Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3961 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בפונטו 98 האדומה שהייתה לי, נגמר לי המצבר דווקא בבוקר בו אני כבר מאחר גם כך למבחן (מועד ב' - כישלון פירושו חזרה על הקורס שוב). בגלל שגם ככה במשך יומיים התחבטתי עם עצמי אם בכלל לגשת למבחן הזה מכיוון שהרגשתי מאוד לא מוכן, החלטתי שזה סימן משמיים.

מאוחר יותר באותו היום שוחחתי עם אמא שלי וגיליתי שבבוקר פונתה למיון.

במקום לשאול מה שלומה, שאלתי בהתלהבות אם מסמכי השחרור עדיין אצלה.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יום שישי בבוקר בא לאוטו להקפיץ את הילד לסבא וסבתא ולהנות מיום כיף עם אישתי

מגיע לאוטו ורואה פנצ'ר. אמרתי לעצמי "מה זה פנצ'ר? רבע שעה ואני מחליף גלגל".

רק שהברגים לא כל כך רצו להיפתח כנראה בגלל סגירה מאווווד חזקה בטיפול האחרון.

עיקמתי לחלוטין את המפתח ברגים שלי, אבא שלי הגיע ועיקמתי את המפתח ברגים שלו, נסענו לקנות מפתח ברגים חדש וברגע שראיתי שגם הוא מתעקם, וויתרתי.

הייתה לי משאבה חשמלית שחשבתי אולי אם אמלא אוויר זה יחזיק עד הפנצ'ריה, אבל היא לא עבדה...

לאחר כמה שעות של טיולים וניסיונות, נסענו בשישי בצהריים (שיא הלחץ), לפנצ'רייה לבקש מהפאצ'רמעכר לבוא איתנו, לאחר המתנה הוא הסכים.

מילא אוויר בגלגל עם משאבה חשמלית שלו וככה חזרנו לפנצ'ריה.

שורה תחתונה מה היה לנו:

מכונאי שסגר את האמא של הברגים, 5 שעות להחליף גלגל, משאבה חשמלית מח***נת שכשלה מתי שהייתי צריך אותה, 100 ש"ח על השירות עד הבית והלך היום כיף:|

פורסם

אצלי תמיד מרפי בא לבקר כשהאישה נוהגת באוטו.

זה היה לפני שנה בחום המטורף, בערך כמו בשבוע שעבר.

הגברת חוזרת מקניות בערב, מחנה את הרכב ואחרי 10 דקות השכנה דופקת ואומרת שהשארנו אורות דולקים.

אני שואל אותה איזה אורות, היא אומרת - אלו שבתוך הרכב.

התעצלתי לצאת בחום...

מגיע בבוקר לאוטו, קצת ממהר כי צריך להיות בפגישה מחוץ לעיר - נסיעה של שעה וחצי - ומבין למה השכנה דפקה בדלת. כל 6 גופי התאורה הושארו דולקים. אלוהים יודע למה..חגיגה בסנוקר.

כמובן שבשעה הזאת הם כבר בקושי דלקו והרכב לא מניע. וכמובן שהאישה החנתה את הרכב בחניון הפנימי כך שאי אפשר לבקש משכנים כבלי הנעה.

מפה לשם - שעתיים לחכות לשירות דרך שהגיע והניע בשניה (ברור.) ופגישה חשובה שבוטלה.

כמובן שבבוקר כב

פורסם

אין לי מה לתרום,

אני עם טויוטה\הונדה משנת 97' ולא הייתה לי אף תקלה*.

*פעם אחת בקורולה הפסיק לעבוד לי הצופר - וחזר לבד אחרי כמה ימים.

הסתקרנתי והסבירו לי שיש שם איזו פחית והיא כנראה זזה ושבה למקומה.

The first one to get angry loses

פורסם

נזכרתי בעוד אחד...

בימי כסטודנט בתל אביב הייתי נוסע לרעננה לשחק כדורסל עם כמה חברה בואו נאמר "חצי מקצוענים" מה שנתן לי הרגשה שאולי אני ברמה, קצת, מריח... לא, אבל התמודדתי יפה.

