Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3926 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

לפני כמה ימים התייעצתי לגבי מנוע שהתחמם וחשד לנזילת מים מהרדיאטור.

היום אבא שלי לקח את הרכב למוסך מורשה של סוזוקי (אותו מוסך שטיפל בנו שנה שעברה ..מוסך יחסית יקר למען האמת) והם אבחנו את הבעיה וטענו שמדובר בדליפת מים מהרדיאטור ושיש להחליף את הרדיאטור כולו ולהתקין חדש. הם השאירו את הרכב אצלם עד למחר ואמרו שהמחיר הוא 1300 לרדיאטור ו-1600 עבור פירוק והרכבה. הם ציינו שבגלל שזה מורכב אז יש להוציא את לוח השעונים החחוצה במסגרת הטיפול.

אבא שלי הסכים אבל לדעתי מדובר בסכום ממש גבוה.... אני צודק?

מחר אני אגיע לשם לדבר עם מנהל המוסך כדי שייתן לי הנחה כלקוח קבוע . השאלה היא מה הסכום המקובל לעבודה שכזאת? ראיתי באזורים מסויימים מחירים כמו 2000 - 2500 לעבודה כולה. האם זהו אכן הטווח?

איך מומלץ להוריד עוד יותר במחיר?

לצערי המוסך הזה קורע אותי במחירים ואני מתתחיל להצטער שבכלל הסכמתי שהוא יעבור אבחון ובדיקה שם...

תודה!

פורסם

ככל הניראה הנזילה עליה מדובר הוא מרדיאטור חימום הפנימי זה שבזכותו אתם מרגישים חם שמפעילים חימום ברכב. כדי להחליפו יש צורך לרוב בפירוק כל הדש בורד וזה מה שמייקר טת העבודה. באיזה רכב מדובר? כמו כן ניתן לבצע מעקף לרדיאטור זה רק לקחת בחשבון שחימום ברכב לא יהיה.

פורסם

מאור באם ההנחה שלך נכונה זה מסביר את עלות העבודה , אבל 1300 ש"ח לרדיאטור חימום ?!? :-o

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

אם זה באמת הרדיאטור הפנימי אתה יכול לשקול לבטל אותו. זה מה שאני עשיתי כשהבנתי מה העלות של ההחלפה שלו. החורפים באיזור המרכז לא כאלה נוראיים ואני לא סובל במיוחד מקור.

ביטול שלו אומר לשים צינור בין הכניסה ליציאה ממנו ובעצם פשוט עוקפים אותו. 5 דקות עבודה במקרה הכי גרוע + כמה גרושים עלות הצינור.

פורסם

תודה על התגובות. הבעיה לפי מה שהבנתי היא אכן ברדיאטור החימום הפנימי מה שמצריך עבודה מורכבת והשארת הרכב במוסך כולל הוצאת הדש בורד. אני נוטה לסמוך על המוסך הזה אבל אני אפסיק ללכת אליהם בעתיד כי אין הצדקה לטיפולים יקרים במוסך מורשה לרכב מודל 2002.

השאלה הכי גדולה היא איך מוצאים מוסך שאינו מורשה אמין ומקצועי עד כמה שאפשר? אני פשוט לא סומך על אף אחד בימינו...עצוב...

תודה על התשובות חברים.

סופש נעים לכולם

פורסם

יש המון מוסכים לא מורשי יבואן שמומלצים בפורום, אתה מוזמן לקרוא ולהיווכח שיש המון מוסכים רציניים שניתן לסמוך עליהם.

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

.It's all about Music & Numbers

:idea:

פורסם

מה שאני אישית ממליץ תחילה זה לבצע מעקף כדי לא לאבד סתם נוזל קירור ופשוט להתחיל את החורף ללא האופציה לחימום ואם ניתן להסתדר בלעדי הרדיאטור חימום להשאיר את המעקף ולחסוך את הסכום הגבוה הזה.

פורסם
היי

לפני כמה ימים התייעצתי לגבי מנוע שהתחמם וחשד לנזילת מים מהרדיאטור.

