תסלחו לי :)

אני עקרונית שכיר, ובתור שכיר אני מקבל רכב ליסינג שמשמש אותי גם לצורך עבודה, ועולה לי שווי מס של 2.5% מדי חודש כרגיל.

בעוונותי, אני גם עוסק מורשה, ומדי פעם אני מספק שירותים עבור חברות שונות. בתחילת הדרך, נאמר לי שאין לי עובדים, כבר יש ברשותי רכב אחד, ולכן אני לא יכול לקזז שום הוצאת רכב, וגם לא לקזז איכשהו את שווי השימוש שאני משלם בעבור שימוש פרטי, עבור שימוש שהוא בחלקו עסקי.

זה קצת לא פייר בעיני. אולי בכל זאת יש אפשרות (חוקית כמובן) להעביר את הרכב של בת זוגי על שמי ולקזז שם משהו, או בכל זאת לקזז חלק משווי השימוש שאני משלם?

אתה מתעלק עם הרכב בליסינג שמשמש אותך גם לצרכים הפרטיים שלך וגם "גונב" ממנו לצורך השימוש בעסקך האחר.

למעשה ההוצאות שלו מוטלות על המעסיק שלך. והשווי נועד לכסות את השימוש הפרטי שלך

כמובן שאתה יכול לטעון שלצורך עסקך השני אתה משתמש ברכב הפרטי הרשום על שם אשתך ולכן אתה רוצה לדרוש הוצאות בגינו.

לא יודע מה טיב העסק השני, אבל אם הוא דורש ממך "משרד" ואתה מנצל לשם כך אחד מהחדרים בדירתך, אתה יכול לדרוש הכרה בחלק מההוצאות של הדירה כמו ארנונה, ועד, חשמל ,אם הדירה בשכירות חלק מהשכ"ד ועוד ועוד כיד הדמיון.

כל זה כמובן צריך להיות בפרופורציה כדי לא להסתבך עם רשויות המס.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

לכל עסק יוכרו בהוצאות כלי הרכב המשמשים אותו לצרכי ייצור ההכנסה, אם יש עסק קטן ולו 5 כלי רכב וכולם משמשים לייצור ההכנסה יוכרו כולם, ובעסק גדול ממנו שבו יש 4 כלי רכב שרק 2 מהם משמשים לייצור ההכנסה הרי רק 2 יוכרו בהוצאות.

כלומר לא הגודל של העסק קובע אלא השימוש בכלי הרכב.

הפחת לכל רכב הוא 15% לשנה או אחוז נמוך יותר אם הוא משמש רק חלק משנה

לתקופת שימוש של 4 חודשים יוכרו רק 5% כפחת לאותה שנה עבור אותו רכב, ואילו הרכב ששימש במשך כל השנה יוכרו לו הוצאות פחת של 15%.

אתה לא צריך להודיע למס הכנסה דבר, מעביר את החומר לרו"ח/ מנה"ח,והוא בסוף השנה כאשר הוא מכין את טופס הפחת , שם יימצאו גם הפרטים על רכישת רכב חדש / מכירת רכב ישן.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

הבנתי, תודה רבה!

אז הפחת הוא ל6.67 שנים, בכל שנה בעצם הסכום של הפחת הוא מוכר כהוצאה מוכרת? (נניח רכב של 100K, בכל שנה יוכר לו 15K כהוצאה מוכרת למס הכנסה)

יכול בן אדם לבוא להגיד יש לי 5 רכבים כולם משמשים לייצור הכנסה, מס הכנסה יכול\אמור לבוא לבדוק את זה אם זה נראה (בדוחות) חריג לא?

ונניח רכב שני משמש חלקית, אז לפי כמה אחוז פחת יחשבו אותו?

מי קובע כמה רכבים משמשים 'לייצור הכנסה'? אם רכב אחד משמש לייצור הכנסה והרכב השני משמש חלקית ורכב שלישי הוא לצרכים פרטיים בלבד, כאן צריכה להיות הצהרה באיזשהו מקום לא?

אם כן, איך היא מתבצעת?

פורסם

המממ. גם דרך להסתכל על העניין :) לא אסתבך אם אבקש הוצאות על הרכב השני כאשר כבר יש לי רכב אחד ואני היחיד בעסק?