השעה עשר וחצי בלילה סיימנו קצת יותר מוקדם ויש לי עוד שעה לישון לפני שאקום ב05:30 לעבודה. אני חוזר דרך כביש 4 ביונדאי אטוס אוטומטית, מזערית וחלשה, לא בטיחותית, לא חסכונית, אבל חונה בכול מקום ובאמת אמינה (גם אחרי הסיפור הזה) לביתי בר"ג. פתאום כאשר אני על כ100 קמ"ש הרכב כבה, הכול: מנוע, נורות, רדיו, והבלמים הפכו קשים כמובן. אני מסתכל במראות מזל אין אף אחד וגולש אט אט לשוליים עד שהרכב נעצר תוך לחיצה חזקה על הבלמים שהרגישו כמו בלמי אופניים שחוקים.

מזמין גרר התשובה: תוך שלוש שעות אצלך.

אני ממתין בשוליים הצרים של הכביש- איזה מזל שזו אטוס. 00:30 מגיע הגרר, מנסה לשחק פה ושם- כלום. ואז הגרריסט פותח את קופסת הפיוזים, מוציא -מכניס, מוציא -מכניס, "או הנה!", הולך למשאית חוזר עם פיוז בשווי חצי שקל, מחבר ומניע ללא בעיה. "סע לשלום ילד..."

השעה 00:45, מגיע הביתה- 01:00, נו טוב מקלחת זריזה, ננשנש משהו (תמיד רעב אחרי כדורסל) ויאללה 4 שעות שינה, היו ימים יותר גרועים.

יצאתי מהרכב כמעט ב02:00 אחרי כשעה של חיפושי חנייה באזור שהשכרתי דירה (חיבת ציון בר"ג). אפילו תחנת האוטובוס הייתה גדושה ברכבים (אופציה אחרונה למשכימי קום המזיזים את הרכב לפני האוטובוס הראשון\פקח).

טוב, שלוש שעות לישון, יכול היה להיות יותר גרוע...

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

1. 2004 (נדמה לי) - יום מעונן עם צפי לגשם. אמא שלי מחליטה להוציא את הסובארו לאונה 91 מחוץ לחניה המקורה, כדי לתת לרכב שטיפה מהגשם.

20 דקות אח"כ - ברד מטורף! כדורים בגודל כדור גולף אם לא יותר. מלא תריסים בבית נשברים, ומהבניין ליד נופל קולט של דוד שמש - על הסובארו.

למזלנו, הפגיעה היא בפינה - הפנס איתות נשבר והכנף התעקמה.

2. לפני שבועיים - מגלה ששכחתי אורות דולקים ביונדאי אקסנט 2008 של החברה, אחרי שבוע שהוא חונה :roll:.

המצבר בן 6 חודשים בסה"כ...

מניעים עם כבלים ונוסעים מר"ג לראשון. בזמן החניה מתחילות להופיע נורות שונות - ESP וכו'.. הכל משתגע. מסיימים לחנות והמצבר שוב מת.

יותר מאוחר מניעים עם כבלים, הכל תקין - יוצאים לדרך לנסיעה ארוכה לגדרה לטעון את המצבר. כשיוצאים מגדרה האוטו מניע בכוחות עצמו.

בדרך לר"ג נדלקת נורת Check Engine. הכל מרגיש כרגיל, וממשיכים עד ר"ג בלי בעיות.

למחרת בדיקה - המנוע מניע בנגיעה. :wink:

שבוע לאחר מכן, המצבר שוב גמור.

איפה מרכז שנפ בת"א נמצא? ליד גשר מעריב! :shock:

מניעים עם כבלים ויוצאים לדרך. בגלל החסימות, התברברתי קצת. באחד הרמזורים ברחוב קטן, הרגשתי פתאום שההגה נהיה קשה. נתתי גז בניוטרל בתקווה שזה יעזור למצבר, אבל אין שיפור.

יש ירוק, נוסעים, כמה שניות לאחר מכן הרכב כבה, ואנחנו במרחק 10 דקות הליכה משם, בחום הלוהט בצהריים.

שמים לנו מצבר חלופי זמני. בדרך הביתה נדלקת נורת מצבר :x כנראה גם האלטרנטור התפגר

לפחות הצלחנו להגיע הביתה...

