Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

  • תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

בחייך, סיביק, אנחנו מסכימים שהעברת הכוח וגם יכולת הפניה בהאצה תהיה טובה יותר, אבל בעידן הבקרות האלקטרוניות זה לא כזה הבדל קריטי לנהג מבחינה בטיחותית, בטח שלא כשתנאי אחיזה ירודה הם כל כך נדירים.

 

היו בנושא מספר דיונים בפורום, שתרמו להם גם מומחים, אשר הסברה הכללית בהם היתה שאין יתרון בטיחותי להנעה כפולה.

 

אני כאמור לא לגמרי מסכים עם זה, אבל אני בטח לא הולך לצאת חוצץ באמירה נחרצת שכיום הנעה כפולה היא איזשהו דבר נחוץ מבחינה בטיחותית בישראל.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אם נצמצם את הדיון למען הדיוק ניוותר עם הצורך להגדיר מהו דבר ש"נחוץ מבחינה בטיחותית".

בעיני, דבר שפעם אחת בחיים יכול להציל את כל החיים כולם נחשב 'נחוץ',

אבל אני קנאי לבטיחות, אני גם לא דוגמא טובה לכלום. לנהג הממוצע לא כזה אכפת מבטיחות,

הבט [בלי קשר לדיון זה] כמה מיליונים נוהגים ברכבי מיני-מיני זעירים ואף מסיעים בהם את ילדיהם [!],

חשופים לכל נהג שהוא שיעשה איתם חזית-צד ויהרוג להם ילד.

 

לא נכנסתי ללינק שלך כי כתבת שיש בו

"...

מומחים, אשר הסברה הכללית בהם היתה שאין יתרון בטיחותי להנעה כפולה"



וזה היה מחייב אותי להגיב ע"י כתיבה רציפה של האות ח' וזה לא מקובל כאן.

The first one to get angry loses

פורסם

סיוויק, לפי הלוגיקה שלך ("בעיני, דבר שפעם אחת בחיים יכול להציל את כל החיים כולם נחשב 'נחוץ'"): אתה ויושבי רכבך אמורים לנסוע עם קסדה.

היות ואתם כנראה לא נוסעים עם קסדה, וכנראה גם לא הולכים איתה ברחוב (או לצורך עניין עם שכפץ, דבר שבבירור יכול לחסוך המון עוגמת נפש בימינו), ניתן להבין בדיוק את הלך הרוח שלך - שהוא ממש הגיוני כן? אבל לא תואם את התיאור שלך.

לכל אחד יש 'סף בטיחות', משהו כזה שמורכב מכמה האביזר תורם לך לעומת כמה הוא מפריע לך. זו כנראה הסיבה שאתה לא הולך עם קסדה (יותר מדי מפריעה) וכן חייב רכב AWD.

לאחרים, ההנעה הזו מגיעה עם צריכת דלק מוגברת, עלות מסוימת, הגבל מטורף של ההיצע (כמו שאמרנו, בסאלון הB4 די לבד במערכה בסגמנט המחירים שלה), אפשרות לבלת"מ בתחזוקה וכו'.

 

לי ברור שהAWD יוסיף לבטיחות, השאלה מבחינתי היא לא 'אם' אלא 'כמה' בהתחשב לחסרונות שמגיעים עם המערכת (ועם הרכב, כי שוב, הוא בודד במערכה). בשאלת ה'כמה' הרכב הזה נופל אצלי במשוואה, אצלך לא - legit.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

עידן מה שלומך?

 

קודם כל טלפות למיטב ידיעתי היה הקו החם בפרשת אייל גולן :lol: להזמנת נערות ליווי אה ז"א קטינות.

 

הסובארו מצויידת בAWD סימטרי קבוע שפועל כל הזמן.

 

בזמנו חשבתי שבזמן שמורידים כוח מהדוושה המערכת מפסיקה לפעול ולכן כאשר אתה נכנס לעיקול - כל עוד אתה נותן תאוצה ארבעת הגלגלים מורידים כוח והבקרות עובדות.

