Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3903 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קשה להגיד מה הייתי עושה אם הייתי אתה, אין ספק שהרעיון כרעיון הוא חכם וטוב

הבעיה היא שאין לך מרחב תמרון, יש לך חסכונות כלשהם איפשהוא?

יש לך אפשרות להתחיל לחסוך חוץ מהחזרי ההלוואה? המשמעות היא בעצם הצטמצמות הוצאות בצורה דרסטית.

רוב הסיכויים שהייתי הולך על זה, הזדמנות כזאת לא באה כל יום, אבל אתה חייב להיות מודע להשלכות האפשריות.

גם אני עשיתי צעדים דרסטים אבל יש לי כמה גלגלי הצלה בדרך (קרן ליום שחור, ההורים, אפשרות להקטין משכנתא, וכו'..)

במהלך הדרך היו לי ועוד יהיו לי (עוד מעט מעון X2) תקופות קשות, ותאמין לי שזה לא כיף לבקש הלוואה מההורים כי אתה לא מצליח לעמוד בהוצאות.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קשה לדעת מה הייתי עושה במקומך אבל אני טיפוס שעובד עם מקדמי ביטחון שאם טעיתי זה יוריד לי סטירה אבל לא יעיף לי את הראש.

למשל כשלקחתי משכנתא (אי שם ב 98) לקחתי ריבית קבועה למרות שהריביות היו גבוהות כי לא רציתי להמר על גובה החזר שעלול לעבור את יכולת ההחזר שלי (העדפתי לשלם במודע יותר אבל לישון בשקט). גם דאגתי להשאיר לעצמי שולי ביטחון שהוכיחו את עצמם כשנפצעתי ובמשך כמעט שנה חיינו על משכורת אחת (וזה בכלל לא פשוט לצמצם את ההכנסות בשני שליש כשיש לך לשלם משכנתא וגנים).

השאלה היא אם אתה מעדיף יציבו כלכלית או דירה בבעלותך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אם חס ושלום קורים מצבים, בהם כלו כל הקיצין ואינך יכול לעמוד בהחזרים, ניתן למכור את הדירה.

כמובן רצוי שיהיו מקדמי בטחון וגרוש לבן ליום שחור

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

זה משהו שמאוד תלוי בך, בסכום הכולל של העסקה, וגם במשפחה, בעיקר ההורים.

אם הסכום לא אסטרונומי(כמו במקרה שלך), ועושה רושם שההחזרים לא בשמיים,

וגם ניתן במקרה הגרוע לפרוס אותם ליותר זמן, כדי לא להכנס לפינה בנושא הזה,

וזאת למרות שתשלם עלויות מימון גבוהות יותר, ובנוסף יש הורים שיכולים ומוכנים במקרה

הצורך לעזור קצת, אז אני חושב שהייתי הולך על זה, ואני לא מחובבי הסיכון הגדולים.

רק צריך ללכת במודע, ולקחת את כל הסיכונים שבדבר, וגם להערך אליהם, כך שבמידה

והרגע הקשה מגיע, אתה קודם כל ידעת שהוא יכול להגיע, ויש לך דרך לטפל בו.

פורסם

ביררתי עם אחי לגבי המשכנתא.

מסתבר שהוא קיבל מהעבודה מפרעה של 5 אחוז מערך הדירה.

לכן אושרה לו המשכנתא.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

איציק אני לא מבין.

המשכנתא 75% והמעביד נתן עוד 5% ביחד 80%?

או המשכנתא 80%?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
הבעייה היחידה בכל התחשיבים זה שמדובר בקבוצת רכישה. אתה לא יודע כמה תעלה הדירה באמת ומתי היא תהיה מוכנה.

אני גם לא יודע אם לקחת בחשבון שכ"ד עד שהדירה תהיה מוכנה.

כמו שאמרתי, אתה הולך על חבל דק מאוד (ואני לא מדבר על פיטורין כי מי שטוב ורוצה עובד) ללא שולי ביטחון.

מדויק מאוד. יכולה להיות סטייה של 10% לפחות כלפי מעלה בחשבון הסופי, בקבוצת רכישה.

טוב אז השאלה המתבקשת: מה אתם הייתם עושים אילו הייתם בנעליים שלי? לא קונים? מחכים לירידת מחירים? מובנת לי הביקורת ואני שמח דווקא כי זה גורם לי לתכנן עוד צעדים. אבל כשאני מבקר דרך פעולה של אדם כלשהו אני אישית חושב על הדרך בא אני הייתי עושה את הדברים לכן אשמח לשמוע מה יש לכם להגיד.

תמשיך בדרך שעשית.

המחירים לא ירדו בטווח הנראה לעין, כל עוד לא יהיה אפיק השקעה אחר, עקב הריבית הנמוכה.

כמו שכתבתי לפני, ומהיכרותי עם קבוצות רכישה, קח בחשבון סטייה של 10% לפחות כלפי מעלה בהוצאה המתוכננת על הדירה, וככל הנראה (בתקווה שלא) עיכוב במסירת הדירה.

• תוכן חדש...