Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3854 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בפיאסטה 1.25 ידנית 2012 שקניתי חדשה בספטמבר 2012 ב 75 אלף ש"ח ומכרתי היום עם 36 אלף ק"מ ב 40 אלף ש"ח.

למי שאין כוח לקרוא עד הסוף, אז אסכם בסגנון של המדריכים לקניית מכוניות:

בעד: תמורה טובה למחיר, חסכונית, אמינה.

נגד: זולה גם בתחושה.

סיכום: במחיר הזה אפשר להשיג משומשת עדיפה.

האמת שאין לי להלין, אלא על עצמי.

עזבתי מקום עבודה והייתי צריך להחזיר את הפוקוס 2012 מליסינג והייתי צריך דחוף אוטו לעבודה החדשה, שבה נאמר לי (דבר שלשמחתי לא קרה בפועל) שאצטרך לנסוע נסיעות ארוכות עם הרכב הפרטי. לכן קניתי אוטו חדש וחסכוני.

חשבתי בהתחלה להזמין פוקוס ידנית, אבל אז אמרתי לעצמי למה לא לקנות משהו הרבה יותר בזול ויותר חסכוני, והרי פיאסטה זו גירסה קטנה של פוקוס, לא? זהו, שלא!

מכיוון שהייתי לחוץ, אז לא ביצעתי נסיעת מבחן, אלא נכנסתי לאולם התצוגה והזמנתי את האוטו שהיה בתצוגה, שגם התאים בצבע (הכחול) למה שהבן שלי רצה.

ידעתי גם שהאוטו הולך לעבור מייד אחרי זה מתיחת פנים, אבל כאמור הייתי לחוץ וגם ידעתי שבמנוע 1.25 לא הולך להיות שינוי, אז לא המתנתי.

לקחתי כתוספות ביטול כרית אוויר, חיישני רוורס ודיבורית BT של פארוט (כשלון! לא מתקרבת לדיבורית המקורית של הפוקוס ומי שדיבר איתי שמע קרקושים).

האכזבה מהאוטו הייתה בעיקר מהגימור. התחושה של הפלסטיק זולה, התצוגה היא באור אדום על רקע שחור, כמו השעונים הדיגיטלים הראשונים לפני 40 שנה.

עושה רושם שחסכו איפה שאפשר: יש רק 6 כפתורי זכרון לרדיו, אין חלונות חשמליים מאחורה (האמת שזה פחות מפריע בגיל שבו הילדים עוד לא יכולים לפתוח את החלונות, או אחרי גיל 6 שבו הם פותחים וגם סוגרים, אבל בגיל 3 זה יכול להיות די מעצבן, כשהם פותחים, אבל לא סוגרים).

רוב הנסיעות היו בתוך העיר (לנסיעות של כל המשפחה יש לנו גרנדיס). כאמור, לשמחתי, כמעט לא היו לי נסיעות רחוקות.

מעולם לא הפריע לי הגיר הידני.

לעומת זאת, למרות שהיא אמורה להיות מהנה לנהיגה, המקום היחיד שבו נהניתי באמת מהמכונית הייתה בירידות מפותלות, כשחזרתי מאיזור ירושלים לת"א.

בכל מצב אחר, למנוע פשוט לא היה מספיק כוח כדי ליהנות מההילוכים וההיגוי.

לצד החיוב אפשר למנות כמובן את 0 התקלות.

הפסד הערך, כ 15 אחוז לשנה הוא סביר ביותר (האוטו פורסם ביד2 והגיע רק אדם אחד לראות, סוחר רכב, שגם קנה אותו עבור לקוח שלו), למרות שלפי זה שלא קיבלתי כמעט טלפונים, אין לאוטו ביקוש.

האוטו הוחלף באוטו במחיר דומה, ישן יותר ב 5 שנים, אבל עם תחושה ממש ממש לא זולה :-)

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?543991-%D7%94%D7%90%D7%9D-%D7%90%D7%A4%D7%A9%D7%A8-%D7%9C%D7%94%D7%97%D7%96%D7%99%D7%A7-%D7%9E%D7%A8%D7%A6%D7%93%D7%A1-%D7%91%D7%A2%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%A9%D7%A4%D7%95%D7%99%D7%94-(%D7%90%D7%95-%D7%90%D7%99%D7%9A-%D7%A0%D7%94%D7%92%D7%99-%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%A9%D7%95%D7%A8%D7%93%D7%99%D7%9D)/page4&highlight=%D7%A0%D7%94%D7%92%D7%99+%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA

אז כאמור, בדיעבד, לא הייתי קונה אותה.

