Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3983 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
זאת לא הוכחה שמישהו יושב ברכב

המצלמה צילמה עבירה. זאת עובדה.

לא צריכים חניה ,מספיק עצירה או עמידה . ראו תקנה 72 לתקנות התעבורה.

לפי שיטתך כל עבירות המצלמה דינן לפח האשפה.

הרשה לי לא להסכים איתך, על אף שאישית הייתי שמח לאמץ מסקנה זו

ישה, אתה באמת משפטן?!...

כל עבירת מצלמה היא בעייתית ביסודה, זה נכון.

יש מקומות בהן העובדות ברורות יותר, וכפי שרשמתי הנסיבות נחלשות. ויש כאלה בהן הן משמעותיות, כגון רכב בו אדם ברכב.

אם לא היו נסיבות, ותמונת סטילס הייתה מתארת עבירה באופן בוליאני של אמת או שקר, לא היינו צריכים שופטים במדינה.

בברכה.

עריכה אחרונה על ידי OJetta
  • תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני משפטפטן

כיוון שבצילום אין מגע בין הנהג לבין המצלם, החוק דורש שהדו"ח יגיע בפרק זמן קצר יחסית, כדי שהנהג יזכור את נסיבות העבירה, למקרה בו יחליט להרהר / לערער על הדו"ח

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ישה גם משפטפטן וגם קלקלן :twisted:

לעצם העניין - תמונה בודדת לא יכולה להוכיח עצירה. צריך לפחות שתיים בהפרש זמן סביר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ישה גם משפטפטן וגם קלקלן :twisted:

לעצם העניין - תמונה בודדת לא יכולה להוכיח עצירה. צריך לפחות שתיים בהפרש זמן סביר.

בדוק בלי שאף אחד רואה את ההודעה מספר 1 בשרשור כאן, וספר לנו כמה תמונות אתה רואה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

מה שקורה כאשר חוזרים לשרשור בן 3 שבועות ולא מציצים שוב בדף הראשון.

מכל מקום - התמונות מעלות כמה שאלות מעניינות ומאפשרות קצת התחכמויות:

האם, למשל, התנועה מותרת בנתיב הימני (חיצים לבנים) או אסורה (קו צהוב כפול מקוטע)?

האם הנהג יכול לטעון כי רצה לעבור לנתיב האמצעי ועצר על מנת לתת זכות קדימה לרכב המצלם? כמובן שאם הנתיב הימני הוא נת"צ טענה זו תחליף את העבירה לנסיעה בנת"צ, אולי עבירה פחות חמורה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מותר לתת דו"ח גם אם הבן אדם ברכב! זה לא משנה אם האדם ברכב או לא ברכב. ברגע שאתה חוסם חניית נכה זה לא משנה שום דבר. זה שלפעמים פקחים מזיזים אותך זה אומר שהם עושים לך טובה. אף אחד מאיתנו לא צריך ביביסטיר. חסמת חניית נכה?/עמדת במקום אסור תשלם ותיקנס. אתה מודע שאתה עושה עבירה ואתה בינתיים עומד שם "עד שמישהו יבוא ויזיז אותך". כולנו מכירים את התרבות הזאת.

תעברו על החוקים ותראו שלפקח (לא רק שוטר) מותר לתת דו"ח גם אם אתה ברכב.

פורסם

טוב, אנסה להיותר ברור יותר:

גם 20 תמונות זו ראיה בעייתית, מכיוון שאין נסיבות ארוע. וגם אם יקבל את הדו"ח תוך שבוע, יהיה לאדם קושי להמציא הוכחות לאותן נסיבות, לכן ההליך קלולקל ביסודו.

