Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4029 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני תמיד נוהג לפי הוראות היצרן, אשר מעסיק חבורה מכובדת של מהנדסים שתפקידם לחשב את לחצי האויר הנכונים, לבדוק אותם ולבסוף לכתוב את המידע הזה על גבי מדבקה שמתנטוססת בגאון על גבי הרכב.

לא נראה לי שליועץ שירות יש ידע רב יותר מאשר למחלקה ההנדסית שתכננה את הרכב.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

סך הכל עוד מוסכניק גאון שבטוח שיודע יותר טוב,

לחץ האוויר נקבע עקב חישובי כוחות ומשקל שמופעל על הצמיג ביחס לגודלו, ביחס לאופי השימוש של הרכב, נוסחאות באורך של עמוד שלם, אז עם כל הכבוד למכונאי - התשובה להמלצה שלו היא 'טוב אחי'.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

זכור לי איזשהו דיון בעבר פה בנושא.

שם עלה כי רכב מדגם זהה (ואותה צורה/דור) אבל שנתון מתקדם יותר הכיל מדבקת ל"א עם לחצים גבוהים יותר (התואמים יחסית את הנתונים שהועלו כאן).

אז עלתה הטענה כי הדבר נובע משיקולי חסכון בדלק יותר מאשר "צורך הנדסי", וכי שימוש בלחץ אוויר נמוך יותר (בגבול הסביר) יהיה תקין אף הוא לנסיעה מנהלתית בעל אופי נינוח יותר.

מעבר לכך, ישנם רכבים שמפורט בהם במפורש לחצי אוויר לנסיעה חסכונית לעומת נסיעת נוחות.

פורסם

לחץ אוויר הוא בסוף פשרה בין נוקשות וחדות (בלחץ גבוה) לבין רכות בלחץ נמוך, ולכן יש מקום למשחק קל בלחצים. מה גם שבגלל התחממות הצמיג בדרך לתחנה, ברוב המקרים הניפוח לא יוצא מדויק לחלוטין.

אבל, כדי שנוחות הנסיעה תשתפר בצורה מורגשת צריך להוריד לחץ במידה שתהיה מסוכנת קשיחות הפניה שלו הצמיג, ולכן בעיני אם יש מקום לפשרה - אז רק מעל ללחץ המומלץ וגם זה בהפרשים קטנים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני פשוט לא מבין מה האינטרס של אותו איש שרות שבדק את הצמיגים להגיד שזה בסדר?

כמה זמן כבר לוקח להפוך את הצמיגים? 20 דק'..

הרי אם זה לא בטיחותי הוא חייב להפוך אותם נכון?

האם כדאי ללכת למוסך מורשה אחר שלהם?

פורסם

תום - גם בשרשור שצירפת לא הגיעו לשום ״החלטה״ חד משמעית.

בכל מקרה אשאר עם הוראות היצרן לדעתי אף על פי לחץ האוויר הגבוה.

פורסם

בכל הפנצ'ריות שהייתי והחלפתי בהם צמיגים, כולם אמרו שמלמדים אותם שהלחץ האופטימלי לכל הצמיגים לרכבים פרטיים זה 32 וזה הלחץ שהם שהפנצ'ריות השונות שמו לי בכל צמיג שאי פעם רכשתי בכל רכב שהיה לי.

אל תאשים את את המוסכניק, תאשים את הלימוד הקלוקל בארץ.

2017 Citroen C3 Shine

פורסם

אתה צודק , גם לי אמרו בכל פנצ'ריה שהייתי "שים 32 וסע".. לא משנה לאיזה רכב החלפתי צמיגים, מקטן עד גדול.

פורסם
אמנם מלכתחילה אין הבדל, אבל אחרי שהוא נוסע הרבה בכיוון אחד הוא מקבל כיווניות מסוימת ויש סיכון בהפיכת כיוון הסיבוב שלו.

לכן, בזמן סבב גלגלים, בלי קשר לסוג הצמיג, יש להצליב את הצמיגים בלי לשנות את כיוון סיבובם. יתרון נוסף שנגזר מכך הוא שהדופן החיצונית (שנשחקת בעיקולים) מתחלפת עם הפנימית.

זו הסיבה שבנגזרת מהספר של יונדאי שהובאה בתחילת השירשור ההמלצה היא לבצע הצלבה כל 10k, כלומר עם מצליבים לעיתים מספיק תכופות כל נושאי השחיקה הלא שווה והכיווניות זניחים. אם לא מצליבים לעיתים מספיק תכופות אז עדיף לא להצליב כלל

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...