Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3854 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אבא שלי עיוור צבעים. לא מבדיל בין אדום לירוק. לא מצליח לזהות את המספרים במבחנים כמו זה.

אבל היום הוא קיבל את המשקפיים החדשים שקנינו לו, מהחברה שבלינק למעלה. הם יקרים רצח (400 דולר) אבל, וגם אני לא באמת האמנתי שזה נכון, הם אשכרה עובדים.

לוקח קצת זמן לעיניים ולמוח להתרגל, אבל הוא טוען שמהרגע הראשון אדום וכתום נראים לו אחרת והוא יכול להבדיל בינם לבין גוונים של ירוק.

הוא גם מסוגל עכשיו לראות כל מיני צבעי ביניים שהוא לא ראה קודם ולכן לא ידע להגיד את שמם.

את המספרים במבחן הוא מזהה חלקית. המשקפיים שקנינו לו הם משקפי שמש ובתאורה לא מאוד חזקה או בתור הבית הם פחות יעילים.

אגב, מסתבר שהם עובדים גם על אנשים עם ראייה רגילה - הצבעים הרבה יותר חדים ונקיים והקונטרסט מאוד חזק.

בקיצור - אם אתם עיוורי צבעים או מכירים מישהו שהוא עיוור צבעים, ככל הנראה אני יכול להמליץ בלב שלם על מוצר הפלא הזה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם (נערך)

בתור עיוור צבעים, אינני מאמין בפתרון של החברה הנ"ל. יותר נכון - זה תלוי במקרה. תלוי בבעיה שגרמה לעיוורון צבעים.

אם עיוורון הצבעים נגרם כתופעת לוואי של מחלה ו/או תרופה - אז אולי המשקפים הנ"ל יעזרו.

אך גם טיפול רפואי יעזור...

אם עיוורון הצבעים נגרם עקב בעיה בקולטן בעין שתפקידו לפענח איזה צבע אנו רואים - סיכוי קלוש. מאוד קלוש, שהמשקפיים יעזרו.

רק במקרה בו הקולטן תקין, אך יש ירידה ברגישות שלו - אזי אני מאמין שזה המקרה היחיד בו המשקפיים יכולות לעזור (אינני יודע אם יש טיפול רפואי למצב כזה).

http://www.maccabi4u.co.il/21940-he/Maccabi.aspx?TabId=21942_21943_21946

http://www.clalit.co.il/he/your_health/family/eyes/Pages/colourblindness.aspx

גילוי נאות - בהתחלה כתבתי תגובה שמביעה חוסר אמון מוחלט במשקפיים.

לאחר שקראתי על המשקפיים ב-YNET (אתר לא הכי אמין/ מדויק מבחינה מדעית- וזה בלשון המעטה), החלטתי לשנות גרסה, ולתת להם ליהנות מן הספק.

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

עיוורון הצבעים של אבא שלי הוא מלידה.

אנכרומה טוענים שהמשקפיים עוזרים במקרה הזה, ב-80% מהמקרים.

לצערי אני לא נמצא כרגע בארץ ליד אבא שלי ולא יכול לבדוק אותו בעצמי, אבל הוא טוען שעם המשקפיים הוא הצליח לראות לפחות חלק מהמספרים במבחני עיוורון הצבעים. מספרים שאותם הוא פשוט לא ראה קודם לכן.

בכל מקרה, אם תרצה אוכל לקשר ביניכם ואולי תקפוץ אליו ותנסה את המשקפיים בעצמך. מעניין אם תראה הבדל...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
הלינק נמצא בתוך ההודעה בשורה השנייה.

הוא לא ראה את הלינק, הוא עיוור צבעים.

~סטגדיש~

פורסם

מעניין הקטע הזה.

יש לי חבר שטען שהוא עיוור צבעים.

פעם אחת ישבתי איתו בזמן של שעמום והתחלנו לעבור על גלגל צבעים של דפוס.

מסתבר שהוא רואה את כ-ל הצבעים רק מתבלבל בשמות שלהם. אולי יש כאן משהו דיסלקטי אבל לא עיורון צבעים.

פעם אחת הוא אמר סגול ולאחר מכן כחול. אדום הפך כתום אבל כתום היה אפור.

אז הוא ראה הבדלים בכל הצבעים רק התבלבל בשמות.

פורסם

הבלבול בצבעים נובע מסוג של עיוורון צבעים.

אני מאמין כי יש לו בעיה לראות גוונים מסוימים, ולגבי השאר - הוא לא מזהה נכון את חלקם/ כולם (זה המצב אצלי)

בקישור שפות"ש נתן יש גם אפשרות לביצוע מבחן ובסיום מקבלים איבחון של מהות הליקוי.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אף פעם לא מאוחר להודות בטעות - אז אני מודה -> הייתי סקפטי, וטעיתי.

