Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3790 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

האם יש נזק כאשר נקרעת רצועת טיימינג במאזדה 323 סדאן 1996 ?

מנוע 1600

אודה לתשובה רק nבעלי ניסיון ולא על סמך השערות.

תודה !

עריכה אחרונה על ידי Focus 04
פורסם

לא נגרם נזק בכל המנועים מסדרת B שלך הוא B6 וגם בו לא נגרם נזק.

אלא אם כן הרצועה נקרעה כאשר הסל"ד היה מעל 10,000 סל"ד, מה שלא הגיוני, אלא אם כן מדבור בגיר ידני ושילוב הילוך לא מתאים.

פורסם

מה הקשר לסל"ד? איך מנוע שאין לא הפרעה בין שסתום לבוכנה יכול להגרם לו נזק של שסתום שפוגע בבוכנה בגלל סיבובי יתר?

פורסם (נערך)

התבלבלתי צודק.

לא יודע איך עלה לי במחשבה על נזק מציפת שסתומים כשהגבתי.

בכל רכב לפני שקובעים מה ניזוק חייב לבצע בדיקה, מה הבעיה להרכיב רצועה חדשה לניסיון ולנסות להניע מבלי לפרק ראש? או לפתוח מכסה שסתומים ולבדוק מרווח בין המרים לפיקות?

יש מקרים לא כ"כ נדירים שגם במנועים שבדרך כלל נגרם נזק מקריעת רצועת תזמון, שלא נגרם נזק, תלוי בדיוק באיזה מצב הרצועה נקרעה והמנוע נעצר ובסל"ד, לכן לפני שקובעים צריך לבדוק.

במקרה שלך, המנוע תוכנן שלא יגרם נזק.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם

הגיע אלי רכב פעם לצורך טיפול.. הצעתי ללקוח גם טיימינג כי הגיע הזמן הוא אישר לבצע.

כשפתחו את המכסה של הרצועת טיימינג היא הייתה קרועה וזה כאשר הרכב הגיע בנסיעה זאת אומרת שהיא נקרעה ברגע שכיבו את המנוע אחרי שהכניסו את הרכב לליפט לצורך טיפול.

לזה אני קורה מזל או טיימינג ......!

פורסם (נערך)

גם לי קרה מקרה דומה עם לקוח שהגיע אלי למוסך לצורך טיפול תקופתי, שברולט אוואו עם 75K ק"מ, כשהלקוח נכנס למוסך שמעתי רעש חריג של מותחן טיימינג מרעיש, הכנתי הצעת מחיר ללקוח והוא סרב לבצע את ההחלפה של הטיימינג רצה רק טיפול שמנים ומסננים.

כשבא לקחת את הרכב כעבור מספר דקות הוא חוזר אלי ברגל שהרכב נתקע בסמוך למוסך - טיימינג נקרע כתוצאה ממותחן שהתפרק.

הלקוח חשב שאני חיבלתי בכוונה ברכב והיה כעוס מאוד, וכעבור זמן מה חזר להתנצל כי הבין שהמותחן התפרק והכניס את הרכב לפירוק ותיקון הראש מנוע.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם
גם לי קרה מקרה דומה עם לקוח שהגיע אלי למוסך לצורך טיפול תקופתי, שברולט אוואו עם 75K ק"מ, כשהלקוח נכנס למוסך שמעתי רעש חריג של מותחן טיימינג מרעיש, הכנתי הצעת מחיר ללקוח והוא סרב לבצע את ההחלפה של הטיימינג רצה רק טיפול שמנים ומסננים.

כשבא לקחת את הרכב כעבור מספר דקות הוא חוזר אלי ברגל שהרכב נתקע בסמוך למוסך - טיימינג נקרע כתוצאה ממותחן שהתפרק.

הלקוח חשב שאני חיבלתי בכוונה ברכב והיה כעוס מאוד, וכעבור זמן מה חזר להתנצל כי הבין שהמותחן התפרק והכניס את הרכב לפירוק ותיקון הראש מנוע.

מיקרה דומה אבל לא!

במיקרה שלך נעשתה פגיעה לראש.

פורסם

רציתי להודות לאסף ויגאל מחברי "כנופיית הטיפולים השוטפים" על החלפת חגורת הטיימינג שהגיעה זמנה (כנראה שהיא עדיין המקורית)

על הדרך הוחלפו רצועות אביזרים, מצתים מקוריים ונוזל קירור. הכל בוצע במקצועיות רבה ובמהירות.

AjP6BGUQIlvstYR3uGK5BiGcZ07XvM5bCczS80uW9fGV.jpg

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום רב, במסגרת יישור קו, מתלבט האם להחליף שמן גיר?

האם ישנם הוראות יצרן להחלפה יזומה כל זמן מסוים או שעדיף להמנע?

מאזדה 323 סאדן שנת 96 אוטומטית

• תוכן חדש...