Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3866 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שי, ברשותך, אשמח בכל זאת לראות איפה בשרשור עלתה התנגדות לאכיפה.

אני כתבתי בשלוש תגובות שאני חושב שיש בעיה של העדר אכיפה בישראל. רומן כתב איזה פעמיים שכשהוא מקבל דו"ח מוצדק, הוא מתנהל בהתאם.

יש אנשים שלא יושבים ומתבכיינים על המקלדת בתחינה שהשלטון יתחלף, אלא עושים מעשה מתוך אכפתיות לסביבה שהם חיים בה.

אמירות "כלליות" כאלו שבפועל תקופות את המגיבים לא ממש תורמות לרמת הדיון.

רומן, ואני, לדוגמא, לא בדיוק.. בעלי אותן הדיעות הפוליטיות. ואין גם ממש קשר לחילופי שלטון.

אין גם קשר בין תחילת המשפט לסופו. אני סולד מאוד מהמצב בכבישים בארץ. אבל אני לא אתנדב במתנ"א, כי אני לא צריך בוסט לאגו, ואני לא חושב שיהיה יותר נעים לנהוג כאן, אם עוד כמה אנשים יקבלו דו"ח על מהירות. ועם כל הכבוד לאיכפתיות שלהם מהסביבה, בפעם המאה, אם בן אדם לא מבין דברים כ"כ בסיסיים, מה פגום בנהיגה ללא סיבה בנתיב השמאלי, הוא לא יכול לתרום דבר למערכת האכיפה בארץ.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 150
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שוב, שי, אין דין התנדבות במד"א, מכבי אש או באגודה למלחמה בסרטן, למשל, כדין התנדבות במשטרה.

אני מבולבל - מתנדב שחש את עצמו עוצר אותך לשיגול מוחין, זה יותר גרוע ממתנדב שחש את עצמו בשל לביצוע הליך רפואי שמסתיים בנזק לצמיתות?

אני סבור שהבעיה היא בארגון עצמו שמסתמך על מתנדבים (מסכים איתך לגמרי עם הרה-אורגניזציה), הבעיה היא במתנדבים שחורגים מהכללים כי הם חשים את עצמם או כי יש להם תסמונת השריף, הבעיה היא לא במתנדבים בכלליות ובהכללה.

כשאתה מסנגר על המתנדבים במד"א אבל מקטרג את המתנדבים במשטרה, זה בעיקר חושף את המהות האמיתית של הביקורת שלך.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

ממש לא - כי במד"א יש הבחנה מהותית בין סוגי הפרוצדורות הרפואיות והסמכויות לבצען. אם אכן למתנדב יש סמכויות לבצע פרוצדורות שהוא לא מוסמך - אזי גם זה פסול, כמובן.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

יבגני - אני לא ארוץ עכשיו על 100 הודעות וממילא הראתי איך לב ספורטיבי הדגים שאין בעצם הבדל בביקורת על שוטרים מול מתנדבים. השרשור הוא על מתנדבים...

אם יש לך בעיה עם הרמה שאני מנהל דיון, אני ממש מצטער, אני יכול לפרוש או שאתה תתעלם - תבחר ואני אכבד.

אגב, ברור שיבגני או רומן אילו התנדבו - היו עושים את זה ברמה טובה מאוד ובמינימום הכשרה. אבל לא בא להם... והם משאירים את זה לחבר'ה לא מתאימים.

עריכה אחרונה על ידי shayy

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם (נערך)

אור, לא יודע מה הולך במדא, אבל במכבי אש לא ישלחו כבאית עם שני מתנדבים לטפל גם לא בשרפת קוצים.

וכן, גם אני, בתור ילד בן 17, עברתי הכשרה של כמעט שנה, לפני שבכלל הורשתי להעלות על כבאית (עם מתנדב ותיק יותר תחילה), ועוד קורס של כמה שבועות רצופים, כדי להצטרף לצוות לבד, ללא ליווי מתנדב ותיק יותר. וגם אז - שמשנו ככח עזר לכבאים. לא מי שאמור עכשיו לחלץ עצמאית נפגעים בתאונות דרכים, או להכנס לדירה בוערת.

שי, לא עברת על השרשור, אבל קבעת שיש בשרשור התנגדות לאכיפה? אוקיי.

גם הסיפור של לב ספורטיבי לא מעיד על כך. מילא.

