Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יורדים מן המידרכות (2)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7818 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוכלוסייה מסויימת..., היא לרוב שליחים אולי...?

כמובן שחנייה באופן שחוסם מעבר רחב מספיק (ולא רק עגלה של תינוק זה דבר חשוב...)

זה משהו די דפוק.

מה לעשות..., העיר תל-אביב לא תוכננה כהלכה במהלך התפתחותה במשך השנים כך שהיא די צפופה ועמוסה כמו גם ברחובות ראשיים וצדדיים.

18000 כלי רכב דו-גלגליים על 1500 מקומות חניה מוסדרים שמרוכזים מי יודע איפה ברחבי תל-אביב,

זהו אפילו לא תחילת פתרון.

לגבי התאונות, מי כמונו הרוכבים מכיר את הנהג הנפוץ כמו גם את הרוכב הנפוץ...

ביחד עם העיר תל-אביב והתנועה הרבה אשר בתוכה, עם כישורי התעבורה הממוצעים של שניהם...

כשאחד מנסה להידחק בפקקים, השני עמוס עד למשקף בשקי כביסה שחייבים להגיע לבית-עסק בצפון העיר...

כל זה ניתן לשינוי.

כמו שאבי פרידמן כתב בטור שלו ב-YNET "אני מפריע לכם?" לגבי ההתיחסות לשליחים...

שליח על דו"ג.., כמו כל רוכב ששומר על עצמו צריך לרכב בחכמה.

אז לכל הרוכבים העירוניים...,

סעו חכם..., אל תחסמו עגלות... ו/או אמהות... כסאות-גלגלים זה בסדר...

-tPR:ReDesign

-"We Do Better at 45°"

פורסם

אני אישית חושב שחסימת מדרכה על ידי קטנוע היא באמת דבר חמור,והכי הרבה כואב על הולכי הרגלץ שלא יכולים להדחס בין הקטנוע וקצה המדרכה כגון אמהות עם עגלות, נכים או סתם אנשים שסוחבים/דוחפים/גוררים מטען כבד.

תל אביב היא לא ירושלים העתיקה. אם המדרכה צרה מדי לחניה אני בטוח עוד כמה מטרים תוכל החנות את הדו"ג על מדרכה יותר רחבה.

ציטוט של ד"ר טיומקין "הרכבים הדו-גלגליים מעורבים ב-35% מסך התאונות בת"א-יפו, אחוז גבוה מאוד בהתחשב בחלקם היחסי מכלי הרכב הרגילים" אני חושב שמתבקש להוסיף

"אך הרבה מן התאונות נגרמות באשמת התשתית הגרועה ונהגי המכוניות שפשוט מצפצפים על רוכב הדו"ג".

רונין-רוכב ללא אופנוע

פורסם

"נמשיך בדיאלוג שוטף עם עמותת מועדון האופנועים הישראלי נוקיר באם יפנו לחבריהם לגלות גישה שיש לחנות כחוק. ולא באופן פראי על מידרכות, לחסום אותן, ולהתעלם ממקומות חניה שהסדרנו לאופנועים. נדרשת משמעת עצמית להפסיק לנסוע על המדרכות ולסכן הולכי רגל. "

אתם רוצים להגיד שאסור לחנות על המדרכה עם הקטנוע?

או שרק בת"א אסור כי באמת שמעתי על כמה חברים שראו שבת"א שמו לקטנועים קנסות...

ועוד שאלה רשום שנדרשת משמעת עצמית להפסיק לנסוע על המדרכות...אז ממתי מותר לנסוע עליהן?

אני יודע שמותר מטר שניים כדי להחנות תקטנוע אבל לנסוע על מדרכות?

תודה לכל העונה...

פורסם

תסלח לי, אבל אני מנחש שאתה לא מאיזור ת"א.

חניה של כלי רכב על המדרכה אסורה ע"פ החוק - אלא במקומות מסומנים.

כנ"ל ביחס לנסיעה על מדרכה (אלא אם כן הדבר נדרש לצורך הגעה למקום חניה מוסדר, כניסה או יציאה מחצרים).

פורסם

אהה אני מחולון כלומר כן אזור ת"א ואני מסתובב המון בת"א.

וגם לאבא שלי שהיה קטנוע הוא היה מחנה על המדרכות והוא אמר לי שמותר.

יכול להיות שבחצי שנה האחרונה דברים השתנו?

אני ישמח אם תתנו קצת יותר פרטים על איפה כן מותר ואיך מסומנת החניה לאופנועים.

