Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2978 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 284
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הדגם המחודש מצוייד בחוגת שליטה על מערכת המולטימדיה, והמסך עצמו נמצא מעל הדשבורד ולא בפנוכו.. בנוסף, החלק העליון של הדשבורד עשוי מעור בעל תפירה כפולה, ובלם היד חשמלי במקום מכאני..

הפנים של ה 6 המחודשת הרבה יותר קל לעיכול מהדגם הקודם שמבחינתי מהווה דיל בריקר..

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

מצטער להיות בכיין, אבל זה די נורא לנהוג במנוע אטמוספרי דל מומנט כמו של המאזדה 6 בפקקים הישראליים. אני שוב ושוב צריך כוח בשביל לעבור נתיב (כי ככה אני רגיל מהגולף, יש מרווח מקדימה, אני נותן קצת גז - בכל הילוך - ואני בדיוק איפה שאני רוצה), וכאן אני צריך הילוך שני ב5000 סל"ד בשביל לייצר משהו שקרוב להאצה, או פשוט להדחף בכוח (כמו כל היתר). אני ממש שמח שקניתי את הסורנטו דיזל, על אף התוספת במחיר - יש לו זמינות כוח מצויינת, ההפך הגמור של גרסת הבנזין. באשר לסורנטו, כל הניירת הושלמה, מסירה מתישהו באמצע ינואר. אם ניקח בחשבון את לוח הזמנים שהיה לי בגולף, הרי שהאוטו החדש הבא ימסר לי מתישהו ב2023... כדאי שהסורנטו הזה יהיה ממש מוצלח.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

2023? וואוו, תוריד ציפיות!

זוכר מה חשבת כשקנית את ה GTI? כמה זמן חשבת שתחזיק אותה?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

ולפי איך שההגה בקיה נראה, אפשר בקלות לקלף ממנו את הסמל, ולהדביק כמעט כל סמל שנראה לך (כמו מזראטי/פטיש ומגל/ליגת הצדק).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

שי, אני חושב שרציתי להחזיק אותה שנתיים.

התלבטתי בינה, לבין מיאטה (שנפסלה כי היא קטנה מדי, חלשה מדי ולא עושה לי את זה), לבין אוקטביה RS (שנפסלה אחרי נסיעת מבחן, בזמנו - רכה מדי), לבין S3 (שלא הייתה זמינה לנסיעת מבחן, ובסוף החלטתי שיקרה מדי ורציתי DSG).

חשבתי להחליף לS3 כשזו קיבלה DSG ומתיחת פנים, אבל נסיעה בS3 של חבר הורידה אותי מהאוטו הזה לגמרי - משעממת למוות. זה היה אחרי שנתיים-שלוש, אז נגיד 2010?

אחר כך במשך תקופה לא יכולתי, כלכלית, להחליף, ואז כשיכולתי שוב, נסעתי על הMK6 והיא, שוב, שעממה אותי לעומת הMK5 - אתה מקבל בדיוק את אותו הדבר (מידות, תנוחת ישיבה, הרגשה, ביצועים), רק ביותר משעמם ועם הגה פחות טוב ובקרות לא מתנתקות. כמעט הזמנתי אחת עם מיודענו bar72 אבל ירדתי מזה אחרי שהם לא התגמשו במחיר והבנתי שחבל על הזמן והכסף. זה היה בערך 2011?

ואז השקעתי כל אגורה שיכולתי (וגם כמה שלא) בעסק שלי, בצירוף עם העובדה שהייתי עובד מהבית רוב הזמן והאוטו סתם עמד בחניה, זה הקפיא כל תוכנית להחליף מ2013 ועד היום, כשהמצב הכלכלי שלי בסדר גמור ולקראת הילד הבנתי שצריך משהו יותר גדול (והלכתי לעשות נסיעה על 135... נו באמת).

(ההודעה משום מה נחתכת לי, המשך בהודעה הבאה)

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

מעבר לאילוצים החיצוניים, בלטה העובדה שבמשך כל הזמן הזה לא מצאתי אוטו אחר שאני מעדיף לחיות איתו. חייתי בבניין שבו יש חניה אחת (שלי) שגם הגולף בקושי נכנסה אליה, זה פסל כל מה שלא האצ'בק, ובמילא בשילוב ביצועים-התנהגות-נוחות-פרקטיות-עלות לא מצאתי - ואני לא מוצא עד היום - משהו טוב יותר מGTI, ולמעשה אם לא היה כלב במשוואה כנראה שהייתי עם MK7 היום. אבל אני לא מתחרט, אני שמח על השינוי שעשיתי אחרי כלכך הרבה זמן באותו ז'אנר. כאמור אני מאמין שחובבי מוטוריקה לא צריכים להגביל את עצמם למכוניות ספורטיביות בלבד ויש המון ערך מוסף בסורנטו (בניגוד נניח לקורולה).

אני מתכנן להחזיק את הסורנטו בין שלוש לחמש שנים, אלא אם אני אהיה בעמדה לקנות משהו יותר טוב מאותה קטיגוריה (זה רק הגרמניות, וקשה לי להאמין שזה יקרה - אני אעדיף משהו מהיר כרכב שני לפני שאני אחליף את הסורנטו). אם הייתי בונה על פרק זמן קצר יותר, הייתי קונה את האורבן בנזין בפחות מ200K.

פורסם

מה שיפה, זה, שבחירה טובה ממש, יכולה לטפל גם בשוליים מאוד רחבים של סטיה מתוכנית מקורית.