נ.ב. - כבוד לשנפ על השירות!

פורסם

פחות תקלה, יותר טעות אנוש:

לפני מס' שנים במילואים, עשינו משמרות של יזומה על איזה הר בדרום, טיפסנו לשם עם פורד אקונוליין וישבנו 8 שעות.

במשמרת שלמזלי לא שלי, הנהג שכח את המפתח בפנים ונעל את האוטו כך.

הם גילו על זה בסוף המשמרת וחיכו ל"חילוץ" עוד 5 שעות, חזרו מתוסכלים משהו.

המקרה חזר על עצמו אחרי שבוע, אבל הפעם המ"פ פרץ את הרכב עם מוט ברזל:)

🤔

פורסם (נערך)

מקרה 1:

חמישי אחרון, מישהי שרק התחלנו לצאת הגיעה לבקר אותי מהצפון ותפסה טרמפ יחד איתי דרומה לבית ההורים (דרומית לשעבר כמוני).

שבת בבוקר - כמו פותח השרשור (- נסיעה של 10 מטר בלי להפעיל אפילו את המזגן "פתתסססססססססס" חזק ביותר - נשבר בורג כלשהו ועף הצינור שמחבר למדחס. בקיצור אין מזגן + כל תא מנוע נראה כמו לאחר אקט מיני של הענק הירוק (השרשור עדיין טרי פיאט 500 - נוזל ירוק ומסריח שעף בתוך תא המנוע לאחר פיצוץ של צינורית - מזגן?).

יותר מזה הרכב נכבה באותו רגע, הסרטים שאכלתי בראש של איך היא חוזרת הביתה היום? הרכב שלה בדירה שלי בראשל"צ!

מקרה 2:

סופר לנסר שנת 97 - הרכב מאז ומעולם השמיע מעט תקתוקים זולים בהילוך רביעי. משום מה, ביום שהחלטתי לנסוע מראשון לציון לשכונת התקווה בשעה 18:00 בקיץ שעבר, כדי להביא לאחי (שבמקרה שמו לוטן, לוטי זה הכינוי :p ) מחשב מתנה שקניתי מחבר, צילינדר מס' 2 החליט להפסיק לעבוד - ככה שיוצא שבאמצע נסיעה על 110 קמ"ש הרכב לפתע נחנק ויורד ל 80, לא מצליח לסחוב מעבר ומקרטע בטירוף.

נכבה לי ברמזור בירידה לכיוון ראשון לציון - למזלי הייתי היחיד אבל זה לא מנע ממני להגיע לפקק האדיר שמגיע מכיוון כביש 4 ליציאה מראשל"צ.

הגרר הגיע בשעה 23:00, וללא מחשב :(

עריכה אחרונה על ידי liav12

Opel Adam S 2017

פורסם

למרפי היה נסיון נוסף לדפוק אותי, לבסוף יצא מזה משהו טוב.

הכרתי בחורה באיזה בר ואחרי איזה שבועיים במהלכם דיברנו פה ושם בטלפון קבעתי עם הבחורה שאני אוסף אותה מהדירה שלה בר"ג ויוצאים יחד לדרינק.

100 מ' מהדירה שלה שמעתי רעש נקישה מתכתי שבעקבותו נדלקה נורת המצבר ב-106 שלי ועוד הספקתי לראות במראה את שברי הפולי של האלטרנטור מתגלגלים להם על הכביש.

יצאתי מהרכב אל הגשם כדי להעיף מהכביש את שברי הפולי שחלילה לא יפגעו במישהו ורצתי חזרה לרכב לעשות הערכת מצב.

הרכב תקוע 100 מ' מהבית של הבחורה, מצד אחד זו תקלה מבאסת ולך תמתין עכשיו לגרר ב-23:00 בלילה בגשם, מצד שני הרגיש לי די lame להתקשר לבחורה ולהגיד לה שנתקעתי 100 מ' מהבית כי זה עלול להשמע כמו "סתם לא בא לי דרינק, מתאים לי ל**ן אותך".

בקיצור, החלטתי שאני לא ממתין לגרר, התקשרתי לבחורה וסיפרתי לה על הפאדיחה, ישר הזמינה אותי אליה.

