Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שדרוג DELL VOSTRO 3500 עם כונן SSD

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3992 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני מעוניין לשדרג את ה VOSTRO 3500 שלי בכונן SSD, כמה שאלות:

1. הבנתי שאפשר להוציא את צורב הדיסקים ולשים במקומו את ה SSD. עדיף לשים את ה SSD ב CADDY במקום הצורב או שעדיף לשים את ה SSD במקום הכונן המכאני ואת הכונן המכאני לשים במקום הצורב בתוך ה CADDY?

2. עבודה מסובכת? אני אוכל לעשות זאת לבד (יש לי יכולת טכנית טובה)

3. שווה בכלל לשדרג את המחשב שלי? המחשב שלי יתמוך במהירות של ה SSD? יהיה הבדל מורגש?

4. איזה CADDY אני צריך לרכוש וכמובן שיתאים בגודל? אשמח ללינק לאיביי

5. איזה דיסק SSD כדאי לקנות וכמובן שיתאים בגודל? אשמח גם ללינק

6. יש כבלים שאני צריך לרכוש כדי לחבר את הכונן?

7. במידה והוצאתי את צורב הדיסקים, אפשר לחבר אותו בצורה חיצונית ל USB או משהו דומה כדי להמשיך להשתמש בו?

תודה.

פורסם

בעקרון זה אותו חיבור לשניהם (SATA רגיל) אז אפשר לחבר גם פה וגם פה, רק לבדוק שזה מתאים. צריך לברר איך מפרקים את כונן הדיסקים, לא אמור להיות מורכב מדיי. משם זה יחסית פלאג אנד פליי.

עדיף כונן SSD עם זכרון 250 ג'יגה ומעלה, בשביל שיהיה מקום לעוד דברים חוץ מהמע"ה ותוכנות בסיסיות.

בנוגע למתאם (caddy) צריך לבדוק אם יש ייעודי לדגם (גגלו) או משהו פשוט שנותן לחבר אותו עם ברגים.

המחשב יעלה הרבה יותר מהר ולפחות מהתרשמותי מהמחשב הזקן שלי גם מגיב מהר יותר במע"ה . מצד שני היה לו ווינדוס 7 קודם והוא כבד יותר מ8.1.

פורסם

תשובה פשוטה: כן.

המהירות האדירה שאתה תקבל מהארד דיסק מבוסס SSD בהשוואה הארד דיסק רגיל היא משהוא שמאוד כדאי להשקיע בו.

8)
פורסם
שלום לכולם.

1. הבנתי שאפשר להוציא את צורב הדיסקים ולשים במקומו את ה SSD. עדיף לשים את ה SSD ב CADDY במקום הצורב או שעדיף לשים את ה SSD במקום הכונן המכאני ואת הכונן המכאני לשים במקום הצורב בתוך ה CADDY?

את ה SSD במקום הרגיל ואת המכאני במקום ה ODD (כונן אופטי - OPTICAL DISC DRIVE), למה? כי הממשק בו הצורב עובד הוא ATAPI ברוב המקרים ואומנם החיבור הינו SATA אבל הבקר משתמש בבקר ATAPI TO SATA BRIDGE מה שאומר צניחת ביצועים גדולה מאד לכונן ה SSD

לא, כן

3. שווה בכלל לשדרג את המחשב שלי? המחשב שלי יתמוך במהירות של ה SSD? יהיה הבדל מורגש?

כן, SSD זה השיפור הטוב ביותר שניתן לעשות לכל מחשב, גם אם יחובר לממשק SATA 2, למרות שכמובן שעדיף SATA 3. ניתן לבדוק איזה בקר יש לך במחשב באמצעות תוכנה כמו HWINFO ולהסתכל באזור ה DRIVES, להורדה מכאן

CADDY שיתאים לגובה הכונן במחשב שלך, בצע חיפוש ב EBAY לפי דגם המחשב שלך, או שתפנה אלי, אני מוכר כאלה, אמנם לא במחיר של EBAY, אבל בזמינות מיידית ברוב המקרים

כל דיסק SSD בגודל 2.5" מתאים להחליף את הכונן הקשיח במחשב שלך, יש הרבה חברות וההבדל מתבטא בביצועים - מהירויות כתיבה/קריאה, אורך חיים ושנות אחריות. אני אישית עובד הרבה וממליץ על כונני INTEL ו SAMSUNG

לא

7. במידה והוצאתי את צורב הדיסקים, אפשר לחבר אותו בצורה חיצונית ל USB או משהו דומה כדי להמשיך להשתמש בו?

כן, ע"י רכישת קופסא חיצונית עבורו, גם נמצא באיביי

תודה.

תשובות בכחול

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם (נערך)
שלום לכולם.

תודה

לא, כן

תודה

כן, SSD זה השיפור הטוב ביותר שניתן לעשות לכל מחשב, גם אם יחובר לממשק SATA 2, למרות שכמובן שעדיף SATA 3. ניתן לבדוק איזה בקר יש לך במחשב באמצעות תוכנה כמו HWINFO ולהסתכל באזור ה DRIVES, להורדה מכאן

תודה.