נראה שהסורנטו יתן מענה טוב במידה ותתרחב גם מעבר לתוכניות...

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

קיבלתי את הסורנטו.

אני אעלה סקירה מפורטת יותר בנפרד, אבל בנתיים:

* האוטו נראה מעולה (לבן פנינה עם ג'נט 18, קסנון, פנסי לד אחוריים).

* המנוע\גיר נראים כמוצלחים מאוד. יש לה הרבה כוח בסל"ד אפס ואין שום בעיה להתקדם בתנועה בסגנון GTI. זו הפתעה ממש, ממש (ממש) חיובית, במיוחד לאור הנסיון העגום שלי עם מאזדה 6 2.0 בחודש בו חיכיתי לסורנטו. הסורנטו ממש נותנת את המומנט האינסופי, היד הנעלמה שדוחפת אותך קדימה מכל מצב (בערך 45 קג"מ ו200 כ"ס).

* במהירויות גבוהות הפיזיקה עושה את שלה ואתה ממש מרגיש איך האוטו אווירודינמי בערך כמו בניין. המנוע עדיין חזק, אבל אתה מרגיש אותו עובד מול הרוח סביב 120 ומעלה - תוריד רגל מהגז ותראה איזו האטה אתה מקבל ב140 נניח.

* מבחינת התנהגות, היא לא מרגישה גמלונית בכלל. אין לי שום בעיה לזרוק אותה לסיבוב כמו כל האצ'בק. זה דווקא מגניב, כבר סובבתי אותה על הבלמים באחד הסיבובים. זה קטע. יש פחות אחיזה ממכוניות סטנדרטיות, אז הכל קורה קצת יותר לאט.

* תא נוסעים פנטסטי, כסאות מהנוחים בהם ישבתי ותנוחת נהיגה מעולה (זה במיוחד מתייחס לדגם הפרמיום עם כיוון כיסא נהג חשמלי שמאפשר יותר כוונון מהדגם הידני). הכיסא רחב ומתוכנן מעולה ואתה מרגיש שאתה יושב בתוך כורסא (במובן הטוב - הלא אמריקאי - של המונח).

* מערכת נוראית. איכות שמע ירודה ואין מה לעשות חוץ מלהחליף אותה או לפחות להוסיף מגבר חיצוני. מצלמת רברס באיכות ירודה. אין אינטגרציה עם המסך שבדשבורד. פשוט בזיון במכונית של 270K - שילמדו ממאזדה.

* כל המנופים, הפקדים והמשטחים נעימים ומושקעים. שילמדו מאזדה.

* גג שמש מטורף. זכוכית לכל אורך ורוחב התא, עם חצי קדמי נפתח לחלוטין - זה יותר קרוב למיאטה מאשר לסנרוף של פעם. אחד היתרונות החזקים של האוטו הזה ללא ספק.

* פאקים ארגונומיים - ידית הילוכים שנוגעת לי בצד הרגל כשהיא במצב הידני (אין באמת טעם, אז זה לא נורא), בלם יד שהוא בכלל ברגל (שונא כאלו, למרות שהוא לא ממש מפריע לרגל שמאל בנסיעה), חוסר כוונון גובה למושב הנוסע (לא הגיוני בעליל).

* יותר נעים לנהוג בכבישים הישראליים בג'יפ מאשר במכונית. זו חוויה פחות stressful, אנשים הרבה יותר קואופרטיבים כשאתה צריך לעבור נתיב או לקבל זכות קדימה.

בסך הכל - אני מאושר מהקניה הזו. קיבלתי בדיוק את מה שהייתי צריך וגם הרבה ממה שרציתי. זה עולם חדש בשבילי, והוריד לי לגמרי את החרטות שהיו לי על כך שלא הלכתי עם הטבע וקניתי RS סטיישן. זו פשוט מכונית פנטסטית - רק צריך לטפל בעניין המערכת מתישהו (יש לי כיוון).

האם הדיזל שווה את ה50K+ תוספת לעומת הבנזין EX? מבחינתי האישית - חד משמעית כן. יש אבזור שמעלה אותה ממשנעת משפחות גדולות לפרימיום (keyless, קסנון, פנסים אחוריים וג'נטים אחרים), אבל זה בעיקר המנוע שנותן חוויה מאוד קלילה ושלמה מול הבנזין שצריך לעבוד קשה הרבה יותר בשביל אותם ביצועים. ויש גם הנעה כפולה, שזה יותר בשביל לא להרגיש מגוחך על לנהוג בג'יפ של כמעט שני טון עם הנעה קדמית מאשר איזשהו צורך פרקטי.

אבל אוטו טוב זה יותר מערימת אבזור נוסעת, והבסיס נכון ומבוצע היטב וגם הגרסה הממש בסיסית ב200K נותנת הרבה מאוד (למרות ששם, הפער לEX קטן והשינוי באווירה גדול).

זה מה שאני חושב כרגע, נחכה חודש ונראה מה אני אחשוב אח"כ. לא מתחייב שזה יהיה תואם במשהו.

פורסם

תתחדש, אין כמו רכב חדש.

נשמע שאתה עובר את המעבר מה GTI לסורנטו דיי חלק.

תעלה כמה תמונות שנוכל להתרשם :wink:

Volkswagen Polo GTI 2020 - White

Skoda Fabia 2015 - Style, White & Black (sold)

פורסם

תמשיך להנות ולשתף

• תוכן חדש...