הפעלתי אורות מצוקה וכעבור שעה כבר אכלנו את מה שהזמנו בטלפון, כמה דרינקים ומשם אתם כבר מבינים לאן זה הלך.

התעוררתי ב-7 בבוקר והזמנתי גרר, הוא הגיע כעבור איזה שעה וקצת, פגשתי את הגרריסט והנחתי אותו לאיזה מוסך לנסוע, שחררתי אותו לדרכו והלכתי 10 דקות אל מקום העבודה שלי בבורסה בר"ג.

מרפי בא לי בטוב באותו לילה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

zvit כתב תחזוקת מנע ולא תחזוקת שבר, בלי התקמצנות על טיפולים תקופתיים - עושים פלאות למזל

:smile:

מנסיון. גם מרחיקה את מרפי.

בעל תפקיד בכיר בחברה

רוכש עבורי אודי 80 1.8 דגם SC שנת ייצור 1984 דנדשה

בא לקבל את הרכב, מקבל הסבר ואזהרה, הבלמים צריכים להשתפשף קצת , לכן שמור מרחק והימנע מבלימת חירום

עולה הביתה

הבת סיימה חוג ,שעת ערב מאוחרת צריך למהר להביאה הביתה.

נוסע , לפני רכב נהוג בידי אישה , ( הגילוי בדיעבד ) הרמזור בקושי מריח צהוב , אין בעיה לעבור, אני שם גז , היא בולמת , אני אחריה, והרכב בקושי בולם, ניסיון התחמקות

נכנס ברכבה בעוצמה עם הפינה הימנית הקדמית.

זורק לה את כרטיס הביקור שלי שתתקשר מחר מושך את הכנף קצת החוצה וממשיך מדדה לקחת את הבת.

למחרת מגיע למשרד, בעל הבית מתפלץ

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

הרכב של העבודה - קפצתי בתוך העיר לדואר ולקנות דיסקים לצריבה (כן, בטכנאות מחשבים עדיין משתמשים בזה),

מטייל בעיר והכול בסדר, באותו יום הרכב היה צריך להגיע לנתב"ג לקחת משלוח של חלקים שהגיעו מחו"ל.

מגיע לרכב - לא מניע, אין סטרטר. מצלצל לבוס, אמר שיגיע, ניסו להטעין את המצבר ולא עזר, רק הנעה בדרדור הועילה לרכב. בסוף הנסיעה בוצעה בסופרב 2.0TSI של הבוס. :twisted:

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הסיפור על דוד השמש שנפל על הסובארו - !!!

למרפי היה נסיון נוסף לדפוק אותי, לבסוף יצא מזה משהו טוב.

מרפי בא לי בטוב באותו לילה.

זוג הגיע למלון

הפקיד מזהיר את הבעל שג'ק הזריז מתאכסן שם ושישמור על אישתו,

כי שנייה של חוסר תשומת לב וג'ק הזריז יתקע לה

הבעל נזהר ואחרי שהם שוכבים הוא מחליט להישאר 'בפנים' ליתר בטחון בלילה

מסתובב שנייה לכבות את האור ומכניס חזרה

קם בבוקר ומגלה שכל הלילה הוא היה בתחת של ג'ק הזריז.

The first one to get angry loses

פורסם

לפני שנתיים וחצי לערך,

בוקר יום שישי, אני שוטף את הבית כשמהחלון אני שומע צפצוף ממושך בלתי פוסק של צופר רכב.

אני ממשיך לשטוף את הבית ולנקות מבלי לחשוד שהצופר הזה שייך לאוטו שלי(אז זה היה אפלאוז 1997)

לאחר רבע שעה מגיע בחור מהשכונה שבמקרה ידע שהאוטו שלי. הוא מתקתק בדלת ומודיע לי שכדאי לי למהר לחניה כי כבר בעלי העסקים שם עצבנים והצופר הזה משגע אותם.

טסתי לאוטו במהירות ואני רואה מכסה מנוע פתוח, דלת נהג פתוחה ובעל העסק והפועל שלו רוכנים לי על האוטו במטרה לנתק מצבר

בלי להתבלבל רצתי להגה לחצתי על הצופר והכל השתחרר.

