Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3770 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 88
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בדיוק פרסמתי למכירה את כל ציוד הקנון שלי כדי לעבור למירורלס קטן. הייתי כמעט סגור על ה- A6000, אבל אז ראיתי שכדי להגיע לעדשות ברמה דומה למה שהיה לי, היה עולה לי כ- 3,000 - 3,500 דולר.

הם התחלקו על השכל שם בסוני?

הזמנתי בסוף את ה- XE2 עם עדשת הקיט.

פורסם

אכן, העדשות של סוני מאוד יקרות. לא השוויתי ולכן אני לא יכול לומר האם זה מוצדק או לא. כך או כך, אצלי ה-35/1.8 לא זזה מהמצלמה, עדשה פנטסטית.

אני עדיין מתקשה עם הקיט, משום מה. יש פוטנציאל אבל הבעיה אצל המשתמש. :-)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני חושב שעם מתאם אפשר להשתמש בעדשות של מתחרים.

בכל מקרה, כן, העדשות עדיין מאוד יקרות. לחובבן זה פחות קריטי, אם כי אני בהחלט מתכנן לשדרג מתישהוא בעתיד.

לא הייתי מסתדר עם עדשה בעלת זום קבוע. אני מעדיף תמונה קצת פחות חדה אבל שתהיה לי הגמישות. עם זאת, לפעמים (בעיקר בלילה) אני לוקח את ה-30 מ"מ 2.8 איתי (לא קניתי את ה-1.8 של סוני כי היא עולה יותר מכפול).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בחירה טובה, הxe2 מצלמה טובה אתה תהנה ממנה, אני כבר לא לוקח את הקנון אתי (גם לא לצלום חתונות).

אצלי ה16 ממ לא זזה מהמצלמה, בקרוב הקנון תמכר ואז הxpro2 תחליף את מקומה

פורסם

Xe2 זו אותה מצלמה שהוצגה ב-2014?

לא הייתי קונה עכשיו מצלמה בת שנתיים, הטכנולוגיה כל הזמן מתעדכנת. עם זאת, כשסוני למשל הקפיצו כ"כ את המחיר של ה-A6300, קשה להצדיק אותה מול A6000 גם חדשה מהחנות... מעניין אם המחיר ירד בחודשים הקרובים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אכן, אבל עם העידכון תוכנה (גירסה 4) הם שיפרו את המיגרעות שלה, כולל יותר אזורי פיקוס, פיקוס יותר מהיר, תפריט יותר ועוד.

מהבחינה הזאת, אתה קונה גוף יחסית בזול ומקבל עידכונים שוטפים שמביאים אותה לאותה רמה כמו הדגמים החדשים (xe2s)

פורסם

קניה מצויינת, ראול. אתה תהנה ממנה.

משהו גם אומר לי שה X-E2/X-T1 יהנו מסימולציית ה Acros שכרגע בלעדית אך ורק ל X-Pro2, אבל זה סתם treat שאפשר להסתדר איתו בשלב העיבוד בכל מקרה.

פורסם

גם אני קניתי X-E2 לאחרונה. אפשר לכתוב מגילות על כמה היא נחותה טכנולוגית, אבל אי אפשר לכמת בטבלת נתונים כמה היא מגניבה וכמה כיף לצלם בה.

עבורי - אם זה מגניב וגורם לי לצלם זה טוב, והרבה יותר חשוב מנתונים יבשים על נייר. אין לי ספק שהסוני מצלמה נהדרת, כנראה טובה יותר על הנייר, אבל היא כ״כ לא מדליקה אותי שזה בכלל לא שיקול.

מה שכן, העינית האלקטרונית זה לא זה. כמי שרגיל כבר המון שנים למצלמת רפלקס (פילם, ואח״כ דיגיטלית) ויודע לכוון חשיפה גם ללא מד האור - יותר חשוב לי שהעינית תראה לי את המציאות מאשר את התוצאה הסופית, וכמובן - אין תחליף ל״מהירות העדכון״ של עינית אופטית.

אז כיף והכל, אבל בשבתות כשאני יוצא לצלם אקשן עדיין על כתף ימין תלויה ה-1D (טוב נו, על כתף שמאל בהצלב, כבדה הנבלה)... רק שעכשיו הפוג׳י תלויה בצד שני במקום ה-7D, וזה הרבה יותר נחמד לי.

