Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4028 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם כבר מדברים על רוטציה, כיצד הייתי מבצעים רוטציה, אחורי-ימני הופך להיות קדמי-ימני או אחורי-ימני הופך להיות קדמי-שמאלי?

(בקיצור, החלפה ישרה או בהצלבה)

rotation.png

זה מה שמצוין בספר הרכב של יונדאי. בספר רכב של הרובר שלי אותו הדבר.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

אם על שני האחוריים אין תאריך בחוץ הם מורכבים הפוך, כיון שהצמיג הנ"ל הוא סימטרי נראה שאין בעיה בטיחותית, אבל הייתי מתכופף מתחת לרכב ובודק את התאריך ג'אסט אין קייס.

עריכה אחרונה על ידי shellcase

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אבדוק ואעדכן , מכיוון שהצמיג סימטרי אין צורך ללכת לפנצ׳ריה / מוסך מורשה ?

תודה רבה

פורסם (נערך)

תאריך חייב להיות בחוץ וצמיג סימטרי חייב להסתובב לכיוון אחד אסור שיהיה הפוך על ה'גנט.

עריכה אחרונה על ידי Dan-idin
פורסם

צמיג סימטרי יכול להסתובב לכל כיוון, ללא שום הבדל.

ראה הסברי בשרשור הזה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?569910-%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%92-%D7%9B%D7%99%D7%95%D7%95%D7%A0%D7%99-%D7%9B%D7%92%D7%9C%D7%92%D7%9C-%D7%97%D7%9C%D7%95%D7%A4%D7%99-%D7%A1%D7%A4%D7%A8

אם אתה עדין חושב אחרת, אודה אם תוכל לנמק באמצעות מאמר טכני.

(כנ"ל לגבי ענין התאריך).

פורסם

רק אם מדובר בצמיג כיווני שהוא גם סימטרי משני חצאיו (והם בדר"כ כאלו).

צמיג סימטרי בהגדרתו היבשה, סימטרי בכל הצירים ולכן אין שום הבדל.

התמונות בשרשור שצירפתי לעיל יסבירו את טענתי.

פורסם

דן אתה מתבלבל בהגדרות, לצורך העניין האות האנגלית s היא סימטרית, אם תסובב אותה 180 מעלות אותה היא עדיין תשאר בצורת s.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

שלום לכולם ,

רק רציתי לעדכן :

תהייתי בצ׳מפיון היום בבוקר (בבני ברק) ביררתי איתם שם ואמרו שאין בעיה שהצמיגים ככה , ביקשתי רק שירימו את הרכב על ליפט שאוכל לבדוק את התאריך (קצת קשה לזחול מתחת לרכב ולבדוק) , הרימו את הרכב והתאריך תקין.

אגב הבחור שעזר לי שם שאל אותי לגבי הלחץ אוויר בצמיג ואמר שאין צורך להתייחס ללחץ אוויר של היצרן , 42 מקדימה ו39 מאחורה, והמליץ לי למלא 32 בארבעת הצמיגים.

דעתכם בנושא ? האם להשאיר לפי הוראות יצרן או לפי מה שאיש השרות במוסך אמר?

תודה רבה שוב לכל העוזרים

פורסם (נערך)
צמיג סימטרי בהגדרתו היבשה, סימטרי בכל הצירים ולכן אין שום הבדל.

אמנם מלכתחילה אין הבדל, אבל אחרי שהוא נוסע הרבה בכיוון אחד הוא מקבל כיווניות מסוימת ויש סיכון בהפיכת כיוון הסיבוב שלו.

לכן, בזמן סבב גלגלים, בלי קשר לסוג הצמיג, יש להצליב את הצמיגים בלי לשנות את כיוון סיבובם. יתרון נוסף שנגזר מכך הוא שהדופן החיצונית (שנשחקת בעיקולים) מתחלפת עם הפנימית.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

את עניין הכיווניות שהצמיג מקבל הזכרתי, למיטב זכרוני, בקישור שנתתי קודם. שם הסברתי בצורה קצת יותר מפורטת לגבי סוגי הצמיגים.

בשביל ליישם את הצעתך להצלבה, יהיה צורך להפוך את הצמיג עצמו על החישוק (או להחליף בין החישוקים) ולא סתם להעביר את הגלגל.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

מדובר על מיצובישי ספייס סטאר?

לגבי לחץ אויר מומלץ, יש לך חיישני לחץ אויר בצמיגים, אז לא כדאי למלא פחות מההמלצה של היצרן.

There's not much you could do or say to phase me

People think I'm a little bit crazy

I get it from all angles, even occasionally Doc Dre-zie'll

Have to step in every once in a while to save me

פורסם

כמו שכתבתי בכותרת ;) סיאט איביזה לא מיצובישי ספייס סטאר :)

ויש לי כפתור של החיישן לחץ אוויר שאני מאפס אותו כרצוני לדעתי.

כאשר שר קיבלתי את הרכב לחץ האוויר היה שונה בכל צמיג , לאחר שניפחתי לפי הגדרות יצרן נדלקה לי נורת הלחץ אוויר, קיים כפתור שלחיצה ארוכה עליו מאפסת את החיישן ללחץ שניפחתי כרגע.

אומנם בלחץ אוויר 32 הנסיעה יותר נעימה אבל נראה לי שאשאיר לפי הגדרות היצרן

• תוכן חדש...