Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4012 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

על פי הכתבה בלבד ההאשמות מחולקות לכמה נושאים

האחד הצהירו שקנו מחברה X שהיא משווק מורשה ולכן כשר לרכוש ממנה ובעצם רכשו מחברה Y שהיא רק דילר שממנו אסור לרכוש

הצהירו על מחירי רכישה נמוכים יותר מאשר בפועל וכך הפחיתו את המיסים ביבוא עבירות לפי פקודת המכס וחוק מע"מ

פועל יוצא מכך אבל ... שאת ההפרש בין העלות האמיתית לבין המוצהרת היה צורך להבריח למוכר ולכן מואשמים גם על פי החוק להלבנת הון.

וכאשר אתה משלם חלק בשחור אתה גם מוכר חלק בשחור וכאן יש עבירות על חוקי מס ההכנסה ומע"מ. ( זו תוספת שלי )

בקיצור משעמם לא יהיה להם!!

ואם התחלת הסיפור נובעת מהלשנות של המתחרים , מזה חיים הרשויות בתחומים רבים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חוקי המס פתלתלים הם, יש הרבה פרשנויות סותרות והרבה שטח אפור. אני לא בקיא במיוחד בנושא, אך למשל האם הובלה יבשתית של הרכב בתוך ארצות הברית היא חלק ממחיר הרכב לצרכי מס? העיתונים אוהבים לתת כותרות בומבסטיות, אך ייתכן בהחלט ומדובר על פרשנות סותרת לחוקי המס או תחום אפור כלשהו כדוגמת מה שרשמתי.

לעיתים מישהו צועד בשטח יותר מדי אפור, ולעיתים יש גם תיקים שמגיעים לבית משפט בתרועה רמה ומסתיימים לבסוף בקול ענות חלושה.

פורסם

סעיף 133 מתוך פקודת המכס

התוספות למחיר העסקה לעניין קביעת ערך העסקה

133. (א) לצורך קביעת ערך העסקה כאמור בסעיף 132, ייווספו למחיר העסקה אך ורק ההוצאות והסכומים המפורטים להלן, אם אינם כלולים בו מלכתחילה, כשהם מחושבים על יסוד נתונים אובייקטיביים הניתן לאומדן –

(1) ההוצאות ששילם הקונה או שעליו לשלמן הקשורות בקניית הטובין כלהלן –

(א) עמלות ודמי תיווך למעט עמלות קניה; לעניין זה, "עמלות קניה" – תשלומים שמשלם היבואן לסוכנו תמורת שירותי הייצוג בקניית הטובין שהסוכן מעניק לו בחוץ לארץ;

(ב) עלות כלי הקיבול הנחשבים לעניין המכס כחלק בלתי נפרד מהטובין;

(ג) עלות האריזה לרבות עלות העבודה ועלות חומרי האריזה;

(2) הערך היחסי של השירותים ואמצעי הייצור המפורטים להלן, שסיפק היבואן, במישרין או בעקיפין, ללא תמורה או במחיר מוזל, בקשר לייצורם ולמכירתם לייצוא של הטובין –

(א) חומרים, מרכיבים, חלקים ופריטים דומים, הכלולים בטובין;

(ב) כלים, תבניות ופריטים דומים, ששימשו בייצור הטובין;

(ג) חומרים שנצרכו והתכלו בייצור הטובין;

(ד) הנדסה, פיתוח, עבודת אמנות, עבודת עיצוב תכניות וסקיצות, שנעשו מחוץ לישראל, ונדרשו בייצור הטובין;

(3) תמלוגים ודמי רשיון המתייחסים לטובין, שהיבואן חייב בתשלומם, במישרין או בעקיפין, כתנאי למכירת הטובין  בישראל על ידו;

(4) ערכו של כל חלק שניתן ליחסו למוכר, במישרין או בעקיפין, בתקבולים הצפויים מכל מכירה של הטובין או משימוש בהם, שבוצעו לאחר מכירתם לייצוא לישראל;

(5) העלויות שלהלן הכרוכות בהבאת הטובין לנמל הייבוא או למקום הייבוא –

(א) עלות ההובלה של הטובין לנמל הייבוא או למקום הייבוא, למעט עלויות כאמור שנגרמו עקב נסיבות מיוחדות שאין ליבואן שליטה עליהן והמנהל קבע שאין לכלול אותן בערך העסקה; המנהל רשאי לקבוע כללים ותנאים לענין זה, לרבות סוגי טובין, סוגי הובלות  ושירותים אחרים;

(ב) תשלומים עבור טעינה, פריקה וטיפול, הקשורים בהובלת הטובין לנמל הייבוא או למקום הייבוא, ובכלל זה אגרות סבלות, אגרות סוורות ואגרות רציף;

(ג) עלות הביטוח.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
אני מסכים איתך בכל מילה, רק שיש הבדל בין פרשנות של מיסים או מיסוי יצירתי שנמצא על הגבול בין שחור ולבן לבין הונאה גרידא.

אם אתה קונה בחול ב X ומצהיר שקנית את זה ב X פחות 20% ע"י חשבוניות פיקטיביות (חלק מהחשדות), אז אין פה פרשנות, יש פה הונאה.

אני ממש מתקשה להבין מנכ"ל של חברה ציבורית שיעשה כזה דבר, אבל אני מכיר סיפורים יותר גרועים בהרבה על יבואני רכב מבוססים וציבוריים, אז לא אפול מהכסא אם זה אכן המקרה.

