Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Outlander VS CX-5 VS OCTAVIA

kramerica
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3919 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מניח שקרקושים בפלסטיק נובעים מהתקנת אביזרים במכונית הספציפית שברשותך (זה ממש לא אופייני לרכבים הללו).

אני לא אוהב את המתלה האחורי של האוקטביה בדגמי ה-1.4/1.2, ובנהיגת מבחן מרגישים את ההבדל לעומת האוקטביה דור קודם. ב-1.8 מותקנים מתלים עצמאיים רב-חיבוריים כך שהיא צפויה להיות יותר טובה מהדגמים הנחותים.

ה-CX5 היא מכונית מלוטשת בסה"כ והרבה יותר טובה מהאוטלנדר הבינוני מאד בכל אספקט.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
האוקטביה ממש לא איכותית יותר ונעימה יותר מהפוקוס,הפוקוס איכותית בהרבה ואפשר להרגיש את זה איך שמתיישבים בכיסא הנהג.

שמע, אני יודע שאתה טוען שאתה כבר לא מאמין לכל מה שאתה קורה (ובמקרים רבים בצדק) אבל צריך לדעת מה לקרוא ומה לא.

אני לא טורח לקרוא כמעט שום דבר שנכתב פה בארץ כי עיתונות מוטורית אמיתית מתה פה מזמן.

לעומת זאת יש מספר מגזינים בריטיים שאני בהחלט מעריך מאוד, והמעניין הוא שבכולם (what cat, Auto express וCar ביניהם) האוקטביה זוכה לתשבוחות אין סוף (5 מתוך 5) ובכולן מעירים על איכות הפלסטיקה בפוקוס שפחות טובה ממתחרותיה הקרובות.

יש לי חבר אגב שנוסע בRS6 (באנגליה) ואתה צריך לשמוע באיזו התלהבות הוא מדבר על האוקטביה אחרי שיצא לו לנהוג באחת שכורה במשך מספר ימים.

אני לא רוצה להגזים ולא מנסה לטעון שמדובר במרצדס, אבל כחבילה מדובר ברכב שאני לא יכול לחשוב על מתחרה שמציעה כלכך הרבה כרכב משפחתי.

גם לגבי הקרקושים אין לי מושג על מה אתה מדבר.

בכל אופן, נסכים לא להסכים, כנראה וזו בדיוק הסיבה שאני תמיד טוען פה שאנשים לא יכולים לעשות בחירה על סמך דעתם של חברי פורום פה כי לכל אחד יש דעה אחרת וטעם אחר.

פורסם

ArikC, אצלי שום דבר לא מקרקש באוטו אני בטוח שזה בגלל התקנות מקומיות לא איכותיות שביצעו ברכבי הליסינג (ואני נוהג בכבישי פריפריה). ואני לא חושב שפוקוס איכותית יותר, נהגתי בגירסת ה2 ליטר סטיישין, דשבורד טיפה יותר מקושט, מאובזר יותר מדגם הבסיסי של אוקטביה גם ב1.6 (אבל מערכת מולטימדיה פשוטה יותר דוודא בפוקוס - לא יודע על מה אתה מדבר שבאוקטביה פשוטה יותר). אבל זה לא הופך אותו ליותר איכותי וזה מעבר לכך שהפוקוס צפופה ונוקשה באותה מידה כמו אוקטביה. אני מאמין שפוקוס אוחזת טוב יותר מהדגם הבסיסי של אוקטביה בגלל מתלה אחורי של נגרר. אבל ב1.8 יש את המתלה הטוב ואני בטוח שזה תורם לנוחות ואחיזה.

מעבר לזה, גם אוקטביה הבסיסית (ואצלי החלק הקדמי כבד יותר בהרבה בגלל הדיזל) אוחזת בצורה בטיחותית וטובה, אין כל בעיה לנסוע בסיבובים על 120~130 איפה הנהגים הרגילים מפחדים לנסוע 90. הרכב לא מחליק, שומר במדוייק על מסלול הנסיעה. מבחינה הזאת באמת שאין תלונות וזה לא מגביל אותך לנסוע בסיבובים הרבה יותר מהר מהנהג הממוצע. יחד עם זאת, זה סך הכל משפחתית קטנה ולא רכב ספורט וזה לא היעוד שלו.