אני מספק שירותי פיתוח תוכנה. בהחלט יש לי חדר שמשמש נטו כחדר עבודה / משרד בבית, אבל למיטב הבנתי כדי להצהיר על חלק משכר הדירה, אני צריך לבקש חשבונית מהמשכיר, ולפיכך הוא צריך להוסיף מע"מ על כל שכר הדירה. הוא בטח לא ירצה להתעסק בזה, ואני גם לא משוכנע שווה לי להוסיף מע"מ על כל שכר הדירה כדי להתקזז על חלק.

הסכומים לא מאוד גדולים בין 20 ל-50 אלף ש"ח בשנה לאחר ניקוי הוצאות, לפני מיסוי.

פורסם

איך אתה מנקה את ההוצאות? רצוי לנכות אותם מההכנסה.

אין לך צורך בשום חשבונית של המשכיר, יש הסכם שכירות , דירה 4 חדרים , רבע מההוצאה של השכירות ניתן לנכות.

רכב - כאמור אם אתה נוסע ברכב של אשתך אז כן , אם ברכב הליסינג אז לא.

ההכנסה הנוספת היא בשיעור המס השולי שלך , אז כדאי לחשוב איך להגיע להכנסה נטו לצרכי מס נמוכה ככל האפשר, וזאת מבלי להיסחף , ומבלי להגיע למ"ה חקירות.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
הבנתי, תודה רבה!

אז הפחת הוא ל6.67 שנים, בכל שנה בעצם הסכום של הפחת הוא מוכר כהוצאה מוכרת? (נניח רכב של 100K, בכל שנה יוכר לו 15K כהוצאה מוכרת למס הכנסה)

יכול בן אדם לבוא להגיד יש לי 5 רכבים כולם משמשים לייצור הכנסה, מס הכנסה יכול\אמור לבוא לבדוק את זה אם זה נראה (בדוחות) חריג לא?

ונניח רכב שני משמש חלקית, אז לפי כמה אחוז פחת יחשבו אותו?

מי קובע כמה רכבים משמשים 'לייצור הכנסה'? אם רכב אחד משמש לייצור הכנסה והרכב השני משמש חלקית ורכב שלישי הוא לצרכים פרטיים בלבד, כאן צריכה להיות הצהרה באיזשהו מקום לא?

אם כן, איך היא מתבצעת?

יכול בן אדם לרשום את בנו הסטודנט כעובד שלו ולתת לו משכורת.

הסיכון הוא בלהיתפס, אם הבן לא עובד בעסק.

אותו כנ"ל עם כלי הרכב

רכב שהוא לצרכים הפרטיים אתה לא רושם את הוצאותיו, רכב המשמש אותך שימוש מעורב , חלק לעסק חלק פרטי אז בהתאם לחלקו של השדימוש לצרכי העסק ורכב שרק משמש את העסק כול ההוצאות תירשמנה.

רק כדי להקטין את החגיגה, לא כל ההוצאות של הרכב מוכרות , אלא הגבוה מבין

• 45% מהוצאות הרכב .
  • הוצאות הרכב בניכוי סכום "שווי השימוש" שהיה נזקף -לו הרכב היה צמוד לעובד .

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

תודה על ההסברים ישה!

אז אם אני קונה רכב יד2 בשנת 2016 ששנת הייצור שלו 2008, ברישיון קבוצת רישוי 6.

החישוב של הפחת (שווי שימוש רכב) יהיה לפי מה שהיה לפני 2010 (שכן הרכב יוצר ב2008) או לפי השיטה החדשה של אחרי 2010 (רכישת הרכב ב2016)?

הוא יהיה על פי המחיר ששילמתי עליו בפועל או על פי מחירון של אותו דגם או על פי השווי שלו ב2008?

קבוצת הרישוי נשארת קבועה או שהיא יכולה להשתנות, איך ומתי היא משתנה?

/*חייב לעשות קצת סדר

תודה!

פורסם

אתה מבלבל כנראה בין פחת לשווי שימוש.

על מה בדיוק השאלה על הפחת (שנדרש בדוח השנתי למס הכנסה כעצמאי / חברה )

או על שווי השימוש (שיורד מהמשכורת החודשית )

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

פחת אתה מקבל 15% מהעלות שעלתה לך הנסיכה, ולא מעניין אם היא בתולה או בתולה זקנה.

שווי רכב זה משהו שונה לחלוטין ושם הולכים לפי אחת משתי השיטות כתלות בשנתון של הרכב.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...