אבל לא הייתי ממהר לקבוע שמה שכתוב ב-Ynet זו האמת, כל האמת ורק האמת...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אני מסכים איתך בכל מילה, רק שיש הבדל בין פרשנות של מיסים או מיסוי יצירתי שנמצא על הגבול בין שחור ולבן לבין הונאה גרידא.

אם אתה קונה בחול ב X ומצהיר שקנית את זה ב X פחות 20% ע"י חשבוניות פיקטיביות (חלק מהחשדות), אז אין פה פרשנות, יש פה הונאה.

מתוך הכתבה:

לא כל רישום שונה בחשבונית=הונאה.

עולם המס והחשבונאות ממש לא כזה פשוט.

יש מצבים בהם אתה קונה משהו בx אבל בספרים אתה רושם בסכום אחר עקב שיטת חשבונאות שונה שלוקחת בחשבון מה אתה מהוון לעלות הנכס.

ברור שאם אתה קונה מסטיק ב2 שקלים אתה צריך שתהיה לך חשבונית על 2 שקלים.

אבל טם אתה קונה משאית מחו"ל ומייבא אותה, אמנם יש לך חשבונית מהמפעל עצמו על סך העלות הבסיסית, אבל לזה יש עלויות הובלה, התקנת אביזרים ותוספות שונות שנזקפות לעלות הרכישה בצורה שונה (כל מיני שיטות לרישום העלויות) .

אבל לא אני ולא אתה יודעים מה בדיוק קרה שם, מה נרשם ומה לא. בטח ובטח שלא נסתמך על "העובדות" שמציג ynet..

שלומי

פורסם
לא כל רישום שונה בחשבונית=הונאה.

עולם המס והחשבונאות ממש לא כזה פשוט.

יש מצבים בהם אתה קונה משהו בx אבל בספרים אתה רושם בסכום אחר עקב שיטת חשבונאות שונה שלוקחת בחשבון מה אתה מהוון לעלות הנכס.

ברור שאם אתה קונה מסטיק ב2 שקלים אתה צריך שתהיה לך חשבונית על 2 שקלים.

אבל טם אתה קונה משאית מחו"ל ומייבא אותה, אמנם יש לך חשבונית מהמפעל עצמו על סך העלות הבסיסית, אבל לזה יש עלויות הובלה, התקנת אביזרים ותוספות שונות שנזקפות לעלות הרכישה בצורה שונה (כל מיני שיטות לרישום העלויות) .

אבל לא אני ולא אתה יודעים מה בדיוק קרה שם, מה נרשם ומה לא. בטח ובטח שלא נסתמך על "העובדות" שמציג ynet..

אין קשר בין מה שכתבת בכל הקשור לרישומים חשבונאיים בספרים , למה שנחשדים בו ראשי אלבר.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
אין קשר בין מה שכתבת בכל הקשור לרישו7מים חשבונאיים בספרים , למה שנחשדים בו ראשי אלבר.

את זה נדע מקריאת כתב האישום, לא מקריאת כתבה בynet.

שלומי

פורסם

אני אחדד את מה שישה ניסה להגיד לך, אין שום קשר בין האישומים כפי שהוצגו בכתבה בטמקא לבין להטוטי המיסוי שאתה רומז להם.

פה מדובר (שוב, עפ"י הכתבה) בנוכלות והונאה, לא בלהטטנות מיסוי.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ברור בגירה, את זה הבנתי

הפואנטה שלי היא שאני לא אוהב שבונים הרים וגבעות על ידיעות שמגיעות מאתר כמו... YNET

סתם רציתי להסביר שאני מאמין שינסו לתרץ את הפערים שהיו שם בסיבות כאלה ואחרות.

אם העובדות באמת כמו שכתוב שם (או קרוב לזה), אז שיז#$%$

שלומי

פורסם
אני ממש מתקשה להבין מנכ"ל של חברה ציבורית שיעשה כזה דבר, אבל אני מכיר סיפורים יותר גרועים בהרבה על יבואני רכב מבוססים וציבוריים, אז לא אפול מהכסא אם זה אכן המקרה.

אבל לא הייתי ממהר לקבוע שמה שכתוב ב-Ynet זו האמת, כל האמת ורק האמת...

כבר נתקלתי במננהלים בכירים בחברות ציבוריות שזייפו, שיחדו וגנבו ואני לא מדבר אפילו על סבומים שלקחו לכיסם אלא לתאגיד שאותו ניהלו (חלקם אפילו לא היה בעל מניות).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כאשר המנכ"ל המכהן אומר "הכשלים התחילו עוד בתקופה שלפני תחילת כהונתי" זה בעצם הודאה בנכונות העובדות, לא?

"הטענות המועלות מתייחסות לתקופה שבה טרם נכנסתי לתפקידי כמנכ"ל החברה". כך כתב מנכ"ל אלבר אורן אלעזרא במייל ששלח לפני כמה ימים לעובדי הקבוצה, בנוגע לחקירת החברה ברשות המסים. "עם זאת, בטוחני כי גם קודמי בתפקיד נהג על פי כל הכללים והחוקים", הוסיף.

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3665128,00.html

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מה הקשר בין מה שכתבת למה שכתב המנכ"ל?!

הוא לא אמר "שהכשלים התחילו" הוא אמר שטענות המשטרה מתייחסות לתקופת קודמו, שגם הוא נהג כשורה.

איפה פה ההודאה?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...