Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3878 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אירוני שאנשים פוסלים את הרכב על אמינות לא נודעת, אבל רוכשים איביזה AM5 עם אמינות שמוכחת כגרועה, אחריות קצרה ויבואן בעייתי.

• תגובות 161
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אומנם לא נהגתי עליה, אך על מבחן שאני קורא מפרגן לה מאוד. לדעתי למי שמחפש חדוות נהיגה בסכום של 60-70 אש"ח שווה להגיע לאולם התצוגה. סוף סוף יש רכב מהנה לנהיגה בתחומי המחיר הזה. אני מניח שאם יגדילו MG לעשות ולהתקין מנוע חזק יותר - נוכל לקבל חבילת נהיגה במחיר משתלם מאוד.

הערה חשובה לכל חסידי הבטיחות : מצטער לאכזב אתכם - אבל גם הרכבים שלכם בעלי 5 הכוכבים בתאונה מעל 42 קמ"ש לא יתנהגו כמו שאתה מצפים מהם במבחני הריסוק. אז אפשר להוריד הילוך... ( וכן, אני הולך לחטוף על זה הרבה אש ).

פורסם

אם ציון הבטיחות היה גבוה זה יכל להיות אחלה רכב, סה"כ 11 שניות למאה ותיבה שכיפית להפעיל, זה נחמד לרכב "סמי עירוני"

עברתי לסקייטבורד

פורסם
אומנם לא נהגתי עליה, אך על מבחן שאני קורא מפרגן לה מאוד. לדעתי למי שמחפש חדוות נהיגה בסכום של 60-70 אש"ח שווה להגיע לאולם התצוגה. סוף סוף יש רכב מהנה לנהיגה בתחומי המחיר הזה. אני מניח שאם יגדילו MG לעשות ולהתקין מנוע חזק יותר - נוכל לקבל חבילת נהיגה במחיר משתלם מאוד.

הערה חשובה לכל חסידי הבטיחות : מצטער לאכזב אתכם - אבל גם הרכבים שלכם בעלי 5 הכוכבים בתאונה מעל 42 קמ"ש לא יתנהגו כמו שאתה מצפים מהם במבחני הריסוק. אז אפשר להוריד הילוך... ( וכן, אני הולך לחטוף על זה הרבה אש ).

מן הסתם רכב שנמצא בטיחותי יותר במבחני ריסוק יהיה בטיחותי יותר במציאות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

ההבדלים בתאונה בין עירונית קטנים עד זניחים. מודל האלסטיות של החומר מוגבל בסופו של דבר - והוא יקרוס בצורה שיהיה קשה מאוד לחזות.

בכל הנוגע להתנהלות עירונית - אני מסכים.

שלט תטעו - איני מזלזל בבטיחות. אך בסופו של דבר גם לרכב בעל 5 כוכבי בטיחות יש נקודות חולשה - ולצערנו בתאונה איננו מתכננים איפה ובמה להתנגש ובטח שלא באיזו זוית. מבחני הבטיחות הם הערכה לבטיחות של הרכב - אך אינם הבטחה לשלומם של יושבי הרכב. לעיתים אף רכב של 3 כוכבים יגן בצורה טובה יותר בסוג תאונה מסויימת - מאשר רכב בעל חמישה כוכבים ( משהו תאורתי שכנראה אפשר להוכיח... )

ולפי האופי של מבחני הבטיחות בזמן האחרון ( קריטריונים די מפגרים ) רכב די בטיחותי יכול להיכשל ( ראו ערך רנו מגאן ).

עריכה אחרונה על ידי daniel.gri
פורסם

בלל צריך לקרוא את המבחנים ולא להיסתכל רק על הכוכבים שלא מספרים את הסיפור האמיתי.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כנראה שאני חולק עליכם!

אהבתי את הצבע האדום עם הדגל מלמעלה, שילוב יפה!

העיצוב לא רע בכלל והיא נראית הרבה אוטו לעומת אלטו- פיקנטו- 107 ואחיותיה!!

מקווה שהיא תצליח בארץ ותגרור את מיחרי המיני וסופר מיני עוד יותר למטה!

איך הבטיחות שלה? מה חסר שם??

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

עצם הלא משנה מת תגידו לי על המחיר, 60k זה עדיין הרבה בשביל רכב כזה, בתקציב הנ''ל אפשר לקנות מיד שנייה, הרבה יותר אוטו, וגם משהו שיהיה שווה עוד 5 שנים יותר. בחיים לא אבין את המשיכה הזו לחדש.

