Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3965 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הרעיון לשרשור הזה (אם יהפוך לכזה) הגיע אלי ביום הקיץ הכי (כול הקיץ הזה הוא "הכי") חם השנה. יצאתי מהעבודה כאשר אני מדלג על אבני האספלט האדומות הידועות בחיבתם היתרה לקרני השמש, לעבר המאזדה 3 ליסינג שלי, מייחל לרגע בו אניע את הרכב, אדליק את המזגן, אחכה בחוץ עוד 2 דקות ואכנס לעולם שכולו קור משקר. וכך היה: הרכב הונע, המזגן הודלק (רכב ליסינג, רכב ליסינג... אבל עדין מכבה מזגן ביציאה), קירר את הגיהנום, ויצאנו לדרך. מרפי המתין שאעלה על הכביש הראשי ואתרחק מעט מכול ישוב והחליט לפעול. בתנועה אחת, ללא כל אזהרה, שבק המזגן חיים וכאילו להכעיס, החל מוציא חום שאפילו סמאל מלאך המוות היה מתחנן למות. וכול זה קורה ב14:30 בצהרי היום החם בשנה, שאני מכונס במכנסיים ארוכים, ומכופתר לכסא (הלא נוח גם כך).

בשלב מסוים נגמרו לי הקללות והחלו הזיות על אלפות אספנות כי אם אין מזגן לפחות שנהנה מזה. הגעתי לסניף אלדן הקרוב (כמעט שעה בתנור), שם צפו במחזה הנורא: אני עם 2 קילו זיעה, פורק 3 כסאות בטיחות ומוודא שלא נותרו עוד קללות בשפות שמיות שלא אמרתי. אנשי השרות היו אדיבים ונתנו לי לבחור מתוך היצע ההשכרה המדהים שהיה שם- פיז'ו 301 או סיטרואן אחותה בכול הצבעים המסורתיים.

למעוניינים לדעת, מרכבת האש היא מאזדה 3, מספטמבר 2013 (מסרתי אותה ישר לטיפול וטסט), שעשתה אצלי כמעט 10000 ק"מ (סכ"ה 105000 ק"מ). הדשבורד מעל למחשב הרכב מעוות ומנופח, כיסא לא נוח בעליל (אמרתי את זה כבר?), זמינות כוח יחסית טובה לנתונים היבשים, תא מטען לא אידאלי, מרחב פנימי מהקטנים בקטגוריה (בטח מאחור), תא מטען מצומצם יחסית, ורדיו לא רע בכלל. ד"א ממוצע צריכת הדלק עמד על סביבות ה11 ק"מ לליטר 90% בבין עירוני ולא בנהיה יוצאת דופן.

כמובן שלא שדרגתי לאלפא ג'ולייה החדשה (חשבתי זו שוב מאזדה), אלה עברתי לאימפרזה החדשה עם 30000 ק"מ בלבד, אותה הרגשת ליסינג אם כי כיסאות הרבה יותר נוחים, מרחב- (אפילו אם זה בהרגשה) גדול יותר, ותא מטען הרבה יותר קטן- אם לא בנפח אז בעיצוב הפחוס. לסובארו יש גם מערכת עצור וסע די לא מורגשת וזה לחיוב, הבטחה לצריכת דלק טובה יותר (לנהג ליסינג זה גם מעניין לפחות יוריד את תדירות התידלוקים), מערכת מולטימדיה שכרגע מעצבנת, עזרה לזינוק בעליה שלא נראה שעושה משהו (הספקתי לנסות) וחיישן לחץ אויר.

אולי זו הרגשה שלי אך למרות 115 כוחות הסוס המוצהרים, הסובארו מרגישה יותר חלשה בעיקר ביציאה מהמקום, מהמזדה לה כ10 סוסים פחות (אולי האשמה היא בכלל בגיר הרציף...).

אז מתי מרפי טפס אתכם טרמפ?

עריכה אחרונה על ידי loty

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אצלי מרפי תפס אחושילינג טרמפ דווקא בסופ“ש שהחלפתי רכבים עם חבר.

לקחתי ממנו 911 קאררה 4 קבריולט בשאיפה להנות מסופ“ש נעים עם גג נפתח.

התחזית אכן בישרה על צפי למזג אויר נעים וייבש אבל אז מרפי הכה בפעם הראשונה עם סופ“ש שמרביתו היה גשום מאוד.

