Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3979 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אודה מאוד לעזרתכם.

חתמתי ערבות להלוואה, וכעת קיבלתי בדואר לא רשום כתב תביעה מב"כ של הבנק בו נתנה ההלוואה.

סך ההלוואה שנתנה הינו 100.

יתרת ההלוואה בתנאי שהלווה היה עומד בתשלומיה הינו 40.

אני נתבע ע"ס 60 בצירוף הריביות וההוצאות (עו"ד, אולי משרד חקירות וכו').

למיטב ידיעתי, אני לא חייב לכל הסכום וגם לא להוצאות והריביות שמתווספות.

אני חייב רק ליתרת ההלוואה, ההוצאות והריביות, מהרגע בו הודיעו לי בדואר רשוםץ

האם זה נכון?

נראה לי שזה סעיף הגנה על ערב על מנת לאפשר לו באופן הוגן לצמצם את הנזק, ולכן הבנק הוא זה שהתרשל למעשה בכך שלא הודיעו לי בדואר רשום כבר ברגע בו תשלומי ההלוואה לא נפרעו ע"י הלווהץ

אם אטען בכתב הגנה שלא הודיעו לי, ורק כעת קיבלתי מכתב שאינו רשום, אוכל לדרוש לפרוע רק את יתרת תשלומי ההלוואה (ע"ס 40) ולא את כל החוב המנופח?

אודה מאוד לעזרתכם חברים, זה לא סכום בלתי אפשרי אך זה כסף שיפגע לי בחסכונות עבור אנשים יקרים לי.

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

אני לא מבין למה אתה מבזבז זמן ולא פונה מיד לעורך דין.

חסרים הרבה פרטים כגן האם יש בטחונות להלוואה (רכב משועבד למשל או משהו בסגנון), האם אתה ערב יחיד והאם מוצו הליכי הגבייה מהחייב.

דיברת עם החייב?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

האופי שלי, רוצה ללמוד כמה שיותר, בין אם אעזר בעו"ד ובין אם לא (יש לי רקע מסוים בתחום, וחוסר אמון בעו"ד).

אין בטחונות.

אין לווה הוא נעלם (אם היה ניתן לאיתור הייתי מאתר אותו, כאמור רקע בתחום).

ערב יחיד.

לא בטוח לגבי הליכי הגבייה, יש כנגדו הוצל"פ מרובות, אך שוב אינם מאתרים אותו.

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

מההודעה שלך ניתן להבין שאת ה 40,000 אתה כן מוכן לשלם. אם זו אכן כוונתך אני מניח שבשיחה עם ב''כ הבנק תגיעו להבנות סביב הסכום הזה ללא החיובים הנוספים ובלי להגיע לבית משפט.

לא העלית כל אזכור לגבי מהות החוב והחייב שאתה ערב לגביו, עם זאת, אם זה רלוונטי, כדאי לעיין בדינים הרלוונטיים למיצוי הליכים מול ערבים לפני שאתה בוחר להסכים 'מלית ברירה כי חתמתי'.

פורסם

זה שאתה ערב יחיד זו בעייה כי אז למיטב ידיעתי (ואני לא עו"ד) אתה ערב לא מוגן שזה אומר שלא חייבים למצות את ההליכים עם החייב לפני הפנייה אליך.

לגבי למה חתמת לאדם כזה אני לא אכנס ואני מניח שהיום לא הייתי חותם אם אדם כזה היה בא אליך אבל עד כמה שאתה לא מאמין לעורכי דין (ואני מאמין להם עוד פחות ממך) לך לשמוע מה יש להם להגיד לפני שאתה בכלל יוצר קשר עם הבנק.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

אני דווקא מבין שאני כן מוגן כערב יחיד, אלא אם יש סעיפים חריגים שאני מפספס.

אני לא שותף, מדובר בבן משפחה מקרבה ראשונה ששיקר לי על מטרות ההלוואה.

אך כאמור אם היה ניתן לאתרו הייתי מצליח (רקע מקצועי שלי) ולכן אני ניגש בגישה של החוב אבוד מהלווה.

עו"ד כנראה יהיה כבר פניתי לקבועה שלי, אני פשוט לא ניגש למערכה בלי מודיעין - ולעתים אפילו תשובות כמו כאן מספקות המון.

עריכה אחרונה על ידי Moonlight Theory

פורסם
האופי שלי, רוצה ללמוד כמה שיותר, בין אם אעזר בעו"ד ובין אם לא (יש לי רקע מסוים בתחום, וחוסר אמון בעו"ד)

האופי שלך זה ללמוד מזרים באינטרנט במקום מאיש מקצוע?

איזה מין אופי זה, של אחד שאוהב לשלם הלוואות שהוא לא לקח?!

לך לעו"ד.

זה קודם כל.

תלמד איפה אתה עומד מבחינת החוק.

אח"כ תבוא עם המידע הטכני הרלוונטי, ואולי תוכל לשמוע פה עצות מתוך ניסיון של אנשים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

איך נתחיל להשיב לתגובה כזו, אוקיי, פניתי לעורכת הדין שלי.

כן, אנשים זרים באינטרנט, נשמע כמו ילד בצאט עם אביב גפן ממש.

לעתים התגובות בפורומים בהחלט נותנות מידע מועיל, במקרה הכי גרוע אני אקבל תגובות שכנראה לא יועילו, במקרה הטוב יהיו פה משתמשים שיוכלו להגיב תוכן מועיל.

אה ולגבי ניתוח האופי, כן יש לי נטייה להאמין שמידע רלוונטי לפני פעולה וצמצום אפשרויות.

פורסם

אני חוזר, קודם כל הולכים לעו"ד כדי לקבל מידע בסיסי, באופן מסודר, בשביל להבין את המצב ברמה העקרונית.

למשל, מה מצבך החוקי כערב יחיד.

אחרי כך שווה לחפש ניסיון אישי מאנשים, שייתן לך אולי דברים לחשוב ולעשות "מחוץ לקופסא".

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני פחות מקובע על סדרי פעולה במקרה הזה, סה"כ נודע לי על התביעה לפני כמה שעות וסופ"ש אחד לא יטרוף את הקלפים אלא רק יתכן שיוסיף לי מידע, אבל מקבל שזו דעתך

פורסם

אני דווקא מסכים שמידע בסיסי ניתן לדלות באינטרנט. אין כל רע בלחפש מקרים דומים או להכיר מה אומרים החוקים פחות או יותר, ולו רק כדי להגיע לפגישה או לשיחה עם עו"ד כשאתה מוכן ויש לך ידע כלשהו בנוגע לעניין.

פורסם

יש ערב מוגן = אתה לא

יש ערב יחיד = אתה כן

סביר שחלק נכבד מההפרש בין 40 ל 60 לא צריך ליפול עליך.

העבר סופ"ש נעים בקריאת החוק והמסמכים שקיבלת בזמנו מהבנק ועכשיו, כהכנה לקראת הפגישה שלך עם עו"ד

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני לא מבין גדול, אבל אני יודע שמאז ששונו החוקים שמגנים על הערבים, הבנקים מגדירים ערב כ"לווה נוסף".

חשוב לבדוק אם אתה חתום כערב, או לווה נוסף. יש לזה משמעות רבה, מבחינת החוק.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...