כל מה שרשמתם לגבי מהות העבירה נכון, ולא חלקתי על כך בשום שלב, אילו עצר, גם עצירה זמנית בחנית נכה, זו עבירה. אופן האכיפה הוא הבעייתי. תאר לעצמך שמסיבה מסוימת, לצורך העניין נהג חדש ברכב ידני, הרכב נכבה לו, ולא מצליח להניע חזרה. בום דו"ח, והוא אפילו לא מודע לו. זה לא אכיפה, זה טרור, זה מסחטת כספים ציבורית, שמנצלת כח שניתן לצורכי אכיפת סדר ציבורי.

לא סתם עיריית ראשל"צ ביטלה את הדו"חות, זה לא מתוך אהבת ישראל, זה משום הכשלים באופן אכיפה זה, הם כנראה ינסו למצוא לכך פתרון משפטי ולהמשיך לאכוף כך.

עניין נוסף, אכיפה שלא נראית אינה אפקטיבית, מכיוון שלאכיפת סדר ציבורי יש את עניין הנראות, הנוכחות, אנשים גם מבינים שמשהו לא תקין כשהם רואים נוכחות של פקחים אוכפים תנועה. מה שנעשה במסתרים, כאילו היו איזה סקוריטטה במשטר אפל, זה רק לצרכים עשיית הון, אין בזה עניין לאכיפת סדר ציבורי, כי תמיד יגיע האדם שלא מודע לאכיפת הסתרים הזו, ויעצור לרגע לשאול מישהו על המדרכה "איפה זה סטימצקי..."

מה שיש פה זה המצאה ארצישראלית של איך להפיק מקסימום דו"חות במינימום השקעה, כאילו היו עסק כלכלי. וזה ביג לא!

פורסם

+1

נקודה נוספת: הבעיה נשארת, זאת אומרת שאם הרכב גם חוסם נתיב וגם מפריע לחניית נכים, גם לאחר שרכב הפיקוח חולף הבעיה נשארת.

אם הפקח היה ניגש ונותן דו"ח, היה במקביל מבקש מהנהג להזיז את הרכבו והנתיב היה מתפנה ולחניית הנכים הייתה מתאפשרת גישה נוחה.

פורסם

מעשה שהיה כך היה

כיוון שעברו כ 25 שנה אני לא בטוח שהכל זכור לי היטב ( זוכר כאילו זה היה היום )

בא מכיוון ראש העין ברחוב שטמפרר בפתח תקווה צריך להגיע לעירית פתח תקווה.

עוצר בצמוד למונית חונה כדי לשאול איך מגיעים.

נהג המונית מסביר אתה רואה את הרמזור 200 מטר לפנינו שם אתה צריך לפנות שמאלה , אבל...

אין שמאלה ברמזור לכן פנה ימינה ואחרי כמה עשרות מטרים תוכל לפרסס ואז כ 500 מטרים אחרי הרמזור מצד שמאל בנין העיריה.

כל התהליך לקח משהו כמו 20-30 שניות

בא להתחיל לנסוע קופץ עלי קצין משטרה, תעמוד בצד.

כותב לי דו"ח,אח"כ אני רואה שאפילו פרטי נהג לא רשם, על הפרעה לתנועה. דו"ח לתשלום למיטב הזכרון 50 ש"ח.

עיצבן אותי הדו"ח ומבקש להישפט.

ישיבת הקראה בא מחיפה, השופט חביב , אני מבין ממך שמדובר אצלך בעיניין עקרוני. אכן כבודו, בליבי שמח הנה שופט שמבין.

ישיבת הוכחות נערכת למעלה משנה לאחר האירוע.

ממתין בחוץ, והנה מגיע קצין וצורח על שוטר שישוב לידי, למה הוא לא לקח אותו לבית המשפט . השוטר מתגונן אומר לו שמע לא ראיתי אותך היום אולי ביקשת משוטר אחר. אהה נכון ממלמל הקצין.

נכנסים מסתבר שהקצין מבחוץ הוא זה שנתן לי את הדו"ח.