היום אבא שלי לקח את הרכב למוסך מורשה של סוזוקי (אותו מוסך שטיפל בנו שנה שעברה ..מוסך יחסית יקר למען האמת) והם אבחנו את הבעיה וטענו שמדובר בדליפת מים מהרדיאטור ושיש להחליף את הרדיאטור כולו ולהתקין חדש. הם השאירו את הרכב אצלם עד למחר ואמרו שהמחיר הוא 1300 לרדיאטור ו-1600 עבור פירוק והרכבה. הם ציינו שבגלל שזה מורכב אז יש להוציא את לוח השעונים החחוצה במסגרת הטיפול.

אבא שלי הסכים אבל לדעתי מדובר בסכום ממש גבוה.... אני צודק?

מחר אני אגיע לשם לדבר עם מנהל המוסך כדי שייתן לי הנחה כלקוח קבוע . השאלה היא מה הסכום המקובל לעבודה שכזאת? ראיתי באזורים מסויימים מחירים כמו 2000 - 2500 לעבודה כולה. האם זהו אכן הטווח?

איך מומלץ להוריד עוד יותר במחיר?

לצערי המוסך הזה קורע אותי במחירים ואני מתתחיל להצטער שבכלל הסכמתי שהוא יעבור אבחון ובדיקה שם...

תודה!

לדעתי המחיר בהחלט סביר. על תשכח שמדובר כאן על חצי יום עבודה.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני רק ארשום כמה דברים שתצטרך להתמודד איתם לאחר ביטול רדיאטור חימום:

1. קושי במכירת רכב בבוא הזמן. תצטרך להוריד הרבה במחיר.

2. יהיה לך קר מאוד באוטו בעונות מעבר ובקיץ בשעות הבוקר והערב כי מזגן יעבוד תמיד על הטמפ' הנמוכה ביותר ולא תהיה לך אפשרות לעלות אותה.

3. בחורף יהיך לח ומחניק באוטו כי לא תוכל להפעיל את המזגן כדי לייבש את האוויר.

4. בימים קרים יהיה קר. ממש. כשבחוץ 5-10 מעלות + חלון פתוח - ממש קר ולא נעים.

את החלון אי אפשר לסגור כי אז שמשות מתכסות באדים.

5. הפשרת אדים ללא חימום וללא מזיוג עובדת לא טוב. ואם תפעיל מיזוג, יהיה לך קר, כי אי אפשר לכוון טמפרטורה.

כן, זה תיקון יקר. אבל אין מה לעשות, זו מערכת חיונית לשימוש סביר ונעים ברכב.

תכלס גם בלי מזגן אפשר לנסוע. לפני 30 שנה היו מזגנים רק במכוניות יוקרה. כולם הסתדרו יופי. אפשר לנסוע גם בלי ABS, בלי ESP, בלי ממיר קטליטי וחיישני חמצן, בלי חצי ממערכות שיש ברכב.

אז בואו נתחיל לבטל אותן אחת אחת בכל פעם שיש תקלה, בגלל שתיקון יקר.

ממש דוגמא לתחזוקה נכונה...

פורסם

אפשר להפשיר אדים עם מזגן.

ועלות התיקון ניתן להוריד במחיר הקנייה.

אפשר לקנות את החלק בחנות ולשם רק על העבודה וככה לחסוך את מס המוסך על החלק.

פורסם

ועלות התיקון ניתן להוריד במחיר הקנייה.

אפשר, אבל זה לא חכם.

מע עדיף - לשלם עכשיו 3000 ש"ח, לנסוע שנה - שנתיים עם חימום ולמכור, או

לסבול שנה - שנתיים בלי חימום ולהוריד 3000 ש"ח במכירה?

אפשר לקנות את החלק בחנות ולשם רק על העבודה וככה לחסוך את מס המוסך על החלק.

אם תקנה במקום אחר את החלק, תהיה לך בעיה במימוש אחריות, אם תצטרך.

יטענו שהביעה בחלק ולא בהתקנה ותשלם שוב על פירוק/הרכבה.

לא שווה במקרה הספציפי הזה, שדורש עבודה רבה ויקרה.

פורסם (נערך)

לבטל את המפוח הפנימי זו שגיאה אשר משלמים עלייה בחוסר נוחות וגם פגיעה בבטיחות הנסיעה. מעבר למה שנרשם ביטול הרדיאטור הפנימי פוגע ביעילות הקירור של נוזל הקירור מכיוון שברכבים רבים נוזל הקירור זורם דרך קבע דרך הרדיאטור הפנימי וביטלו עלול לפגוע בהורדת הטמפ' של נוזל הקירור.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...