Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3862 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
הטסלה צריכה את הסוללות האלה בשביל הביצועים.

ברכב חשמלי הניצול של האנרגיה קשור ישירות להספק של המנוע.

אם היו שמים את הסוללות של טסלה ברכב עם 200 כ"ס היא הייתה מגיעה גם ל800-900 ק"מ בין טעינה וטעינה.

לא. ההפרש בטווח הנסיעה בין טסלה מודל S בדגם 85D לדגם P85D הוא אפסי, למרות שלדגם P תוספת הספק של 50%.

עריכה אחרונה על ידי ch2856
פורסם
הביצועים של הטסלה נשמעים לך נחותים? :lol: המשקל של המכונית שווה לזה של רכבי סלון אחרים באותו גודל.

לא הוא לא, היא מעט כבדה יותר.

לא. ההפרש בטווח הנסיעה בין טסלה מודל S בדגם 85D לדגם P85D הוא אפסי, למרות שלדגם P תוספת הספק של 50%.

לא נכון כי ברגע שתדביק את הדוושה ב-p85d הטווח נסיעה יתקצר משמעותית.

וזה עוד לפני שדיברנו על בעיית התחממות הסוללות- תנסה לתת 3-4 לחיצות ארוכות ב-p85d ותראה מה קורה.

ספויילר- אתה תקבל הודעה שהסוללות חמות מדי והביצועים נחתכים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

ברכב חשמלי אפשר להמיר טווח בכוח.

גם ברכב עם מנוע תבערה פנימית.

בלי קשר אני מאוד מקווה להגיע לעתיד, שבו מחיר הנפט יצנח מהסיבה שאף אחד לא ירצה אותו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
רשמת שהמשקל של הטסלה פוגע בביצועים, אז עניתי לך.

גם בוגאטי ווירון שוקלת איזה 2 טון , זה אומר שהמשקל לא פוגע בביצועים?

אם הטסלה הייתה שוקלת פחות היא הייתה עם ביצועים טובים יותר בכל פרמטר , זה שהביצועים שלה עדיין טובים (יחסית לסטנדרטים) למרות המשקל לא רלוונטי לטענה הזאת.

פורסם
גם ברכב עם מנוע תבערה פנימית.

בלי קשר אני מאוד מקווה להגיע לעתיד, שבו מחיר הנפט יצנח מהסיבה שאף אחד לא ירצה אותו.

מסכים לחלוטין , הנה איך ממירים טווח בהאצה בווירון , דקה 6:40 , 12 דקות במצערת מלאה :)

לא נראה לי שצריך לתדלק אותה כל 12 דקות בשימוש מנהלתי :wink:

פורסם

תאי דלק הם דבר נפלא. אפילו אפולו 13 שרדה פיצוץ של תא דלק.

הבעיה עם תאי דלק היא שהם צורכים מימן. משום מה הקטע הזה של שרשרת האספקה נשכח על ידי המפרסמים. והקטע כולל עלויות עצומות של ייצור חשמל (תהליכים מזהמים, בדיוק כמו באספקת החשמל לבטר פלייס), הולכה ואחסנה (בתנאים קריוגניים - השקעת אנרגיה עצומה בדחיסה וקירור, וכמות עצומה של חומרי בידוד), ובסופו של דבר גם בעיות בטיחות קשות. בקיצור - נראה מצוין במוזיאון BMW, הרבה פחות מעשי בשטח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
גם משקל שנמצא בתחתית הרכב פוגם בביצועים , בכל המעטפת (האצה , בלימה , סיבובים ).

מובן שמשקל בכלליות פוגע בביצועים אבל יש הבדל מהותי בין משקל חריג שיושב בקצה סרן (מנוע) לבין משקל שנפרס על שטח גדול ברצפת הרכב.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם (נערך)

אכן תא דלק הוא האפשרות היותר זמינה מיידית כרגע בגלל גבול דחיסות האנרגיה של סוללות.

המחקר של תאי הדלק נמצא בחיתולים, המאה הקודמת משמעותית יותר משאבים הוקצו למחקר על סוללות מאשר תאי דלק. אני מקווה מאוד שמשהו יבין שסדר העדיפויות דווקא הפוך.

ייצור תאי הדלק עדיין יקר מאוד (בייחוד בגלל החומרים של הקטליזטורים) והתאים עצמם רחוקים מלהיות יעילים במיוחד.

את כל זה אני כותב לא קראתי באיזה מקום לא נודע ברשת, אלא למדתי ממקור ראשון מפרופסור שברזומה שלו מספר חברות סטארטאפ בתחום.

אני מניח שבעתיד הקרוב (10-15 שנה) זה יתהפך, ברגע שסוללות יצליחו לאפשר טווח של 400+ קילומטרים על טעינה אחת, וטעינה מהירה של 80% קיבולת בזמן סביר.

מי שתולה תקוות בדחיסות האנרגיה של סוללות וטעינה מהירה שוכח שצריך שבשביל לטעון קיבול גבוה בזמן קצר נדרש זרם אדיר. לא ממש ישים בתנאים ביתיים. ספק רב אם ישים בתחנות יעודיות (תלוי עד כמה מהירה תהיה הטעינה).

הפתרון השני הוא החלפת סוללות (סוג של מודל אגסי) מה שמשאיר אותנו כבולים לתשתיות של טייקון תאב בצע (צריך להזכיר את המחירים של מר אגסי?!) זה או אחר.

לכן, כאמור, אני משוכנע שהעתיד הרכבים החשמליים הוא בתאי דלק, שניתן לתדלק אותם בחומר כזה או אחר כמו שהיום מתדלקים בדלק.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...