Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3821 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי את הרכב עם משיכה ימינה בעזיבה של ההגה והגה לא מאופס ,נוסע ישר כשהוא מעט שמאלה.

עשיתי פרונט , לא הצליחו לסדר. הצליבו צמיגים קדמיים והמשיכה פסקה, הייתי מצפה שימשוך לצד השני אם זה הגורם היחיד.

חודש אחרי, שוב הגה לא מאופס (לאותו הכיוון), וההגה מושך חזק על מהמורות. חזרתי למכון פרונט, ההסבר של בעל הבית - רואים אבק על הצמיגים, אתה משתולל עם הרכב וזה הורס את הכיוון. כיוונו מחדש חפיף בלי לבדוק עם מכשור.

עכשיו אחרי חודש, שוב הגה לא מאופס ומושך חזק על שיבושים, משיכה ימינה, שבינתיים הפסיקה אחרי הצלבה של האחוריים.

הרכב לא פגע במדרכות , וההסבר שקיבלתי לא נשמע לי סביר - הרכב לעיתים רחוקות מאוד ננהג חזק בפניות.

הסבר שחשבתי עליו , רוב הנהיגה האגרסיבית היא באיזור של כיכרות נטושים. ככה שרוב השחיקה היא בפניות לאותו הכיוון והרכב על R1R . מתקשה להאמין כי זה קורה מהר מדי ואני בטוח שרובכם לא צריכים פרונט אחרי כל כמה סיבובים בנס הרים.

מה עוד יכול לגרום לתופעה ?

פורסם (נערך)

קודם כל צריך להבדיל בין שחיקה של צמיג בצורה שגורמת לו למשוך, לבין בעיה בכיוון הגלגלים.

שחיקה חרוטית של צמיג יכולה להיגרם עקב נהיגה במתווה שציינת, וכן עקב בעיות בכיוון הגלגלים. גם אחרי שתותקן הבעיה הצורה תישאר ויש להמתין שהיא תישחק חזרה. אפשרות נוספת היא פגם בצמיג עצמו.

יציאה של כיוון הגלגלים מכיול לא אמורה להתרחש עקב נהיגה "אגרסיבית" בכביש בכל צורה, אלא רק בשל מהלומה, לאו דווקא חזקה מדי. ייתכן גם שחופש במכלול אחר גורם לכיוון הגלגלים לצאת מכיול.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

ככה זה 90 אחוז מהפנצריות/כיווני פרונט. אתה "נוסע חזק אהא" ומשפטים שכאלו...

האם אתה בולם חזק עד נעילת צמיגים? האם שאר מכלוליי הפרונט נבדקו ונמצאו תקינים?

Boris.K

פורסם (נערך)

בבלימות לא מתקרב אף פעם לABS , לא נבדקו מכלולים. איזה מכלולים יכולים להסביר את זה ?

בנוגע לפגם בצמיגים , יש איזשהי שחיקה לא סימטרית אם המשיכה הפסיקה בהצלבה ימין ושמאל , אבל אחרי ההצלבה התחיל למשוך ולעקם את ההגה לאותו הכיוון.

אגב מי שדיבר איתי היה בעל של המקום הכי נחשב באיזור, עובד בתחום בחו"ל אפילו ... התופעה לא נראת לי סבירה בכלל לפי השימוש שלי והזמן שזה קרה אבל בכל מקרה בחרתי להתייחס רק בגלל מי שאמר את זה.

הוא גם אמר שיש איזשהן גומיות שכנראה צריך להחליף כדי שהרכב ישמור על הכיוון טוב יותר, לא הצלחתי להבין איך הם נקראות , אולי מישהו יודע ?

עריכה אחרונה על ידי Shlomi111
פורסם

אהלן שלומי, תתחיל מהקל לכבד, מה לחץ האוויר שאתה ממלא? האם אתה בודק אותו לעיתים קרובות?

דבר שני - כנס למוסך נורמאלי (גבע\שיר מוטורס\שאפט) ובדוק את כל המתלה הקדמי, בולמים, קפיצים, משולשים, כל הבושינגים למיניהם.

דבר שלישי, קפוץ למכון פרונט נורמאלי מהמומלצים כאן - יש את פרונט התחייה ואת המעבדה בחולון שקראתי עליהם המלצות (לי אין נסיון איתם). אני נוהג חזק, כל הזמן, על כבישים שלפעמים האיכות שלהם בינונית מאד, הרכב לא מושך לשום כיוון, גם אחרי שנכנסתי לכמה בורות.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

פרונט זה עניין מורכב ורגיש מאוד להזנחה ובלאי. מספיק בושינג אחד גמור או קצת חופש בתפוח ויהיה קשה מאוד לעשות כיוון פרונט כמו שצריך.

גם עבר תאונתי - אפילו אם לא חמור יותר מדי - יכול להשפיע על הפרונט ועל האפשרות לכוונו בצורה אידאלית.

דבר אחרון שהייתי עושה זה בודק את לחץ האוויר. הטויו מאוד רגישים ללחצי האוויר וכדאי לעשות כמה ניסויים עד למציאת לחץ האוויר האידאלי. להתחיל מלעלות 5 PSI מעל המלצת היצרן זו לא מילה גסה בכמעט כל צמיג המיוע לביצועים ועל אחת בטויו.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)

בעייתי לי מאוד ללכת למוסכים האלה , הוצאה קרובה ל 200 ש"ח רק על הדלק, יש מכלולים מסויימים שתוכל לכוון אותי אליהם ונראה אם אפשר לבדוק בבית או להחליף בעלות סבירה בבית ?

