Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3928 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

פעם ראשונה שאני קונה מליסינג ואני רוצה לדעת מה צריך לבדוק וממה צריך להיזהר שלא יעבדו עליי.

אני מבין שמבחינת המכאניקה מדובר ברכב חדש לכל דבר, בדיוק כזה שקונים מסוכניות הרכב.

מדובר בדגם הפחות מאובזר שזה בסדר.

ידוע לי שכאשר אמכור את הרכב, המחירון שלו 22% פחות לעומת אם אני קונה אותו מהסוכנות, רק בגלל שכתוב ביד ראשונה "ליסינג" (למרות שזה 0 ק"מ) - גם זה בסדר מבחינתי.

מדובר בחברת שלמה סיקסט (הם אמינים? הם בסדר?)

עד פה, חוץ ממה שכתבתי למעלה - יש עוד משהו שאני צריך לדעת\לבדוק\להיזהר?

עכשיו בעיה:

נשאר להם רק רכב אחד כזה שאני רוצה.

הרכב במקום רחוק מידי בארץ בשביל שאני אוכל להגיע אליו והם יביאו לי אותו למרכז הארץ לסניף של שלמה סיקסט שבו אני אקנה אותו כך שאת הרכב אני לא אראה לפי שאקנה אותו.

אבל ראיתי את הרכב בדגם שאני קונה, בצבע שאני קונה - באולמות התצוגה - אז מבחינת המראה לא צריכה להיות הפתעה.

זה יכול להיות בעיה הקניה הזאת "על עיוור" ? כדאי לי להגיע לאיזה הסכמה שאני אשלם סכום כסף סימלי על ההובלה כדי שיביאו לי אותו לסניף במרכז וכדאי לשריין לי אותו שמישהו אחר לא יקנה אותו ?

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שים לב לאחריות - האחריות על רכב ליסינג עשויה להיות קצרה מהאחריות על רכב פרטי, ותנאים אלה "נגררים" לקונה המאושר.

מבחינת מאפייני הרכב - שים לב לכך שהוא אכן "0 קילומטר" (כלומר לא יותר מקילומטירים בודים על השעון). אם זה המצב הרי שהרכב דומה לרכב שתקבל בסוכנות היבואן, עם נסועה דומה. בתקוה שלא היתה לו פגיעה בעת ההובלה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא צריכה להיות שום בעיה לא עם הרכב ולא עם האחריות .

האחריות היא של היצרן לא של היבואן ...

תשאיר מקדמה בסניף בו אתה מעוניין לרכוש את הרכב ויביאו לך את הרכב לשם ...

תעבור על הרכב ותראה שאין שריטות , מכות , לחיצות , חוסרים .... ותתחדש..... אגב יש רכבים שנמכרים בחברות הליסינג שאינם נרשמות כליסינג ביד הראשונה .

פורסם

ראשית, אפשר לגלות את הסוד הגדול???

על איזה רכב מדובר???

שנית, האם אתה מתכוון לקחת מימון לרכישה? משלמה? מהבנק?

שלישית, למיטב ידיעתי, בתמורה לכ500 שח הם יסכימו לשנע את הרכב לאיזה סניף שתרצה, אבל, במידה ולא תרכוש אותו, לא תקבל החזר...קח בחשבון (לפחות כך היה לקולגה מהעבודה, ושום דבר לא עזר לו...)

פורסם

נירביץ - בדוק למשל את האחריות של קיאה. 3 שנים בלבד, לא 7 כמו לפרטי.

אתה צודק לגבי רישום היד הראשונה, מצריך בדיקה פרטנית בכל חברת ליסינג.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ראשית, אפשר לגלות את הסוד הגדול???

על איזה רכב מדובר???

שנית, האם אתה מתכוון לקחת מימון לרכישה? משלמה? מהבנק?

שלישית, למיטב ידיעתי, בתמורה לכ500 שח הם יסכימו לשנע את הרכב לאיזה סניף שתרצה, אבל, במידה ולא תרכוש אותו, לא תקבל החזר...קח בחשבון (לפחות כך היה לקולגה מהעבודה, ושום דבר לא עזר לו...)

