Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4022 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני חייל משוחרר ולכן אין לי תקציב גבוה.. עד עכשיו נסעתי ברכב של ההורים אבל הגיע הזמן לקנות לעצמי רכב.

התקציב שלי עומד על 7K

חשוב לי שהרכב יהיה אמין, חסכוני ויסחוב נסיעות ארוכות..

אני חושב שמבחינת חיסכון עדיף שהרכב יהיה ידני (תקנו אותי אם אני טועה כי הידע שלי ברכבים שואף ל-0)

גלשתי קצת ביד 2 לראות רכבים בתקציב שלי וכרגע מה שהכי משך לי את העין זה רכב פיאט פונטו ספייס 1999-2003

מה אתם אומרים על הרכב הזה?

חשוב לציין שאני לא נעול על הרכב הזה ואם יש לכם הצעה טובה יותר, אשמח אם תשתפו..

בגלל שהידע שלי ברכבים שואף ל-0 אשמח גם אם תגידו לי במידה שאני הולך לראות רכב, למה צריך לשים לב?

מה השאלות שצריך לשאול וכו'..

תודה מראש.

פורסם

הפונטו אכן אופציה טובה,חיסכונית עם חלפים לא יקרים.

יונדאי גטס גם כן רכב אמין,בתקציב שלך רובם יהיו בגירסת איבזור glf שזה אומר ללא abs ועם כרית אוויר אחת,אם תצליח למצוא ברמות גימור gli/glx/gls עדיף.

פיגו 206 ידנית,נוחה מהגטס,מנוע ה 1.4 אמין.

חשוב לבדוק קודם כול שהבן אדם הוא בעל הרכב,לבדוק האם הרכב עבר טיפולים,לבדוק שהכול תקין כלומר מזגן,חלונות חשמל,שאין נורות דלוקות ולקחת אותו למוסך שיבדוק את רכב.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לעיתים מי שיש לו 7000 לרכישת רכב אין לו מספיק בשביל לתחזק את הרכב. דלק, ביטוח ותיקונים.

בדוק שיש לך את האפשרות להחזיק את הרכב, כדי שלא תמצא עצמך מבזבז אלפי שקלים על גוש ברזל.

אתה בהחלט צודק לגבי הידני. עדיף, אבל קח לתשומת לבך שברכבים שאתה מחפש ידני הוא יתרון והופך את הרכבים ליותר מבוקשים ולכן לעיתים יותר יקרים מהאוטומטיים המקבילים.

פורסם
הפונטו אכן אופציה טובה,חיסכונית עם חלפים לא יקרים.

יונדאי גטס גם כן רכב אמין,בתקציב שלך רובם יהיו בגירסת איבזור glf שזה אומר ללא abs ועם כרית אוויר אחת,אם תצליח למצוא ברמות גימור gli/glx/gls עדיף.

פיגו 206 ידנית,נוחה מהגטס,מנוע ה 1.4 אמין.

חשוב לבדוק קודם כול שהבן אדם הוא בעל הרכב,לבדוק האם הרכב עבר טיפולים,לבדוק שהכול תקין כלומר מזגן,חלונות חשמל,שאין נורות דלוקות ולקחת אותו למוסך שיבדוק את רכב.

לעיתים מי שיש לו 7000 לרכישת רכב אין לו מספיק בשביל לתחזק את הרכב. דלק, ביטוח ותיקונים.

בדוק שיש לך את האפשרות להחזיק את הרכב, כדי שלא תמצא עצמך מבזבז אלפי שקלים על גוש ברזל.

אתה בהחלט צודק לגבי הידני. עדיף, אבל קח לתשומת לבך שברכבים שאתה מחפש ידני הוא יתרון והופך את הרכבים ליותר מבוקשים ולכן לעיתים יותר יקרים מהאוטומטיים המקבילים.

תודה רבה על התגובה המהירה..

כרגע ההתלבטות שלי בין שלוש מכוניות שהן:

פיאט פונטו ספיס 99-03, פגו 206 99-03, בלנו 99-03 וכולן ידניות

ביו הפיאט לפגו לא מצאתי ככ הדבל ואין לי מושג מה ההתרונות והחסרונות שלהן.. בקשר לבלנו הבנתי שהוא גם רכב מעולה רק שלפי יד 2 השוק שלו קטן בהרבה יחסית מהפיאט והפגו..

ובקשר לתחזוקת הרכב, יש לי כסף לתחזק רכב מבחינת ביטוח, טסט ודלק אבל כמובן שעדיף שיהיה חסכוני ואמין.

פורסם

לדעתי תחסוך עוד כמה חודשים תשקיע בקנייה מאשר אחרי זה בתיקונים ותקבל רכב משנתון מתקדם יותר בטיחותי יותר וכניראה גם אמין יותר.

דוגמה קטנה, ב 25K תקבל רכב צעיר הרבה יותר כמו גראנדה פונטו מאשר רכב בן 16-17 שאתה לא יודע איך תחזקו אותו.