בנסיון לנחם את עצמי אמרתי “שטויות, אז לא נפתח את הגג, זו עדיין פורשה“, סגרתי את הגג ופתחתי מזגן (בחוץ סביב 28 מעלות חום ו-90% לחות).

מרפי מכה פעם שניה- מדחס המזגן לא עובד, מפתחי האיוורור יוצא זרזיף אויר חמים, הרכב פשוט סאונה ברמה שנסיעה של 10 דקות הסתיימה כשאני רטוב לחלוטין.

לבסוף החלטתי על פתרון- כל עוד הגשם לא חזק נוסעים עם מיזוג עובד וגג פתוח, זה התברר כפתרון יעיל שכן יכולתי לנשום ולמרות הגשם הקל בחוץ פנים הרכב נטול הגג נותר יבש.

מרפי נוסף הקשור למזגן היה לפני איזה 10 שנים עם הפז’ו, בכבישי רמת הגולן בחודש אוגוסט, נסעתי מהר באיזשהי יישורת, ואז היתה עליה קטנה שגרמה לרכב לדלג קלות באויר עם 4 גלגלים, הנחיתה היתה רכה אבל גרמה למדחס המזגן לצאת לפרסומות למשך איזה חצי שעה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

נסעתי לאילת בחודש אוגוסט עם רנו קנגו עם אישתי ו2 תינוקות . בכניסה לאילת אני עוצר לקנות משהו ,משאיר את הרכב מונע ,פתאום אישתי צועקת לי שעשן יוצא מהמנוע. יש כיבתי את המנוע. פתחתי מכסה מנוע וחשכו עיני, כל המנוע צבוע בזרחן ירוק. צינור קרוע

טוב הרבה אין לעשות נוסעים למלון מוריד את כולם, ואני נוסע למוסך קרוב. המזגניסט בודק ואומר לי שמע בחור הנזק כ700 +-

אני חושב בליבי שהוא מנסה לנצל את העינין . אני אומר לו שאבדוק ואחזור אליו. אז זהו שלא חזרתי אליו וסבלתי שבוע שלם ללא מזגן באילת . הגעתי לקריות ניכנס למוסך שאני מכיר ובטוח שאצא בנזק של מקסימום 200-300 שח. אז זהו שגם הפעם טעיתי. לקחו ממני 1500 שח . לחשוב שסבלתי שבוע ללא מזגן ועוד שילמתי כפול. כמה טיפש היתי (אולי אני עדין )

פורסם

אותי מרפי תפס לפני 10 שני באמצע דייט אני אם אשתי לעתיד באיזה שתיים בלילה חוזרים לרכב (לנסר 92), ואני מגלה שנגמר לי המצבר ואין לי אפשרות להחזיר את אשתי לביתה.

בסוף עצר לידי צעיר ערבי ועזר לי להתניע את הרכב.

חיים רק פעם אחת תנצל אותם.

פורסם

לא רוצה לקלקל לך אבל מזגנים נוטים להתקלקל בימים חמים במיוחד בגלל העומס, הפעולה הרציפה והמאמץ שלהם להתמודד עם החום הכבד, זה נכון למזגן רכב ונכון למזגן בבית, מרפי לא אשם הפעם.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

חבר מכר טוסטוס, הקונה שילמה, העבירה בעלות ונסעה לשלום....אחרי 200 מטר היא נתקעה, הלך מנוע!!! כמובן שהחבר לא יצא מנייק והסכים לבטל את העסקה.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

אצלי מרפי עובד קשה.

1. יוצא מראשון לרמת גן ביום שבת (לפני עידן הפלאפונים). ליד בית דגן פנצ'ר. מחליף גלגל וממשיך ואז ליד גבעת שמואל עוד אחד. עכשיו לך תתפוס מונית שתיקח אותך עם שני גלגלים לפנצ'רייה בכביש מהיר (שעה וחצי המתנה).