מאוד חשוב לציין שמדובר ברכב שלא עושים לו בדר"כ ליסינג.

לכן הוא כ"כ נדיר בחברת ליסינג ולכן אני כ"כ לחוץ ורוצה לשריין לי את הרכב הזה.

ולכן גם אני לא רוצה להגיד על איזה רכב מדובר כדי שלא יתפסו לי אותו :) כי יש רק אחד בכזה בארץ מליסינג באפס ק"מ, ושאלתי את כל החברות הליסינג הגדולות עליו

פשוט בעיני זה מציאה.

זאת תשובה לשאלה הראשונה שלך.

לגבי מימון: אני מתכוון לקחת מימון אבל לא משלמה סיקסט.

אלא אם כן הם יכולים להציע לי משהו יותר טוב מתנאים של פריים מינוס 0.5 שזה מה שאני יכול לקבל כנגד קרן ההשתלמות שלי.

העניין של לשנע את האוטו זה מילא, מה שאני מנסה למנוע זה שמישהו אחר יקנה אותו במקומי - שזה יכול לקרות ואפילו לעודד את זה אם אני משנעים לי את זה מהחור בארץ שנמצא בו עכשיו.

פורסם

הממ...2 דברים:

1. כל רכב 0 ק"מ אתה יכול להזמין מכל חברת ליסינג, הם עושים הזמנה ישירות אצל היבואן, אתה משלם את המחיר הנמוך יותר (ואוכל אותה עם יד 1 מליסינג) מה שכן, צריך להמתין 14-21 ימי עסקים (בהנחה וליבואן יש מלאי בארץ)

2. בדקת ישירות מול היבואן? תתפלא לשמוע שעם קצת לחץ מתון, תוכל לקבל הנחה מהמחירון הרשמי (אולי לא 10 %) אבל מספיק כדי לחשוב פעמיים אם לא כדאי לקחת יד ראשונה מהיבואן, ורק מהטעמים שלא תפסיד אחוזים במכירה וגם יהיה הרבה יותר קל להעיף רכב יד ראשונה פרטי מאשר יד שנייה ליסינג.

גילוי נאות: זה מה שאני עשיתי...ההפרש החודשי (גם מימון) היה כ70 שח בחודש (מימון ל5 שנים שמקביל לכ4000 שח סהכ) אבל אנחנו יד ראשונה...ובעוד 5 שנים (לפחות זה התכנון) זה אמנם יהיה פחות או יותר ההפרש בין השווי של יד 1 ו2 מליסינג, אבל יהיה הרבה יותר קל למכור את הרכב.

פלוס נוסף...האיבזור!!!

בקיצור...חומר למחשבה...

פורסם
נירביץ - בדוק למשל את האחריות של קיאה. 3 שנים בלבד, לא 7 כמו לפרטי.

אתה צודק לגבי רישום היד הראשונה, מצריך בדיקה פרטנית בכל חברת ליסינג.

אכן אכן צודק לגבי קאיה בהחלט 3 שנים במקום שבע .

פורסם
מאוד חשוב לציין שמדובר ברכב שלא עושים לו בדר"כ ליסינג.

לכן הוא כ"כ נדיר בחברת ליסינג ולכן אני כ"כ לחוץ ורוצה לשריין לי את הרכב הזה.

ולכן גם אני לא רוצה להגיד על איזה רכב מדובר כדי שלא יתפסו לי אותו :) כי יש רק אחד בכזה בארץ מליסינג באפס ק"מ, ושאלתי את כל החברות הליסינג הגדולות עליו

פשוט בעיני זה מציאה.

זאת תשובה לשאלה הראשונה שלך.

לגבי מימון: אני מתכוון לקחת מימון אבל לא משלמה סיקסט.

אלא אם כן הם יכולים להציע לי משהו יותר טוב מתנאים של פריים מינוס 0.5 שזה מה שאני יכול לקבל כנגד קרן ההשתלמות שלי.

העניין של לשנע את האוטו זה מילא, מה שאני מנסה למנוע זה שמישהו אחר יקנה אותו במקומי - שזה יכול לקרות ואפילו לעודד את זה אם אני משנעים לי את זה מהחור בארץ שנמצא בו עכשיו.