היום פורסם בפייסבוק ע"י דף "מדע גדול, בקטנה" פוסט בנושא (למי שלא מכיר - הדף מנוהל ע"י דוקטורנטים ואנשי סגל באקדמיה, וכל אחד תורם מהידע המקצועי שלו. במידה ולא יודעים - פונים לעמיתים המתמחים בתחום הרצוי).

עיוורי צבעים - משקפיים חדשים מאפשרים לרובם יכולים לראות צבעים!

הרחבה:

... בעין קיימים שלושה סוגים של מדוכים (סוג של תאי חישה בעיניים): קולטי אורך גל קצר (S - Short) המזהים את גווני הכחול, קולטי אורך גל בינוני (M - Medium), המזהים את גווני הירוק וקולטי אורך גל ארוך (L - Long), המזהים את גווני האדום. מספרם הכללי של המדוכים בעין הוא שישה מיליון לפחות.

אצל חלק גדול מהסובלים מעיוורון צבעים (רוב הסובלים, גברים), הליקוי מתבטא באי אבחנה בגווני אדום וירוק. במקרים רבים, אדם הסובל מעיוורון צבעים מסוג זה יראה עצם ירוק או אדום כבעל צבע צהבהב אפרפר. תופעה זו מתרחשת עקב אחת משתי סיבות: הראשונה, מכיוון שהמדוכים מגלי הירוק שבעיניו מגיבים גם לאורכי גל של גווני אדום; השניה, להפך, כאשר מדוכים מגלי אדום מגיבים גם לאורכי גל של גווני ירוק (אצל עיוורי צבעים קיים בדרך כלל אחד מן הליקויים). שיעור המדוכים ה"חופפים" בשני הצבעים משתנה בין אנשים שונים, אך אצל מרבית עיוורי הצבעים אינו עולה על 80%.

המשקפיים שפיתחה חברת EnChroma Cx, אותה ייסד מקפרסון עם שני שותפים, מכילים מספר שכבות סינון. המסננים אינם מעבירים תחומים מסויימים של אורכי גל, מתוך תחום הירוק ומתוך תחום האדום, שהם הגורמים למרבית החפיפות: כלומר, את תחום אורכי הגל האדומים השכיח ביותר בקליטה שגויה על ידי מדוכים קולטי ירוק; ולהפך, את תחום אורכי הגל הירוקים השכיח ביותר בקליטה על ידי מדוכים קולטי אדום. כתוצאה מכך, מספר המדוכים הכולל הקולט אורך גל שגוי קטן, ויורד מתחת למספרם של הקולטים אורך גל נכון – ומתאפשרת ראית הצבע. דרך אגב, החברה מצהירה שהמשקפיים לא מרפאים את עיוורון הצבעים, אלא מהווים אמצעי עזר לראיה, בדומה למשקפיים אופטיות לבעלי ליקויי ראיה אחרים.

מקורות:

(1) A scientist accidentally developed sunglasses that could correct color blindness

http://goo.gl/3dXFbm

(2) Introducing EnChroma

http://enchroma.com/technology/

(3) A cure for colorblindess

http://goo.gl/qnE7iS

12391212_559590814199722_6214534311157915596_n.jpg

פורסם

מה המסקנה?

שאם קוראים/רואים פרסום כל שהוא בתקשורת הישראלית, ישר רצים לעמוד ובודקים על מה באמת מדובר.

(לא יודע עד כמה אתה עוקב אחרי העמוד הזה, אבל הם כיסחו את מיקי חיימוביץ' יופי, יופי אחרי ה- "תחקיר" שהיא עשתה...

פורסם

רגע, אז רק כשקראת בעברית על הפתרון שלהם הסכמת להאמין? לא מספיקים מגוון מאמרים ועשרות עדויות באנגלית? במיוחד אחרי שאמרתי לך שלאבא שלי בפירוש זה עושה שינוי משמעותי...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

לא בגלל שקראתי בעברית.

אלא בגלל שזה בא ממקור אמין מבחינה מדעית.

זה כל ההבדל.

לא שאני מזלזל באמינות שלך (חס וחלילה), אלא שלי (ואני מניח שגם לך) - אין את הידע המדעי להבין האם הטכנולוגיה/הרעיון מאחורי העניין זה דבר אמיתי או שהם עלו על סוג/ גורם ספציפי של עיוורון צבעים בו המשקפיים כן עוזרות - ומשתמשים בזה "כהוכחה".

(וזה גם מה שרשמתי בתגובה #4).

• תוכן חדש...