לכתב, תודה, נהנהתי לקרוא, לדעתי טבלה עם נתוני נייר בסוף הכתבה תועיל מאוד.

פורסם

תיבה ידנית מעולה והצורה של ידית ההילוכים ממש לא מפריעה, אפילו לא שמתי לב כשנהגתי עליה. אלטרנטיבה טובה לאלטו למשל, חבל שהבטיחות גרועה, אחרת יכלה להיות אופציה טובה בהרבה.

פורסם

חבל שלא נכתב דבר בנוגע לצריכת הדלק, ראיתי את הרכב וזה נושא שסיקרן אותי.

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם

בפעם המיליון.

לכל רכב חדש יש אלטרנטיבה של "יד שנייה". לקנות רכב יד שנייה זה להתפשר על אחריות, תאונות, תקלות, בדיקה, סוחרים, זיופים, ועוד הרבה סיבות "אמיתיות" שבגינן נמכר הרכב, אבל מסתירים את זה מהלקוח. זה המחיר הזול, של רכב משומש שבמקרים מסויימים מתגלה כיקר מאוד.

השרשור מתייחס לרכב חדש. במקרה הזה רכב סיני, שהוא בכלל לא רע. מה גם שיש סיכוי שזה יוריד את מחירם של הרבה סופר מיני עוד קצת.

ובקשר לצמיגים הסיניים. הם ממש לא ברמה של גודייר, מישלין, פירלי ועוד כאלה. אבל הם נמכרים כמו לחמניות והצליחו להוזיל את המותגים היקרים שהזכרתי בלא מעט.

אם זה יקרה גם בענף הרכבים זו כבר שאלה אחרת.

פורסם
עצם הלא משנה מת תגידו לי על המחיר, 60k זה עדיין הרבה בשביל רכב כזה, בתקציב הנ''ל אפשר לקנות מיד שנייה, הרבה יותר אוטו, וגם משהו שיהיה שווה עוד 5 שנים יותר. בחיים לא אבין את המשיכה הזו לחדש.

לכתב, תודה, נהנהתי לקרוא, לדעתי טבלה עם נתוני נייר בסוף הכתבה תועיל מאוד.

יקר? כמה המתחרות המקבילות עולות? בוא נעשה סיקור קצר :

פאביה ידנית? 80K, פיאסטה ידנית? 75K קליאו ידנית? 75K אפילו הספייס סטאר הידנית יקרה יותר. היחידה שמתקרבת אליה במחיר היא המיקרה - שלא נותנת את אותה התמורה - אבל את השם.

פורסם
יקר? כמה המתחרות המקבילות עולות? בוא נעשה סיקור קצר :

פאביה ידנית? 80K, פיאסטה ידנית? 75K קליאו ידנית? 75K אפילו הספייס סטאר הידנית יקרה יותר. היחידה שמתקרבת אליה במחיר היא המיקרה - שלא נותנת את אותה התמורה - אבל את השם.

שכחת להזכיר את הדאציה סטפוואי ב-70000 שקל.

עוד מעט יגידו כאן שזה "גיפון" והוא לא שייך. מעניין לראות איך יתפתח כאן השוק הרומני מול הסיני.

פורסם

לא הסברתי את עצמי כמו שצריך כנראה.

התייחסתי למחיר עצמו, בלי השוואה בין מכוניות בקטגורייה שלה, ששם יכל להיות מאוד שהיא מנצחת, כי השאר הן עגלות. כמה כבר גרוע מהן היא התהיה?

המחיר יקר לדעתי משתיי סיבות:

1- אחרי שלוש-ארבע שנים, המחיר יצנח בקיצוניות

2- במחיר שלה(מיד שנייה), יש אופציות הרבה יותר, חזקות, בטוחות, ומכניות אמיתיות. (אז לא מתעצלים ועושים את כל הבדיקות שצריך)

אנשים שמוכנים לשלם על עגלה כזו 60K, הם בדיוק העדר שבגללו המחירים של המכונית במיוחד בארץ, לא ירדו לעולם.

פורסם

אולי כי אנשים רוצים רכב חדש ולא יד שניה, מה זה רכב אמיתי?

• תוכן חדש...