בעיקרון בחולון כל הקטנועים חונים על המדרכות ואין בעיה עם זה.

והאם יש לדוגמא חוק שאומר שעל מדרכה שהרוחב שלה הוא X אסור להחנות את הקטנוע?

או שעל כל מדרכה גם מהעבות שבינהן אסור?

תודה לכל העוזר

פורסם

ציטוט של ד"ר טיומקין "הרכבים הדו-גלגליים מעורבים ב-35% מסך התאונות בת"א-יפו, אחוז גבוה מאוד בהתחשב בחלקם היחסי מכלי הרכב הרגילים" אני חושב שמתבקש להוסיף

"אך הרבה מן התאונות נגרמות באשמת התשתית הגרועה ונהגי המכוניות שפשוט מצפצפים על רוכב הדו"ג".

עוד לא פגשתי אף פצוע תאונה שהעובדה כי נהג אחר היה אשם בתאונה עזרה לו. (מבלי להתייחס למישור הכספי)

גם כן פורום של אופנועים,

חצי מהאנשים כאן כשהם יוצאים לרכב עושים את זה במגרשי חניה, אופנוענים עלק.

פורסם

אתה חושב שמכתב של המועדון שבו נסגור את כל ה"פינות" במכתב של טיומקין מועילה למישהו \ משהו?

כאילו, נרביץ בו תורה עד ש... עד שמה?

תמהתני.

פורסם

אם כבר מדברים עם העירייה אז עיקר הבעיה נעוצה בעניין השליחים.

לגבי כל השאר מדובר בעיקר בנימוס והתחשבות בזולת, כלומר, על כל מקום מטריד ומפריע לתנועת הולכי רגל יש בטווח של לא יותר מ30 מטר כמה וכמה מקומות שאינם כאלה ( ואין סיבה שאנו הרוכבים ננהג בחוסר התחשבות שכן אוירת האלימות שנוצרת עקב כך, פועלת בסופו של דבר בעיקר נגדנו).

לעומת זאת לא כך המצב בעניין השליחים. בעניין זה מי שמפעיל אלימות וחוסר התחשבות היא עיריית תל-אביב. אין בחוקי התכנון והבניה של עיריית תל-אביב שום דרישה ממשרדים ובעיקר מבניני משרדים שמתקיימת בהם תנועה רבה של שליחים להקצות שטח ( על חשבון השטח המושכר היקר במפלס הרחוב) כך שתתאפשר לשליחים עצירה במרחק סביר ולא על חשבון תנועת הולכי הרגל ליד הבניין. זה כמובן גם חוקי לחלוטין לקיים משרד שליחויות בכל מקום, ולהפוך את המדרכה לידו לחניון ( וכך להוזיל את השליחויות, על חשבון אלה שצריכים לעבור על המדרכה ליד אותו משרד).

לכן בעניין השליחים אין לעיריה מה לבוא לרוכבים בטענות שכן אין לה להלין אלא על עצמה.

פורסם
עוד לא פגשתי אף פצוע תאונה שהעובדה כי נהג אחר היה אשם בתאונה עזרה לו. (מבלי להתייחס למישור הכספי)

אבל כדי להתמודד עם הבעיה יש לזהות את המקור שלה.

רונין-רוכב ללא אופנוע

פורסם
אבל כדי להתמודד עם הבעיה יש לזהות את המקור שלה.

וגם כאן הדעות יהיו חלקות. בהנחה שעל פי חוקי התחבורה הנהג הרכב האחר אשם, האם חלק מהסיכון העודף לא נופל על האופנוע?

בביטוח יש מושג שנקרא סיכון תורם, למשל העובדה שמישהו גר בבית מעץ, מעלה את הסיכון של שריפה בבית קרוב להדליק את הבית שלו, כלומר הוא מעלה את הסיכון לכל השכונה. מי צריך לשלם את מחיר הסיכון העודף אלו שגרים בבתי אבן או מי שגר בבית מעץ?

עצם העובדה שמישהו רוכב על אופנוע מעלה את הסיכון שמישהו יפגע בו ויותר מכך את מחיר הפגיעה. אז לפני שמאשימים את כל העולם כל אחד צריך לעשות לעצמו את החשבון של הסיכון שהוא לוקח על עצמו, גם כאשר מבחינה חוקית האשמה היא של מישהו אחר

גם כן פורום של אופנועים,

חצי מהאנשים כאן כשהם יוצאים לרכב עושים את זה במגרשי חניה, אופנוענים עלק.

• תוכן חדש...