Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3870 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רואה את הג'אנטים השחורים האלו ותוהה כמה קופרות יתעוררו בבוקר כשהן על בלוקים, כשהג'אנטים שלהם יפארו איביזות 1.4 ערסיות (בהנחה ומספר/סידור הברגים מתאים).

יש כיום מחלת גניבת כיסויי מראות ואפילו מראות שלמות באיביזות (כי ערסים "משלימים ציוד" על חשבון אחרים).

רעייתי נוהגת באיביזה, גם לה גנבו.

מה לעשות, ערסים ופרחים רבים נוהגים באיביזות. זה אולי לא פוליטיקלי קורקט לומר את זה, אבל זה מה יש.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אמנם אני מחכה לחלק האומנותי, אבל נדמה לי שלא מעט רוכשים יסתפקו בדיווח עד כה.

מכונית נאה מבחוץ, סבירה ליומיום, ביצועים טובים וגיר ידני שכנראה לא יהיה נטל לאלו שחייבים לשפר (בשביל הפתיחה...)

וכל זה במחיר טוב.

שאלה - איך המכונית מגיבה להאצה חזקה? אחיזה/הגה.

קראתי נכון? הקופרה נוחה מהפולו GTI? האם הכוונה לזו עם או בלי המתלים האדפטיביים? זכורה לי איביזה ספורטיבית מדורות קודמים שלאחר נסיעה קצרה בדרום ת"א שלחה אותי לכירופרקט. הייתי מצפה שהאיביזה תהיה צעירה ופחות מפנקת מהפולו.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
אמנם אני מחכה לחלק האומנותי, אבל נדמה לי שלא מעט רוכשים יסתפקו בדיווח עד כה.

מכונית נאה מבחוץ, סבירה ליומיום, ביצועים טובים וגיר ידני שכנראה לא יהיה נטל לאלו שחייבים לשפר (בשביל הפתיחה...)

בשביל הפתיחות, הלחיצות וה"רכבות" שבדרך...

אגב, ביני לבין עצמי אני תוהה, מה היה מקור ההשראה של מי שהמציא את הביטוי המטופש הזה, רכבות. האם זו היתה ה-TGV או שמא רכבת ישראל...

האם הכוונה לזו עם או בלי המתלים האדפטיביים?

אין בלי. זה ציוד סטנדרטי.

מאידך, גם בלאון קופרה יש רשימת איבזור טכני מנצחת על הנייר - אך על הכביש, השלם נופל מסך חלקיו ולא מתגבש למשהו אחיד ומשכנע, כפי שאתה יכול למצוא, למשל, בגולף GTI.

סקירה קצרה וממצה על הרכב תוכל למצוא גם כאן:

http://www.pistonheads.com/news/ph-driven/seat-ibiza-cupra-driven/33336

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

השאלה לגבי האדפטיביים הייתה לגבי ה gti.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

...המשך...

ברגע שהגענו לכביש המפותל שנסגר עבורנו (זה ממש מוזר בהתחלה הקטע הזה של נהיגה בלי שום משמעת נתיבים).

גילינו שתוספת הכוח של איביזה קופרה לא רק הפכה אותה למכונית שיוט טובה יותר, אלא בהחלט מורגשת גם בכביש המפותל. כל מצב מצערת החל בליטוף קל ועד מעיכה אגרסיבית מתבטא במשיכה מורגשת קדימה של המכונית.

התוצאה היא שקל מאוד לשגר אותה מפניה לפניה והיא מרגישה בבית בספרינטים הקצרים שמפרידים בניהן.

איביזה החדשה מגיעה אך ורק עם תיבת הילוכים ידנית, שמחנו לגלות שיחסי ההעברה טובים, אם כי במנוע כל כך גמיש גם בלעדיהם לא מרגישים בורות יוצאי דופן באספקת הכוח. מהלך הידית סביר ומדויק, אבל היינו שמחים למשהו יותר הדוק.

לגבי הפניות עצמן, זה לא סוד שאיביזה מימיה לא הייתה בדיוק מכונת פניות מושחזת ובמתיחת הפנים הנוכחית לא התרחש מהפך יוצא דופן בהיבט הזה. מהפך לא, אבל שינוי כן - בהחלט כן.

ההיענות הראשונית להפנייה לא מדהימה ויש להגה עוד מה ללמוד מכיול ההגאים הטובים יותר בקטגוריה. אבל ברגע שהיא בתוך הפנייה היא מצליחה להישאר ניטרלית ודבקה בקו הנבחר, זה עובד גם לחיוב וגם לשלילה - לא מקבלים פה יותר מדי שיתוף פעולה לנענועי ישבן. כאשר הבולמים האדפטיביים במצב SPORT משתפרת במעט היכולת לפנות והעברות המשקל מרוסנות יותר משמעותית.

ה"דיפרנציאל" האלקטרוני (XDS העושה שימוש בבקרת המשיכה כדי לדמות פעולה של דיפרנציאל) עובד טוב, אם תלחצו אותו ממש חזק ותרדו לדקויות תרגישו שהשילוב שלו מלאכותי וחסר את תחושה מכאנית של מוגבל החלקה אמיתי.

לבלמים יכולת עמידה טובה מאוד, אם כי קטע הנהיגה הדינאמי היה כשבעה ק"מ וניתן להניח שמזג האוויר הקר והאוויר היבש תרמו לא מעט לצינון שלהם.

בשורה התחתונה ובהתחשב בעובדה שהבסיס פה הוא לא החומר ממנו עשויות מכונות נהיגה גדולות, איביזה קופרה העדכנית היא כנראה האיביזה בעלת התנהגות הכביש הטובה יותר שפגשנו עד כה.

את חוות הדעת והסיכום המלא נפרסם כאן בקרוב כולל צפי תמחור לאור שיחות עם נציגי צ'מפיון.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

סקירה מעניינת.

לפי ההבנה שלי, איביזה מצמצמת לכיוון הצרפתיות (עדיין לא פיאסטה ST) אך עדיין רלוונטית יותר לחובבי הרמזורים ולא לנשבעי נס הרים.

בנושא העיצוב, רק אני או שהאיתות בצדדים על הכנף ולא במראה זה ממש 2007?

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם (נערך)

מעניין לדעת האם מערכת הבלמים עברה שיפור כלשהוא בהשוואה לדגם היוצא?

זאת הייתה נקודת החולשה שלה, מה גם שיבואן לא הציע שידרוג בלמים (קיימת אופציה לשדרוג במעמד ההזמנה בחו"ל).

עריכה אחרונה על ידי Ace007

If you can't go fast with 90hp, 900hp won't help you. © Bob Hall

• תוכן חדש...