לא ידעתי שזה יפתור - פשוט זה היה נשמע לי הכי הגיוני :-)

לא ממש רציתי להתעסק עם בעל העסק וספגתי ממנו כמה קללות (עבריין)

סוף טוב הכל טוב

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

יציאה לצימר בצפון עם חברים, לקראת סוף כביש שש חום מנוע קצת עולה מכבים את הרכב ועוצרים בצד מגלים שחסר קצת מים, מוסיפים מים (ירוקים כמובן) באים להניע את הרכב ו..רעש של גלגלי שיניים נטחנים, פותחים מכסה מנוע ומגלים שהברגים של הסטרטר משוחררים !!.

למזלנו היה לנו סט בוקסות ומברגה .

פורסם

נזכרתי בעוד אחת רעה, רעה ביותר אפשר לומר:

חורף 2013 יצא בדיוק ההוביט השני לקולנוע, הזמנתי כרטיס ל YES PLANET עם חבר להקרנה עמוסה שנפלה בדיוק על דצמבר, יום חמישי בערב, כשבמקרה גם יצא היום הכי קר בשנה עם סופות ברד שלג וכל שאר הבלאגן + 0 מעלות.

חבר הציע לאסוף אותי עם הרנו קליאו 94 שלו, הסכמתי ברוב טיפשותי (במקום לבוא עם הרכב שלי).

בדיוק בכביש בכניסה דבילים מהעירייה החליטו יום או יומיים לפני להשאיר חור ענקי בכביש שלא תוקן, שרואים רק כאשר אתה מגיע מהרמזור על 50-60 קמ"ש, יצא ככה שעלינו על הבור עם הרנו כמו עוד עשרות אחרים, וכשהגענו לחנייה החבר אומר לי שהוא מרגיש הגה קצת קשה.

לא חשבתי על מה שזה אומר - זרקתי לו "בטח הלך הגה כוח" (אם יש אחד כזה ברכב הזה, אפילו מזגן אין!)

הגענו רטובים כמו סחבה בשטיפה מרוקאית, איחרנו לסרט ב 20 דק' אחרי הכתוביות ובנוסף כשהסרט נגמר (בשעה 2 וחצי לפנות בוקר) הגענו לרכב, התחלנו בנסיעה כשההגה מושך כל מטר ימינה ויש קפיצה, יצאנו מהחניה ובדיוק בעליה לקראת הרמזור שמתחלף כל שניה ביציאה מהקולנוע עלינו על זה שיש פאנצ'ר, ניסינו במשך חצי שעה לדרדר אחורנית כי אין איפה לעשות פרסה.

עד שכל הרכבים עברו הצלחנו לבסוף בשעה 3 להגיע חזרה לחניה! (לא להוסיף את האדים ברכב כי אין מזגן ולא רואים כלום בחלונות)

0 מעלות מבול וברד בחוץ ואנחנו מוצאים את עצמנו מנסים להחליף גלגל במשך חצי שעה כדי לגלות שהברגים של הגרוטאה הזו אכולים, הלכו הידיים מכאבים ומהקור כבר לא הרגשתי אצבעות.

אמרתי לחבר - תעזוב את הגרוטאה הזו כאן אנחנו מזמינים מונית.

10 חברות שהתקשרנו אליהם בראשל"צ ואף אחת לא מוכנה לשלוח מוניות ליס פלאנט בגלל מזג האוויר!

החבר כבר אומר - "עזוב בוא נישן ברכב", מה לישון?! אני רטוב כמו סחבה

סחבק לא מוותר - טלפון לנהג מונית נוסף ועוד לפני שהוא הספיק לדבר ולומר לי "לא" - יריתי עליו מכל עבר תוך כדי בכי שאנחנו תקועים בלי דרך לחזור לבית :-( - זה עבד, לבחור היה לב טוב אז הוא הסכים להגיע - ישועה.

בשעה 05:00 דרכתי בבית, רטוב מלא בבוץ מהג'אנט ברזל שהשאיר עלי חלודה.

למחרת אגב הגענו עם עוד ח'ברה כדי לפתוח את הברגים ולהחליף גלגל, גם זה לקח שעה של עבודה.

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...