וגם אני מצטער, אתה לא חייב לאהוב לרעך כמוך, כפי שמצווה החתימה שלך. אבל לפחות אל תניח שכשאתה מייחס לאנשים עמדות, או מנגח אותם אישית בהעדר אמירה של ממש, הם לא ישימו לב לזה.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

כמה אנשים אתה מכיר שהתנדבו למד"א כדי לשחק ברופא וחולה ונשארו שם?

וכמה אנשים כולנו פגשנו שמתנדבים למתנ"א כדי לשגל מוחות שעדיין שם?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אור, לא יודע מה הולך במדא, אבל במכבי אש לא ישלחו כבאית עם שני מתנדבים לטפל גם לא בשרפת קוצים.

וכן, גם אני, בתור ילד בן 17, עברתי הכשרה של כמעט שנה, לפני שבכלל הורשתי להעלות על כבאית (עם מתנדב ותיק יותר תחילה), ועוד קורס של כמה שבועות רצופים, כדי להצטרף לצוות לבד, ללא ליווי מתנדב ותיק יותר. וגם אז - שמשנו ככח עזר לכבאים. לא מי שאמור עכשיו לחלץ עצמאית נפגעים בתאונות דרכים, או להכנס לדירה בוערת.

נו ו?

לא נראה לי ששולחים מתנדבים של המשטרה לבצע מו"מ עם מחבלים במקרים של בני ערובה. בד"כ התפקיד שלהם זה מחסומים, ינשוף, דברים בסיסיים כאלו שלא דורשים ממך משהו מטורף.

לשים אותם בניידות על הכביש באופן עצמאי וללא שוטר מוסמך איתם - מפגר לגמרי, מסכים. האשם כאן הוא המשטרה והארגון המטופש שלה שהוא כאמור REVENUE-ORIENTED, לא המתנדבים עצמם.

יש עוד המון פאקים ארגוניים בנושא הזה, אבל שוב, הביקורת העולה כאן היתה בעיקר 'מתנדבים הם אנשים משועממים' או 'מתנדבים זה רע כי הם בחיים לא יהיו מקצועיים מספיק', והתגובה שלי היתה בנוגע לביקורות האלו.

כמובן שהייתי מעדיף 0 מתנדבים, ומספיק שוטרים, וסדר עדיפות שאינו כמה שיותר כסף מדוחות של פעולות לא מסוכנות אלא כמה שיותר אכיפה על עבירות כן מסוכנות, ובכלליות שהמשטרה תוכל להשיג כ"א איכותי יותר. הייתי מעדיף הרבה דברים.

אבל אני חי כאן ומודע לסביבה, ולכן מבין איך אנשים מתנדבים. הנסיון הדל שלהם לנסות לשפר את המצב whatever way they can. אני כמובן מדבר על המתנדבים ה'נורמטיביים' ולא על אלו עם תסמונת השריף כמו שרומן פגש.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

מתנדבים זה דבר רע, מתנדבים זה אסון. מתנדבים/ עמותות למיניהן עוזרים למדינה לברוח מהחובות שלה ולהטיל את האחריות על ציבור של אנשים שמגיעים לעשות את העבודה בהתנדבות ולא משנה מה הסיבה שהם באים לעשות אותה. אם המדינה לא יכולה לממן את כמות השוטרים/ כבאים/ רופאים/ אחיות שצריך שתסגור את השערים ושהאחרון יכבה את האור.

לשמחתי הפעם האחרונה שנתקלתי בשוטר לפני כשנתיים נגמרה באזהרה והפעם שלפני כן הייתה ב-1998 והיא נגמרה בשלושה חודשי שלילה על נסיעה ברוורס ללא מכוון.

לי יש חוויה אישית רעה מאוד עם מתנדבים של ארגון הצלה שבסופה מת קרוב משפחה שלי ויש סיכוי שאם היה מקבל חוות דעת רצינית היה ניתן להציל אותו.

אני מעדיף לקבל שירות רע מהמשטרה בחמש שנים הקרובות עד שיכפילו את כח האדם ואת איכותו מאשר לקבל שירות רע ממתנדבים כל חיי.

עריכה אחרונה על ידי amir74

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

amir74

מסכים איתך שבמדינה מתוקנת צריכים להיות רק בעלי מקצוע.

