Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצוקת הגיר הידני בארצנו הקטנה

bigbosf
שימו לב! השרשור הזה בן 3316 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

ושוב, אני לא לומד את הלקח, מוכר את הרכב ונתקע בלי, וצפוי לי זמן ממושך עד שאמצא. לאחר שנהגתי על רכב בעל 110 כ"ס, החלטתי שבא לי עוד כח. חיפשתי רכבים ידניים בעלי 6 הילוכים והתמקדתי בשניים ספציפיים. סיאט לאון 1.8 TSI 2009-2011 והונדה סיוויק האצ'בק 1.8. נכנסתי לאין ספור פורומים ובכולם חזרו שתי בעיות עיקריות בנוגע ללאון , אכילת שמן מופרזת שגורמת לא אחת לבסוף להחלפת מנוע ורצועת טיימינג בעייתיית שנוטעת להיקרע והיצרן מסרב להודות שיש כשל ברצועה ורק מ-2012 העניין סודר. יש לציין שלא הכל שחור ולבן והיו כמה אנשים שטענו שהצריכת שמן אצליהם תקינה. לעניין של האחזקה היקרה פחות התייחסתי. לגבי ההונדה לא ראיתי יותר מדי תגובות או בעיות חוץ מהמחיר הגבוה שלהן. חיפשתי שנתונים 2006-2011. לא מצאתי רכבים בעלי ק"מ הגיוני. אז אמרתי לעצמי אוקיי, נלך לפלח שוק של סופר מיני עם שוק טוב ובמקרה שתיפול לי לאון ליד אמכור ואתגלגל משם. בדקתי קצת על הסוויפט 2012-2013 , 94 כ"ס לא נשמע כמו רכב מהיר במיוחד, מה שגם הבגאז שלה פצפון והמנוע נמצא על 3000 סל"ד כבר על 100 קמ"ש (שונא שיש רעשים מציקים). הרכב שומר על המחיר שלו בצורה מעולה.

שוק הרכב הידני מחולק ל-3 לצערי :

גרוטאות שכבר 12-15 שנה על הכביש

סופר מיני ומיני שהן נורא חלשות

ידניות חזקות כמו הלאון, גולף וכדומה במחירים לא לכל כיס . למה אין פה מישהו עם ביצים שיכול לגרום לשינוי ולגרום שנהיה טיפה כמו באירופה?

מה אתם מציעים ? לחכות ללאון ? רכב חזק אחר ?

לקנות בינתיים סוויפט ? אולי ספלאש ?

כל עצה תתקבל בברכה (אני לא מחפש רכבים שהם לא ידניים ) .

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

כי כל מדינת ישראל זאת לא אירופה. אין לה נהיגה ואין פה כבישים לנהיגה. הכל נע בין 10% אחוז של 120קמ"ש בקושי בכישים שאפשר לספור על יד אחת ו90% של גז, ברקס, גז,ברקס בפקקים אין סופיים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני כמוך, אוהב רכבים ידניים, אבל מאוכזב מהמבחר בארץ.

אם היבואן מייבא רכב ידני אז זה בדרך כלל המנוע החלש ביותר עם רמת הגימור הנמוכה ביותר או כמה דגמי ספורט שיקרים מידי לרוב הקונים. אין משהו באמצע. לכן שמחתי כשראיתי באתר של סיאט את האיביזה המחודשת עם מנוע ה 1.0 TSI ידני 110 כ"ס ברמת אבזור ביניים במחיר סביר. כשהלכתי לאולם התצוגה אמרו לי שהדגם לא למכירה, רק בגירסת ה FR היקרה בהרבה. אם התקציב מתאים לך זאת אפשרות (פחות משתלמת מגירסת הביניים). יש גם את האיביזה עם מנוע 1.2 TSI עם 90 כ"ס ידני ברמת האיבזור הבסיסית שהיא אפשרית ועדיפה מהסוויפט. לא הייתי קונה סוויפט, כי הייתי מתבאס אחרי שבוע.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה התקציב?