הקצין מתחיל בעדותו , ואומר אני זוכר את הדו"ח היטב ( כזכור הדו"ח היה לתשלום ) למה שיזכור בכלל, אני מתחיל לצחוק, השופט הרציני שואל למה אתה צוחק , מספר לו על מה שאירע בחוץ.

השופט אהממ

וממשיך הקצין , אני זוכר זאת היטב כי היה יום חם מאוד ( מועד האירוע אמצע יולי בשעה 1200 לערך )

אני פורץ בצחןק גדול נוסף , השופט שואל מה עכשיו?

אדוני אמצע יולי שעת צהריים בארץ יורד שלג בטח שהיה חם.

השופט אהממ...

חוקר את הקצין קצרות , ברור שהוא לא זוכר כלום מהדו"ח , מה שלפניו זה מה נכתב בדו"ח .

מגיע תורי להעיד מספר מה בדיוק היה, וכי לא הייתה הפרעה לתנועה כי העצירה שלי הייתה בצמוד למונית שחנתה בתוך מפרצון . מספר לו שהייתי יכול בנקל למכור לו לוקש, שהרכב נתקע/ כבה, אבל את האמת אני מספר.

השופט אההמממממ....

הכרעת דין אשם.

טיעונים לעונש

התובעת מציגה גליון הרשעות מרשים ביותר בצורה תיאטרלית כ 20 עמודי מחשב ( בנייר רציף ) והיא מרימה את ידה ונותנת לדפים ליפול , אחד אחרי השני. ומבלי לפרט מה יש בם.

השופט אהממממ....

גזר דין

קנס 250 ש"ח ( המקורי כזכור 50 ש" ).....

שלילה בפועל 60 יום

ועוד שלילה על תנאי.

נותן לי ארכה 24 שעות להפקיד את הרשיון בבית המשפט בחיפה.

מארגן עו"ד חבר, מגישים ערעור לבית המשפט המחוזי, אז היו דנים בכך בהרכב של 3 שופטים כאילו מדובר ברצח ארלוזרוב

החבר גם מזרז את הדיון וכך אחרי כ 3 שבועות הוא מתקיים

ואני בשלילה

נכנסים לאולם .

אב בית הדין ממלמל משהו לשופט מימינו שמהנהן בראשו, אותו תהליך לשופט משמאלו.

ומכריז מבלי שהצדדים פתחו את פיהם לטעון.

הרשיון יוחזר לנאשם באופן מיידי.

נדרתי אז שכף רגלי לא תדרוך יותר בבית המשפט לתעבורה , אם אין צורך בכך!!

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אולי נתחיל בהזכר בחוקי התעבורה השונים לרבות תמרורים.

אמנם בתיאוריה כולם יודעים שתמרור 433 אומר שאסור לעצור\ להחנות אבל בישראל לא מלמדים את זה מעבר לכך ולכן זה נשכח.

כנראה שאני היחיד שחושב שצריך להחמיר בסיטואציות הללו.

אין איפה לעצור? אל תעצור. בדיוק בגלל זה יש תמרור.:screwy:

הטיפשות של עיריית ראשון לציון זה שהיא מבטלת דוחות ולא באמת מייצרת אכיפה ראויה ומשמעותית כמו שהייתה מצפה.

מתחיל משיעורי הטסט שלא מלמדים נהיגה, ממשיך בטסט שפשוט לא מראה למידת נהיגה ראויה, הפלת אחריות על אותו נהג צעיר שלא לימדו אותו לנהוג בשום שלב והוא, לרוב, לא בדיוק יודע את חוקי התעבורה ונגמר באכיפה(כאילו אכיפה) נרפת של הרשות המבצעת.

נכון, אפשר להתפלפל ולהגיד ואם בלמתי כדי למנוע תאונה\ להציל את העולם אבל זה כבר לדיון אחר.

יודע שזה לא דעה פופולרית אבל ביום שתהיה כאן תרבות נהיגה ראויה, גם הפוסט הזה יחסך מכולם.

• תוכן חדש...