Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יונדאי I10 RS - יש חיה כזו?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3821 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חמימה כהגדרתכם זו בדיוק כוונתי, משהו בין הגירסה הרגילה לגירסה ספורטיבית ממש. איזשהו ניסיון להינות קצת מ-2 העולמות.

אני מניח חלק מכם יחשבו שזה "ללכת בלי ולהרגיש עם", אבל בעיניי דווקא נחמד שיש גירסאות ביניים כאלו. לרכב ספורטיבי ממש

יש את החסרונות שלו מבחינת נוחות, ולרכב "רגיל" החוסר במומנט מתפרץ, זו מעין הכלאה בין שניי הסוגים שיכולה להיות פשרה של 2 העולמות.

"כל מי שנוסע לאט ממני הוא אידיוט, וכל מי שנוסע מהר ממני הוא מטורף"... :lol:

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש מעט מאוד מכוניות כאלה כי יש להן מעט מאוד ביקוש. מי שרוצה מכונית "רגילה", לא ירצה לשלם יותר בשביל עוד כח כי זה לא מעניין אותו. מי שרוצה משהו ספורטיבי יקנה כבר את הדגם הספורטיבי באמת (אלא במקרים בהם יש פער מאוד רציני במחיר כמו למשל בסקודה אוקטביה, בין ה-1.8 ל-RS).

המכוניות האלה הן סוג של אוקסימורון, בגלל כל הפשרות שצריך לעשות (לא מספיק ספורטיבית אבל לא מספיק נוחה) הן מיועדות עבור אנשים פחות אמידים, שיש להם רק רכב אחד והם רוצים שהוא ישלב בפנים את כל הדברים האלה. אבל אותם אנשים פחות אמידים לא יכולים להרשות לעצמם לקנות את המכוניות האלה כי הן לרוב יקרות יותר מהגרסאות הרגילות.

דוגמה טובה לזה הוא האוטו שלי, שבשנתיים של שיווק נמכרו ממנו 12. אף יבואן שמוחו בראשו לא יתעסק עם דגם כזה. ממנהלת המכירות של אופל הבנתי שגם הם לא מתכננים לייבא את האדם S. אבל היא התחלפה (המנהלת, לא האדם) מאז, אז אולי התוכניות השתנו.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

Spire, אני חולק על דעתך.

גם המכונית שאני נוהג בה מידי יום היא מין גרסת אמצע שכזאת, ה-206XS. סופר מיני במחיר סביר, עם גיר ידני וביצועים שלא נמדדים עם לוח שנה, כמו ברוב הסופר מיני שנמכרות בארץ.

למעשה, כשאני חושב למה אני אחליף אותה, אז למעט האיביזה לא נמכרת בארץ שום מכונית שעונה על הדרישות האלו. GTI למינהן הן over kill מבחינתי, שלא שווים את תוספת המחיר. היה נחמד אם היו עוד אפשרויות לבחור מהן (למוצרי VAG אני לא מתחבר). אני בהחלט רואה מקום לגרסאות שישבו בין רכבי ה-80-90 א"ש הבסיסיות והמנומנמות לגרסאות ה-150 א"ש החמות.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

מסכים לגמרי עם אורי מ. זו גירסת ביניים וככזו ברור שיש לה חסרונות מ-2 העולמות אבל גם יתרונות מסויימים. לא כל מי

שיש לו כבר את הכסף למכוניות ספורטיביות באמת יודע גם לנהוג בהן בהתאם (מה לא לעשות, הרוב המוחלט לא נולד נהג מירוצים). אני חושב שאם יביאו גירסאות כאלו לכאן אז השוק הזה יתפתח, בדיוק כמו עם העניין של גיר ידני - הביקוש הוא לא גבוה כמו באוטומט אבל קיים.

"כל מי שנוסע לאט ממני הוא אידיוט, וכל מי שנוסע מהר ממני הוא מטורף"... :lol:

פורסם

כל הנושא הזה מזכיר לי את מיצובישי ראליארט. זאת לא איבו וגם עלתה בסביבות ה140K ש"ח פחות, אבל עלתה 100K ש"ח יותר מלנסר ברמת גימור הגבוהה. מעין גרסת ביניים שהנהג הממוצע לא חשב לקנות, וחובבי ההגה לא היו מרוצים, כי הם ציפו לאיבו. למעט רכב ההדגמה של היבואן נמכרו עוד 4, בערך כמו מה שפרארי מכרו השנה :-)

אז אם כבר יש גרסאות ביניים, שיהיו לפחות במחיר יותר קרובות לגרסא העממית.

Volvo V40CC T3 Inscription 2019
Volvo S60 T5 R-Desing Plus 2015
Mazda 6 2.0L 2008
Mitsubishi Lancer Sportback 1.8L CVT 2011

פורסם

הונדה ג'אז יכלה לענות על מה שדיברתם עליו ובכללי להיות רכב מעניין. לו היבואן היה מביא אותה עם המנוע 1.5 משודך לגיר ידני, גם הגירסא ההיברידת שלה חביבה.