 

אבל לפי מערכת הניטור בדגם 2015 זה לא לגמרי נכון - המערכת מנתרת את כל ארבעת הגלגלים כל עוד הרכב בתנועה! גם אם אתה לא לוחץ על דוושת התאוצה.

 

אני לא יודע איך בדיוק הבקרות יתערבו וגם לא מתכוון לגלות במידה ואתה נכנס לעיקול ומוריד את הדוושה מהגז אבל ללא ספק אתה יכול לראות בבירור במסך הבקרה על מסך ה7 אינטש שכל ארבעת הגלגלים מנוטרים בזמן שהרכב בתנועה.

 

רק כאשר אתה עוצר את הרכב עצירה מלאה - מערכת הבקרה תראה שאין תגובה מהגלגלים ואין עליהם ניטור.

 

ממה שאני יכול להעיד - ההבדל בהורדת הכוח לרצפה מורגש בעיקר בשיפועים שם הרכב סוחב באמת נפלא ובמקום שמנוע 2 ליטר על גוף של בהמה בגודל של קאמרי ירגיש לך מאולץ וקשה לתזוזה, הרכב מטפס שיפועים קשים ונותן לך תחושה של חוסר מאמץ וקלילות.

 

שוב, זה לא רכב ספורט ואני לא מתכוון להפוך אותו לכזה אבל גם צריך לדעת להכיר ולהבין את היתרונות והמעלות הטובות במערכת הAWD.

 

אם הייתי מוכן להחליף את הB4 שלי בE350 שלך ולוותר על הAWD במקום? ברור!!!

 

האם הייתי מוותר סתם כך על רכב שקניתי ישירות מהורה - לא! וזה ערך סנטימנטלי, בעיני זה דבר שאין לו תחליף.

 

לקחתי אתמול כמה תמונות של ה2015 מקווה שבקרוב אוכל לתת קצת חוות דעת - ממש לא משהו ארוך אלא בעיקר מעבר על ההבדלים בין השתיים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

  • חברי המעגל הראשון
פורסם

צריכת הדלק היא 1:10 במשולב? כמה מתוכו עירוני?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

סקירה יפה תודה.

לגבי התיבה הרציפה, בפלואנס ליסינג של חבר עליה אני נוהג רבות.

אינני מתחבר אליה כלל, הפעולה שלה פשוט מעצבנת.

אתה לוחץ על הגז והטורים קופצים ישר בעוד הרכב מאיץ לאטו.

אני מעדיף את קללת הפרום (DSG7) בכל יום ובכל שעה.

פורסם

צריכת הדלק היא בדרך כלל משהו שמגרד את ה1:10

 

אני נוסע כמעט כל בוקר את כביש 5 עד לרמת החיל וחלק מהכביש הזה פתוח כאשר כל השאר פקק עד צומת הכפר הירוק ומשם שוב עירוני זורם.

 

בדרך חזרה בד"כ עיקר הדרך נסיעה פתוחה.

 

מעבר לכך בסופי שבוע אני כמעט כל הזמן נוסע נסיעות ארוכות של 30-40 ק"מ לכל כוון בדרכים פתוחות לחלוטין.

 

אז ככה שיוצא שבאזור ה50-60 אחוז מהזמן אני נוסע בפקקים והשאר בין זורם עם עצירות רמזורים לפתוח ורצוף.

 

כן, צריכת הדלק נעה כמעט תמיד בין 9.5 ל10.5 אז איך שלא תביט על זה 1:10

 

זה לא רע!

 

זה לא רע לרכב בגודל של טויוטה קאמרי עם מנוע 2 ליטר ומערכת AWD - נכון, זה גם לא משהו טוב במיוחד אבל כשאתה חושב מה אתה מקבל בתמורה זה לא רע.

 

ה2015 כרגע סיימה לעשות את 3K הקילומטרים הראשונים שלה והיא מתחילה להראות רמת חסכון יותר טובה בדלק למרות שמדובר כאן במנוע 2.5 ליטר - היא מצויידת במערכת סטופ-סטארט, תיבת הCVT שלה עברה כיולים נוספים וכך גם המנוע אז מוקדם מידי לדבר על תצורכת הדלק ב2015 שנכון לעכשיו נראית קצת פחות טובה - אבל זה כנראה עוד ישתנה קצת ואני מאמין שההבדלים יהיו כל כך זניחים שיהיה חבל לדבר על זה בכלל.

