Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3964 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אף פעם לא נתקלתי בסיטואציה בה כרית האוויר נפתחת והאדם שמאחוריה מרכיב משקפיים.

תמיד מדברים על דברים שעפים, או על חפצים שמניחים על הדשבורד, אבל אף פעם לא שמעתי על פגיעה ממשקפיים.

עד כמה באמת אפשר להיפגע מדבר שכזה?

אני מעלה את זה כי אני נוהג הרבה עם משקפי שמש, וחשוב לי לדעת אם יש משהו שאני יכול לעשות בשביל להגן על עצמי טוב יותר.

פורסם (נערך)

קודם כל שלא תדע אף פעם!

תהיה בטוח שאם כרית האוויר נפתחת ומונעת ממך מהתרסקות של הגולגולת על הדשבורד וההגה או לחלופין מצילה ממוות, אזי המשקפיים תהיה הדאגה האחרונה שלך

-:)

בנוסף, לידיעתך:

פתיחת כרית האוויר גורמת לחלק מנפגעי התאונות לכוויות קלות בעקבות החום שנוצר בעשיריות השנייה שהיא נפתחת במהירות עצומה, כך שפגיעה ממשקפיים מתגמדת

עריכה אחרונה על ידי rafi_vk
התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

מה יקרה למשקפיים?

בסבירות גבוהה יישברו וייתכן שיגרמו לפציעה ברמה כזו או אחרת (החל משריטות ועד פגיעה בעין כתוצאה מפגיעת המשקפיים בעיניים ו\או שבירת עדשות המשקפיים.

אין לך ממש דרך להתגונן מפני זה פרט למעבר לעדשות מגע.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

הוא נוהג עם משקפי שמש,

מה אני אגיד שיש לי משקפי ראיה?

לעדשות יש את הבעיות שלהן.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מי ממרכיבי משקפי הראייה בפורום שמשחקים כדורגל יכולים להשוות את החבטה מכרית האוויר לחבטה מבעיטת כדור לפנים.

מי שחווה פגיעה כזו מכיר את הסיטואציה. לי נשברו המשקפיים מס' פעמים וגרמו לפציעה שטחית באף. לא חושב שיש סיכוי סביר לפגיעה אחרת, הרי המשקפיים לא עפים מהפנים ואז חוזרים במהירות אלא הם על הפנים בזמן הפגיעה.

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

פורסם

משקפיים כיום מורכבים מעדשות פלסטיק כך שהסיכון נמוך לעומת אלו העשויים מזכוכית.

פורסם

אני נוהג עם משקפי שמש ולפני כמה שנים הייתי מעורב בתאונה שנפתחה עלי כרית אוויר.

הנזק היחיד שנגרם הוא שהעדשות קפצו החוצה ההמשקפיים עפו לאנשהו בהמולה של התאונה, לפנים שלי לא קרה כלום.

אגב אני עדיין משתמש באותם משקפיים, רק החזרתי את העדשות למקומן לבד.

פורסם
אני נוהג עם משקפי שמש ולפני כמה שנים הייתי מעורב בתאונה שנפתחה עלי כרית אוויר.

הנזק היחיד שנגרם הוא שהעדשות קפצו החוצה ההמשקפיים עפו לאנשהו בהמולה של התאונה, לפנים שלי לא קרה כלום.

אגב אני עדיין משתמש באותם משקפיים, רק החזרתי את העדשות למקומן לבד.

יש מצב שהמשקפיים היו מתוצרת RUDY PROJECT?

פורסם

אני חובש משקפי ראיה, והייתי מעורב בתאונה שנפתחו בה כריות האוויר. המשקפים נשברו (ולמען האמת לא נמצאו בכלל אחרי התאונה), אבל לי לא היו פציעות בפנים מהמשקפיים.

פורסם
משקפיים כיום מורכבים מעדשות פלסטיק כך שהסיכון נמוך לעומת אלו העשויים מזכוכית.

עדיין ישנם לא מעט חברות שמייצרות משקפיים עם עדשות זכוכית.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

כריות אוויר כיום נפתחות בכמה דרגות, והופכות את ניפוץ המשקפיים למשהו שאינו מחויב המציאות בזמן פתיחת הכרית. אם בכל זאת מתנפצים המשקפיים, זה בטרייד אוף במקום שבירת כל הגולגולת.

בתור מרכיב משקפיים זה נראה לי עסקת חליפין שווה...

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

בעיה הרבה יותר גדולה בכריות היא לאלה שיושבים ליד הנהג עם רגלים מקופלות על הכיסא או פרושות על הדשבורד. כרית שנפתחת יכולה לרסק להם את האגן.

פורסם

^^^ זאת שאלה שקשורה לפורום חיות, לא פורום רכב.

כשהייתה לי תאונה עם פתיחת כרית המשקפיים פשוט עפו לי מהפרצוף וזהו.

יש לציין שהיו אלה משקפיים עם עדשות זכוכית שלא נשברו.

לא היו שום סימנים טדברים אחרים מפחידים. אפילו המשכנו למסעדה וחגגנו לילד יומולדת אחרי שגרר לקח את האוטו.

מה שהיה הכי מפחיד זה ריח חריף של גז שמנפח את הכרית. זה גרם לי להכנס ללחץ שיכול להיות שמשהו נדלק המהכה ולפקוד על ילדים לצאת מהאוטו בלי לחשוב שאנחנו באמצע הכביש. תזכרו את זה.

• תוכן חדש...