Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4060 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אגב, אתה אולי תופתע, אבל אני דווקא חושב שהסוניק הזאת יכולה לברוח לא רע בכלל לפולו/פאביה גם בכביש מפותל.

מוכנה לבדוק את הנושא.

הפאביה נמכרה.:-(

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לכן ציינתי שיפור תוכנה. ויתרה מזו, לא מאמין שהסוניק תברח רחוק בכביש מפותל ביחס לסקודה פאביה או פולו למשל.

עזוב "אמונה", נהגת על הרכב?

נהגתי בשלושתן וכל נסיון השוואה לפולו/פאביה TSI/DSG הוא לא רציני.

לסוניק יש הבדל כח כ"כ משמעותי וכיול מתלים אה-ביסאלע ספורטיבי שהוא יעלם לכל פולו/פאביה די מהר.

ובכלל, אני לא בא לקטול את הרכב, אני רק אומר שמיתוג הרכב נעשה בצורה של לעשות ממנו משהו שהוא לא. וזה חבל.

לדעתי אתה טועה ומקור הטעות שלך הוא שאין לRS מתחרות בישראל בקטגוריה שלה (מיני חמימות כמו סוזוקי סוויפט GTI).

בעולם מדובר בקטגוריה בפני עצמה.

כי אני אם הייתי רוכש את הרכב בתור מיני מאובזרת עם מנוע לא רע, הייתי שמח ונהנה ממנו. אם הייתי רוכש אותו במטרה לרכוש רכב ספורטיבי הייתי מתאכזב קשות. זה מה שאני מנסה לומר.

שוב, אם היית במסגרת חיפושים אחר "רכבי סופר מיני חמימים שלא יקרעו לי את הכיס בקניה", לא רק שלא היית מתאכזב, היית רוכש את הנציג היחיד של הקטגוריה בארץ.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

bagira איך אתה יכול לומר שזה הנציג היחיד של הקטגוריה בארץ כשהפולו 110 כ"ס עולה אותו דבר ומציגה נתונים טובים יותר גם בתאוצה וגם במהירות מירבית?

זה פשוט לא נכון.

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם
לכן ציינתי שיפור תוכנה. ויתרה מזו, לא מאמין שהסוניק תברח רחוק בכביש מפותל ביחס לסקודה פאביה או פולו למשל.

ובלי קשר, לגיר הDSG יתרון ענק על הגיר של הרכב הזה ולכן נתוני המומנט והסוסים מאבדים מהרלוונטיות שלהם. חוץ מזה, בל נא נשכח שהחיים הם לא רק 0 ל100, ובהאצות ביניים גיר הDSG יגיב מהר יותר בהרבה מהגיר של הרכב הנ"ל.

ובכלל, אני לא בא לקטול את הרכב, אני רק אומר שמיתוג הרכב נעשה בצורה של לעשות ממנו משהו שהוא לא. וזה חבל. כי אני אם הייתי רוכש את הרכב בתור מיני מאובזרת עם מנוע לא רע, הייתי שמח ונהנה ממנו. אם הייתי רוכש אותו במטרה לרכוש רכב ספורטיבי הייתי מתאכזב קשות. זה מה שאני מנסה לומר.

אני לא כל כך מבין את ההגיון בלהשוות רכב משופר לסטוק. הרי אם אקח אלפא 75 בת 28 ב-5000 ש"ח, אשקיע בה את היתרה עד לסוניק (110000 ש"ח, בוא נגיד מנוע 3.2, קוילאוברים, חידוש מתלים וכו'), אתן לה בראש כל כך חזק שהיא תתחנן לתותח הנ"מ של השכן מהצפון כדי להפסיק את ההשפלה. לא רק היא, אגב, גם רכבים חזקים בהרבה. מה זה אומר? בדיוק כלום ושום דבר. זו פשוט לא השוואה נכונה או רלוונטית. ברור שאני מקצין, אבל ההגיון אמור להיות מובן - להשוות רכב משופר לרכב סטוק פשוט לא נכון.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
bagira איך אתה יכול לומר שזה הנציג היחיד של הקטגוריה בארץ כשהפולו 110 כ"ס עולה אותו דבר ומציגה נתונים טובים יותר גם בתאוצה וגם במהירות מירבית?