אני בהחלט רואה עולם בו לא אזדקק יותר ל-1D, ודי מחכה ליום הזה.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

היו לי חששות טרם קניה בנוגע לעינית הדיגיטלית, והן התבדו במהירות. עוד כמה שנים בודדות ואף אחד לא ירצה לחזור לאופטית, אפילו זקני השבט. :-)

כנראה שהייתי מדבר אחרת לו הייתי צלם אקשן...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לא בהכרח. אחד השיפורים ב-A6300 הוא רזולוציה גבוהה משמעותית לעינית האלקטרונית וגם מהירות ריפרוש של 120 הרץ, כך שגם הבעיה הזאת אמורה להיפתר.

אגב, עוד שיפור גדול הוא... רצועה נורמלית. התמונה של הפוג'י עם הרצועה המקורית (והגרועה, בערך כמו זו של הסוני) הזכירה לי כמה ההבדל משמעותי. קניתי רצועה רחבה יותר שגם מאפשרת שינוי אורך הרצועה במהירות בשביל מצבי אחיזה שונים - מומלץ!

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
מקפיץ כי לאחרונה יצאה ה-A6300 ואחרי שקראתי מה השתפר, חשבתי שזהו, אני מחליף.

מכל הרשימה לא מצאתי סעיף אחד מהותי שמצדיק החלפת גוף.

אם כבר לקנות, אז עוד עדשות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

האמת היא שדי התבאסתי להזמין גוף בן שנתיים, כאשר יש על הנייר במחיר מצויין גופים טובים יותר כמו הסוני A6000. אבל קיבינימאט, איך שלא מסתכלים על זה, 1,500 דולר על ה- 70-200 F/4 ועוד 1,000 דולר על ה- 16-70 זה פשוט הזוי, ים של כסף ועדיין פשרה גדולה מאוד. אם אני מסתכל על ה- 16-35 זה כבר 2,300 דולר רק עבורה. קנון נראית לי פתאום כבית תמחוי שמוכרת את העדשות שלה בחצי חינם :)

להסתובב עם 4-5 עדשות פריים, -תעמוד שנייה ואל תזוז אני רק מחליף עדשה אופס נפל- לא מתאים לי :)

המתאמים לעדשות ה-EF עד כמה שראיתי הורגים את ביצועי האוטופוקוס. חלקם גם לא מעבירים מידע צמצם מהעדשה לדעתי. לא בא לי עוד פיאסקו סטייל EOS M -תגיש בקשה שבועיים מראש בשלושה עותקים לפני שאתה לוחץ על כפתור הצילום-. עדשות הקיט הזולות של סוני לא נראו לי מוצלחות במיוחד, ובעבר הגעתי כבר למסקנה שאני מעדיף לרתום עדשות מעולות לגוף בינוני מאשר עדשות מחורבנות לגוף מעולה.

התחלתי להסתכל על ה- m34 של אולימפוס ופנסוניק. יש גופים זולים מאוד 2 דורות אחורה, חלקם בלי EVF, חלקם מודרנים אבל גדולים יותר, היחיד שנכנס לי במשבצת הוא ה- PEN-F. המחיר - 1,100 דולר. נניח. 12-40 2.8, עוד 900 דולר, אפשר לבלוע. בצד הטלה זה כבר או לקצץ קצת את הטווח עם ה- 35-100 (אבל היי, 2.8) שהיא עוד שפויה ב-900 דולר, או לקפוץ ל- 40-150 2.8 ב-1400 דולר. מחברים את הכל ביחד, ואנחנו כבר ב-3,300 דולר עם עדשות לא רעות או 2,900 דולר עם פשרה לא קטנה. יותר זול מהסוני, אבל עדיין מבאס. החיישן גם קטן יותר.