אני לא מבין איפה הבעיה ? גש לסניף תשאיר מקדמה והרכב ישוריין לך .... הוא יגיע תעבור עליו ואם הכל בסדר תתקדם .. לגבי המימון השאלה כמה אתה צריך ולאיזו תקופה ... יש להם הסדר עם בנק פועלים בתנאים יפים .

פורסם (נערך)
אני לא מבין איפה הבעיה ? גש לסניף תשאיר מקדמה והרכב ישוריין לך .... הוא יגיע תעבור עליו ואם הכל בסדר תתקדם ...

הבעיה היא למקרה שיסתבר שיש בעיה באוטו, למשל אם אני אראה איזה מכה איומה בשילדה... או קרע היסטרי בריפוד... ויסתבר שזה משהו שלא ידעו עליו או הסתירו ממני ? מה עושים אז אחרי שכבר שילמתי מקדמה ?

1. כל רכב 0 ק"מ אתה יכול להזמין מכל חברת ליסינג, הם עושים הזמנה ישירות אצל היבואן, אתה משלם את המחיר הנמוך יותר (ואוכל אותה עם יד 1 מליסינג) מה שכן, צריך להמתין 14-21 ימי עסקים (בהנחה וליבואן יש מלאי בארץ)

איך זה יכול להיות? כשדיברתי עם כל חברת ליסינג היום בטלפון אמרו "אין לי את הרכב הזה" וכשאלתי אם הם יכולים להזמין לי , הם בפירוש ואמרו לי שלא, שזה לא רכב שהם קונים לצורך ליסיניג.

אז כנראה שאני לא מבין איך העניין הזה עובד.

2. בדקת ישירות מול היבואן? תתפלא לשמוע שעם קצת לחץ מתון, תוכל לקבל הנחה מהמחירון הרשמי (אולי לא 10 %) אבל מספיק כדי לחשוב פעמיים אם לא כדאי לקחת יד ראשונה מהיבואן, ורק מהטעמים שלא תפסיד אחוזים במכירה וגם יהיה הרבה יותר קל להעיף רכב יד ראשונה פרטי מאשר יד שנייה ליסינג.

יבואן ? אתה מתכוון לסוכניות המשנה ? אני פניתי לסוכנויות המשנה של טויוטה

תודה על התשובות דרך אגב, אני מאוד מעריך את זה.

עריכה אחרונה על ידי עמי555
פורסם

שתי נקודות לפותח הנושא:

1)אין שום סיבה (טובה) בעולם לקנות רכב מליסינג , גם אם הרכב עם 0 קילומטר תחשוב הלאה כשאתה בא למכור אתה תעשה טרייד אין אתה הולך להפסיד בגדול וגם אם תמכור , תחשוב על זה שאתה יד שניה ולא משנה אם זה 0 ק"מ

2)אנחנו קנינו רכב מקל אוטו שהיא חברת ליסינג לכל דבר ואחרי שנתיים התברר בבדיקה מקרית שהוחלף פגוש קדמי ,אנשים נרתעים כששומעים הוחלף פגוש קדמי ונדמה לי שבבדיקה אמרה שגם המכסה מנוע תוקן קצת

עצה שלי אל תתקרב לליסינג , תחשוב על זה שהם לוקחים רכב בהנחה של 20 אחוז ומוכרים לך אותו במחיר מחירון ולפעמים עם אבזור מופחת למשל פחות כריות אוויר ( למרות שהחוק חדש אומר שצריכות להיות לפחות 4 כריות אויר?)

אני מדבר מנסיון ואין חכם כבעל נסיון ,בהצלחה

פורסם
שתי נקודות לפותח הנושא:

1)אין שום סיבה (טובה) בעולם לקנות רכב מליסינג , גם אם הרכב עם 0 קילומטר תחשוב הלאה כשאתה בא למכור אתה תעשה טרייד אין אתה הולך להפסיד בגדול וגם אם תמכור , תחשוב על זה שאתה יד שניה ולא משנה אם זה 0 ק"מ

2)אנחנו קנינו רכב מקל אוטו שהיא חברת ליסינג לכל דבר ואחרי שנתיים התברר בבדיקה מקרית שהוחלף פגוש קדמי ,אנשים נרתעים כששומעים הוחלף פגוש קדמי ונדמה לי שבבדיקה אמרה שגם המכסה מנוע תוקן קצת

עצה שלי אל תתקרב לליסינג , תחשוב על זה שהם לוקחים רכב בהנחה של 20 אחוז ומוכרים לך אותו במחיר מחירון ולפעמים עם אבזור מופחת למשל פחות כריות אוויר ( למרות שהחוק חדש אומר שצריכות להיות לפחות 4 כריות אויר?)