בודק לחץ אוויר כל שבוע, ניסיתי לחצים שונים, 40 קדימה אחורה אפילו שהוביל להתנהגות חדה מאוד ואחיזה נמוכה משמעותית מ33\29 המומלצים.

איתמר בנוגע לR1R אתה בטוח בנושא של הלחץ אוויר ? אני חושב שיש להם דפנות קשיחות והאחיזה לא משתפרת בהעלאת לחץ מעבר למומלץ, אבל לא מהרבה נסיון.

עריכה אחרונה על ידי Shlomi111
פורסם

שלומי, אתה דור שני עם ג'אנטים 16?

אני על 195\50\15 נוסע 36 קדימה 33 אחורה.

איפה אתה בארץ?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מעדכן , הצמיג הימני נשחק לחלוטין ברמה שרואים את הרשת, בדופן החיצונית בלבד (השחיקה מתחילה בהדרגה מהאמצע). בדופן הפנימית החריצים בעובי מעולה. בצד שמאל שחיקה די אחידה, קצת יותר בולטת בדופן החיצונית.

TOE IN יכול להסביר שחיקה בדופן החיצונית, אבל השחיקה הייתה צריכה להיות יותר סימטרית בין צמיג ימין לשמאל. מה גם שהרכב מושך בטירוף על כל שיבוש בכביש - שזה מצביע על TOE OUT .

חשבתי על בעיה של קאמבר\קאסטר בצד ימין בלבד שהתעלמו ממנה במכון פרונט.

דיברתי עם המעבדה בחולון ונאמר לי שמנסיון על 60 קליאו ספורט רק אם אני מתקין צמיגים של GOOD YEAR או יוקהמה (בלי העדפה לדגם מסויים!) הוא יוכל לסדר את הרכב, כל השאר מושכים ימינה . לא מתייחס לזה ברצינות אבל קיבלתי רושם שגם אם הרכב לא יצא לשביעות רצוני יהיה להם תירוץ, ושבדיקה למתלים תהיה בדיקה חפיפה ביותר לנזק בולט לעין בלבד. ומנסיון עם המכון המוביל באיזור שאני גר, אני לא אחזור לשם . לא יודע כבר לאן ללכת, ואם להחליף צמיגים לפני שאני פותר את זה, או שאני סתם יהרוס אותם.

פורסם
בעייתי לי מאוד ללכת למוסכים האלה , הוצאה קרובה ל 200 ש"ח רק על הדלק, יש מכלולים מסויימים שתוכל לכוון אותי אליהם ונראה אם אפשר לבדוק בבית או להחליף בעלות סבירה בבית ?

בודק לחץ אוויר כל שבוע, ניסיתי לחצים שונים, 40 קדימה אחורה אפילו שהוביל להתנהגות חדה מאוד ואחיזה נמוכה משמעותית מ33\29 המומלצים.

איתמר בנוגע לR1R אתה בטוח בנושא של הלחץ אוויר ? אני חושב שיש להם דפנות קשיחות והאחיזה לא משתפרת בהעלאת לחץ מעבר למומלץ, אבל לא מהרבה נסיון.

מה שאתה רושם זה בעייתי, אנחנו רוצים לפתור את הבעיה ואם באיזורך אין מישהו שיכול להתעסק או לא מבין בדברים האלה אז לדעתי זה שווה את הנסיעה. הבעיה שאתה מתאר קשורה לכמה דברים בפרונט, לכן צריך ללכת למוסך שיתחיל לבדוק את כל המכלולים עד שיימצא את הבעיה.

ופתרונות של לשים צמיגים מסוג כזה או אחר בלבד, צר לי אבל למקום כזה אני לא מתקרב. כל עוד הצמיגים תקינים אין שום מניעה לסדר את התקלה כמו עם צמיגים מתוצרת LING LONG.

פורסם

פרונט ארביב מס1 בתחום,שם תימצא את הפיתרון שלך.

Honda civic eg9 manual 1995

Honda civic es1 manual 2004

הונדה הציתה את הדמיון!

היוםMX5 NC1 כי יש חוויות של פעם בחיים!

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מעדכן ,

הבעיה עדיין קיימת. החלפתי למישילין פילוט ספורט 3 ועשיתי פרונט (כמה פעמים עד לאיפוס מושלם של ההגה) - הרכב נסע מושלם.

תוך חודשיים, ההגה לא מאופס ולא מדוייק, מושך חזק מאוד על מהמורות (אני מאוד חושש לעקוף על כבישים משובשים, עזיבה של ההגה תגרום מיד לסטייה). יש לגלגלים הקדמיים טיפה חופש, ע"פ מספר בעלי מקצועי מדובר בחופש קטן וסביר שלא יסביר את זה.

מהתייעצות עם בעלי מקצוע הבכירים בדרום, קיבלתי תשובות שזה לא אפשרי , שלא יודעים , או שזה בגלל שאני "עושה דריפטים עם האוטו" . לא הצלחתי למצוא הרבה מחיפושים באינטרנט.

איזה חלקים יכולים לגרום לתופעה ? גומיות של מסרק הגה ? משולשים שחוקים ? כל הצעה בעניין תתקבל בברכה.

• תוכן חדש...