זה פשוט לא נכון.

הפולו 110 כ"ס אינה מכוילת שונה מאחיותיה. הסוניק כן.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
איך להגיד את זה יפה?

אני חושב שקצת פיספסת את הקטע של מה שרשמתי.

אסביר שוב.

SMIRO השווה בין לאון 1.8 לסוניק RS כששני הרכבים לא נמצאים בטווח מחירים דומה.

לכן, כדי להדגיש את הטעות הגזמתי גם אני והשוותי בין לאון 1.8 לקורבט, רק כדי להדגים את ההשוואה הלא נכונה.

לאחר מכן אמרתי לכותב ההודעה שישווה בין תפוחים לתפוחים.

יותר מובן?

לא השוויתי בין הלאון לסוניק, השוואתי בין מנוע 1.8 ולצורך העניין הכוונה הייתה למנוע הקודם עם ה160 סוסונים שאפשר לקבל גם באוקטביה וגם בלאון כמדומני. וזו הייתה המחשה, לא לצורך השוואה בין רכבי ספורט בקטגוריות שונות כמו למשל אם ניקח S3 ופרארי, אלא כדי להראות שגם משפחתית / מנהלים / פלוץ כלשהו שהוא נפוץ על הכביש, יראה לסוניק שהיא לא בדיוק ספורטיבית.

אני לא כל כך מבין את ההגיון בלהשוות רכב משופר לסטוק. הרי אם אקח אלפא 75 בת 28 ב-5000 ש"ח, אשקיע בה את היתרה עד לסוניק (110000 ש"ח, בוא נגיד מנוע 3.2, קוילאוברים, חידוש מתלים וכו'), אתן לה בראש כל כך חזק שהיא תתחנן לתותח הנ"מ של השכן מהצפון כדי להפסיק את ההשפלה. לא רק היא, אגב, גם רכבים חזקים בהרבה. מה זה אומר? בדיוק כלום ושום דבר. זו פשוט לא השוואה נכונה או רלוונטית. ברור שאני מקצין, אבל ההגיון אמור להיות מובן - להשוות רכב משופר לרכב סטוק פשוט לא נכון.

יש הבדל בין לקחת ולבנות רכב בצורה כל כך קיצונית לבין שיפור תוכנה שזה דבר נפוץ מאוד, לוקח בדיוק 10 דק' ועולה גרושים (ביחס למה שתיארת). והכוונה הייתה, שאם למשל סוניק כזו עומדת ברמזור ולפתע עומדת לידה פולו 1.2 TSI עם שיפור תוכנה, לכאורה תמימה לחלוטין, אבל ברמזור היא לא בדיוק תישאר מאחורה (בלשון המעטה) אז אותו בעלי "רכב ספורטיבי RS בולשיט" כבר לא כל כך יתרגש מהרכב שלו.

ובאגירה, אולי אתה צודק. היות ואין קטגוריית "ביניים" כזו בארץ אולי אני משווה בין תפוחים לתפוזים. במקרה כזה שהרכב אכן "ספורטיבי לייט" ואכן נבנה להיות כזה אז אקח מילותיי בחזרה והם ממתגים את הרכב נכונה והטעות היא בידיי.

עריכה אחרונה על ידי Smiro
פורסם
לא השוויתי בין הלאון לסוניק, השוואתי בין מנוע 1.8 ולצורך העניין הכוונה הייתה למנוע הקודם עם ה160 סוסונים שאפשר לקבל גם באוקטביה וגם בלאון כמדומני. וזו הייתה המחשה, לא לצורך השוואה בין רכבי ספורט בקטגוריות שונות כמו למשל אם ניקח S3 ופרארי, אלא כדי להראות שגם משפחתית / מנהלים / פלוץ כלשהו שהוא נפוץ על הכביש, יראה לסוניק שהיא לא בדיוק ספורטיבית.