אני מדבר מנסיון ואין חכם כבעל נסיון ,בהצלחה

תגיד על מה אתה מדבר ? הם לא מוכרים שום דבר במחירון אתה מקבל מחיר מופחת בגלל היד ובגלל היותו רכב ליסינג , כיום אין רכבים עם פחות מ4 כריות אויר אז הסר דאגה מלבך , יש סיבה אחת לרכוש רכב אפס קילומטר מיליסינג וזה המחיר !!! אם אני מקבל הנחה משמעותית ממחיר היבואן אז מה אכפת לי? אני סוחר מכוניות ? קונה בזול מוכר בזול ....

פורסם

אין קשר בין המקרה שלך לשלו.

אבל בכללי יש לי חבר בעבודה שקנה כמוך 0 ק"מ מליסינג וכנראה עשו נזק בהובלה שלו.

הוא התעקש שיחליפו לרכב אחר וקיבל(כמו שצריך להיות?).

במידה והרכב שתקבל לא נראה כשורה אל תפחד לדרוש שיחולף לאחד שלא עבר נזק בהובלה ואל תאמין שיטופל בהמשך אחריי שתחתום על קבלת הרכב.

פורסם (נערך)

כשאשתי רצתה i35 חדשה (לא קיבלה אגב) גם שלמה וגם אלבר רדפו אחרינו שנקנה דרכם.

איזה צבע שנרצה, שהם יזמינו מהיבואן ושזה יקח 21 ימי עסקים.

כשאמרתי שהייתי מעדיף מאזדה 3 קומפורט, אמרו לי בשלמה שאין בעיה ושיש לי 2 אופציות:

או שחורה באספקה מיידית (לקוח שהזמין ועוד לא שילם) או שנזמין מהיבואן וזה יקח 14 יום (מזדה מהירים מיונדאי כנראה)

בכל מקרה, טויוטה קצת מתקמצנים על הנחות (למרות שכרגע נותנים 3k הנחה על מבחר דגמים למעט קורולה, ומציעים חבילת אבזור מפנקת ללא תוספת)

טרם גילית מה המכונית הנחשקת שלך, אבל, לדעתי לפחות, לפני שאתה רץ לעשות קנייה סמי אימפולסיבית, תחשוב טיפונת אם זה בכלל הרכב הכי מתאים לך.

כלומר, נניח יש לך x מקדמה, ובמימון שלך אתה יכול לשלם y בחודש ל36 עד 60 תשלומים, אולי תוכל למצוא רכב מתאים לא פחות, מאובזר יותר, יד ראשונה מיבואן באותו המחיר (או פחות)

למרות שאנחנו במשפחה מאוד אוהבים טויוטות (לכולם היה באיזהשהוא שלב, ולנו אישית היו 2), נכון להיום, למעט אוריס היברידית, לא הייתי מתעלף מכל טויוטה, וגם זה בערבון מוגבל, טויוטות הן מצוינות, ואין לי מילה רעה אחת להגיד עליהן, אבל יש גם מתחרות ראויות לא פחות באותו טווח מחירים (לכל סגמנט)

ואלו היו ה2 לירות שלי לשעת לילה מאוחרת זו....[emoji4]

מה שלא תעשה....תתחדש [emoji106]

עריכה אחרונה על ידי sfeigelman1
פורסם

ברוך הבא למדינת ישראל. גם כשאתה קונה רכב ישירות מהיבואן אתה יכול לקבל רכב עם פגוש לא מקורי. עפ"י חוק, מותר ליבואן למסור לך רכב אחרי תיקון של נזק עד 5% בלי להודיע לך עליו.

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תוכן חדש...