Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3909 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז כמו בכותרת.

ניסיתי להיות עצמאי אבל כנראה שלא ממש הלך לי.

ביצעתי פירוק של מכסה אחורי בגיר לצורך החלפת טבעות אטימה.

לאחר שהורכב הכל בחזרה

הרכב מעביר הילוכים בחיווי אבל בפועל ההילוכים לא נכנסים (עובד על ריק)

בסריקה עם סורק תקלות הוא רושם.

Permanent fault. Gearbox input engine speed signal fault. No signal

הייתי רוצה להאמין שזה החיישן שנדפק אבל זה יותר מידי צירוף מקרים.

האם יש לכם רעיון מה יכולתי לעשות לא בסדר?

יש לציין ששתי דברים לא הייתי רגוע לגביהם.

1) ההוצאה של המכסה נעשתה דיי בכח עם מברג ופטיש לאורך כל האטם.

2) ההחזרה גם לא הייתה חלקה, ורק הסגירה של הברגים מיקמה את המכסה כמו שצריך.

פורסם

להבנתי מקריאה של התקלה, המערכת אומרת שהגיר לא מקבל אות מחיישן המהירות.. ניתקתה איזשהם חוטים? לפני התחלת העבודה? תעבור על כל החיבורים דבר ראשון.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם

כנראה כשהזזתה את אחד החיישנים ניתקתה אותו או לא החזרתה למקום הנכון\לא כמו שצריך..

ככל הנראה אין מנוס מלפתוח אותו שוב ולבצע בדיקה מעמיקה.. אישית, הייתי מעדיף כבר לא לקחת סיכון וללכת לבעל מקצוע.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם

ללכת לביל מקצוע זה המנוס האחרון

מה גם שהרכב כרגע לא נוסע

חיישנים במקום אבל אני אעבור עליהם שוב

יכול להיות שזה קריטי שעשיתי את הפירוק במצב P ולא במצב N?

פורסם

להערכתי:

התקלה היא תוצר של הבעיה ברכב, היא תסתדר מעצמה ברגע שהרכב יתחיל לנוע.

מחשב הגיר יודע לזהות החלקה בגיר ע"י השוואה של מהירות הכניסה לגיר ומהירות היציאה, ולכן - בחלק מהמקרים - כאשר אין חיבור כלל בין הגיר לגלגלים (הגיר מעביר הילוכים אבל הרכב לא זז) הוא יתריע על תקלה, ולעיתים על תקלה בחיישן עצמו (לא תמיד הוא יודע לבד היכן הבעיה).

לא יודע אם פירקת עוד דברים, אבל תוודא שהכל חזר למקומו (אם פירקת ציריות וכד').

נכון לעכשיו, בגלל שפירקת את החיישנים טרם הפירוק - אני לא חושב שנגרם להם נזק.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לא פירקתי יותר מיד (מי שמכיר את הגיר כל החיישנים מתנקזים לקונקטור 33 פינים, ולא נגעתי בו בכלל)

פירקתי מהחלק החיצוני 3 חיישנים, פילטר אוויר, מצבר, תושבת גיר כדי להנמיך את הגיר וזהו.

לדעתי לא הרכבתי נכון פשוט ומה שפיזית מסתובב שם ונותן מידע לחיישם מהירות פשוט לא מסתובב.

מחר אני ינסה לפרק שוב ולראות מה הולך שם, אם לא יעזור ננסה לארגן חיישן אחר.

תודה לכולם

פורסם

משהו לא הרכבת נכון או פגעת החלק פנימי ועכשיו ואין תנועה בגיר או חוסר לחץ ולכן יש תקלה של חיישן מהירות

פרק הכל ובדוק את העבודה שלך שוב.

• ספונסר פורום
פורסם

יקירי, התכתבנו ארוכות בגלוי ובפרטי, וניסית להסביר לך שזו לא עבודה לבצע לבד בבית, בדיוק מהסיבה הזו.

מי שעוקב אחרי יודע שאני משתף בידע שלי תמיד ובעד עבודה עצמית על רכבים, אך יש עבודות שצריך להשאיר למקצוענים ולבעלי ניסיון.

מה שקרע זה שבעת שפתחת את המכסה טבעות המתכת שנמצאות בין הדיסקיות נפלו פנימה, וכשסגרת את המכסה הוא היה צריך להיסגר ביד עד הסוף.

הוא לא ניסגר כי הדיסקות חיכוך לוחצות על השיניים של הדיסקיות מתכת, כשחיזקת את הסרגים עד הסוף עיקמת או שברת את כל הזיזים.

כעת אין ברירה צריך לפרק הכל חזרה, לפרק את ציר ההילוכים הראשי מהגיר, ופרק את התוף של הילוכים 1 ו-2 לצורך החלפת טבעות ההחלקה וטבעות המתכת.

בהצלחה.

אורן

פורסם

עידכון.

פירקתי שוב ואכן דיסקית אחת לא ישבה במקום שלה, למזלי לא נשבר כלום והיה עיקום ממש ממש קטן בשיניים של הדיסקית האחרונה.

לקח קצת זמן להבין את הפטנט ובסוף הכל חזר למקום.

ההילוכים נכנסים, החיישן חזר לחיים והאוטו זז.

נשאר להרכיב את יתר הענינים, לנקות את כל השמן.

ולצאת לנסיעת מבחן

אעדכן בהמשך ותודה לכולכם

• ספונסר פורום
פורסם

מעולה.

לדעתי מהר מאוד הגיר יתחיל להחליק, אחרי שהדיסקיות מתעקמות ומתעוותות אין הצמדה יעליה.

תקווה שאני טועה.

בהצלחה

פורסם

לצערי לא צילמתי עם כל הלחץ והלכלוך.

צירפתי תמונה של הדיסקית המדוברת (אחת מכל הדיסקיות קיבלה כיפוף עדין בפינות של חלק מהשיניים שלה)

מסומן באדום בתמונה

20131217155805_66633.jpg

• תוכן חדש...