מצד שני, אם באמת הייתי צריך לנסוע כמה עשרות אלפי קילומטרים בשנה, אז היא בהחלט פתרון הגיוני כלכלית.

פורסם

דווקא יש לה דשבורד רך ולא הייתי מגדיר כ זול.

מה שכן אתה לא הראשון שמתלונן לגבי המנוע.

מעניין לשמוע מחירי טיפולים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מה לגבי צריכת דלק?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש סתירה במסקנות שלך. מצד אחד אתה אומר שהרכב הוא תמורה טובה למחיר, מצד שני אתה אומר שעדיף במחיר הזה לקנות משהו משומש, כלומר התמורה למחיר לא משהו.

אולי בשביל זה שקנה ממך אותה בכמעט חצי מהמחיר אחרי 3 שנים זה תמורה טובה למחיר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

חייב להגיד שלפי הסיכום הבעיה היחידה היא בך. פשוט לא בחרת את המכונית הנכונה.

לפי מה שכתבת המכונית לא פישלה בכלום.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אני כרגע נוהג על פיאסטה ידנית 2013 לאחר מתיחת הפנים (הדגם הידני זהה לחלוטין חוץ מהפרונט) ויכול להעיד שאכן האוטו חלש מאוד ולעתים זה מאוד מתסכל... יחד עם זאת הוא דיי מהנה בכבישים מפותלים.

גם לי ולשני חברים נוספים עם פיאסטה מהשנים האלה לא הייתה בעיה אחת ואפילו לא הקטנה ביותר (מה שמעיד כמובן על אמינות....או מזל :).

לגבי ההרכבה, אכן הדש בורד רך והקרקושים היחידים שאני שומע הם דווקא מהמראה ה"חכמה" שהרכיבו בארץ.

פורסם

לפני שרוכשים מכונית עושים נסיעת מבחן .

לא קונים ללא נסיעה ובוכים .

אחרי שקונים את הרכב , קוראים את ספר הרכב לגבי תפעולו .

אחת המכוניות האיכותיות שקיימות בשוק .

פורסם (נערך)
לפני שרוכשים מכונית עושים נסיעת מבחן .

לא קונים ללא נסיעה ובוכים .

אחרי שקונים את הרכב , קוראים את ספר הרכב לגבי תפעולו .

אחת המכוניות האיכותיות שקיימות בשוק .

הייתה לי כזו בדיוק. 2013.

מה בדיוק איכותי בה? ההגה התקלף אחרי כמה אלפי ק"ם בודדים.

חודש אחרי שקיבלתי את הרכב, המושבים הקדמיים התחילו חריקות.{מהקפיצים}.

דלת אחורית מקרקשת חזק בימים חמים.

מתז חלון אחורי מטפטף לבד, מבלי שייבקשו ממנו.

בנסיעה אחורנית, פתאום שומעים ומרגישים חבטה איומה מהגיר, שמחליט לחזור לניוטראל בעצמו.

צריכת דלק? מזעזעת! נתון של 13-14 ק"ם לליטר, זה בתנאי של נסיעת סבתא ב-90 קמ"ש, מישור,ליטוף הדוושה, הילוך חמישי, בלי מזגן, נהג לבד.

בקצב נסיעה סבירּ + מזגן, בעיר, נהג + נוסע, זה סביב ה-9 ק"ם לליטר. גם שכחתי לציין שבאילת אין פקקים ואין רמזורים.

גולת הכותרת זה כמובן שרות הלקוחות שלהם, במיוחד הטלפוני. אני לא יודע מה קורה היום, אבל ב-2013 היה יותר קל לקבל תשובות מהביטוח לאומי וממשרד הרישוי, מאשר מהם.

לסיכום הרכב, בעל יכולת שלא באה לידי ביטוי בשטח. ה-1.25 מיותרת ויקרה.

עריכה אחרונה על ידי yossiaviel
פורסם

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

הרכב לא חלש יותר ממאזדה 3 1.6 שהיה בערך לכל עם ישראל.

ואף זריז יותר,או שאתם לא מיומנים בנהיגה על גיר ידני או שאני לא יודע מה.

מבחינת נתונים יבשים נבדק עם torque וחיבור obd הרכב עשה 11 וקצת שניות ל100.

למנוע אין הרבה מומנט זה נכון.

בגלל זה ההתנהלות צריכה להיות בהתאם.

וכן זה רכב הרבה יותר איכותי מהמקבילות, מבחינת גימור, שקט והתנהגות כביש.

ועוד דבר חשוב, לא קונים שום רכב בלי נסיעת מבחן.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

• תוכן חדש...