פורסם

היו הרבה פתרונות לו היבואן היה מביא אותם.

אבל זה בדיוק העניין, שהיבואנים לא מביאים. או שהם מביאים איזו גרסה מדוללת באבזור ומנוע חלש או שהם מביאים גרסה חמה, באמצע - גורנישט.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם (נערך)

אורי, ה-206 באמת הייתה דוגמה טובה. אבל שוב, שאל את עצמך למה היא היתה (ועודנה) כל כך פופולרית? עזוב את כל המעלות שלה כמכונית, היא השולטת הבלתי מעורערת של פלח השוק הזה בכל המחצית הראשונה (ואפילו קצת יותר) של תחילת שנות האלפיים, פשוט כי לא היתה אופציה אחרת. אז כולם נהרו לאותו אולם תצוגה שבו כן היתה האופציה.

ו... הונדה ג'אז? מה? אתה מדבר על אותה הונדה ג'אז שמוכרים בישראל? עם תנוחת הישיבה של משאית חלב, מנוע של מכונת תפירה בפנסיה והתנהגות כביש של סירת ביצות?

עריכה אחרונה על ידי Spire

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
תקנו אותי אם אני טועה, אבל ליונדאי-קיה אין מורשת ספורטיבית של ממש.. זה יצרן מאד צעיר שהשורשים הקדומים שלו לא בעולם הרכב בכלל (כמו הזאיבצו היפניים). אז למה זה נרשם אצלך כאובדן?

לדעתי מהסיבה שרכבים כאלו יהיו יותר נגישים לאנשים עם יכולות כספיות נמוכות, ועדיין להרגיש קצת יותר מכל השאר. כמו הסוניק RS לדוגמה (מה שכתבתי לא קשור ליונדאי-קיה כמובן, אלא בכלליות).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
Spire, אני חולק על דעתך.

גם המכונית שאני נוהג בה מידי יום היא מין גרסת אמצע שכזאת, ה-206XS. סופר מיני במחיר סביר, עם גיר ידני וביצועים שלא נמדדים עם לוח שנה, כמו ברוב הסופר מיני שנמכרות בארץ.

למעשה, כשאני חושב למה אני אחליף אותה, אז למעט האיביזה לא נמכרת בארץ שום מכונית שעונה על הדרישות האלו. GTI למינהן הן over kill מבחינתי, שלא שווים את תוספת המחיר. היה נחמד אם היו עוד אפשרויות לבחור מהן (למוצרי VAG אני לא מתחבר). אני בהחלט רואה מקום לגרסאות שישבו בין רכבי ה-80-90 א"ש הבסיסיות והמנומנמות לגרסאות ה-150 א"ש החמות.

ה208 הידנית עם ביצועים לא פחות טובים (ואולי אף יותר) מ ה206 בגרסה עם ה8 שסתומים ו90 כ"ס וגרסאת ה16 שסתומים של ה206 נמכרה פחות.

ה208 gti גם כך עם מחיר תחרותי ונתון למיקוח ואם היבואן היה מביא גרסת ביניים היא הייתה במחיר של האוטומטית ואולי אף יקרה ממנה .

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם

ה-208 ידנית, זאת שנמכרת בארץ, עושה 0-100 ב-12.2 שניות. ה-206XS גרסת 110 כ"ס (שזה מה שלי יש) עשתה את זה, בצעירותה, בפחות מ-10 שניות (9.9 אם אני לא טועה).

לא נראה לי בר השוואה.

פורסם
לדעתי מהסיבה שרכבים כאלו יהיו יותר נגישים לאנשים עם יכולות כספיות נמוכות, ועדיין להרגיש קצת יותר מכל השאר. כמו הסוניק RS לדוגמה (מה שכתבתי לא קשור ליונדאי-קיה כמובן, אלא בכלליות).

^ מחזק

הקרוסה OPC במבצעים כאלה ואחרים ישבה במשבצת הזאת, בהיותה זולה בכ20K מהמתחרים

יש מקום ויש שוק לרכבים שהם לא חלב ולא בשר, אלא פרווה שכזה, כמו הסוניק RS.

לא הגיוני שיש פער כזה של "או עגלה מתה עם 80~ כס או GTI עם קרוב ל200"

איפה ה-"באמצע"?

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

היא עשתה את זה ב10.5 שניות ושקלה יותר מ100 ק"ג יותר מה208 , אבל שוב בגרסאת ה90 כ"ס מדובר ב12.5 שניות, כך שבכל זאת ה208 עם נתונים לא כל כך גרועים אפילו לקליאו 0.9 אין ביצועים טובים יותר.

מעניין אם יש מישהו שזוכר כמה עלתה אז XS ביחס ל1.4 ולGTI.

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם

nissan_micra_cab_06_burnt_orange.jpg

אם במיניונים עסקינן, כמה כ"ס\סמק יש לדבר הזה?

נצפתה אחת שחורה בחיפה.

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

• תוכן חדש...