Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

15 שנים ליציאה מלבנון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4037 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

עוד משהו מאז...

בדרך חזרה ממארב ליד סוג'וד חמש ס"מ לפני שהזזתי את הרגל אחד החיילים ראה פס דריכה שמחובר לכלימגור ענק.

במארב אחר, 4 מחבלים עמדו מטר מהצוות שלנו ולא ראו אותנו. מכת אש חזקה הורידה את כולם.

ואירוע שלא אשכח כל חיי - אחד החיילים מסיירת גולני, צלף בחסד, שליווה את הצוות שלנו בעבר, איבד את ידו מפצמ"ר וצרח בקולי קולות "למען המדינה". זו היתה הפעם הראשונה והאחרונה שבכיתי בלבנון, רגע לפני השחרור מקבע.

עריכה אחרונה על ידי NirLevi
  • תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הגאון התורן לא הזמין לנו מוביל משער העגל.

אז נסעתי על זחלים עד מחנה גיבור, הנסיעה הכי כיפית בנגמש שעברה על כוחותינו...

פורסם

Oh Barbara"

"Quelle connerie la guerre

[barbara\JACQUES PRÉVERT]

גדעון רוזנטל תירגם את שירו הנ"ל של ז'ק פרוור,

ואת השורה הנ"ל תירגם : "הה ברברה, איזו זנות המלחמה",

וזה שם ספרו.

גדעון רוזנטל נפל ב73' ברמה"ג.

"...

זכרי ברברה

אל תשכחי

את המטר הטוב המאושר

על פנייך המאושרות

בעיר הזו המאושרת

המטר על הים

על מחסן הנשק

על ספינת הדייגים

הה ברברה

איזו זנות המלחמה

ומה בא עלייך עכשיו

תחת המטר הזה של ברזל

ואש ופלדה ודם

והוא שאימץ אותך בין זרועותיו

בלהט אהבים

המת ואבד, או חי הוא עדיין..."

התרגום של "connerie" לא ממש שווה ל-"זנות"

אלא יותר מגיע עד כדי "דרגת הטיפשות העליונה", נניח,

אבל, איזו בחירה מדוייקת עשה רוזנטל ז"ל.

The first one to get angry loses

פורסם
הגאון התורן לא הזמין לנו מוביל משער העגל.

אז נסעתי על זחלים עד מחנה גיבור, הנסיעה הכי כיפית בנגמ"ש שעברה על כוחותינו...

מי שלא נסע בנגמ"ש/טנק לא יבין על מה אתה מדבר. אני זוכר מריבות על המקום בנגמ"ש שכל השאר צריכים להיכנס לטילטולית הספארי.

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

פורסם

השרשור אינו יכול להיות שלם ללא השיר הזה:

[video=youtube;VSS00Q-wGm8]

[TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD][TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD=class: artist_normal_txt, width: 350]לא יכול לעצור את זה

יובל בנאי

מילים ולחן: יובל בנאי

blank.gif

אקורדים icon_chords_page.gif

שמונים ושתיים בגבעות של ביירות

פרנקו אומר - אנחנו יורים בטעות

לא יכול לעצור את זה

לא יכול לעצור את זה

ירח בא במרג' עיון

פרנקו אומר - תראה הוא נראה מג'נון

לא יכול לעצור את זה

לא יכול לעצור את זה

גילי מוריד נעליים לישון

אומר - אולי זה לילה אחרון

לא יכול לעצור את זה

לא יכול לעצור את זה

פרנקו ממלמל פסוק מתפילה

גילי אומר - לא מאמין לאף מילה

לא יכול לעצור את זה

לא יכול לעצור את זה

פרנקו עירני, שלא יבוא סיוט

לא יכול לעצור את זה

לא יכול לעצור את זה

אני סופר כוכבים בקול רם

גילי אומר - מנצלים אותנו סתם

לא יכול לעצור את זה

לא יכול לעצור את זה

פרנקו מוכן אני אומר לו - שוט

לא יכול לעצור את זה

לא יכול לעצור את זה

ירח בא במרג' עיון

פרנקו אומר - תראה הוא נראה מג'נון

לא יכול לעצור את זה

לא יכול לעצור את זה

שום דבר אינו קיים

הכל חלום הכל חלום

אלוהים, האדם

הכוכבים, העולם

אין אלוהים, אין יקום

אין המין האנושי

אין חיי העולם הזה

לא יכול לעצור את זה[/TD]

[TD=width: 100][TABLE=width: 99, align: left]

[TR]

[TD][/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=align: left][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[/TR]

[/TABLE]

בדיעבד, אמר שהתהלך בניינו והופיע והכל כאשר הוא כלל לא מבין שהוא הלום קרב.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)

הלום קרב זה מונח גדול, כל מי שכתב בשירשור הזה, כולל אני, בדרגה כזאת או אחרת של הלם קרב.

אין, ילד בן 20 לא יכול לעבור את מה שאנחנו עברנו שם בלי שזה ישאיר שריטה, אין מצב.

החיילים של היום, גם הממש קרביים, לא מתקרבים לעוצמות של החוויות של שם, לכן זה מרתיח את הדם כשאני שומע "קרביים" שחושבים שהם הולכים לאיזה לונה-פארק, ראינו את זה טוב מאוד בצוק-איתן בתקרית הפילבוקס, הולכים להם בסבבה כאילו הם בדיזינגוף סנטר, עד שמחבל הוריד אותם במכה אחת.

פאקינג תתעוררו, מלחמה, יורים עליכם.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

אתה טועה.

