Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4046 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם זה עניין מקצועי אז לפנות למשרד התחבורה ולא לאיגוד.

אם זה עניין כספי או סכסוך שלא מקצועי אז לרשות להגנה לצרכן וגופים דומים לאלו או בית משפט לתביעות קטנות.

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
אז תסביר מה כן עשו על מנת שננסה לכוון אותך.

נראה לי שאין ברירה ואצטרך להציג את המקרה כדי שתבינו על מה מדובר ומאין נובעת השאלה שלי.

המקרה פה הוא מוסך שהיה אמור להשלים תיקון ברכב שלי בחוה"מ פסח האחרון (החלפת קלאצ'). דיברתי עם בעל המוסך שבוע לפני, מסר לי שזה עבודה ליום שלם, אמרתי לו שאבוא. ביום שני "נחתתי" על המוסך. המכונאי שקיבל אותי אמר לי שמכיוון שלא תאמתי בפועל יום ההגעה, כנראה לא יצליח להשלים את העבודה ביום אחד, אלא ייקח יומיים. אמרתי שאין בעיה. בסדר מבחינתי לקבל הרכב ביום ג'. דרך אגב, חמישי היה ערב חג - המוסך סגור. ביום ג' הודיע המכונאי שיש רכיב שמתאחר להגיע ולכן הרכב אולי ייצא ביום ד'. ביום ד' הודיע שלא הספיקו לסיים העבודה ולכן אפשר לקחת אותו רק ביום א' (כאמור, יום ה' סגור). יצא שהרכב שלי היה במוסך מיום שני, עד יום ראשון. בלית ברירה אמרתי אמן. הכל על מנת שהתיקון (החלפת קלאץ') יהיה כראוי.

ביום ו', חג השני של פסח, נדחקנו (5 בני משפחה בוגרים, 3 מאיתנו גבוהים...) לרכב קטן ונסענו צפונה לביקור משפחתי. שעתיים נסיעה צפופים ולחוצים.

במהלך הנסיעה אני מקבל טלפון מהמשטרה!!! הרכב שלי חונה בלב העיר בחניה פרטית של מישהו ואם לא אגיע להוציא אותו - אחטוף קנס.

אחרי שיצאתי מההלם, רתחתי. הרכב שלי כנראה תקין, אבל משמש לנסיעות פרטיות של מי מעובדי המוסך במהלך החג, בעוד אני ובני משפחתי נאלצנו להידחק לרכב קטן ולהתענות בו בנסיעה של שעתיים לכל צד. התקשרתי למכונאי שנתן לי בזמן קבלת הרכב מס' הטלפון שלו וצרחתי עליו. התגובה היתה שהעניין ייבדק, יחזרו אליי מייד עם הסבר ואני כמובן אפוצה.

שורה תחתונה: אף אחד לא טרח להתקשר אליי.

כמו חתלתול התקשרתי אני ביום א' לבדוק מה מצב הרכב ולקבל הסבר על העניין.

התברר שמי שחמד את הרכב שלי הינו בעל המוסך בכבודו ובעצמו שבלי למצמץ אפילו, טען שכדי לזרז את תיקון הרכב, הוא לקח אותו לבדיקה (בחג!!!). כמובן שטען שמצלמות המוסך יוכיחו שהרכב היה במוסך כל החג.

מה שבטוח שביום ו', בחג פסח השני, עד שעות הצהריים הרכב לא היה במוסך. לכל היותר הזדרז הבעלים להחזיר את הרכב למוסך אחרי הצרחות שצרחתי על המכונאי שלו.

בסופו של יום לא קיבלתי כל פיצוי ולא נעליים, אפילו לא הנחה על התיקון כדי שבכ"ז אצא באיזושהיא הרגשה טובה (והכעס שלי הוא ממש לא על זה). מרגיז אותי איך למישהו יש את העוז והחוצפה לעשות דבר כזה וכל שנשאר הוא לתבוע את עלבוני אצל הגורם שאמור ליצור הרתעה במקרים כאלו.

לפי מה שאני קורא על איגוד המוסכים וכול' ושאר התגובות בפורום - עושה רושם שלכל היותר אני יכול להמשיך להיעלב.

עריכה אחרונה על ידי usafun
פורסם

אין לך יותר מידי מה לעשות בנידון,

הדבר הכי גרוע שאתה יכול לעשות למוסך הזה זה לפנות למשרד התחבורה, ובמקביל לפרסם את הסיפור שלך בכל מקום אפשרי, פייסוק, וכמובן במדור ההמלצות כאן בפורום יחד עם שם המוסך שאנשים יידעו להזהר.

לבית הדין אני לא רואה סיבה לגשת כי לא נגרם לך נזק שניתן להוכחה.

אם אתה רוצה להכנס במוסך וגם להפחיד אותו, תגיע לאיזור המוסך עם מצלמות (כמה שיותר גדולות)ועם חצובה, תעשה הצגה שלמה, תעשה מעין סירטון עם הסיפור שלך יחד עם צילומים של המעורבים ושים אותם ביוטיוב עם קישורים מהמקומות שהזכרתי קודם.

רק ההופעה שלך שם עם ציוד צילום תגרום לבעל המוסך להתחיל להזיע.

פורסם

אני רוצה להגיב לדברי מרטינס.

אפשר להיות ציני ולהתיחס לפעילות מוסד הבוררות באיגוד המוסכים כפי שאומר מרטינס.

