Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7841 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקרוב אני עומד לרכוש את רכבי הראשון, אך בגלל תקציב דל אני יצתרך להתפשר על רכב זול משנתון של שני עשורים אחורה (שמונים המאוחרות).

התקציב כרגע רק 5000 שקל לרכב, ו3000 לישור קו וביטוח (אופטמי, אה..).

דבר ראשון שעלה לי לראש זה חפושית (אבל אני לא חושב שהיא תעמוד בכל הקילומטרים שאני הולך לעשות כמעט כל יום, בגלל העבודה).

אז חשבתי ללכת על הפיסטה משנתון 85-89 (עם אני לא טועה MK2), ובמרכז תל אביב בסמוך לביתי עומדים ארבעה פיאסטות למכירה בשנתון המדובר, במצב חיצוני מעולה, ולדברי בעליהם (לא בדקתי לעמוק, כי אני עדיין במצב של גישושים) מצב מכני מעולה.

יש לי כמה שאלות אליכם לפני שאני נכנס לברוך הזה של החזקת רכב (וספציפית לדגם הזה).

האם לרכב זה יש מחלות ידועות?

*בהנחה שהקרבורטור נקי ותקין מה צריכת הדלק שלו (בערך).

*האם שווה לי בכלל לקחת את הרכב למכון לבדיקה לפני רכישה, או שמספיק לקחת סיבוב ולתת לחבר/דוד שמבין קצת שיסתכל מתחת למכסה מנוע, לקבל את אישורו, לשלם וליסוע.

רק בחודש האחרון נכתבו שירשורים רבים דומים בנושא, אך הומלץ שם רבות בעיקר על הפיגו 205, גסטי, או בכלל לרדת מהרעיון של רכישת רכב בתקציב הזה (שכרגע לא בא בחשבון).

אבל לא התמקדו כלל בפיאסטה בחסרונות שלה וביתרונות.

התרשמתי לטובה מהפרויקט של תומר (כך ניראה לי קוראים לו, עם הסימלון של הומר סימסון) בעל הפיאסטה 79, שהיא קלה לחזקה ולטיפול.

אשמח לשמוע התרשמות מבעליהם של רכב מהדגם הזה.

ובכלל,אשמח לשמוע על אלטרנטיבה יותר טוב/משתלמות כרכב ראשון לתפרן כמוני במסגרת התקציב שלי.

תודה..

נ.ב

למה אין בודק איות במערכת הפורום, זה היה מאוד יכול לעזור לדיסלקט כמוני. לקח לי פקינג חצי שעה לכתוב את ההודעה הזאת.

פורסם

הפיאסטה ידועה בשמה השני: "מכונית סטודנטים", ולא בכדי. לדעתי, בתקציב הזה, עדיף לסמוך על חבר מאשר לקחת לבדיקה. הבודק יכסה את התחת שלו בגלל שזה רכב מעפן וירשום כל מיני הערות חסרות משמעות כגון "רעשים מתא מנוע" וכו'. קח חבר שמבין, שיבדוק את ארבעתם (תעשה מכרז...). שים לב למנוע בלי נזילות שמן, הזעות למיניהן, צלילים מוזרים, תבדוק איך הם מניעים בבוקר... תוריד להם חצי ממה שהם מבקשים ותן במזומן. בהצלחה...

dirty old man

need love too

פורסם

מצטרף להמלצה על הפיאסטה.

בזמנו, נסעתי כשנתיים על פיאסטה 86.

בשלב מסויים, באחד הצילינדרים התחיל לעוף שמן ולכסות את הפלאג... ולמעשה נסעתי תקופה ממושכת על 3 צילינדרים בלבד... כולל את העליות למצפה רמון בדרכי לבה"ד 1... (על הילוך שני ;-))

בסוף מכרתי את הרכב (לאחר שסבל התעללות רצינית) ב-2000 ש"ח (שבועיים לפני טסט)...

נקווה שעכשיו מטפלים בו יותר טוב.

אם אתה מרושש כמו שאני הייתי אז, הרכב הזה סבל הכל... רק שים לו שמן, מים, דלק וטיפולי 10,000... והוא יסע כמו גדול, גם אם זה יהיה עם קלאץ' מחליק, 3 בוכנות פעילות בלבד, וענן לבן מאחוריך.

(נא לקחת הודעה זו בטיפת הומור)

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

קנה פיאסטה משנתונים 88,89 רכב אמין ביותר ממש ללא בעיות[יותר נוח מגאסטי למשל!] ..נסה לחפש אחת כזו מזוג זקנים שהייתה שמורה בקנאות וטופלה באהבה[ממש שהבעלים המבוגרים שלה חשב שיש לו ממש לוטוס] הרכב בתכלס מבחינה מכאנית אמין ביותר.- מבחינה חיצונית נסה להימנע מרכב בעל ריקבון בעיקר באיזורי המרכב ובאיזורי החיבורים והפינות. כמו כן ראה מה מצב הפלסטיקה באופן כללי וכלפי פנים..רכב מוזנח=לא טופל כראוי= מקור עתידי לבעיות ונפילה=אל תקנה!

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

בן שבת לפיאט אני לא מתקרב וגם עם היה לי את הכסף להוסיף, כי בכסף של הבילויים במוסך במשך השנה הקרובה אני יכול לרכוש שלוש פיאסטות.

מה גם שאני בכלל לא מחפס ברכב ביצועים או יכולות או התנהגות כביש (ה45 סוסים שבפיאסטה מספיקים לי), ובכלל אני לא מתכוון להשקיע ברכב כלום חוץ מרדיו ריפודים עם צריך, ועץ ריח.

ובנוגע לרכב מזקנים, וולאה לא לכולם יש את המזל שלך היה עם ה205, במיוחד שמדובר בפיאסטה משנות השמונים, כיוון שהם כמעט (עם בכלל) מופיעים בלוחות מכירת רכב בעיתונים או באינטרנט.

דרך אגב ראיתי שיש לדגם המדובר שני מנועים ה1000 (997) וה,1100 יש הבדל משמעותי בינהם חוץ מהבדל מינורי בכוח הסוס? (אמינות, חלקים, צריכת דלק, שמשום מה לא הצלחתי למצוא את הנתון של שניהם באינטרנט. אז אשמח עם מישהו יוכל להאיר את עיניים בנוגע לצריכת הדלק).

מישהו יודע עם יש בשנתונים האלו גם מנוע 1400 בדומה לפיאסטות של שנות התשעים המקדמות.

פורסם

קח את ה1.1 שמעתי שהוא יותר אמין והצריכה גדלה באופן אפסי מגירסת ה1.0 [1.0 אני לא הייתי לוקח זה די חלש ויותר עדין=בלאי מואץ ] בכל אופן בשנתונים כאילו הנפח הוא עד 1.1 אם זיכרוני לא בוגד בי!.

בהצלחה!.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

צריכת הדלק לא מבריקה.

4 הילוכים עם קרבורטר תספק צריכת דלק די ממוצעת של כ 1 ל 10 או ל12 במקרה הטוב.

אוטו אמין למדי שקל מאוד לטפל בו לבד.

הפלסטיקים של הדש בורד (אם אפשר לקרוא לזה ככה ...) תמיד מתפרקים.

ביום שיש גשם ושלוליות עדיף שתסע באוטובוס , אבל חוץ מזה האוטו באמת בסדר ונותן תמורה טובה.

• תוכן חדש...