הייתי גם בשטחים והמצב שם היום לא שונה ממה שאכלנו שם. כשאתה נצור בסימטא וחוטף מכל כיוון או שמתנפלים עליך עם סכין ובכלל הקרב הוא פנים אל פנים (או כמו שהיה אצלי פנים אל גב. את הפנים שלו ראיתי רק אחרי שהחרא תקע לי סכין בכתף) זה לא פחות נורא.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
הלום קרב זה מונח גדול, כל מי שכתב בשירשור הזה, כולל אני, בדרגה כזאת או אחרת של הלם קרב.

אין, ילד בן 20 לא יכול לעבור את מה שאנחנו עברנו שם בלי שזה ישאיר שריטה, אין מצב.

החיילים של היום, גם הממש קרביים, לא מתקרבים לעוצמות של החוויות של שם, לכן זה מרתיח את הדם כשאני שומע "קרביים" שחושבים שהם הולכים לאיזה לונה-פארק, ראינו את זה טוב מאוד בצוק-איתן בתקרית הפילבוקס, הולכים להם בסבבה כאילו הם בדיזינגוף סנטר, עד שמחבל הוריד אותם במכה אחת.

אני מסכים איתך, למרות שהשהות בשטחים היא לא לונה פארק.

הרבה לשבי"ה והמון סיכונים, כמו שנזרק עלינו מקרר 500 ליטר מהגג על הג'יפ בתעסוקה האחרונה, ורק בנס הוא החטיא, וזה עוד לא דיברנו על ניסיונות הדקירה ומבצע צוק איתן, שהיינו עמוק בתוך עזה.

לבנון זה סרט אחר.

יש לי 2 חיילים שאושפזו עם כדורים פסיכיאטריים בעקבות האירועים שעברנו, עוד אחד שנדפק לגמרי מסמים בהודו ועוד 3 שהוציאו פטור ממילואים - כי לא מתאים להם להיות עם כובש.

לא פשוט לילד בן 19 לעבור מארבים חודרים של 48 שעות לפחות, המון פצמר"ים, התקפות מוצב, פתיחת צירים ועוד כהנה וכהנה.

מה גם שאצלנו ביחידה זה היה בקצב גבוה מאוד, הרבה יותר מיחידות אחרות.

פורסם

עזה לא יותר טובה מלבנון. יו"ש זה משהו אחר אבל היום כל סדירניק עבר כבר לפחות סבב אחד בעזה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ארבעה קווי לבנון בסדיר באמצע ה90', שני חגי מולד בתצפית על מארג'-עיון היו חוויה מרתקת שבדיעבד אני שמח שחוויתי.

להתעקש על עמדה גרוע בקרב זו טעות קשה, לתחזק עמדה גרועה במשך שני עשורים זה כבר פשע קולקטיבי מהול בליקוי מאורות כללי שרק מרחק הזמן יכול לשפוט.

20 שנה אחרי אני מרגיש שכל זה קרה למישהו אחר.

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם

חייב לומר שכבר במאי 1983 התנהלו באוהל שבו לנתי בג'בל ברוך דיונים סוערים עם דעה ברורה שצריך לצאת מלבנון. צריך להוסיף שמדובר באוכלוסיה שכללה לא מעט אנשי מילואים. לקח 17 שנים עד שהנסיגה הושלמה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא מסכים איתך ובטח לא עם הנימה המאוד מזלזלת שאינה במקומה בכלל.

לקחת אירוע יחיד של התקלה שהיתה בפילבוקס וממנה השלכת על הכל, כל ה“קרביים“ של היום מטיילים בדיזינגוף סנטר.

מה אתה מזיין את השכל? (סליחה על הצרפתית).

החיילים שנכנסו למרדף אחרי החוטפים של קצין גבעתי בתוך מנהרה ביום האחרון של צוק איתן גם טיילו בדיזינגוף?

החיילים שנהרגו בנגמ“ש בסג’עייה גם נהרגו במהלך טיול?

מזה הזלזול המגעיל הזה?!

אפשר לחשוב שבלבנון ה“קרביים של פעם“ לא נרדמו בשמירה, כולם הסתערו תמידוהיתה חיילות שיא.

האמת היא שזה יפה להתרפק על זכרונות נוסטלגיים אבל המציאות היא שהלחימה בעזה הרבה הרבה יותר מורכבת מאשר הלחימה שהיתה בלבנון.

פעם ראשונה כי אתה נלחם הכל בשטח בנוי מאוד צפוף, לא כפרים עם בתים של 2-4 קומות אלא עיר עם מגדלים של 10 קומות ומעלה.

פעם שניה כי כמו שהעיר העלית מורכבת וקשה ללחימה כך העיר התחתי, אפילו יותר מורכבת.

כל הלחימה בטווחים מאוד מאוד קצרים, לא פעם בטווח מגע.

פאקינג תתעורר, אתה מבלבל את המוח!

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

בהחלט, לכל דור יש את הבעיות שלו אבל אותי מרתיח הזלזול בחיילים הלוחמים שמקריבים מעצמם (ואת עצמם) בלחימה מאוד מורכבת וקשה ואז מגיע מישהו וברגע הופך אותם ל“לוחמים“ ומביע כל כך הרבה זלזול.

גם בעזה יש מטעני ענק, יש בתים ממולכדים, יש פצמ“רים, אין סאגרים אבל יש טיל הרבה יותר מפחיד (קורנט) ויש עיר תחתית שגורמת לכך שאתה אפילו לא יכול לצפות מהיכן עומד לצוץ המחבל הבא.

אבל זה שטויות כי החיילים בפילבוקס לא היו עירניים (שזו אכן היתה תקלה איומה, אם כן היו עירניים המחבלים לא היו מצליחים להגיע למרחק 50 מטר מהמוצב).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...