Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3946 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני אעזור לכם במקום פות"ש. מצאתי דרך גוגל:

רוצים לראות את האקזמפלר שלו, כאן לא מדובר בפח I25 מליסינג.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

תתחדש, כשהפאביה דיזל שלי תסיים את הקריירה איתי, אני גם מתכנן על מונית "לשעבר" דיזל.

אגב, מעניין אותי לדעת איזה תוסף שמת לדיזל?

פורסם

תתחדש.

אז איפה אתם מטפלים ? אני במוסך רם בת"א אבל לא נראה לי כי הם מטפלים בדגמי הדיזל.

איפה אפשר להוריד STAR ולקנות כבל ? אפשר למצוא גירסאות שונות ברשת אבל במחשבה שנייה זה נטול תוחלת. את רוב הפרמטרים הרגילים ניתן לקרוא עם "טורק" ומתאם ב 5$ ואם צריך למחוק תקלות אחרי תיקונן וכו' אז עדיף שמוסך יבצע זאת.

איך מנקים את ה DPF ?

מה לבדוק ולטפל כתחזוקה מונעת ?

המלצות על אתרים בחול ( פורומים )! http://mbworld.org

המלצות על אתריי קניות ? סתם להיות מוכן ליום שחור ! עזוב, לך לפרוקיות אם תצטרך משהו. השילוח וההכנסה לארץ הוא סיוט.

שני דברים. מה מצב הפנים של הרכב אחרי כל כך הרבה נוסעים? היה כדאי לרשום סקירה על התנהגות הרכב (ביצועים, ניהוג וכו').

פורסם

שמח שהשרשור שלי (הנעול) שלי עדיין עוזר לאנשים.

תתחדש! הרכב נראה מצויין!

לשאלותיך:

אני מטפל במוסך שנמצא בטירה (בני דודים), הוא קורא לעצמו מוסך הכוכב, נמצא ליד צומת כוכב יאיר, מטפל אך ורק במרצדס.

היתרון זה כמובן המחירים, כל החלפים שלו מקוריים או תחליפיים תואמי מקור ויש לו את כל המכשור המתאים לרכבי מרצדס שזה מאוד חשוב, החסרון זה שאין תיעוד מסודר. טיפול גדול לצורך העניין עולה אצלו 800-1000 . טיפול קטן 250-350.

להוריד סטאר ולהתחבר למחשב? אני לא שמעתי על זה, אך ורק במוסכים. אבל אם אתה יודע משהו אחר אשמח לדעת גם.

הDPF - בעקרון הוא מתנקה כל כמה מאות ק"מ בעצמו, ובשביל שזה יקרה צריך לבצע נסיעה בכביש מהיר למשך 20-30 דקות.

יש גם אפשרות להתחבר למחשב סטאר ולבצע ניקיון בכפייה, התהליך אורך גם 20-30 דקות.

אני בכלל הייתי ממליץ לבטל את ה DPF, הייתי עושה את זה אצלי ממזמן אבל ישנה בעייתיות להתחבר למחשב הרכב אצלי.

ביטול DPF כרוך בהוצאה פיזית של המסנן, ועדכון תוכנה בהתאם שתדע להתעלם מההתראה.

לגבי טיפול ותחזוקה מונעת, תוסף כל 10-15K עושה את העבודה, מעבר לכך ממליץ בחום להחליף את הפילטר נייר לפילטר של K&N. אצלי לפחות זה היה ממש מורגש.

אתרים בחול - יש כמה אתרים, העיקרי הוא MB world

אתרי קניות - אני אישית קניתי מאיביי כל מה שהייתי צריך, אני מדבר עם חלפים קוסמטיים בעיקר.

לגבי חלפים מכניים - במוסך שבו אני מטפל המחירים כמעט זהים למחירים באתרים בחול, וזה עוד כולל התקנה.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

תתחדש!

עברתי תהליך דומה לפני כשנתיים בנובמבר 2013: רכשתי מנהג מונית E-CLASS E200 שנת 2008 עם 440,000 ק"מ. את הרכב בדקתי במוסך מרצדס (מוסך נעים ביפו). רשימת הפאקים (על חלקם למדתי כבר מהנהג) שקיבלתי לא הייתה גדולה וכללה מדחס מזגן ששופץ בשטחים (יש נהגים שמסכנים את החיים שלהם בשביל לחסוך בכסף..) ושהמוסכניק טען שלא יחזיק מעמד (והוא צדק..), משאבת הגה שהפולי שלה סדוק ויכול לקרוע את רצועת המנוע. מעבר לזה היו בריחות באזור המזרקים, תופעה ידועה בדגם (השייבות שחוקות)