2. כשהייתי חייל היתה לי חיפושית מתפרקת. למי שמכיר הכבל מהדינמו היה עובר מעל לקרבורטור מחובר בקליפס מתכת למגן של המאורר (שהיה עשוי מתכת). מידי פעם הוא היה מקצר ואז הייתי מנתק מצבר (מתחת למושב האחורי), פותח מכסה מנוע, מכבה את הלפיד שבקרבורטור, קצת איזולירבנד וממשיך לדרכי. באיזה סוף שבוע בדרך לחברה שהיתה לי בצומת כפר שמריהו אותה התרגולת רק שהפעם כשירדתי מהאוטו היה כבר מאוחר מידי והאוטו הפך ללפיד.

3. כשאחי ואני היינו נהגים חדשים אחי שיפץ את הפרונט של הפז'ו שהיתה לאבא שלי. הוא תיקן אותה ועוד לא הספיקו אפילו לעשות צבע ואני עשיתי בדיוק אותו הדבר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אבא שלי לא חובב רכב וככזה הרכב אצלו משמש כדי להגיע מנקודה א לנקודה ב, מטפל בו כמו שצריך מבחינה מכאנית אבל לא משקיע בו קוסמטית.

יום אחד מישהי גילחה לו את כל הצד בבלאנו שהיתה לו והוא החליט שאם כבר צריך לתקן ולצבוע את כל צד שמאל של הרכב אז הוא ישקיע ולכן עשה תיקוני צבע היקפיים ברכב ופוליש ווקס והרכב באמת יצא חדש.

כעבור שבוע אני בבסיס ומקבל טלפון מאחי, “רק רציתי לעדכן אותך שאבא עבר תאונה, הוא בסדר גמור, הרכב מת“.

ילד קפץ לכביש ואבא שלי כדי להמנע מפגיעה בילד שבר הגה, נכנס ברכב חונה וסיים על הגג.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

מזמן, ברוך השם, חמסה חמסה שום בצל, לא נתקעתי עם רכב, אבל יש סיפור של חבר שלדעתי ענק.

יום אחד הוא ומשיהי מהבניין שעבד בו החליטו לחתוך בצהריים לצימרים לפי שעות. ככה זה כשצעירים עם מורל ליברלי.

באמצע הבלאגן הוא מקבל טלפון ממישהי מעבודה שלו שאומרת לו:

-סליחה שאני מפריעה לך, אבל אתה חייב לעזור לי. אני נמצאת בבקתה לידך, זיהיתי את האוטו שלך והאוטו שלי לא מניע ומי שהייתי איתו כבר נסע ושכח בבקתה את הטלפון. אני צריכה עוד חצי שעה להיות ברחובות. אתה חייב לעזור לי.

הוא נאלץ להתנצל מפני בחורה שהיה איתה, שלא הבינה מה הולך שם ויצא להתניע לה עם כבלים.

מדובר ברעיה למופת שנקלעה לסיטואציה מעניינת.

פורסם

אחרי שקמתי ב6:35 במקום ב6 התארגנתי בזריזות והבטן התחילה להציק. דילמא האם להכנס לשרותים או לעוף לעבודה.

מגיע לרכב והוא כמובן החליט לא להניע. מסתבר שאם מכבים מנוע במערכת בלו אנד מי בזמן שיחה היא נשארת פעילה ומוחקת את המצבר בבוקר ( לך תבין איטלקים)

אחרי כל הבלגן אחרתי רק ברבע שעה אבל הצריכת דלק הייתה מאוד אמריקאית.

פורסם

מרפי הגיע אצלי לביקור ברגע שאישתי הצביעה על רנו סניק ואמרה "כזה אני רוצה!" וזה היה עוד כשהיינו חברים אי שם בשנת 2002.

בן של אלף זונות המרפי הזה. יצא מהבית רק כשהעברתי בעלות על הנבלה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

מרפי אוהב אותי במיוחד, מרוב הפתעות ממנו אני לא יודע מה לציין ומה לא.

האחרונה שבהן הייתה לפני כשבוע כשאני באמצע משמרת לחוצה צריך להספיק להגיע לכמה לקוחות ופתאום הDSG7 החליט שהוא מצטרף לאחוות הגירים המ*ורבנים ומת.

אחרי זה חיכיתי שעה וחצי לרכב חלופי, במזל זה היה בתוך עיר אז היה איפה לקנות שתיה, הרכב החלופי היה אותה גברת בשינוי אדרת, במקום הטולדו 2014 קיבלתי 2013 עם ירידה ברמה, חלונות ידניים מאחורה :lol:

• תוכן חדש...