Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיסה לברלין ואמסטרדם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3827 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, בשבוע הבא אני אמור לטוס לברלין לכמה ימים, ומשם ברכבת לאמסטרדם (לא מעשן :shock::shock::shock:)

ממי שהיה בימים האחרונים או בתקופה האחרונה אשמח לקבל קצת מידע על מקומות מעניינים לבקר בהם, מה הייתם ממליצים להכין לטיסה (פעם ראשונה שלי בחו"ל מלבד המסע לפולין בתיכון)? כמה קר שם באמת?

אני קצת מלא שאלות ולא יודע בדיוק אילו להפנות אליכם, אז אשמח להסבר כללי מבעלי הניסיון :)

דבר נוסף, הבנתי שלא כדאי לי בשביל שבוע לקנות SIM לחו"ל ושאוכל להסתדר באמצעות WI-FI, מה דעתכם?

פורסם

חבל שלא התיעצת קודם - ברלין מצריכה לבד מינימום שבוע.

לגבי תלבושת - בדוק את אתרי התחזיות לשבוע הקרוב, אבל בהחלט יכול להיות קר, ואפילו מאד.

לגבי כרטיס סים - אני קונה כזה גם כאשר מדובר ב-3-4 ימים, אם כי הדבר תלוי באופי הנסיעה (אם מדובר בכנס שבו אני כמעט לא יוא מהמלון אני מוותר, אם בטיול - בהחלט שכן). מדובר בהוצאה של 5-15 אירו לכרטיס. כמובן שהכדאיות תלויה בצרכיך, אצלי מדובר בתקשורת עם המשפחה ובטיול לא עירוני גם בניווט, לכן אני לא מוותר על הכרטיסים אלא אם השהות שלי מחוץ לטווח WiFi קצרה מאד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני טס לברלין בדיוק בעוד שבוע :)

יש הרבה אתרים שאפשר לבקר בהם. אנחנו סגרנו לעשרה ימים.

אם תכתוב פה מה הכיוון שלך מבחינת אתרים שאתה מעוניין לראות, אשלח לך רשימה של מקומות שבחרתי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני ספונטני, אשמח לשמוע הצעות ונראה מה הזרם עם החבר שבא איתי.

אולי אנחנו על אותה טיסה ;)

פורסם (נערך)

מתי אתה טס ועם מי? (חברת תעופה)

שלח לי מייל בפרטי ואשלח לך את היעדים שכתבתי לעצמי.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם (נערך)

אלי - אתה יכול להיות "ספונטני" - בסופו של דבר אתה לא רוצה לבזבז את זמנך היקר. נתחיל בשאלה הראשונה מה מעניין אותך? היסטוריה? אמנות? רכב? יהודים ויהדות? נופים? ארכיטקטורה? קניות? ברלין כל כך עשירה עד שאין לך ברירה אלא לתעדף אתרים. אמסטרדם הרבה יותר מצומצמת - את העיקר תוכל לראות תוך 3-4 ימים (אלא אם תרצה להרחיב במוזיאוני האמנות, בהם תוכל לבלות ימים רבים, כמובן אם אתה מתעניין בתחום).

ממליץ לך להריץ בגוגל חיפוש (בעברית!) בנוסת "4 ימים בברלין" או "3 ימים באמסטרדם" ולראות תוכניות של אחרים. למה בעברית? פשוט, כיון שאתה ישראלי, קרוב לודאי שתחומי העניין שלך יותר קרובים לאלה של ישראלים אחרים מאשר לאלה של איטלקים או קנדים. גם תוכניות של טיולים מאורגנים יוכלו לתת לך כיוון. מעבר לכך חפש לפי תחומי עניין: רכב? חיי לילה? מוזיאוני מדע? תוכל להעזר באתרי אגף התיירות של הערים האמורות, ומהם להתפרש לאתרים הייעודיים.

הערה חשובה: למד היטב את כללי התח"צ בשתי הערים, נסיעה ללא כרטיס תקף, אפילו בשל אי הבנת המערכת, עלולה לגרום אי נעימות וקנס די נכבד.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מתי אתה טס ועם מי? (חברת תעופה)

שלח לי מייל בפרטי ואשלח לך את היעדים שכתבתי לעצמי.

אל על

ב24 לחודש 4 בצהריים

[email protected]

אלי - אתה יכול להיות "ספונטני" - בסופו של דבר אתה לא רוצה לבזבז את זמנך היקר. נתחיל בשאלה הראשונה מה מעניין אותך? היסטוריה? אמנות? רכב? יהודים ויהדות? נופים? ארכיטקטורה? קניות? ברלין כל כך עשירה עד שאין לך ברירה אלא לתעדף אתרים. אמסטרדם הרבה יותר מצומצמת - את העיקר תוכל לראות תוך 3-4 ימים (אלא אם תרצה להרחיב במוזיאוני האמנות, בהם תוכל לבלות ימים רבים, כמובן אם אתה מתעניין בתחום).

ממליץ לך להריץ בגוגל חיפוש (בעברית!) בנוסת "4 ימים בברלין" או "3 ימים באמסטרדם" ולראות תוכניות של אחרים. למה בעברית? פשוט, כיון שאתה ישראלי, קרוב לודאי שתחומי העניין שלך יותר קרובים לאלה של ישראלים אחרים מאשר לאלה של איטלקים או קנדים. גם תוכניות של טיולים מאורגנים יוכלו לתת לך כיוון. מעבר לכך חפש לפי תחומי עניין: רכב? חיי לילה? מוזיאוני מדע? תוכל להעזר באתרי אגף התיירות של הערים האמורות, ומהם להתפרש לאתרים הייעודיים.

הערה חשובה: למד היטב את כללי התח"צ בשתי הערים, נסיעה ללא כרטיס תקף, אפילו בשל אי הבנת המערכת, עלולה לגרום אי נעימות וקנס די נכבד.

תודה רבה על התשובה המפורטת, ושאתה מבין שקוראים לי אלי ולא אליק ;)

מעניין אותי נופים, מקומות אותנטיים, רכבים גם כן תלוי במקום.

קניות כמובן אבל לא יותר מדי :)

פורסם

לא אכנס לפירט אתרים בשעה זו. עם זאת התאריך שבחרת בעייתי ביותר: ערב חג המולד. אילו מדובר בטיסת בוקר - ניחא, אבל בחרת בטיסת אחה"צ\ערב שעלולה להביא אותך לשעות הכי מתות בשנה, בחלק מאירופה אפילו התח"צ מושבתת בשעות אלה. לכן הקדם ובדוק מה בכלל פתוח ב-24 ו-25 בדצמבר, וכן מה קורה עם תח"צ בשעות בהן אתה מגיע.

בני הבכור רכש כרטיסים ללונדון עם BA ב-25 בחודש בבוקר, וכבר ברור לו שאותו יום יהיה בעייתי ביותר בגלל דלילות התח"צ וסגירת אתרים מעניינים רבים, אפילו קריית המוזיאונים.

פורסם

אז אנחנו לא טסים יחדיו.

אני סגרתי טיסה עם אייר ברלין ב23.12. לא סגרתי בUP כי על כל דבר רוצים תוספת תשלום וזה מגיע למחיר של טיסה סדירה. בנוסף לכך, בתאריך החזור שלי (1.1) הטיסה של אייר ברלין ממריאה בסביבות 22.30, ושל UP ממריאה ב10.20 או משהו כזה.

• תוכן חדש...