כול זה כי על הסוניק רשום מאחורה RS TURBO?

עדיין אני לא מבין איך הרכבים האלה קשורים אחד לשני, כי שניהם עומדים באותו הרמזור?

במחשבה שניה, עזוב, בוא לא נמשיך עם זה, חבל על הזמן של כולנו.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

נהגתי על הרכב, דווקא המנוע שם עושה עבודה די טובה, הגיר הפלנטרי הרגיל פשוט מסרס אותו, רכב מרגיש כבד.גיר רגיל היה עושה פלאים לרכב.

פורסם (נערך)

גיר פלנטרי נורמלי היה עושה טוב להרבה רכבי GM, קאדילק ATS כדוגמא נוספת. זה לא שאי אפשר לעשות פלנטרי טוב - ה-ZF8 (ב.מ.וו.) וה-8 הילוכים של וולוו נהדרים, גם בנהיגה ספורטיבית, גם במצב אוטומט.

Smiro - עם 9.5 שניות ל-100 אין לו הרבה מה להתרגש גם ככה, אבל החבילה הכוללת צעירה ומושכת יותר מהפולו, גם אם בעל הפולו יתקין תוכנה כלשהי. אגב, אני די בטוח שלשדרג תוכנה אפשר גם לסוניק ואם לחפור מספיק, בטח יימצא הטיונר שיעשה משהו עם הגיר העצל, גם כן לא בעיה גדולה בעידן המחשב. אין סוף כשמכניסים אפטרמארקט לתמונה, זו הנקודה שלי.

עריכה אחרונה על ידי RK

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

זה פשוט לא נכון.

אין קשר בין השתיים. אמנם לא נהגתי על הפולו, אבל נהגתי על הפאביה עם אותו מנוע. אם נתעלם מעניין איכות החומרים (כי אני לא יודע עד כמה הם טובים בפולו), הסוניק מאובזרת יותר, מכויילת (קצת) ספורטיבי יותר ומרגישה קצת יותר "חיה", גם בקו ישר וגם בכבישים מפותלים.

באגירה צודק. לסוניק אין מתחרות בארץ.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

140 כ"ס, 20.4 קג"מ וכיוונון מטלים חמים מול 110 כ"ס, 17.8 קג"מ וכיוונות מטלים משפחתי לחלוטין זה לא אותו דבר גם אם ה 0-100 זהה וגם אם המהירות הסופית זהה.

בנהיגה על שתיהן, אני (באופן אישי) גם רואה את זה הלכה למעשה.

בנוגע למחיר, אכן 115K זה יקר מידי, מעניין מה אפשרויות המיקוח על המחיר בהתחשב שעד לא מזמן נמכרה ב 100K ש"ח.

חשוב לי להדגיש, אני לא חושב שמדובר ברכב ספורטיבי, אני לא חושב שהקניה שלו ב 115K היא "קניה חכמה", אין לי שום דבר מיוחד להגיד בעדה בנושא הביצועים, אבל להשוות אותה לפאביה? לא רציני.

בכלל, יש לי בעיה עם ה 1.4 טורבו של GM, נהגתי בהרבה מאוד רכבים שבהם מותקן המנוע (אופל ושברולט על שלל דגמיהן) ועוד לא יצא לי להכנס לרכב כזה, לנסוע ולהתלהב מהמנוע.

בנוסף, תיבות ההילוכים האוטומטיות הן ללא הגדרה אחרת, על הפנים!

בחלקן הן רצות מעלה מטה בסולם ההילוכים כאילו אחוזות טירוף (שברולט קרוז) ובחלקן האחר (אופל מריבה) מתנהגות כאילו מולאו בדבק מגע. בקיצור, ממש שילוב לא מנצח של שני רכיבים בינוניים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)

עריכה: נשלח בה"פ לבגירה בשביל לא לפתוח כאן דיון שלא קשור לביקורת.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

מ.ש.ל.

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...