אני לא יודע מה אתה מגדיר בתור פנים איכותי, אבל פלסטיקים בצבע כסוף זה לא מדד לאיכות אלא קישוט.

תא הנוסעים של האוקטביה הוא מבין הפחות מקושטים (שחור כודר) - זה נכון, אבל אין זה אומר דבר על האיכות. ההרכבה טובה, המרווחים קטנים, החומרים טובים לקטגוריה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תודה רבה לכולם, אחרי עוד כמה סיבובים ובדיקות נבחרה האאוטלנדר, נקווה שהגב יהנה ממנה.

האוקטביה נפסלה ראשונה. מתלים נוקשים מדי, אבזור דל מדי, מערכת מולטימדיה עלובה למדי, הרגשה זולה בפנים הרכב. המנוע 1.8 והגיר מעולים וכיפיים לנהיגה, אך זה לא מספיק בכדי לכפר על המגרעות האחרות לטעמי.

בין המאזדה והאאוטלנדר ההתלבטות היתה הרבה יותר קשה. לא הצלחתי להגיע למסקנה איזה רכב נוח יותר עבורי ואיזה מהנה יותר לנהיגה. שניהם היו סבירים בתחום הזה.

האאוטלנדר ניצחה ממש בנקודות בזכות דברים שוליים (אבל משהו צריך להכריע):

1. העיצוב. כן, אני מוזר כזה, מעדיף את העיצוב של האאוטלנדר.

2. המולטימדיה. ווייז מובנה ברכב.

3. המאזדה מגיע רק עם התנעה ללא מפתח, לא ברור לי מה זה נותן. באאוטלנדר יש גם כניסה ויציאה ללא מפתח וזה כבר שימושי.

4. עולה 150 ש"ח פחות לחודש בליסינג.

פורסם
לא נהגתי על האוקטביה 1.8,אבל אני מאמין שהבסיס דומה, נעזוב לרגע את המנוע והגיר, הרכב פשוט פלופ.

לא נוח, לא שקט מושבים רחבים ולא אוחזים.

לא אהבתי את הרכב בכלל.

רציתי לכתוב לך איזה שטויות אתה מדבר, אבל עכשיו יש לי רכב מסויים שכור, חדש מאוד, רק 20k ק״מ והוא פשוט עגלתי ולא נעים.

הקטע הוא שיש לי 3 חברים עם רכב כזה דומה פרטי וההרגשה שונה לגמרי.

אז אני חושב שפשוט התנסית באקזמפלר לא מוצלח.

האוקטביה יחסית שקטה נוחה ומבודדת. גם האחיזה שלה מאוד גבוהה יחסית למשפחתית.

פורסם

האחיזת כביש סבירה, המושבים לא אוחזים זו הבעיה.

האחיזת כביש לעומת הפוקוס גרועה, בודי רול משמעותי, הרכב מרגיש הרבה פחות יציב.

מדובר על הדגם 1.2,אני לא רואה איך זה יכול להיות שקיבלתי רכב דפוק, אנסה לנהוג באחת אחרת.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אחרי 10k עם האאוטלנדר אני יכול לסכם כי מדובר ברכב מפנק למדי, מולטימדיה איכותית כולל רמקולים, אחלה מזגן (ממזג את כל החלל בקלות), מושבים נוחים מאוד, מתלים רכים טובים קצת על חשבון אחיזה.

נהדר!! למשפחה שזקוה ל7 מושבים.

צריך להרגל לגיר הרציף ולתגובת המנוע...

למי שמבלה הרבה בדרכים מדובר ברכב נעים ביותר

פורסם

באוקטביה 1.8 לא צריך ווייז כי יש שיקוף מסך של הנייד, אלא אם אתה מקבל רכב ממלאי קיים ואז המערכת שמע היא מהסוג הישן.

פורסם

בכל מקרה גם לי היתה התלבטות דומה ובסוף בחרתי באוקטביה בעיקר בגלל המנוע והתנהגות הרכב לאומת ג'יפון ברמה הזו.

• תוכן חדש...