סיכמתי עם הנהג מחיר של 60,000 ש"ח כולל מע"מ ומיסים, והוא מטפל בכל התהליך (מקריאת התיאור שלך, אני כל כך שמח שלא הייתי חלק מזה...) ועוד 1,000 ש"ח לסוחר רכב שתיווך (עוז, מומלץ בחום)

ביום הראשון לקבלת הרכב ניגשתי בהמלצתו של עוז למוסך סלים (מוסך "10") בתל אביב (אחיו של נעים שאצלו בדקתי) לבצע טיפול במזרקים: החלפת שייבות, ניקוי יסודי של אזור המסילה מכל סימני הפיח שהצטבר כתוצאה מהדיזל שברח. נסעתי לעבודה מרוצה עד הגג במרצדס החדשה שלי.. בדרך חזרה אני שומע רעש ובמראה מתגלה ענן עשן שחור וגדול, אני מייד עוצר את הרכב בצד, פותח מכסה מנוע ומגלה שאחד מהמזרקים עף מראש המנוע. האוטו על גרר ואני למחרת בבוקר במוסך מתייצב. המוסכניק מטפל ברכב (חשוב לדעת כשקונים מרצדס: אתה נמצא תמיד במאבק מתמיד עם נהגי מוניות שתמיד הזמן שלהם יקר יותר משלך - גם אם אתה ממנכ"ל חברת הייטק, והמוסכניק גם מסכים איתם..) ואני יוצא לדרכי. מאז מספר פעמים טיפלתי בהחלפת שייבות במזרקים כאשר לפני חודשיים נתקעתי בצפון עם אותו מזרק שעף רק שהפעם הוא גרם נזק למכסה השסתומים והפעם הנזק היה 3,900 ש"ח. המוסך לא היה מוכן לשאת באשמה וטען שלאחר יותר משנה וחצי אין לו אחריות.

כמה עלה לי להחזיק את האוטו עד עכשיו?

עשיתי ב-22 חודשים שהרכב אצלי כ-40,000 ק"מ.

על טיפולים שילמתי כ-6,000 ש"ח שכללו גם החלפת 4 הברקסים, תושבות מנוע וגיר, אטמי אגן שמן גיר ועוד. חלק במוסך נעים וחלק במוסך אימן שבטירה.

4 צמיגים עלו לי 1,200 ש"ח

את המדחס נאלצתי בסוף להחליף - 3,000 ש"ח

כמו כן הניקוי הראשוני של המזרקים - 900 ש"ח והנזק שנגרם בפעם השניה - 3,900 ש"ח

בנוסף, בסעיף המותרות והנוחות:

החלפתי את מערכת הסטריאו במערכת שנראית מקורית עם מסך מגע, אנדרואיד ודיבורית - 2,400 ש"ח

מגבר + סאבוופר - 1,700 ש"ח

את הפנסים החלפתי לחדשים ושקופים שפשוט מקפיצים את מראה הרכב בשלוש שנים לפחות - 1,800 ש"ח.

החלפתי את הריפוד במושבים בריפוד עור (אמיתי) מקדימה, וכיסיתי בריפודי דמוי עור את המושבים האחוריים - בסה"כ עלה לי 2,500 ש"ח.

בסה"כ עלויות תיקונים עלו לי כ-16,000 ש"ח בכמעט שנתיים, והמותרות כ-8,200 ש"ח.

מרוצה עד הגג מהרכב (למעט פעמיים שנתקעתי וגמרתי על גרר בגלל המזרק). ביטוח עולה לי כ-4,500 ש"ח בשנה למקיף + חובה (9 מיליון) וצריכת הדלק של האוטו בתוך העיר היא 1/7 (רגל כבדה על ההגה ועבודות רכבת קלה בקו פתח תקווה - בורסת רמת גן) ומחוץ לעיר גם עשיתי 1/15. היום חזרתי מנסיעה לצפון של 363 ק"מ (צפנית לעכו, קיבוץ אילון) והצריכת דלק (נסיעה רגועה ללא פקקים אבל במהירויות גבוהות) היתה כ-1/12.

E נוח משמעותית יותר מ-C CLASS ובשום פנים לא הייתי ממליץ על E200/C200 אלא על לפחות E220/C220 - מנוע ה-136 כ"ס אנמי בשביל מכונית יוקרה... אם כבר אז כבר..

מה האוטו הבא שהייתי רוצה? E250 AVANGARD מונית לשעבר או.. אולי אפילו לבחון קניית S-CLASS מודל 2003... אפילו הS350 מגיעה עם 272 כ"ס ומומנט יפה (וצליל יפה של מנוע V6)

• תוכן חדש...