אך מאז הקמת המדינה אנחנו חיים במדינת השנור והקומבינה לכן יש אינטרס למדינה שהיו מתנדבים כמעט בכל מקום.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ומה עם האינטרס של האזרחים לחיות במדינה מתוקנת?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אותי מרגיזה העובדה שכל המדינה הזאת מתבססת על תרומות. קחו לדוגמא את צה"ל, למה יחידות צריכות להתחנן לתורמים שיקנו וסטים וציוד ללוחמים? וצה"ל הוא לא בדיוק גוף חסר תקציב.

זה ממשיך למשטרה, כוחות הצלה, בתי חולים, בתי ספר, וכל גוף ומוסד ממשלתי שקיים בערך. אפיל במשרדי ממשלה יש מתנדבים ובנות שירות(ואני לא ארחיב. אל תנסו).

מגיע לנו כאזרחים לקבל שירות מקצועי ואמין. אנחנו משלמים עליו במיטב כספינו.

פורסם

רה ארגון זעק רומן

מי יבצע את הרה ארגון?

הנואף, המושחת, או זה שאין לו מושג בעבודת המשטרה.

שי צודק בדבר אחד

כמעט כל אחד מאיתנו יכול להיות מתנדב מתנ"א משובח שיעסוק באכיפה של נהיגה בשמאל, נהיגה על השול, זיגזוג פראי בין נתיבים, עקיפה בקו לבן, אי מתן זכות קדימה ובטח יש עוד תריסר עבירות כל אחד מוזמן כאן להוסיף.

ולא כללתי בהן את העבירה "החמורה" כמו מהירות או שיכרות שהיא עבירה חמורה באמת, אבל

כדי לתת לנהג נשיפון או לבצע לו בדיקת מאפיינים , שוב לא צריך הכשרע, ואם יימצא "שיכור לכאורה" יועבר לינשוף.

איזה הכשרע צריכים לזה.

איך למלא דו"ח, איך למצוא אותו בחנ"א.

אם אתה לא עיוור ולא פיסח תוכל לבצע את עבודתך כמתנדב כראוי.

זה שישנם תופעות של שיכרון הכוח , אני השריף ואין בלתי, אותם צריך להעיף.

רומן

כמה שופטים אתה מכיר , שלא מכירים את התיק, שאין להם מזג שיפוטי ועוד רעות חולות, ואלה גוזרים בדיני נפשות וממונות.

בכל מקום בו גוף נזקק למתנדבים, הסימן הוא ברור!!

אין לו מספיק כוח אדם , או כוח אדם מתבזבז, וכו' וכו'.

ככה במשטרה ככה ברשות השופטת.

ושוב אין קשר בין זה שהרמה האיכותית של אותם עו"ד שייקראו לדגל תהיה מעולה, כי לא זו הנקודה.

אלא הצורך בהם לפתרון בעיות מבניות של אותו גוף שאליו הם הולכים להתנדב.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

שי, לא עברת על השרשור, אבל קבעת שיש בשרשור התנגדות לאכיפה? אוקיי.

גם הסיפור של לב ספורטיבי לא מעיד על כך. מילא.

וגם אני מצטער, אתה לא חייב לאהוב לרעך כמוך, כפי שמצווה החתימה שלך. אבל לפחות אל תניח שכשאתה מייחס לאנשים עמדות, או מנגח אותם אישית בהעדר אמירה של ממש, הם לא ישימו לב לזה.

אתה הולך רחוק מדי. תקרא טוב את מה שכתבתי.

דווקא קראתי את השרשור היטב. הקביעה שלך לא נכונה. רק שאתה דרשת שאלך ואעבור עליו שוב. לא התאים לי.

דבר נוסף, נוסח ההודעה שהגבת אליה כתוב כהשערה לא כעובדה. כי ברור לי שאני לא באמת יודע מה עומד מאחורי כל עמדה. רק מה אני חושב. גם אתה לא.

האם השערה זו קביעה או פגיעה אישית במישהו? אנחנו בפורום, נכון?

קראתי גם היטב מה כתבת וברור לי שהכוונות שלך כלפי חברה מסודרת, הן ברורות. אנחנו בסירה אחת בעניין זה.

על עניין הדוגמא של לב - לא נסכים. סבבה. רק שים לב שהתגובה שהתייחסת אליה באה לאחר תגובתו ולכן מכאן נולדה ההשערה.

עריכה אחרונה על ידי shayy

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תוכן חדש...