פורסם
לדעתי תחסוך עוד כמה חודשים תשקיע בקנייה מאשר אחרי זה בתיקונים ותקבל רכב משנתון מתקדם יותר בטיחותי יותר וכניראה גם אמין יותר.

דוגמה קטנה, ב 25K תקבל רכב צעיר הרבה יותר כמו גראנדה פונטו מאשר רכב בן 16-17 שאתה לא יודע איך תחזקו אותו.

כרגע להוציא על רכב 25K זה כבד עלי.. וגם במידה שאני אחליט לחסוך 25K על רכב אז יגידו לי לחסוך עוד קצת וככה זה בור ללא תחתית.. ולכן אני מעדיף לא להשקיע יותר מידי על רכב.. וחוץ מיזה שדיי דחוף לי לקנות רכב בחודש הקרוב כי כרגע לקחת את הרכב של ההורים שלי זה דיי בלתי אפשרי.. וקשה לי מאוד להיות בלי רכב בכלל

ואגב אני קונה רכב ב7K בכוונה לא להחזיק אותו יותר משנתיים, שלוש ואז אני כבר אשקיע בסביבות ה30

פורסם (נערך)

לאו דווקא. היום הפיג'ו 206 פלוס שנת 2011 נמכרות סביב 30K, מאמין שבחלק מהן עם מיקוח אפשר למצוא גם ב 25K.

חוץ מיזה, מה הקטע לקנות רכב ב 7K ואז להוציא עליו תיקונים עוד הרבה כסף? אני לא אומר לך את זה סתם אלא מנסיון.

אם זה התקציב שלך, חפש רכב עם היסטוריית טיפולים מלאה (קשה למצוא בתקציב הזה אבל אפשרי) שכל המכלולים בו עובדים ושיש לו טסט ארוך.

אל תתמקד בסוג הרכב אלא באיך שמרו עליו. כל מה שהמוכר אומר לך - תשתדל לאמת. לא להאמין למה שהמוכר אומר (כמו שהיו כמה בפורום הטכני שלא בדקו אם אכן הוחלפה רצועת טיימינג ואז אכלו אותה כשהרצועה ניקרעה).

אין קיצורי דרך בחיים, כדי לנסוע על רכב נורמאלי - צריך להאמץ.

אני לא אומר שזה לא אפשרי לקנות רכב ב 7K ושיהיה טוב, הרכב הראשון שלי היה לאנסר 92' שקניתי בשנת 2009 עם 144000 ק"מ שהיה אצל אישה מבוגרת שגרה בשכונה שלי, היא טיפלה רק במוסך מורשה מיצובישי וקניתי את הרכב עם טסט לשנה צמיגים חדשים מצבר חדש ואחרי טיפול גדול במוסך מורשה מיצובישי הכולל רצועת טיימינג (קניתי את הרכב מעל המחירון עקב מצבו המושלם, קסומטי פנימי ומכאני). נסעתי עם הרכב כ 40K הווא היה מצויין אבל גם אז התחילו כל מיני דברים קטנים כמו בולמים (שזה לא מעט כסף...).

אגב, כשחיפשתי רכב בתקציב הזה ראיתי גם כאלו עם ק"מ נמוך יותר, אבל לפי מצב הרכב אני פשוט בטוח שהק"מ היה מזוייף. ברכב שהיה אצלי, אותה אישה שמרה על הרכב כאילו זה הבייבי שלה, חנה בחנייה מקורה ולמרות שהיה ישן טופל רק במוסך מורשה יבואן עם כל הקבלות, אז אני לא אומר לך לחפש רכב שמטופל במורשה יבואן אבל לפחות שיהיו קבלות על הטיפולים ותברר אם צריך להחליף טיימינג שזה חשוב, אם יש לך מוסך שאתה מכיר אז תיקח לבדיקה במוסך ולא במכון בדיקה שיוציאו את הרכב שחוט.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

הפיאט נחשבות אמינות אבל נתוני המנוע לא מרשימים (10 קג"מ, כ"ס באיזור ה68, אל תתפוס אותי מהמילה זה מהזכרון). מצד שני, אני חושב שדי חסכוניות.

תעשה נסיעת ניסיון ותראה אם זה מתאים לך.

אני אישית אוהב רכב שאני לא צריך לרמוס את דוושת הגז כדי להתקדם.

אם תרצה איביזה בתקציב שלך בערך דבר איתי.

תצרוכת הדלק של איביזה בתקציב שלך בבין עירוני 1:16 (עם רגל כבדה מאוד בין מצלמות) ומשולב 1:12.

פורסם

אני אמליץ לך על 306 ידנית מטופלת.לדעתי ,היא הרבה יותר מוצלחת ואמינה מה-206 .

זוהי האירופאית היחידה שמזדקנת איכשהו בכבוד.

מצא לך רכב כזה בסביבות ה-5000 ,עם טסט ,ושמור כ-2000 ליישור קו.

בברכה

מוטי

• תוכן חדש...