נשארה רק ה- XE2. בצד הרחב היא מתחילה רק ב-18 (אבל פקטור 1.5 במקום 1.6 שאני רגיל), היא לא 2.8 לכל הדרך, והיא גם לא טובה כמו ה-17-55 שלי ככל הנראה. אבל 1,000 דולר לקיט, אפשר לחיות עם הפשרה. ה- 55-200 עולה גם סה"כ 500 דולר, היא לא 4 לכל הדרך, אבל גם מתחילה ב-3.5, היא לא ה- 70-200 F4L שלי, אבל היא נראית לא רע בכלל. 1,500 דולר קיט. סבבה, כנראה שזה מה יש.

התחלתי להסתובב באמאזונים, ואני רואה שיש XE2S. נראה כמו אותה גברת בשינוי אדרת. שינוי קטן בגריפ ומשהו זניח בעינית. אפילו לא טרחו להוסיף לה ציר. פונקציות התוכנה החדשות עברו גם ל-XE2 הוותיקה. טוב, נזמין את החדשה. סיבוב קטן גם בזאפ כדי לוודא שהיא לא זולה יותר בארץ בדרך נס, ואז מופיעה לי בזאפ ה- XE2 ב- 2,880 ש"ח :shock:

זה והעובדה שהיא קיבלה עדכון הפכו את ההחלטה לקלה מאוד. הרמתי טלפון לוודא שאין את ה- XE2S גם במקרה, ואולי באותו מחיר - אין עדיין. הנחתי שהם מחסלים את המלאים של ה- XE2 לקראת הגעת ה-S, סבבה, לא מפריע לי, הזמנתי. מסתבר שהיא לא במלאי. 14 ימי עסקים. מוזר שזה לא חיסול מלאי - אבל מה אכפת לי.

אני רק מקווה שיספקו לי אותה ולא יתחילו עם סיפורים, כי העלו את המחיר בכ- 300 ש"ח יום או יומיים אחרי שהזמנתי.

את ה- 55-200 עדיין לא צירפתי (שגם היא בצורה מפתיעה זולה בארץ ביחס לאמאזון). אם אסתדר איתה, אוסיף אותה במהרה. זה גם יצא לא נורא יקר, אפשר לשקול לצרף את ה- 56mm 1.2 בעתיד (שהיא כבר עולה גרוש וחצי).

פורסם

להסתובב עם 4-5 עדשות פריים, -תעמוד שנייה ואל תזוז אני רק מחליף עדשה אופס נפל- לא מתאים לי :)

אתה לא מבין איך מצלמים עם פריים.

בפריים את מתאים את הראייה לעדשה, לא להפך.

כשאתה בוחר עדשת פריים, אתה בוחר איך אתה מתכוון לראות, לא מחליף אורכי מוקד כל הזמן. זו חשיבה של זום, לא של פריים.

כשאתה מצלם בעדשת זום אתה ממסגר את הסצנה. כשאתה מצלם בעדשת פריים אתה מרכיב אותה. תשומת לבך נתונה לא רק לאלמנטים שייכללו במסגרת ולאלה שישארו בחוץ אלא למבנים גיאומטריים, לדגמים חוזרים, למרקם, ליחסים ולמקצב. ואז אתה מתחיל לראות באותו אורך מוקד גם כשהמצלמה תלויה על הצוואר או על הכתף ואתה רואה אחרת – את הפרטים ואת התמונה הגדולה בעת ובעונה אחת. הצילום שלך הופך אינטואיטיבי יותר. אתה כבר לא צריך לחשוב. אתה יודע מראש איזו זווית השקפה תעבוד, מהו המרחק הנכון, מהו הרגע הנכון ללחיצה על המחשף. אתה יודע מה יהיה עומק השדה ואתה יודע כיצד לצלם מבלי להציץ בעינית. אתה חש בטוח יותר בעצמך, משוחרר מן הצורך להיות "מוכן" לכל הזדמנות צילום שתיקרה בדרכך. בהדרגה תרשה לעצמך לצלם פחות. תלמד לערוך את התצלומים שלך עוד לפני שנוצרו ולוותר על חשיפות סתמיות או רעות. הצילום שלך יתבסס פחות ופחות על "תפיסות", יותר ויותר על בחירה מושכלת. [שאול נשיץ]

http://sneye.blogspot.co.il/2012/08/blog-post_14.html

http://sneye.blogspot.co.il/2011/08/blog-post_9722.html

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...