70,000 זוזים .

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש לא מעט איטלקיות,

עם הספקים ״מכובדים״,

וגיר ידני.

אם הכוונה היא לאלפא אני מודה אבל לא מעוניין.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני כמוך, אוהב רכבים ידניים, אבל מאוכזב מהמבחר בארץ.

אם היבואן מייבא רכב ידני אז זה בדרך כלל המנוע החלש ביותר עם רמת הגימור הנמוכה ביותר או כמה דגמי ספורט שיקרים מידי לרוב הקונים. אין משהו באמצע. לכן שמחתי כשראיתי באתר של סיאט את האיביזה המחודשת עם מנוע ה 1.0 TSI ידני 110 כ"ס ברמת אבזור ביניים במחיר סביר. כשהלכתי לאולם התצוגה אמרו לי שהדגם לא למכירה, רק בגירסת ה FR היקרה בהרבה. אם התקציב מתאים לך זאת אפשרות (פחות משתלמת מגירסת הביניים). יש גם את האיביזה עם מנוע 1.2 TSI עם 90 כ"ס ידני ברמת האיבזור הבסיסית שהיא אפשרית ועדיפה מהסוויפט. לא הייתי קונה סוויפט, כי הייתי מתבאס אחרי שבוע.

דבר ראשון לא ממש מתחבר לאיביזה בלשון המעטה. דבר שני השוק שלהם צונח כי סיאט יוצאים במבצעים כל שני חמישי. הסוויפט שומרת על ערכה בצורה יפה מאוד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קח נסיעת מבחן בסאנדרו או בMG3

פחות הכיוון שלי , תודה .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כי כל מדינת ישראל זאת לא אירופה. אין לה נהיגה ואין פה כבישים לנהיגה. הכל נע בין 10% אחוז של 120קמ"ש בקושי בכישים שאפשר לספור על יד אחת ו90% של גז, ברקס, גז,ברקס בפקקים אין סופיים.

באמת?

חוץ מגרמניה שיש לה את האוטובהאן, אין שום מדינה עם כבישים ללא הגבלת מהירות, בשאר מדינות אירופה הגבלת המהירות היא 120-130 קמ"ש בדרכים מהירות.

ואתה מדבר כאילו בחו"ל אין פקקים. ראיתי פקקים בחו"ל, הרבה יותר גרועים מהארץ.

עוד הצעה - אבראת' 500.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Mitsubishi Space Star Supreme

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

באמת?

חוץ מגרמניה שיש לה את האוטובהאן, אין שום מדינה עם כבישים ללא הגבלת מהירות, בשאר מדינות אירופה הגבלת המהירות היא 120-130 קמ"ש בדרכים מהירות.

ואתה מדבר כאילו בחו"ל אין פקקים. ראיתי פקקים בחו"ל, הרבה יותר גרועים מהארץ.

עוד הצעה - אבראת' 500.

אבארת 500? התקציב 70 גג לא 170. יכנס??

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש לי סוויפט ידנית 1.2, 94 כ"ס. אני מבסוט ממנה. לא הרכב הכי מהיר (170 קמ"ש בירידה קלה, 165 במישור) או הכי סוחב (בעליות לירושליים צריך לעבור לשלישי ולפעמים לשני כשרוצים לזנק אחרי העטה לא מתוכננת) אבל כשאני לבד ולא בעליה (90% מהנסיעות שלי) הרכב די זריז.

כשקניתי, מבחינת כוח הוא היה שני רק לטויוטה יאריס שעלה 10K יותר בשביל 6 כ"ס. הרכב די זול לאחזקה, הגימור בהתאם למחיר אבל מכאנית הוא אחלה ומבחינתי יחסית מהנה (הילוכים קצרים, בראשון ושני דוחף לא רע).

ממליץ לקחת נסיעת מבחן

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 3316 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...