זה לא המצב והתאור של מרטינס לא מבוסס על העובדות. המטרה שלשמה הוקם מוסד הבוררות של האיגוד היא לשמור על לקוחות

המוסכים מפני מוסכים שלא פועלים כשורה הן מבחינה מקצועית והן מבחינה אתית וכך לשמור על שמם הטוב של המוסכים הפועלים נכון.

הבוררים עושים מלאכתם בהתנדבות כפי שכבר אמרתי והופכים כל אבן כדי להוציא את האמת לאור, במקרים רבים נאלץ מוסך

להחזיר כסף ללקוח או לפצותו בדרך אחרת.

מוסכים הרוצים לשמור על שמם הטוב תמיד חותמים על כתב הבוררות ולוקחים אחריות. (מה לעשות , אף אחד לא חף מטעויות והן יכולות לקרות)

לא פעם מתברר במהלך הבוררות שדווקא הלקוח הוא זה שמנסה לעשות סיבוב על המוסך.

לסיכום אני רוצה להגיד שאפילו אם במקרה מסוים אין לאיגוד יכולת לכפות החלטת הבוררים על מי מהצדדים, החלטת הבוררים

עומדת לטובת הזוכה בבית המשפט אם ירצה להשתמש בה. מה שלא יהיה לו אם לא יבחר בהליך הבוררות.

פורסם

אי אפשר להכריח אף אחד, בטח מי שאינו חבר באיגוד. אבל מנסיון אני יודע שכל המוסכים שרוצים לשמור על שמם הטוב

מגיעים לבוררויות ומוכנים לקחת אחריות על מחדליהם, או מנסים להוכיח שפעלו נכון.

ההבדל בין מוסך חבר באיגוד לזה שאינו, הוא מחיר האגרה, מוסך חבר משלם פחות.

כמו שאמרתי קודם הבוררים מתנדבים, האגרה משולמת לאיגוד לכיסוי הוצאות.

פורסם

אז מה ניתן לעשות במקרה שמתואר (בהנחה ונכון) ?

האם זה בסדר ?

(משום מה יש לי ההרגשה שזו תופעה שאיננה כ"כ נדירה. ז"א - כמו כל דבר - ישנם בעלי מקצוע שלא ינצלו את זה שמשאירים אצלם רכבי לקוחות ויש כאלה שכן).

alfa 156 2.5.

פורסם

המקרה הזה הוא חוצפה וזילזול בלתי מתקבל על הדעת בלקוח.

על פניו נראה כאילו אין מה לפנות לאיגוד כי אין כאן סכסוך על רקע מקצועי, אבל בוא נראה מה יקרה אם העניין הזה יגיע לבוררות?!

אני מזמין דווקא את פותח השרשור להגיש תלונה לאיגוד המוסכים, אין לי ספק שאם המוסך רציני הוא ימצא שם במה להציג את טעוניו.

ואם אכן הדברים נראים כפי שהציג כאן פותח השרשור, יעזרו לו הבוררים להתנצל ולפצות את הלקוח, וכל זאת בשקט בלי שהדבר

יצא החוצה וישחיר את פניו.

פורסם

קראתי את תיאור המקרה וזה מרתיח מאוד אבל במקרה הזה לדעתי חבל על כל כאב-הראש ועל הרצון להשיג צדק. פשוט לעבור למוסך אחר ולשכוח לתמיד מהמוסך הזה. הכל בתקווה שהתיקון נעשה כמו שצריך כי לרוב אנשים גם נדפקים בקטע של התיקון ויש להם אוטו מושבת על הראש.

אישית אם זה היה קורה לי אז אחרי הטלפון מהמשטרה הייתי אפילו חוזר מהחופשה ולוקח האוטו מאיפה שחנה עם המפתח השני שיש לי, בלי להגיד כלום למוסכניק ואחר-כך מחכה לטלפון מגמגם ממנו.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם
וכל זאת בשקט בלי שהדבר יצא החוצה

אז בעצם אתה אומר שהמנגנון נועד בשביל לטאטא מתחת לשטיח?

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

יגאל אתה מוציא דברים מההקשר ומסתמן שאתה מחפש בכל הזדמנות רק לשחיר כל דבר שקשור לעבודה של מוסך עם רשיון וכל פעילות קשורה שאינה של מכונאי מדרכה שעובד עם אוטדטה וסוגר עם מומנטים.

חלאס נמאס לנו (בעלי מקצוע פה בפורום שמנסים לתת מענה ויעוץ) ממך וחבריך.

תעסקו בעיניינכם ואל תנסו להשחיר מוסכים בכוח, הרי לא יוצא לכם מזה כלום במילא.

עריכה אחרונה על ידי Dan-idin
פורסם
זה מה שהבנת? אם יגיעו הצדדים לבוררות ויפוצה הלקוח לשביעות רצונו........... את מה אנחנו מטאטאים כאן?

מה ימנע מבעל המוסך הזה לעשות אותו תעלול עם הרכב של הלקוח הבא?

איפה ההרתעה אם כל העניין נסגר בשקט בשקט בחדרי חדרים?

הרי ברור לכולנו שלהתנצל ולפצות לקוח בודד זה לא בדיוק עונש לבעל עסק. אולי חשיפה ציבורית קצת יותר מרתיעה.

דן יש לך נטייה למגננת יתר ואידיאליזציה של התחום בו אתה עובד,

מצד אחד אני מכבד את זה, מצד שני יש מקרים שאפילו אתה לא יכול להתעלם מהם..

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...