 

 

וTEYAL אם אני זוכר נכון התיבה בפלואנס היא בכלל DSG :shock:

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אין מה לעשות עם רכב כזה בארץ, מערכת AWD? בשביל מה? בשביל שבועיים וחצי גשם? אין פה יותר מידי כבישים ודרכים שמצדיקים את זה,

הרכב מאוד מגושם ומנופח , מוגזם מידי לטעמי,

 

אם כבר אז לרכב כזה היה צריך לחבר גיר ידני בלבד,

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

 

פרטים בה"פ .

  • חברי המעגל הראשון
פורסם

בפלואנס 2ל' זה גיר רציף.

לא אמרתי שזה רע, רציתי לראות מה ההבדל ביחס לרכב שלי. מסתבר שאין הבדל גדול במיוחד.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אוריו תודה, תיארת באופן שתואם את ההגדרה שלי : קסדה היא אביזר "נחוץ" לבטיחות.

התייחסת לעניין הסף - יש המסיע את ילדיו באפניים, יש הרוכש האמר לשם כך. סבבה.

 

כעת,

חן הגדיר את עצמו 'קנאי לבטיחות'. "קנאי" היא דרגה די גבוהה של עניין:

extremist, fanatical : obsessive

בשביל קנאי לבטיחות, AWD זה לא ברמת קסדה, זה ברמת ABS.

The first one to get angry loses

פורסם
אין מה לעשות עם רכב כזה בארץ, מערכת AWD? בשביל מה? בשביל שבועיים וחצי גשם? אין פה יותר מידי כבישים ודרכים שמצדיקים את זה,

הרכב מאוד מגושם ומנופח , מוגזם מידי לטעמי,

 

אם כבר אז לרכב כזה היה צריך לחבר גיר ידני בלבד,

 

כמו שציינתי - זה כמו לחסוך ליום סגריר - NICE TO HAVE BUT NOT A MUST

 

אבל כנראה שלא קראת שום דבר ממה שרשמתי לגבי התרומה של המערכת הזו לנוחות הנסיעה - בעיני זה שווה כל רגע.

 

 

ולגבי תיבות - הCVT הזו היא תיבה מאוד מאוד רגועה, היא מאוד לא אוהבת שמאיצים בה יותר מידי אבל התכונות הטובות שלה מורגשות בעיקר כאשר אתה נוסע בפקקים או כאשר אתה מפליג ועושה שינויי מהירות עדינים - הפעולה שלה חלקה מאוד והסל"ד הנמוך במהירות שיוט הופך את החוויה לשקטה מאוד.

 

אני לא רואה יתרון מיוחד שלה על הDSG למעט השתהות בעמידה שגם בCVT מידי פעם לפעם קיימת אבל לא כל פעם כמו בDSG

 

הDSG הרבה יותר זריזות בהעברת ההילוכים זה בטוח אבל שוב, אנחנו מדברים כאן על רכב שיוט - הCVT היא בחירה נכונה מאוד לרכבים שכאלו, בוודאי ובוודאי בפקקי תנועה.

 

אני זוכר שלקחתי פוקוס לנסיעת מבחן ואהבתי מאוד את השקט של הרכב ואת ההתנהגות ואת העיצוב הן הפנימי והחיצוני אבל התיבה שלהם - הTCT פשוט הניעה אותי הרחק מהרכב (מה גם הצפיפות וחוסר מרווח הפנים).

 

הדברים הרעים בCVT היא בדיוק כפי שמציינים - סירוס - בעבורי זה בטל בשישים, אני נהג רגוע וזה רכב רגוע - סיפור אחר לחלוטין, אני האיש מהכפר הירוק.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני זוכר שיש לך בנצית מאוד מעניינת וגם ראיתי המון מהסרטונים שלך - אז אני צריך להתעדכן שוב :shock: מה פספסתי :-)

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3


×
×
  • תוכן חדש...