CADDY שיתאים לגובה הכונן במחשב שלך, בצע חיפוש ב EBAY לפי דגם המחשב שלך, או שתפנה אלי, אני מוכר כאלה, אמנם לא במחיר של EBAY, אבל בזמינות מיידית ברוב המקרים

נראה לי שזה מתאים, אשמח לאישור שאכן כך לפני שאני מזמין

כל דיסק SSD בגודל 2.5" מתאים להחליף את הכונן הקשיח במחשב שלך, יש הרבה חברות וההבדל מתבטא בביצועים - מהירויות כתיבה/קריאה, אורך חיים ושנות אחריות. אני אישית עובד הרבה וממליץ על כונני INTEL ו SAMSUNG

קראתי קצת ב HWZONE, ראיתי המלצות על Crucial BX100 250GB. בארץ הוא עולה כ 500, יש אופציות לרכישה זולה יותר? בדקתי באיביי, בערך אותו מחיר.

לא

איך הפעולה מתבצעת פיזית? אני מחבר את הכבלים הקיימים לדיסקים?

כן, ע"י רכישת קופסא חיצונית עבורו, גם נמצא באיביי

ראיתי את זה באיביי, האם זו הקופסא המתאימה?

תודה.

התשובות שלי באדום.

שאלה נוספת:

כדי לשמור על דיסק ה SSD, יש פעולות או פיצ'רים שצריך להפעיל או להוריד במערכת ההפעלה? למשל יש פיצ'ר שנקרא TRIM אם אני לא טועה, צריך להפעיל אותו? אני עם ווינדוס 10.

תודה רבה על כל העזרה.

עריכה אחרונה על ידי adidas1

פורסם (נערך)

כן, 250GB יספיקו, כונן ה SSD מתוכנן להיות רק בשביל מערכת ההפעלה. הסאמסונג עולה כ 100 ש"ח יותר מה CRUCIAL באמזון. קראתי קצת ביקורות והסאמסונג באמת מקבל חוות דעת טובות. עוד דעות מה עדיף? תוספת של 100 ש"ח יתרום לי במשהו למהירות כתיבה/קריאה, אמינות הכונן או אורח חיים?

עריכה אחרונה על ידי adidas1

פורסם (נערך)

http://www.ebay.com/itm/2nd-SATA-HDD-SSD-Hard-Drive-Caddy-for-Dell-Vostro-1220-3400-3450-3500-3700-3750-/221236211038?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3382b4ad5e

קנה כזה,

שים בו את הדיסק המקורי ואת ה SSD שים במקום הדיסק המקורי ותתקין את מערכת ההפעלה עליו

קנה 240 גיגה ומעלה

מחירים בחו"ל מבסביבות 300 שקל (בארץ 120 גיגה במחיר הזה)

למשל

http://www.ebay.com/itm/OCZ-ARC-100-SERIES-240GB-2-5-SATA-III-Solid-State-Drive-ARC100-25SAT3-240G-/291520970310?hash=item43e000fe46

או כזה

http://www.ebay.com/itm/BRAND-NEW-Silicon-Power-Velox-V60-2-5-SSD-Solid-State-Hard-Drive-240GB-GB-/321646969497?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4ae3a74299

או

http://www.ebay.com/itm/Original-Kinstong-Brand-New-SSD-Solid-State-Drive-SV300S37A-240GB-SATA3-2-5-/321779212273?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4aeb891ff1

או כזה שהוא דגם חדש

http://www.ebay.com/itm/Samsung-250GB-250G-SSD-850-EVO-2-5-SATA-III-3-Solid-State-Drive-6Gb-s-3D-V-NAND-/311154075708?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item48723a683c

אין לך מה לחפש את הטופ כי זה לא ישפיע עלייך הרבה אבל !! לא לקנות דיסק ללא שם

עריכה אחרונה על ידי kobi_g

קובי

:-)

פורסם

חברים, תודה רבה על התשובות, הנה סל הקניות שלי, אשמח אם תגידו לי שאלו באמת הדברים שאני צריך ושהכל בסדר:

1. Samsung SSD 250GB EVO 850 - מחיר 380 ש"ח

2. Caddy להכניס אליו את הדיסק הקשיח - מחיר 45 ש"ח

3. קופסא חיצונית שאליה אכניס את הצורב שהוצאתי - מחיר 20 ש"ח

פורסם

ה TRIM מופעל אוטומטי במערכות הפעלה מתקדמות,

Godspeed.

פורסם

תודה, כמה שאלות נוספות. לפני התקנת מערכת ההפעלה על ה SSD אני צריך להגדיר בביוס AHCI, נכון? איך צריך לפרמט את ה SSD? כ NTFS?

פורסם

הוא כבר AHCI, אתה לא נוגע בSSD, התקנת מערכת ההפעלה תפרמט אותו.

• תוכן חדש...